Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα της ΝΔ ύστερα από νέα δημοσκόπηση (MRB)
  • [02] Πάτρα-?νοιξε η εθνική οδός από τους ελαιοπαραγωγούς
  • [03] Μειώθηκαν τα τροχαία δυστυχήματα.
  • [04] Στην επόμενη Βουλή οι δηλώσεις "πόθεν έσχες"
  • [05] Μειωμένα εισιτήρια στα πλοία για τους εκλογείς
  • [06] Πρώην βουλευτές της ΕΔΑ υπέρ ΣΥΝ
  • [07] Ο Κ.Καραμανλής στο συνέδριο του ΕΛΚ
  • [08] Πολυζωγόπουλος:"Να πάρει πίσω η ΝΔ το οικονομικό της πρόγραμμα"
  • [09] Αίγιο-Κινητοποίηση ελαιοπαραγωγών-Κωνσταντόπουλος.

  • [01] Προβάδισμα της ΝΔ ύστερα από νέα δημοσκόπηση (MRB)

    05/02/2004 21:48:05

    Προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου και 25,2 στην παράσταση νίκης δίνει στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MRB, τα ευρήματα της οποίας μετέδωσε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA.

    Ταυτόχρονα καταγράφεται η υπεροχή του κ.Γ. Παπανδρέου έναντι του κ.Κ. Καραμανλή στην «καταλληλότητα πρωθυπουργού, ωστόσο, η ΝΔ αναδεικνύεται ως ικανότερη από το κυβερνών κόμμα για τη διακυβέρνηση.

    Η δημοσκόπηση έγινε πανελλαδικά σε δείγμα 2000 ατόμων, με ερωτηματολόγιο και κάλπη στο διάστημα από 24 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου, πριν την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την οικονομία.

    [02] Πάτρα-?νοιξε η εθνική οδός από τους ελαιοπαραγωγούς

    05/02/2004 19:19:05

    Οι αγρότες της Αιγιάλειας άνοιξαν σήμερα το απόγευμα τη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, αφού προηγουμένως έλαβαν το 60% των επιδοτήσεων του λαδιού.

    Μετά από διαβουλεύσεις του υπουργείου Γεωργίας με την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και τη μεσολάβηση του Νομάρχη Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλου, του Δημάρχου Αιγίου Γ. Περπή και βουλευτών του νομού, καταβλήθηκε το 60% της επιδότησης σε 3.000 περίπου ελαιοπαραγωγούς της περιοχής, ενώ σε 443 αγρότες που οι φάκελοί τους είχαν ελεγχθεί, καταβλήθηκε το 100% του ποσού της επιδότησης.

    [03] Μειώθηκαν τα τροχαία δυστυχήματα.

    05/02/2004 18:53:21

    Εντυπωσιακή μείωση σημείωσαν τα τροχαία δυστυχήματα αλλά και ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Καθ' οδόν του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ.Φλωρίδης ο μακροπρόθεσμος στόχος της μείωσης του αριθμού των νεκρών κατά 20% σε 5 χρόνια (από το 2000 έως το 2005) έχει ήδη υπερκερασθεί. Το 2003 ο αριθμός των νεκρών ήταν κατά 23,6% μικρότερος του αντίστοιχου αριθμού του 2000 και στόχος είναι να μην «ξεφύγει στη διετία που απομένει για την ολοκλήρωση της πενταετίας.

    Όπως δήλωσε ο αρμόδιος για την τροχαία κίνηση του υπουργείου, η θεαματική βελτίωση του οδικού δικτύου τα τελευταία χρόνια είναι η καλύτερη εγγύηση ότι ο στόχος θα επιτευχθεί, καθώς δεν θα μειωθεί η προληπτική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.

    [04] Στην επόμενη Βουλή οι δηλώσεις "πόθεν έσχες"

    05/02/2004 18:20:31

    Η επόμενη Βουλή θα δώσει στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες των βουλευτών. Η συντόμευση της θητείας της παρούσας Βουλής δεν επέτρεψε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή να δημοσιοποιήσει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των «300. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί τόσο ο επανέλεγχος των δηλώσεων των βουλευτών που αφορά στην περίοδο 1992-2002, όσο και ο έλεγχος των χρηματιστηριακών συναλλαγών των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ζήτησε ο πρωθυπουργός να διενεργήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    [05] Μειωμένα εισιτήρια στα πλοία για τους εκλογείς

    05/02/2004 17:18:45

    Με έκπτωση 20% στην τιμή των εισιτηρίων θα ταξιδέψουν με τα ακτοπλοϊκά πλοία οι επιβάτες που θα μεταβούν στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004. Σύμφωνα με την Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, τα μέλη της θα χορηγούν τη σχετική έκπτωση από 5 Μαρτίου μέχρι και 9 Μαρτίου οπότε και θα επιστρέφουν στον Πειραιά και τη Ραφήνα οι πολίτες, οι οποίοι για να έχουν μείωση στο εισιτήριο θα πρέπει να προσκομίζουν στα πρακτορεία έκδοσης βεβαίωση του Πρωτοδικείου ότι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του προορισμού τους. Επίσης την ίδια έκπτωση θα έχουν και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι καθώς και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, που για να προμηθευτούν τα μειωμένα εισιτήρια θα κομίζουν το έγγραφο διορισμού τους από τη δικαστική αρχή.

    [06] Πρώην βουλευτές της ΕΔΑ υπέρ ΣΥΝ

    05/02/2004 17:13:32

    Δέκα τέως βουλευτές της ΕΔΑ με κοινή δήλωσή τους εκφράζουν την υποστήριξή τους στον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τονίζοντας ότι «είναι αναμφίβολη η κρίσιμη σημασία των επικείμενων εκλογών της 7ης Μαρτίου και για το μέλλον της χώρας και για το μέλλον της Αριστεράς στην Ελλάδα.

    Στη δήλωση προστίθεται ότι «εμείς, που διατελέσαμε βουλευτές της Αριστεράς σε κρίσιμα και ιστορικά χρόνια, θεωρούμε εθνικά και κοινωνικά απαραίτητη την παρουσία στην προσεχή ελληνική Βουλή του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την οποία και εμείς υπηρετήσαμε και για το λόγο αυτό υποστηρίζουμε την υπερψήφισή του στις εκλογές.

    Οι τέως βουλευτές καλούν τους αριστερούς πολίτες «να πράξουν για μια φορά ακόμα- το χρέος τους, να συμπαραταχθούν όλοι μαζί γύρω από τα ψηφοδέλτια του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς που εκπροσωπεί την Ανανεωτική Αριστερά της πατρίδας μας.

    Τη δήλωση υπογράφουν: Γλέζος Μανόλης, Θανασέκου Βάσω, Καραγιώργη Μαρία, Κατερίνης Παναγιώτης, Κεραμιτζόλου Θεοχάρης, Μπενά-Κελτεκλίδου Ελένη, Νεφελούδης Βασίλης, Σακελλάρης Βαγγέλης, Τσιμπουκίδης Μάνθος,

    Χριστογιώργος Μιχάλης.-

    [07] Ο Κ.Καραμανλής στο συνέδριο του ΕΛΚ

    05/02/2004 17:13:25

    Για ''μια Ευρώπη περισσότερο πολιτική, περισσότερο δημοκρατική, που θα διαχέει τον πλούτο της σε περισσότερους πολίτες και θα το κάνει δίκαια'', μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής από το βήμα του 16ου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που ολοκληρώνει τις εργασίες του σήμερα στο Ευρωκοινοβουλιο στις Βρυξέλλες. Αναφερόμενος στην κρίσιμη συγκυρία για την εξέλιξη της Ευρώπης, που συνθέτουν η διεύρυνση της ΕΕ, η προοπτική συμφωνίας σ΄ένα νέο ευρωπαϊκό Σύνταγμα, καθώς και οι επικείμενες ευρωεκλογές (τον προσεχή Ιούνιο)ο κ Καραμανλής εκτίμησε ότι οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς θα εξακολουθήσουν να πλειοψηφούν με μεγαλύτερη διαφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμφανίσθηκε επίσης βέβαιος ότι στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα κυβέρνηση θα αναδειχθεί η ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ -και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ- έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στην Κύπρο, ενώ έκανε έκκληση να γίνει το ιστορικό επίτευγμα της μη αναστρέψιμης ειρήνης επιλογή και πραγματικότητα όλων των κρατών στην ευρύτερη Βαλκανική, ενώ χαρακτήρισε στρατηγική προτεραιότητα να γίνουν τα Βαλκάνια ευρωπαϊκή γειτονιά.

    [08] Πολυζωγόπουλος:"Να πάρει πίσω η ΝΔ το οικονομικό της πρόγραμμα"

    05/02/2004 15:10:23

    Να πάρει πίσω το οικονομικό πρόγραμμα κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, μιλώντας σήμερα απο το βήμα της Ολομέλειας της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

    Απαντώντας στις χθεσινές δεσμεύσεις του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ο κ. Πολυζωγόπουλος υπογράμμισε ότι ''αν αυτή θα είναι η πολιτική τους, γιατί δεν την γράφουν αναλυτικά και δεσμευτικά στο πρόγραμμά τους'' και κάλεσε τους Ελληνες εργαζόμενους να διαβάσουν προσεκτικά το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

    Κατά τα άλλα η ΓΣΕΕ αποφάσισε να υποδεχθεί την όποια κυβέρνηση βγάλουν οι κάλπες με γενική πανελλαδική απεργία στις 31 Μαρτίου, ζητώντας ικανοποιητική εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, σαφώς μεγαλύτερες απ'αυτές που σήμερα συζητούν οι εργοδοτικές οργανώσεις και μείωση του εβδομαδιαίου εργάσιμου χρόνου στις 39 ώρες.

    Θα είναι μία απεργία δυναμική, δήλωσε ο κ. Πολυζωγόπουλος, ανάλογη με εκείνες του ασφαλιστικού και κάλεσε τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση σε σχέση με τα αιτήματα των συνδικάτων για τις αυξήσεις στους μισθούς και τη μείωση στο χρόνο εργασίας.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στο σύνολο του περιεχομένου του προγράμματος της ΝΔ, λέγοντας ότι τα συνδικάτα θα αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις αν το κόμμα αυτό εκλεγεί στην κυβέρνηση και εφαρμόσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

    Σε σχέση με το φορολογικό σημείωσε ότι αν και έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών όταν φθάνει στους μισθωτούς επιλέγει μία γενική και αφηρημένη διατύπωση.

    Σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υπογράμμισε τη περίπτωση της αναφοράς στην Εθνική Τράπεζα, κάνοντας λόγο για κίνδυνο εκποίησης του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών ταμείων και θέτοντας το ερώτημα ''ποιός θα αποφασίσει όπως όπως για την εκποίηση των μετοχών τους''.

    Σε σχέση με το ασφαλιστικό ο κ. Πολυζωγόπουλος σημείωσε ότι η σχετική αναφορά για πλήρη εφαρμογή των νόμων της περιόδου '90-'93 δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελεί θέση που έχουν επαναλάβει πολλές φορές στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ δεν δεσμεύτηκαν ποτέ σχετικά με τις ρυθμίσεις του νόμου 3029 (νόμου Ρέππα) τον οποίο χαρακτήρισε ως τον καλύτερο ασφαλιστικό νόμο που υπάρχει σήμερα σε όλη την Ευρώπη.

    Στις θέσεις αυτές απάντησε ο γενικός γραμματέας και υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης, υπογραμμίζοντας ότι αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές πρωθυπουργός θα είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και για όσο θα ισχύουν οι χθεσινές του δεσμεύσεις τα συνδικάτα δεν θα έχουν πρόβλημα σχετικά με το ασφαλιστικό.

    Ο κ. Μανώλης παραδέχθηκε εμμέσως ότι η ΔΑΚΕ θα είχε πρόβλημα αν δεν είχαν δοθεί οι γραπτές δεσμεύσεις του προέδρου της ΝΔ και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται ποτέ ως παράταξη και ως συνδικαλιστικά στελέχη να δεχθούν δυσμενείς τροποποιήσεις του ασφαλιστικού καθεστώτος των ασφαλισμένων.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης (στέλεχος του ΣΥΝ) χαρακτήρισε ως γενικά αντιλαϊκό και νεοφιλελεύθερο το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ αλλά σημείωσε ότι είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, τα συνδικάτα θα πρέπει να ανησυχούν για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

    Ο κ. Καλύβης πρότεινε η απεργία για τη σύμβαση να πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου, πριν δηλαδή την ημερομηνία των εκλογών.

    Ανάλογη θέση για απεργία στα τέλη Φλεβάρη υποστήριξε και ο Θεοδωρής Κούτρας, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, ο οποίος έκανε λόγο για αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική και των δύο μεγάλων κομμάτων και κάλεσε τους εργαζόμενους να τους καταδικάσουν και στην κάλπη.

    [Φώτο-702301]

    [09] Αίγιο-Κινητοποίηση ελαιοπαραγωγών-Κωνσταντόπουλος.

    05/02/2004 14:54:33

    Να φύγουν τα ΜΑΤ και να πάρουν τα χρήματά τους οι ελαιοπαραγωγοί ζήτησε σήμερα από το Αίγιο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος που επισκέφθηκε την περιοχή κατευθυνόμενος στην Ηλεία.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση και τόνισε ότι η χρήση βίας και η κινητοποίηση μηχανισμών καταστολής είναι ευθύνη εκείνων που εμφανίζονται παραμονές εκλογών να μιλάνε για νέα εποχή.

    Στο μεταξύ οι αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών την οποία έχουν αποκλείσει από χθες. Η συγκοινωνία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.

    Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις. Τόσο χθες τη νύχτα όσο και σήμερα το μεσημέρι δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια, καθώς ομάδα αγροτών επιχείρησε να κλείσει και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Πατρών. Επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και έριξαν δακρυγόνα με αποτέλεσμα οι αγρότες να υποχωρήσουν. Τη νύχτα μεμονωμένοι ελαιοπαραγωγοί έριξαν βαρελότα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.

    Τους αγρότες έχουν επισκεφθεί από το πρωί βουλευτές όλων των κομμάτων που ζητούν από το υπουργείο Γεωργίας να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

    Το υπουργείο υποστηρίζει ότι έχει αποστείλει τα χρήματα αλλά οι αγρότες ζητούν να τους καταβληθεί ολόκληρο το ποσό της επιδότησης με βάση τη δήλωση που έχουν υποβάλει και όχι το 60% που έχει αποφασίσει το υπουργείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 February 2004 - 21:30:16 UTC