Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση υπ.Γεωργίας στις επικρίσεις για την κακοκαιρία.
  • [02] ΔΗΚΚΙ για γραφειοκρατία.
  • [03] Τέλος του 2004 η λειτουργία του "Αττικόν".
  • [04] Τα Ολυμπιακά χρονοδιαγράμματα στο επίκεντρο της Διυπουργικής
  • [05] Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση για κακοκαιρία
  • [06] Αναστολή των αγροτικών χρεών ζητεί ο Ν.Κωνσταντόπουλος
  • [07] Να μην κατεβάσουν οι Αθηναίοι σκουπίδια ως αύριο
  • [08] Συνάντηση Κ.Σημίτη με Γ.Πέρσον
  • [09] Διαφωνίες και νέα συνάντηση για τα ντιμπέιτ

  • [01] Απάντηση υπ.Γεωργίας στις επικρίσεις για την κακοκαιρία.

    17/02/2004 21:45:17

    Απάντηση, στις βολές του προέδρου της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης και του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών, από την πρόσφατη κακοκαιρία, έδωσε με δήλωση του ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Δρυς.

    Ο κ. Δρυς υπεραμύνεται της κυβερνητικής πολιτικής να εγγυηθεί το δημόσιο για τη δανειοδότηση του ΕΛΓΑ από την ΑΤΕ, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις καθώς όπως αναφέρει, όταν οι καταστροφές υπερβαίνουν τα συνήθη μεγέθη κανένας προϋπολογισμός δεν θα μπορούσε να προβλέπει τέτοιο αποθεματικό που να εξασφαλίζει την άμεση διάθεση των αντίστοιχων κονδυλίων.

    Αφού κάνει μνεία των αλλαγών στη λειτουργία του ΕΛΓΑ για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανταπόκριση του, υπογραμμίζει ότι «οι πράξεις έχουν αποδείξει ποιος πολιτικός φορέας και ποια κυβέρνηση έχει επιδείξει την πολιτική υπευθυνότητα και ευαισθησία απέναντι σε έναν κόσμο που μάχεται καθημερινά με τα στοιχεία της φύσης.

    Τέλος, σχετικά με την πορεία της καταγραφής των ζημιών αναφέρει ότι έχουν αρχίσει ήδη οι εκτιμήσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν ταχύτατα και θα καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς μέχρι το Πάσχα και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «ο πιο αξιόπιστος κριτής της λειτουργίας του νέου ΕΛ.Γ.Α. είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί.

    [02] ΔΗΚΚΙ για γραφειοκρατία.

    17/02/2004 20:17:34

    "O κυκεώνας της γραφειοκρατίας, των πολλών χαρτιών και εγγράφων, των πολλών φορολογικών δηλώσεων, πρέπει να σταματήσει και ακόμη πρέπει να καθιερωθεί η αρχή της υπευθυνότητας κάθε υπαλλήλου και με μια υπογραφή να λύνονται όλα τα ζητήματα", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας κατά την επίσκεψή του στην εφορία Κορυδαλλού.

    Ο ίδιος ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές φορολογικές ελαφρύνσεις στην αμοιβή εργασίας και να απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, ερωτηθείς για τις τελευταίες έρευνες της κοινής γνώμης έκανε λόγο για "στημένες και πληρωμένες από τους διαπλεκόμενους οικονομικούς και άλλους παράγοντες δημοσκοπήσεις" και πρόσθεσε ότι κάλεσε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον αρμόδιο Προϊστάμενο Ποινικής Δίωξης του Πρωτοδικείου Αθηνών "να θέσουν τέρμα σ αυτή τη διαδικασία της απάτης".

    [03] Τέλος του 2004 η λειτουργία του "Αττικόν".

    17/02/2004 19:07:07

    Έως το τέλος του 2004 θα λειτουργεί το νέο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ''Αττικόν'', στο Χαϊδάρι, δυναμικότητας 450 κλινών, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά από την επίσκεψή του στο νοσοκομείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Κώστα Στεφανή.

    Ο κ. Σημίτης περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκε από τις νοσηλεύτριες για το νέο σύστημα που εφαρμόζεται στην υποδοχή των ασθενών, σύμφωνα με το οποίο, τα περιστατικά κατανέμονται ανάλογα με τη βαρύτητά τους και διοχετεύονται άμεσα στα τμήματα που θα νοσηλευτούν.

    Ο πρωθυπουργός διαπίστωσε σε μια αίθουσα στην οποία γινόταν μάθημα σε φοιτητές Ιατρικής ότι οι συνθήκες είναι πλέον καλύτερες για τη διδασκαλία από ό,τι στα παλαιά νοσοκομεία του κέντρου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ''Αττικό'' νοσοκομείο θα είναι το καλύτερο νοσοκομείο στη χώρα όταν θα ολοκληρωθεί η λειτουργία του, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

    Αναφερόμενος στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και μηχανημάτων το οποίο του έθεσαν οι διευθυντές των κλινικών παραδέχθηκε ότι "το θέμα των προσλήψεων δυστυχώς υπόκειται σε μια βραδυκίνητη διαδικασία η οποία όμως είναι απαραίτητη για να διασφαλίζεται η ποιότητα της παροχής υπηρεσιών από τους νεοπροσληφθέντες στα νοσοκομεία".

    Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δαπάνες για την υγεία θα αυξηθούν στο 4% μέχρι το 2008 , "γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά στο να βελτιωθούν και οι υποδομές σε άλλα νοσοκομεία".

    [04] Τα Ολυμπιακά χρονοδιαγράμματα στο επίκεντρο της Διυπουργικής

    17/02/2004 18:55:52

    Τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα της ολυμπιακής προετοιμασίας, ενόψει και της άφιξης των 130 ''αθανάτων'' της ΔΟΕ και του προέδρου της Ζακ Ρογκ στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, εξέτασαν τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε σήμερα για τελευταία φορά πριν τις εκλογές, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

    Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, δήλωσε κατηγορηματικά για το σκέπαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη ΔΟΕ, ότι ''δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα, η τεχνική δυνατότητα της κατασκευής του έργου ελέγχεται απολύτως και βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων''.

    Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι ''δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει στέγαστρο, γιατί το στέγαστρο (...) είναι εκεί''. Συμπλήρωσε δε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις προσαρμογές (overlays) και πως ''έγινε ειδική συζήτηση για το αν έχουμε υπέρβαση των χρονοδιαγραμμάτων. Τα ελέγξαμε από κάθε πλευρά και διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση''.

    Ωστόσο, η πρόεδρος του ''Αθήνα 2004'', Γιάννα Αγγελοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόμενη προς τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής και επικαλούμενη τις ανησυχίες της ΔΟΕ, ζήτησε να υπάρξουν ρητές δεσμεύσεις για τα χρονοδιαγράμματα των έργων που αφορούν το ΟΑΚΑ, και συγκεκριμένα το σκέπαστρο Καλατράβα και τη σκεπή του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου, για το οποίο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου έχει εκφράσει τις ανησυχίες της.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ, μιλώντας στο BBC, τόνισε ότι είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί εντός της προθεσμίας το σκέπαστρο Καλατράβα, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι έχει λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι το έργο θα είναι έτοιμο στην ώρα του. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ''ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πότε και πώς θα μεταφερθούν οι αψίδες από χώρο γύρω από το Στάδιο, για να τοποθετηθούν στην τελική τους θέση''.

    Πάντως, ο κ.Όσβαλντ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι ''οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν με μεγάλη επιτυχία με ή χωρίς το θόλο''.

    [05] Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση για κακοκαιρία

    17/02/2004 15:29:33

    Σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κ.Σημίτη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου για τα προβλήματα από την κακοκαιρία, εξαπέλυσε ο Κ. Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση στην Αργυρούπολη όπου παρουσίασε τις βασικές του θέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Δεν πάγωσε το χιόνι, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, αλλά η ανευθυνότητα και η αλαζονεία του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε πως ο πρωθυπουργός σιώπησε και εξαφανίστηκε, ενώ, όπως είπε, ο Γ. Παπανδρέου ρωτούσε τους πολίτες αν μπορούσε να κάνει κάτι η πολιτεία.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι κανείς δεν αρνείται ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κλείνει η εθνική οδός, ούτε να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο η πανάκριβη Αττική οδός, ή να βάζει λουκέτο το πανάκριβο αεροδρόμιο. Ούτε είναι δυνατόν, σημείωσε, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να υπάρχουν συμπολίτες μας τρεις μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης. Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι στη ΝΔ δεν ταιριάζει η μεμψιμοιρία αλλά δεν συμφιλιώνεται και με την παρακμή.

    [06] Αναστολή των αγροτικών χρεών ζητεί ο Ν.Κωνσταντόπουλος

    17/02/2004 15:25:58

    Την άμεση αναστολή των χρεών των αγροτών και την καταβολή των αποζημιώσεων σε ποσοστό 100% για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας ζήτησε απο τη Λάρισα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος ο οποίος απόψε το βράδυ θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος για το νομό, παρουσιάζοντας το αγροτικό πρόγραμμα του κόμματός του.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος που συνοδεύεται απο τον κ. Μήτσο Κωστόπουλο επισημαίνοντας τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ο αγροτικός κόσμος για μια ακόμα φορά λόγω της κακοκαιρίας ζήτησε επίσης να υπάρξουν πλήρεις αποζημιώσεις και για τα προϊόντα και να ισχύσουν μηδενικά επιτόκια σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν.

    Εξάλλου τόνισε οτι οι αγρότες θα πρέπει να απαλλαγούν απο το βραχνά της δίγλωσσης κυβερνητικής πολιτικής σε ό,τι αφορά και το δικό τους τομέα ενώ χαρακτήρισε τον ΕΛΓΑ ως εργαλείο εμπαιγμού των αγροτών.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς επίσης και το Περιφερειακό και την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών. Το απογευμα πρόκειται να επισκεφθεί τον δήμο Γόνων και το βράδυ θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματός του για τον αγροτικό τομέα στην κεντρική ομιλία του στη Λάρισα.

    [Φώτο-709365]

    [07] Να μην κατεβάσουν οι Αθηναίοι σκουπίδια ως αύριο

    17/02/2004 15:25:45

    Να αποφύγουν το επόμενο 24ωρο να κατεβάσουν σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων, καλεί τους Αθηναίους ο δήμος, λόγω των δύσκολων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία του ΧΥΤΑ στα Ανω Λιόσια απο την πρόσφατη κακοκαιρία.

    Η χωματερή Άνω Λιοσίων, παρέμεινε κλειστή από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, ενώ και το τελευταίο 24ωρο η λειτουργία της είναι προβληματική με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εναπόθεση των απορριμμάτων.

    Ο δήμος Αθηναίων, ενημερώνει τους δημότες της πρωτεύουσας, ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας όλες αυτές τις ημέρες, εργάστηκαν κανονικά παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, όμως η λειτουργία ενός και μόνο Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προκάλεσε προβλήματα στη διαδικασία εναπόθεσης των απορριμμάτων και κατά συνέπεια και στην αποκομιδή τους.

    Η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ζητά την κατανόηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Αθήνας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χωρίς να ευθύνεται ο δήμος Αθηναίων και επαναλαμβάνει την πρότασή της προς την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς για άμεση λειτουργία κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.

    [Φώτο-656341]

    [08] Συνάντηση Κ.Σημίτη με Γ.Πέρσον

    17/02/2004 15:24:12

    Με τον Σουηδό ομόλογό του κκ. Γ.Πέρσον συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης.

    Ο κ. Πέρσον βρέθηκε χθες το βράδυ στο Ηράκλειο, προκειμένου να παρακολουθήσει την προεκλογική προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου και αμέσως μετά την σημερινή ανεπίσημη- συνάντησή του με τον κ. Σημίτη αναχώρησε για την Τουρκία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συζήτησαν σήμερα τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κυπριακό, τις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αλλά και τις επικείμενες ελληνικές εκλογές.

    Ο κ. Πέρσον δήλωσε εντυπωσιασμένος από την συγκέντρωση που παρακολούθησε χθες στην Κρήτη και ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στην διαφορά του πολιτικού κλίματος ανάμεσα στις χώρες της βόρειας και της νότιας Ευρώπης.

    [Φώτο-712464]

    [09] Διαφωνίες και νέα συνάντηση για τα ντιμπέιτ

    17/02/2004 15:08:51

    Επαναβεβαιώθηκαν οι διαφωνίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε ό,τι αφορά τους όρους διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κ.κ. Αθανασάκη και Ρουσόπουλου δεν κατέληξε σε απόφαση. Το ΠΑΣΟΚ, επιμένει στη διεξαγωγή διαλόγου επί συγκεκριμένης θεματολογίας, αν και δέχεται τη διεύρυνση της ατζέντας την οποία είχε αρχικώς προτείνει ο Γ. Παπανδρέου. ''Συζήτηση εφόλης της ύλης, δεν λέει τίποτα, γιατί δεν σε οδηγεί σε ουσιαστική συζήτηση για συγκεκριμένα θέματα'', δήλωσε ο Ν. Αθανασάκης, ενώ απέρριψε την πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για συζήτηση μεταξύ όλων των αρχηγών. Από πλευράς ΝΔ, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος επέμεινε πως ''πρέπει να μπουν όλα τα θέματα στο τραπέζι χωρίς θεματικό περιορισμό και οι δημοσιογράφοι να έχουν δικαίωμα επιστροφής σε προηγούμενη ερώτηση, εάν κρίνουν πως δεν έχουν λάβει ικανοποιητική απάντηση''. Η διαπραγμάτευση ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα συνεχιστεί αύριο σε νέα τους συνάντηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 February 2004 - 21:30:16 UTC