Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόταση Γ.Παπανδρέου για μείωση αμυντικών δαπανών.
  • [02] Στη θράκη περιοδεύει ο Γ.Παπανδρέου.
  • [03] Περιοδεία Καραμανλή σε νομούς Ηλείας και Αρκαδίας.
  • [04] Φλωρίδης: «Οικοδομήθηκε εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ

  • [01] Πρόταση Γ.Παπανδρέου για μείωση αμυντικών δαπανών.

    17/01/2004 13:03:19

    Πρόταση προς την τουρκική κυβέρνηση για σταδιακή και ισόρροπη μείωση των αμυντικών δαπανών απηύθυνε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Δεσμεύτηκε να καταστήσει προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής μιας νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τη πρόταση αυτή. Ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι θα διαθέσει το προσωπικό του κύρος για να πείσει ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα.

    [02] Στη θράκη περιοδεύει ο Γ.Παπανδρέου.

    17/01/2004 09:43:47

    Περιοδεία στους νομούς της Θράκης, πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια το Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα. Το βράδυ θα μιλήσει στην Κομοτηνή, και αύριο θα επισκεφθεί περιοχές Ξάνθης. Χθες ο κ.Παπανδρέου, επισκέφθηκε τα γραφεία του Συνήγορου του Πολίτη, και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και τη διαφθορά, τις σχέσεις κράτους-πολιτείας και τη γραφειοκρατία. Δήλωσε ότι η επίλυση των προβλημάτων στη δημόσια διοίκηση μπορεί να γίνει μόνο με τη συναίνεση όλων των κομμάτων. Ανέφερε ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει η απλούστευση της νομοθεσίας, η μείωση του αριθμού των υπουργείων κι ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη του κράτους.

    [03] Περιοδεία Καραμανλή σε νομούς Ηλείας και Αρκαδίας.

    17/01/2004 09:43:40

    Ο πρόεδρος του ΝΔ Κώστας Καραμανλής πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο περιοδεία στους νομούς Αρκαδίας και Ηλείας. Μιλώντας ο χθες ο κ.Καραμανλής στη συνεδρίαση της επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, παρά την απόπειρα όπως είπε, αποπροσανατολισμού που επιχειρείται από το ΠΑΣΟΚ. Απαντώντας εμμέσως στον κ.Παπανδρέου και την αυτοκριτική που έκανε για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι αυτά δεν σβήνονται με ένα σφουγγάρι. Τον κάλεσε δε, να κατονομάσει τους αλλαζόνες υπουργούς, αυτούς που έκαναν λάθη και ποιοί θα πληρώσουν για αυτά. Ο κ.Καραμανλής επανέλαβε επίσης ότι το κράτος πρέπει να μείνει ουδέτερο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

    [04] Φλωρίδης: «Οικοδομήθηκε εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ

    16/01/2004 23:58:00

    Την αίσθηση ότι έχει οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ και η ανταπόκριση της αμερικανικής κυβέρνησης στα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι απόλυτα θετική, απεκόμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Φλωρίδης μετά το πέρας των επαφών του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ρίτσαρντ Αρμιταζ, τον βοηθό υπουργό αρμόδιο για την διπλωματική ασφάλεια Φράνσις Τέιλορ, και τον συντονιστή για θέματα τρομοκρατίας Κόφερ Μπλακ. «Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί τους σε ένα πάρα πολύ καλό πνεύμα. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Και βεβαίως συνεχίσθηκε η χθεσινή πάρα πολύ καλή ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε οικοδομήσει πλέον μια πολύ καλή σχέση εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο έλληνας υπουργός. Σε ανάλογα θετικό κλίμα διεξήχθησαν, σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη, και οι συναντήσεις που είχε νωρίτερα με τον αρχηγό της CIA Τζορτζ Τένετ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ. Και οι δυο, του εξέφρασαν την προθυμία της Ουάσιγκτον να βοηθήσει με παροχή, πληροφοριών, υψηλής τεχνολογίας και άλλων μέσων που θα διευκολύνουν το έργο της προστασίας αθλητών και επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Με τις συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η ελληνική αντιπροσωπεία - η οποία εκτός του υπουργού Δημόσιας Τάξης περιελάμβανε επίσης τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγο Νασιάκο και τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Αποστολίδη - ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών που είχε κατά την διήμερη παραμονή της στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκε επίσης τον Λευκό Οίκο και την έδρα του FBI.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 January 2004 - 12:30:08 UTC