Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βέβαιοι για «νέα νίκη Σημίτης-Παπανδρέου
  • [02] Σύνδεση αυθαιρέτων κτισμάτων με δίκτυα κοινής ωφέλειας
  • [03] Δυστύχημα σε βενζινάδικο : Δυο νεκροί
  • [04] Γενική Τράπεζα-ΜΤΣ-Προτιμήθηκε η Societe Generale.

  • [01] Βέβαιοι για «νέα νίκη Σημίτης-Παπανδρέου

    13/01/2004 22:36:33

    Να κινητοποιηθούν σε μία πορεία ανατροπής για τη νέα νίκη, κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια κοινής του εμφάνισης με τον Κώστα Σημίτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στη συνάντηση αυτή επικράτησε ενθουσιασμός και βεβαιότητα για μία ακόμα νίκη του ΠΑΣΟΚ. Ηταν η πρώτη και ίσως και η τελευταία κοινή εμφάνιση των δύο, πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία του, ο κ.Παπανδρέου έδωσε το στίγμα του λέγοντας οτι είμαστε το νέο και το δείχνουμε με την στάση μας, είμαστε, πρόσθεσε, το δημοκρατικό και το δείχνουμε με την πράξη μας. Τόνισε οτι παίρνει από παντού μηνύματα αφύπνισης και οτι ο πολίτης λέει ένα μεγάλο όχι στη λογική της μιζέριας και της παθητικότητας. Το κλίμα αυτό, είπε, δείχνει ότι συντελείται ήδη μια ήρεμη δημοκρατική επανάσταση, καθώς αποκαλύπτεται πόσο μεγάλες είναι οι δυνάμεις της κοινωνίας όταν απελευθερωθούν. Αυτή, πρόσθεσε, είναι και η μεγάλη μας διαφορά με τη ΝΔ και τη Δεξιά, η οποία φοβάται την κίνηση και τις αλλαγές. Προέβη και σε αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, δεχόμενος ότι υπήρξε αλαζονεία, καθώς και ότι η κυβέρνηση δεν έσκυψε πάντα πάνω από τον καθημερινό άνθρωπο και τον πόνο του. Για την επόμενη τετραετία είπε οτι θα υπάρξει μια νέου τύπου διακυβέρνηση, σε μια ανοιχτή κοινωνία με συμμετοχική δημοκρατία. Τη βεβαιότητα οτι η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είναι η νέα ηγεσία της χώρας, μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός μιλώντας στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η νέα ηγεσία, είπε, θα αξιοποιήσει με νέο δυναμισμό τις δυνατότητες που διαθέτει σήμερα η χώρα μας για να απαντήσει στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Πρόσθεσε ότι στόχος δεν είναι απλώς οι εκλογές, αλλά η νέα εποχή που ανοίγει μετά το 2004. Η νέα αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, υπογράμμισε, είναι τομή και διασφαλίζει τη συνέχεια ενός σύγχρονου και ισχυρού ΠΑΣΟΚ.

    [02] Σύνδεση αυθαιρέτων κτισμάτων με δίκτυα κοινής ωφέλειας

    13/01/2004 21:26:58

    Δύο μήνες προθεσμίας, μέχρι την 1η Μαρτίου 2004 έχουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισματων προκειμένου να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για τη συνδεση τους με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Αυτό προκύπτει από νέα εγκύκλιο που έστειλε το ΥΠΕΧΩΔΕ προς όλους τους δήμους και τις κοινότητες καθώς και τα πολεοδομικα γραφεία ανακοινώνοντας ότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε , διευκρινίζοντας εκ νέου τις προϋποθέσεις οι οποίες είναι γνωστές απο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον νόμο η διαδικασία προσωρινής σύνδεσης με τα δίκτυα της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ αφορά αυθαίρετα κτίσματα που έχουν ανεγερθεί μέχρι 30.09.2003.

    [03] Δυστύχημα σε βενζινάδικο : Δυο νεκροί

    13/01/2004 19:12:04

    Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό δυστύχημα που έγινε σε βενζινάδικο στις 17:45 το απόγευμα, στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει την παλιά με τη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στην περιοχή Κρητικά Αρχαίας Κορίνθου.Βυτιοφόρο υγρών καυσίμων που περνούσε από το δρόμο ξέφυγε από την πορεία του, μπήκε στο βενζινάδικο και χτύπησε το υπ. αριθ. ΚΡΒ 5579, ΙΧ αυτοκίνητο, που έβαζε βενζίνη εκείνη την ώρα και ο οδηγός του ήταν μέσα.Το ΙΧ παρέσυρε τον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου Κωνσταντίνο Σενή, 65 ετών και τον σκότωσε, ενώ ταυτόχρονα κατέρρευσε το σκέπαστρο πάνω στο ΙΧ με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα και τον οδηγό, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί.Ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος έχει πάθει ισχυρό σοκ, κρατείται στο Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κάποια εξήγηση για τους λόγους που προκάλεσαν το δυστύχημα.

    [04] Γενική Τράπεζα-ΜΤΣ-Προτιμήθηκε η Societe Generale.

    13/01/2004 16:15:31

    Η γαλλική τράπεζα Societe Generale ανακηρύχθηκε τελικά από το διοικητικό συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) ως ο προτιμώμενος επενδυτής στο διαγωνισμό για την ανεύρεση στρατηγικού συμμάχου για τη Γενική Τράπεζα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΜΤΣ, που σήμερα είναι ο μεγαλομέτοχος της Γενικής κατέχοντας το 38% περίπου του μετοχικού της κεφαλαίου, η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν σχετικής εισήγησης του χρηματοοικονομικού συμβούλου. Η γαλλική τράπεζα θα κληθεί, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, σε διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση της προσφοράς της.

    Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στη Γενική καταγγέλουν ''τους αχυράνθρωπους του ΔΣ του ΜΤΣ που πήραν εντολή από την κυβέρνηση να ξεπουλήσουν αντί πινακίου φακής τη Γενική Τράπεζα''. Ο Σύλλογος των εργαζομένων καταγγέλει και τη διοίκηση της Γενικής Τράπεζας ''για την πλήρη αναλγησία της διότι, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το θέμα της πώλησης, διενεργεί κομματικές προσλήψεις σε βάρος των εργαζομένων που αυτή τη στιγμή δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να μην πουληθεί η τράπεζα''.

    Την αντίθεση τους με την πώληση της Γενικής Τράπεζας έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, έκανε ειδική αναφορά στη Γενική Τράπεζα ζητώντας να σταματήσουν οι διαδικασίες πώλησης.

    Οι εργαζόμενοι της Γενικής επικαλούνται την εμπλοκή της γαλλικής τράπεζας σε σκάνδαλο που συνδέεται με ξέπλυμα χρήματος, καθώς και την αδυναμία της να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας.

    Στο σχετικό διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει επίσης η Aspis Bank και η Marfin Bank.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 January 2004 - 21:30:08 UTC