Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βράβευση Μαθητών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • [02] Αύριο η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
  • [03] Περιοδεία Ντόρας στην Κρήτη.
  • [04] Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
  • [05] Επίσκεψη Καραμανλή στο Ντίσελντορφ.
  • [06] Μποτιλιάρισμα στην Κακιά Σκάλα
  • [07] Ενοπλη ληστεία σε βενζινάδικο.

  • [01] Βράβευση Μαθητών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    07/02/2004 13:48:18

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος βράβευσε σήμερα μαθητές,σπουδαστές και αθλητές από τα νησιά του Αιγαίου κατά

    τη διάρκεια τελετής στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από το υπουργείο Αιγαίου και ήταν αφιερωμένη στα παιδιά των νησιών του Αιγαίου. Η ελληνική πολιτεία τιμά την "ελπιδοφόρα νεότητα",όπως είπε ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης, τα παιδιά που επιμένουν να ζουν, να εργάζονται, να δημιουργούν και να προοδεύουν στα μικρά νησιά του Αιγαίου εν μέσω πολλαπλών δυσκολιών. Είναι ανάγκη να επαινεθούν δημόσια αυτά τα παιδιά -ανέφερε ο υπουργός- για τις ιδιαίτερες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά για την κατάκτηση της γνώσης,προσπάθειες μεγαλύτερες και άνισες σε σχέση με τους συμμαθητές τους στη στεριανή Ελλάδα. Το υπουργείο Αιγαίου προσπάθησε θεσμικά να επιλύσει το κυριότερο πρόβλημα των συγκεκριμένων νησιών,που δεν είναι άλλο από την πληθυσμιακή αιμορραγία λόγω μετανάστευσης,προς αναζήτηση καλύτερης τύχης στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό. Ο κ.Σηφουνάκης είπε ότι με παρεμβάσεις σε θέματα πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού,σε θέματα υπηρεσιών και βιοπορισμού προσπαθούμε να αποτρέψουμε την τάση μετανάστευσης,η οποία έχει ανατραπεί εντυπωσιακά σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής. Είναι μία προσπάθεια, όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση,να αναδειχθεί η δύναμη της παιδείας στο Αιγαίο,η οποία αντικατροπτίζει τη δύναμη της Ελληνικής παιδείας στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Οι μαθητές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό πέρα των αριστείων,παρέλαβαν και υποτροφίες ως κίνητρο προκειμένου να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους και γενικώτερα να αρθεί η απομόνωση των μικρών νησιών του Αιγαίου.

    [02] Αύριο η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    07/02/2004 11:53:46

    Πανηγυρικά αναμένεται να εκλεγεί αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στις αυριανές εκλογές που θα διεξαχθούν σε όλη τη χώρα από τις 8 το πρωί ως τις 7 το βράδυ, μπορούν να ψηφίσουν οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κανονικά μετά την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του καταστατικού του κόμματος λόγω της σχετικής απόφασης της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία και φίλων του κόμματος. Σήμερα το πρωί ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα στον Πειραιά, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί το ΚΕΘΕΑ στα Πατήσια.

    [03] Περιοδεία Ντόρας στην Κρήτη.

    07/02/2004 11:43:44

    Με τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε το πρωί η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη η οποία συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την επίσκεψη της στην Ανατολική Κρήτη. Κατά την συνάντηση η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα των Ολυμπιακών αγώνων στην προετοιμασία των δυο πόλεων στις εκκρεμότητες που υπάρχουν καθώς και στην μεταολυμπιακή χρήση των έργων. Η κ.Μπακογιάννη και ο κ. Κουράκης ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα στη σύσκεψη των δημάρχων των Ολυμπιακών πόλεων και του ΓΓ Ολυμπιακών Αγώνων κ. Κώστα Καρτάλη αλλά και του δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της Ολυμπιάδος. Η κ.Μπακογιάννη κατά την συνάντηση χαρακτήρισε το δημαρχείο του Ηρακλείου -την ενετική Λότζια- ως ένα από τα ωραιότερα στην Ελλάδα. Ο δήμαρχος δώρισε στην κ. Μπακογιάννη δυο εκδόσεις του Δήμου και μια κασετίνα με καρφίτσες και η δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε θερμά για τα δώρα.

    Ακολούθως η κ. Μπακογιάννη αναχώρησε για το Λασίθι.

    [04] Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

    07/02/2004 11:05:03

    Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στην Λευκωσία το εθνικό συμβούλιο, ενόψει της συνάντησης την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, των εμπλεκομένων μερών με τον γγ του ΟΗΕ σε μία προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Την Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος.Την ίδια ημέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Τα μέλη του Σώματος θα ενημερωθούν από το γγ Κόφι Ανάν, όσον αφορά τις προσπάθειές του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

    Διπλωματικοί κύκλοι στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζουν ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη και ότι αναμένεται να πληροφορηθούν την απόφαση του προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου. Την Τρίτη το πρωί, ο κ. Ανάν θα συναντηθεί χωριστά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων,ενώ στη συνέχεια θα έχει κοινή συνάντηση μαζί τους, με σκοπό να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Εάν υπάρξει ανάγκη, όπως επισημαίνεται, μπορεί να πραγματοποιηθούν συναντήσεις και την Τετάρτη. Πάντως, αν η μια ή και οι δυο πλευρές δεν αποδεχτούν τους όρους του ΓΓ, δεν αποκλείεται ο κ. Ανάν να τους πει ότι σταματά κάθε προσπάθεια για τη λύση του Κυπριακού. Αργά χθές το βράδυ η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να πιέσουν τα Ηνωμένα Εθνη προκειμένου να ρυθμιστεί το ''διαδικαστικό'' --όπως χαρακτηρίζεται από την Αγκυρα-- πρόβλημα στη νέα προσπάθεια του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN-Turk,ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    [05] Επίσκεψη Καραμανλή στο Ντίσελντορφ.

    07/02/2004 11:04:57

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μεταβαίνει σήμερα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας όπου θα μιλήσει σε μετανάστες. Αύριο ο κ.Καραμανλής θα περιοδεύσει στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας. Χθές το βράδυ ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Αντένα χαρακτήρισε προειλημμένη απόφαση την εκλογή του κ.Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ότι είναι πρόχειρη συρραφή διακηρύξεων τα όσα είπε ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του κόμματός του. Για το ασφαλιστικό ο κ.Καραμανλής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το θόρυβο που δημιουργήθηκε, για κάτι, όπως είπε που δεν ισχύει και ανέφερε ότι την όλη επίθεση συντόνισε το ΠΑΣΟΚ.

    [06] Μποτιλιάρισμα στην Κακιά Σκάλα

    07/02/2004 11:03:52

    Εκτροπή της κυκλοφορίας προς Κόρινθο εξακολουθεί να κάνει η τροχαία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από την παλιά στο 42-ο χλμ λόγω σοβαρού προβλήματος που δημιουργήθηκε στην Κακιά Σκάλα στο ρεύμα εξόδου, από τη σύγκρουση λεωφορειου του ΚΤΕΛ με φορτηγό στις 9.30 το πρωί. Ο δρόμος έκλεισε στο 48-ο χλμ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα που ξεπερνούσε τα 6 χλμ. Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς και τα οχήματα απομακρύνθηκαν γρήγορα, αλλά το κυκλοφοριακό πρόβλημα παραμένει γιατί γίνονται και έργα στο 53ο χλμ. Για το λόγο αυτό η τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να πηγαίνουν από την παλαιά εθνική οδό στο ύψος της Ελευσίνας ή στο 42-ο χλμ μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, η οποία είναι αυξημένη σήμερα, λόγω της εξόδου η οποία ευνοείται από τον καλό καιρό.

    [07] Ενοπλη ληστεία σε βενζινάδικο.

    07/02/2004 11:03:46

    Ενοπλη ληστεία έγινε τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων της ΕΤΕΚΑ στην Ιερά Οδό 353 στο Χαϊδάρι, στην Αθήνα. Τρεις άγνωστοι που ήταν οπλισμένοι με καραμπίνα, έφθασαν στο πρατήριο αλλά ο Πακιστανός υπάλληλος μόλις τους είδες, μπήκε μέσα και κλείδωσε την πόρτα. Τότε οι δράστες πυροβόλησαν μία φορά για εκφοβισμό και έσπασαν με λοστό τη τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Πακιστανός στο κεφάλι από τα τζάμια. Οι ληστές άρπαξαν περίπο 3.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Ο υπάλληλος ειδοποίησε την αστυνομία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έφυγε για το σπίτι του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 February 2004 - 12:30:11 UTC