Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Επιβεβλημένη η απόφαση
  • [02] Καραμανλής: Μέτρα για τις γυναίκες
  • [03] Τράπεζα Πειραιώς - ΗΠΑ - Ενίσχυση παρουσίας.

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Επιβεβλημένη η απόφαση

    26/01/2004 20:36:21

    Επιβεβλημένη, αλλά χωρίς προσωπικό χαρακτήρα χαρακτήρισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, την απόφαση αποκλεισμού από τις εκλογικές λίστες του κόμματος των 9 βουλευτών που υπέγραψαν την επίμαχη τροπολογία για τη Χαλκιδική, καθώς και του παραιτηθέντος υφυπουργού Οικονομίας Χρήστου Πάχτα που την απεδέχθη.Απαντώντας σε ερώτηση «αν πρόκειται να συναντήσει τους αποπεμφθέντες, ο κ. Παπανδρέου, από τις Βρυξέλλες, όπου έδωσε σήμερα την ''αποχαιρετιστήρια'' συνέντευξή του ως υπουργός Εξωτερικών μετά από πέντε χρόνια θητείας, ανέφερε ότι ήδη είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε ανθρώπινο επίπεδο με έναν από τους βουλευτές που είχαν υπογράψει τη συγκεκριμένη τροπολογία, αλλά το ζήτημα δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα. «Δεν αξιολογούμε τους βουλευτές, όμως τώρα ανοίγεται μία νέα προοπτική, μια νέα ελπίδα, ένα νέο όραμα και η απόφασή μας ήταν επιβεβλημένη.Σε ερώτηση «αν πρόκειται να ιδρύσει νέο κόμμα, σημείωσε ότι πρόκειται για αναδιοργάνωση του ίδιου κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, και χαρακτήρισε νέο μεγάλο βήμα για την Ελλάδα τη διαδικασία ανοιχτής ψηφοφορίας για την επικείμενη ανάδειξή του στην προεδρία του κόμματος.Μιλώντας προηγουμένως στους ευρωβουλευτές με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τους ζήτησε να δραστηριοποιηθούν και τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης με έμφαση στη διαφθορά.Είπε ακόμη ότι και στις περιοδείες του διαπίστωσε κλίμα πρωτόγνωρου ενθουσιασμού, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει μία δύναμη ανανέωσης, αλλαγής και καινοτομίας.

    [02] Καραμανλής: Μέτρα για τις γυναίκες

    26/01/2004 20:35:33

    Με 10 μέτρα για την ανακούφιση της γυναίκας, της μητέρας και γενικότερα της οικογένειας απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής στα ερωτήματα που έθεσαν οι μητέρες που παρευρέθηκαν νωρίτερα σήμερα σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε νηπιαγωγείο του Νέου Φαλήρου. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής πρότεινε:-Ίδρυση ανεξάρτητης αρχής στο πρότυπο του Συνηγόρου του Πολίτη- για εφαρμογή της ισότητας-Ψήφιση Χάρτας της Οικογένειας, όπου θα καταγραφούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των μελών της οικογένειας (λ.χ. κακοποίηση γυναικών ή παιδιών)-Δημιουργία ενιαίου φορέα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος-Ανάπτυξη υποδομών παιδείας (οργάνωση και επέκταση ολοήμερου σχολείου με αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού περιεχομένου)-Ίδρυση Υπηρεσίας για την χρηματοδότηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας-Ανάπτυξη προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης ανέργων γυναικών-Εφαρμογή μέτρων σε συνεννόηση με την αγορά- για τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας (λ.χ. φορολογικά κίνητρα για επιχειρηματίες που προσλαμβάνουν άνεργες-μητέρες)-Ανάπτυξη προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης της γυναίκας στην περιφέρεια (αγροτουρισμός, βιοτεχνία κλπ)-Λήψη μέτρων στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη εξαγγείλει ότι πολύτεκνη πλέον θα θεωρείται η οικογένεια και με τρία παιδιά- Εφαρμογή της ισότητας και στην χορήγηση επιδομάτων Απαντώντας στις ερωτήσεις των γυναικών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο θέμα των ναρκωτικών, το οποίο χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας. Έκανε λόγο για μέτρα πρόληψης τα οποία δεν θα επιτρέπουν την πρόσβαση των μικρών ηλικιών στα ναρκωτικά, για συστηματική ενημέρωση από το σχολείο, για κατοχύρωση της αντιμετώπισης του χρήστη ως ασθενή, για δημιουργία νέων κοινοτήτων απεξάρτησης και για επανένταξη των πρώην χρηστών στην κοινωνία. Σε ό,τι αφορά τους εμπόρους ναρκωτικών, ο κ. Καραμανλής τάχθηκε υπέρ της επιβολής αυστηρότατων ποινών χωρίς το δικαίωμα πενθήμερης άδειας, ενώ σχετικά με την αποποινικοποίηση της χρήσης των λεγομένων «μαλακών ναρκωτικών, ο κ. Καραμανλής δήλωσε επιφυλακτικός «όχι από συντηρητισμό, αλλά επειδή όπου εφαρμόστηκε το μέτρο, δεν έφερε αποτελέσματα.

    [03] Τράπεζα Πειραιώς - ΗΠΑ - Ενίσχυση παρουσίας.

    26/01/2004 18:02:11

    Συγχωνεύθηκαν οι δυο τράπεζες του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στις ΗΠΑ, Marathon Bank και Interbank Νέας Υόρκης (με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη).

    Η συγχώνευση έγινε, αφού στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες και η λήψη όλων των εγκρίσεων από τις Εποπτικές Αρχές της Ελλάδας και των ΗΠΑ, για την εξαγορά του 100% της Interbank N.Y. από την θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Υόρκη Marathon Banking Corporation.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, με την ενσωμάτωση της Interbank, προστίθεται στη Marathon Bank ένα δίκτυο πέντε καταστημάτων, στην Park Avenue στο κέντρο του Manhattan και στα προάστια Brooklyn, Astoria, Queens. Έτσι, η Marathon Bank διαθέτει πλέον στη Νέα Υόρκη δίκτυο 11 καταστημάτων. Παράλληλα, γίνεται μία τράπεζα συνολικού ενεργητικού 600 εκατομ. δολαρίων, η οποία προβλέπεται να αναπτυχθεί στη λιανική τραπεζική και στην εμπορική στεγαστική πίστη.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Interbank, με την έως σήμερα λειτουργία της, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών πολιτών και ειδικότερα των ομογενών, έχοντας κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο των συναλλαγών τους. Έτσι, η νέα Marathon Bank θα αποτελεί τράπεζα της ομογένειας στη Νέα Υόρκη, προσφέροντας και ευρύτερα τις υπηρεσίες της στο ελληνοαμερικανικό στοιχείο που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 January 2004 - 21:30:09 UTC