Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Κώστα Σημίτη στο Ηράκλειο
  • [02] Νέες δημοσκοπήσεις
  • [03] Κρήτη-Επιθεώρηση μεγάλων έργων από Σημίτη.
  • [04] Στη Θράκη το Σαββατοκύριακο ο Γ.Παπανδρέου.
  • [05] Συνεδριάζει η ΚΕ Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ
  • [06] Επίσκεψη της Παπαρήγα στον ''Ευαγγελισμό''.
  • [07] Κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου,
  • [08] Ο Φλωρίδης με την Ράις για την ασφάλεια του 2004

  • [01] Επίσκεψη Κώστα Σημίτη στο Ηράκλειο

    16/01/2004 12:17:53

    Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απο το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, όπου απηύθυνε χαιρετισμό προς τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

    Χαρακτήρισε την Αξιωματική Αντιπολίτευση αφάνταστα πρόχειρη και επιπόλαιη και ότι ακολουθεί την τακτική του ''ράβε-ξήλωνε''. Τόνισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία απειλεί σημαντικές κατακτήσεις του λαού, όπως το ΑΣΕΠ και το ΕΣΥ. Η ΝΔ, ανέφερε, με το πρόγραμμα Υγείας που εξήγγειλε αναφέρει ως σημαντικό στοιχείο την ελεύθερη επιλογή γιατρού, όμως ταυτόχρονα υποχρεώνει τον πολίτη να πληρώνει περισσότερα απο την τσέπη του. Εμείς δεν το θέλουμε, αυτό πρόσθεσε ο κ. Σημίτης.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι οι εκλογές της 7ης Μαρτίου είναι κρισιμότατες, διότι, όπως τόνισε, κρίνονται η συνέχεια της χώρας προς τα εμπρός και η στασιμότητα και επισθοδρόμηση σε νεοφιλελεύθερες επιλογές και πειραματισμούς.

    Νωρίτερα, ο κ. Σημίτης επισκέφθηκε το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, ένα υπερσύγχρονο στάδιο 32 χιλιάδων θέσεων, το οποίο είναι έτοιμο αυτή τη στιγμή σε ποσοστό 97%. Το στάδιο είναι προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ και θα έχει χώρους ποδοσφαίρου, καθώς και στεγασμένες υποδομές για 12 αθλήματα.

    Διαθέτει στίβο 8 διαδρομών 400 μέτρων, δύο πισίνες, κλειστή διαδρομή στίβου 60 μέτρων, αίθουσες γυμναστικής, άρσης βαρών και τζούντο και κωπηλατήριο ως προσομοιωτή.

    Το στάδιο θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή προκριματικών αγώνων ποδοσφαίρου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Αυγούστου ενώ έχει διασφαλιστεί και η πλήρης λειτουργία του και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Οπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης, ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό, στόχος είναι το στάδιο να γίνει πόλος έλξης αθλητικού τουρισμού.

    [02] Νέες δημοσκοπήσεις

    16/01/2004 10:04:27

    Σημαντική διαφοροποίηση στα πολιτικά δεδομένα μετά τις διαδικασίες που δρομολογήθηκαν για αλλαγή ηγεσίας στο κυβερνών κόμμα καταγράφεται σε δύο νέες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τη μέτρηση της ΟΡΙΝΙΟΝ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το ΠΑΣΟΚ μειώνει σημαντικά την υστέρησή του στην πρόθεση ψήφου από τη ΝΔ σε τρεις μονάδες από οκτώ που ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία έχει 40%, το ΠΑΣΟΚ 37%, το ΚΚΕ 4,9%, ο ΣΥΝ 2,8%, το ΔΗΚΚΙ 1,6%, το ΛΑΟΣ 1,7%, ενώ Ακυρο, Λευκό, Αποχή , Αλλο Κόμμα ή Δεν Απάντησαν δήλωσε το 11,9% των ερωτηθέντων. Στην παράσταση νίκης από 18,5 μονάδες που ήταν η διαφορά τώρα η Νέα Δημοκρατία έχει 45,6% και το ΠΑΣΟΚ 41,1%. Ο υπουργός Εξωτερικών καταφέρνει και προηγείται του Κώστα Καραμανλή ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 4,1 μονάδες 45,7 έναντι 41,6%. Το 67,2% δηλώνει απόλυτα βέβαιο από τώρα για το τι θα ψηφίσει και το 72,6% δηλώνει ότι την οριστική του απόφαση για το ποιο κόμμα θα ψηφίσει τη λαμβάνει πολύ καιρό πριν από τις εκλογές.

    Στη δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ , που δημοσιεύεται στα ΝΕΑ, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ είναι 2,5 μονάδες από 7, που ήταν σε έρευνα της ίδιας εταιρίας το Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία έχει 40,1%, το ΠΑΣΟΚ 37,6%, το ΚΚΕ 4,9%, ο ΣΥΝ 2,2%, το ΔΗΚΚΙ 1% , το ΛΑΟΣ 1%, ενώ το 13,2% δήλωσε Αλλο Κόμμα, Λευκό, Ακυρο, Αποχή και Αναποφάσιστοι. Στο ερώτημα ''ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός'', ο κ. Παπανδρέου υπερέχει 5,2 μονάδες του κ. Καραμανλή και συγκεκριμένα με 46,9% έναντι 41,7%. Τέλος στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία έχει 45% και το ΠΑΣΟΚ 38,1%.

    [03] Κρήτη-Επιθεώρηση μεγάλων έργων από Σημίτη.

    16/01/2004 09:13:15

    Μεγάλα έργα στην Κρήτη, θα επιθεωρήσει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης. Χθες στο Ηράκλειο, μιλώντας στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του Λίντο, παρουσίασε την χάρτα σύγκλισης της Κρήτης. Ο κ. Σημίτης

    ανακοίνωσε ότι την περίοδο 2000-2008 θα εισρεύσουν στο νησί κονδύλια από εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους που ξεπερνούν τα 3 δις ευρώ , περίπου 1 τρις δρχ. Ο κ. Σημίτης ήταν επίσης σκληρός στις αναφορές του στη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε ότι αν επικρατήσει η Ελλάδα θα οπισθοδρομήσει, ενώ για το πρόγραμμα υγείας που παρουσίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι στόχος του είναι ο περιορισμός του ΕΣΥ με αποτέλεσμα ο κάθε πολίτης να πληρώνει περισσότερα από την τσέπη του για την υγεία.

    [04] Στη Θράκη το Σαββατοκύριακο ο Γ.Παπανδρέου.

    16/01/2004 09:08:23

    Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί αύριο και μεθαύριο ο Γιώργος Παπανδρέου . Οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν εντυπωσιακή υποδοχή κατά την άφιξή του αύριο στις 10 το πρωί στο αεροδρόμιο ''Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Παπανδρέου θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ακολουθήσει ομιλία του στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης με θέμα «Ειρήνη και Ανάπτυξη. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα. Το απόγευμα θα μεταβεί στην Κομοτηνή.

    [05] Συνεδριάζει η ΚΕ Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ

    16/01/2004 09:08:17

    Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή. Χθες, ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο για το πλαίσιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Μεταξύ άλλών ο κ. Καραμανλής επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένας νέος πολιτικός πολιτισμός, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κατάθεση χθες στη βουλή επτά ρουσφετολογικών, όπως τα χαρακτήρισε, νομοσχεδίων.

    [06] Επίσκεψη της Παπαρήγα στον ''Ευαγγελισμό''.

    16/01/2004 09:08:10

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί το νοσοκομείο ''Ευαγγελισμός'', ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΔΗΚΚΙ με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις. Χθες, σε ειδική τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσίασε την εκλογική του διακήρυξη και το έμβλημα του εκλογικού συνδυασμού ''Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό ψηφοδέλτιο'', ο Συνασπισμός.

    [07] Κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου,

    16/01/2004 08:47:27

    Συνεδριάζει σήμερα για τελευταία φορά σε αυτή την περίοδο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία αναμένεται να αποβεί κρίσιμη, εάν βεβαίως ο αρχιεπίσκοπος ανακοινώσει τις προθέσεις του σχετικά με την διένεξη που εξακολουθεί να υπάρχει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Συγκεκριμένα εάν ανακοινώσει ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε εκλογές νέων μητροπολιτών, όπως εξακολουθούν να τον συμβουλεύουν ορισμένοι συνεργάτες του, αγνοώντας ουσιαστικά το Πατριαρχείο, γεγονός που, όπως εκτιμούν αρκετοί ιεράρχες, θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την Εκκλησία. Στη χθεσινή συνεδρίαση, ωστόσο, οι ιεράρχες ασχολήθηκαν, κυρίως με υπηρεσιακά θέματα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τους, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος.

    [08] Ο Φλωρίδης με την Ράις για την ασφάλεια του 2004

    15/01/2004 23:55:23

    Για την ελληνική κυβέρνηση η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, τόνισε ο επισκεπτόμενος την Ουάσιγκτον υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Φλωρίδης μετά τη συνάντησή του με τη σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράις, ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τις ΗΠΑ εξελίσσεται άψογα και η αμερικανική πλευρά είναι απόλυτα ικανοποιημένη για την πορεία της προετοιμασίας.

    «Κάναμε μια εξαιρετική και σε βάθος συζήτηση για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος με την κα Ράις δήλωσε ο κ. Φλωρίδης και συνέχισε: «Το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για την Ελλάδα. Και για το λόγο αυτό έχουμε αναπτύξει εξαιρετικού επιπέδου συνεργασίες με τις ΗΠΑ αλλά και με 6 άλλες χώρες. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε για το ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή ως παράγων ασφάλειας και συνεργασίας. Ο υπ. Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει διαθέσει τριπλάσια χρήματα και δυνάμεις από ό,τι το Σίδνεϊ, και συμπλήρωσε ότι η κα Ράις «μετέφερε την θέληση των ΗΠΑ να συνεχίσουν να βοηθούν στο θέμα της καλύτερης δυνατής οργάνωσης για την ασφάλεια των Αγώνων, εκτίμησε ότι οι προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα είναι πάρα πολύ σημαντικές και τελικά μετέφερε την εκτίμησή της ότι όλα θα πάνε πάρα πολύ καλά στην Αθήνα. Οι επαφές του κ. Φλωρίδη στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνουν επίσης συναντήσεις με τον υπ. Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ, τον αρχηγό της CIA Τζορτζ Τένετ, τον αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών Ρίτσαρντ Αρμιταζ, και τον συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα τρομοκρατίας, Κόφερ Μπλακ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 January 2004 - 12:30:15 UTC