Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου-Δηλώσεις για Παπαδόπουλο και δημοσκοπήσεις.
  • [02] Δηλώσεις Βουλευτών και στελεχών ΠΑΣΟΚ.
  • [03] Ελεγχόμενη έκρηξη.
  • [04] Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Σύρου
  • [05] Δύο αγνούμενοι απο πτώση ΙΧ αυτοκινήτου στη Θάλασσα
  • [06] Απαγόρευση απόπλου
  • [07] Προβλήματα απο τις χιονοπτώσεις
  • [08] Δαμανάκη:Στηρίζω τις πρωτοβουλίες του Γ.Παπανδρέου
  • [09] Επετράπη ο απόπλους μόνο προς Κυκλάδες και Μαρμάρι
  • [10] Συνέντευξη Ρουσόπουλου στον Τύπο της Κυριακής
  • [11] Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

  • [01] Παπανδρέου-Δηλώσεις για Παπαδόπουλο και δημοσκοπήσεις.

    11/01/2004 13:18:13

    Τη συμμετοχή του Αλέκου Παπαδόπουλου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για τις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας για "συμμετοχή στο μεγάλο δημοκρατικό προσκλητήριο, η οποία αποδεικνύει ότι η μάχη που δίνεται θα είναι νικηφόρα".

    Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις οι οποίες είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας,ο κ. Παπανδρέου δήλωσε:"Εχουμε μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας ,τόσο από από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όσο και από τους Ελληνες της διασποράς. Μας δημιουργούν μεγάλες ευθύνες για τον αγώνα που δίνουμε τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές".

    [02] Δηλώσεις Βουλευτών και στελεχών ΠΑΣΟΚ.

    11/01/2004 12:18:32

    Μεταστροφή του πολιτικού κλίματος διαπιστώνουν βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους, προσερχόμενοι στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας του Πανελληνίου Συλλόγου των Νεφροπαθών, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου.

    ''Αλλαγή κλίματος '' διαπίστωσε ο υπουργός Υγείας κ. Κώστας Στεφανής, ενώ για ''συσπείρωση σε οπαδούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αλλαγή πολιτικής με έμφαση στα κοινωνικά ζητήματα'' έκανε λόγο ο βουλευτής του κόμματος κ. Γεράσιμος Αρσένης.

    ''Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την ελπίδα του κόσμου. Περιμένουν πολλά και νομίζω ότι θα δικαιωθούν '' δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιλένα Αποστολάκη.

    [03] Ελεγχόμενη έκρηξη.

    11/01/2004 11:40:39

    Ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποίησαν πυροτεχνουργοί της ασφάλειας χθες στις 7.30 το βράδυ σε ''ύποπτη '' μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας έξω από το κτίριο της φαρμακευτικής εταιρίας ''Glaxow'' στη λεωφόρο Κηφισίας 266 στο Χαλάνδρι.

    Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο μετά από τηλεφώνημα του φύλακα της εταιρίας ο οποίος θεώρησε ύποπτη την μπαγκαζιέρα, που προφανώς είχε εγκαταλείψει άγνωστος.

    Οι πυροτεχνουργοί για την περίπτωση που επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό έκαναν την ελεγχόμενη έκρηξη με το ειδικό μηχάνημα για να μην κινδυνεύσει κανείς.

    Οπως αποδείχθηκε όμως η μπαγκαζιέρα ήταν άδεια.

    [04] Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Σύρου

    11/01/2004 11:19:04

    Στο λιμάνι της Σύρου παραμένει το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο της ''G.A. Ferris'' ''Νταλιάνα'' , το οποίο χθες το βράδυ με 75 επιβάτες προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήγμα 30 περίπου εκατοστών στην αριστερή πλευρά της πρύμνης του.Οι 53 από τους 75 επιβάτες του αποβιβάσθηκαν στη Σύρο.Οι υπόλοιποι παραμένουν επί του πλοίου αφού προορισμό έχουν τα υπόλοιπα νησιά.

    [05] Δύο αγνούμενοι απο πτώση ΙΧ αυτοκινήτου στη Θάλασσα

    11/01/2004 10:35:12

    Αγνοούνται από τα ξημερώματα δυο άνδρες αγνώστων λοιπών στοιχείων όταν το ΙΧ που επέβαιναν μαζί με έναν ακόμα άνδρα ο οποίος διεσώθη, παρεξέκλινε της πορείας του και έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του νέου υπό κατασκευή λιμανιού ''Ακαντία'',στη Ρόδο.

    Ο διεσωθείς βγήκε στη στεριά κολυμπώντας και ειδοποίησε την λιμενική αρχή του νησιού, σκάφη της οποίας ''χτενίζουν '' από τις 03.20 τη θαλάσσια περιοχή όπου έπεσε το ΙΧ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το αυτοκίνητο με τους τρεις επιβάτες που είναι Ελληνες είχε αναπτύξει ταχύτητα.

    Στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα οι έρευνες να διεξάγονται με δυσκολία.

    [06] Απαγόρευση απόπλου

    11/01/2004 10:35:05

    Απαγορεύθηκε ο απόπλους όλων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων απο το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στα πελάγη.Mε αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των ΙΧ σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας λόγω των χιονοπτώσεων.

    [07] Προβλήματα απο τις χιονοπτώσεις

    11/01/2004 09:27:52

    Σταμάτησε η χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ωστόσο σε πολλές περιοχές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην κίνηση των οχημάτων είναι απαραίτητη.

    Έτσι αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Καστοριάς, όπως επίσης απαραίτητες είναι και για τα οχήματα που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Γρεβενών, όπου υπάρχουν και 15 αποκλεισμένα χωριά στον ορεινό όγκο του νομού.

    Στην Κοζάνη μόνο με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σ' ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού, όπως επίσης και στο νομό Φλώρινας, όπου το χιόνι ξεπέρασε τα 50 εκατοστά. Πάντως και στους δύο νομούς δεν έχουν αναφερθεί αποκλεισμοί δημοτικών διαμερισμάτων.

    Στο νομό Πιερίας η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στα οχήματα που κινούνται στα ορεινά του νομού και προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, ενώ στο νομό Ημαθίας η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στους δρόμους προς Κοζάνη, Έδεσσα και προς τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι και τα 3-5 Πυγάδια. Στην Πέλλα αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχία της Άρνισας, ενώ στο Κιλκίς μόνο στα ορεινά χωριά του νομού. Στη Χαλκιδική αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που θα χρησιμοποιήσουν τον παλιό δρόμο του Χολομώντα.

    Στη Θεσσαλονίκη προβλήματα δημιουργήθηκαν το πρωί στον επαρχιακό δρόμο Χορτιάτη - Άγιος Βασίλειος, όπου σχηματίστηκε παγετός και τα συνεργεία της νομαρχίας έκλεισαν για λίγη ώρα το δρόμο για να ρίξουν αλάτι.

    Στο μεταξύ περισσότερα από 30 χωριά της δυτικής Φθιώτιδας και του Δομοκού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

    Ήδη μόνο με αλυσίδες διεξάγεται η συγκοινωνία από Λαμία προς Δομοκό από το 6ο μέχρι και το 41ο χλμ, αφού στην περιοχή του Δομοκού το χιόνι έφτασε τους 20 πόντους. Στο δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς κρατούν ανοιχτό το δρόμο ενώ είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στις Ράχες Τυμφρηστού.

    Χθές βράδυ στο δρόμο Λαμίας-Αμφισσας στο 51ο χλμ μία νταλίκα «δίπλωσε λόγω του χιονιού.

    [Φώτο-542653]

    [08] Δαμανάκη:Στηρίζω τις πρωτοβουλίες του Γ.Παπανδρέου

    11/01/2004 09:09:09

    ''Αποφάσισα να στηρίξω τις πολιτικές πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου καθαρά, έντιμα και χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά διαπραγμάτευση'' δηλώνει η κυρία Μαρία Δαμανάκη σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ.

    Η πρώην βουλευτής εμφανίζεται πεπεισμένη οτι ''ανοίγουν νέες προοπτικές για μια Ελλάδα σύγχρονη και δημιουργική με προτεραιότητα την κοινωνία προοπτική στις εξελίξεις'' και επισημαίνει σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της οτι ''ουδέποτε ανέγνωσε την πολιτική με όρους παζαριού για θέσεις και αξιώματα''. Η πρώην βουλευτής εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να στηρίξει τον κ. Γ. Παπανδρέου. Μιλάει ακόμη για τις σχέσεις της με τον υπουργό Εξωτερικών και ξεδιπλώνει τις πολιτικές ''φιλοδοξίες '' της - να συμβάλει όπως λέει, στη συγκρότηση της ''νέας ζωντανής Αριστεράς της νεωτερικότητας και των μεταρρυθμίσεων, η οποία κινείται εντός του ευρύτερου πλειοψηφικού προοδευτικού ρεύματος''.

    [Φώτο-648146]

    [09] Επετράπη ο απόπλους μόνο προς Κυκλάδες και Μαρμάρι

    11/01/2004 09:07:02

    Επετράπη από τις 6 το πρωί ο απόπλους όλων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων με προορισμό μόνο τα νησιά των Κυκλάδων ενώ από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας επιτρέπεται ο απόπλους μόνο για Μαρμάρι. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για τυχόν αλλαγές δρομολογίων των πλοίων.

    [10] Συνέντευξη Ρουσόπουλου στον Τύπο της Κυριακής

    11/01/2004 09:06:48

    ''Ο κ. Σημίτης αποφάσισε μπροστά στη διαφαινόμενη βέβαιη εκλογική συντριβή του να μη σταθεί εμπρός στον ελληνικό λαό για να κριθεί. Αρνείται να λογοδοτήσει ο ίδιος για τις επιλογές του'', υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος,σε συνέντευξή του στον ''Τύπο της Κυριακής'' δηλώνοντας όμως με βεβαιότητα ότι τόσο η πολιτική Σημίτη όσο και το σύστημα εξουσίας γύρω του θα ηττηθούν στις εκλογές της 7ης Μαρτίου.

    Για τις φήμες περί δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι κλείνει η ψαλίδα απαντά: ''είναι επιστημονικά απαράδεκτο ότι η παράσταση νίκης παρουσιάζεται εσχάτως ως πρόθεση ψήφοϋ''. Για την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου δηλώνει ότι αντίπαλος της ΝΔ δεν είναι ο εκάστοτε αρχηγός, αλλά τα προβλήματα των πολιτών. Τέλος, στην ερώτηση γιατί ο πολίτες σήμερα να ψηφίσει ΝΔ απαντά αποστομωτικά:''Γιατί η ΝΔ τον υπολογίζει, του λέει την αλήθεια , του δίνει όραμα και προοπτική''.

    [Φώτο-539471]

    [11] Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

    11/01/2004 09:05:31

    Αντικρουόμενα είναι τα αποτελέσματα των δύο πρώτων τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν από τις 7 έως τις 9 Ιανουαρίου, αμέσως μετά από την ανακοίνωση της παραίτησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την δρομολόγηση της διαδοχής του από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

    Το ''Εθνος της Κυριακής'' δημοσιεύει δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, σύμφωνα με την οποία ο κ. Παπανδρέου με 44,6% προηγείται του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, που συγκεντρώνει 40,2%, στο ερώτημα για ''καταλληλότερος πρωθυπουργός''. Επίσης, στο ερώτημα ''για καταλληλότερη κυβέρνηση'' το ΠΑΣΟΚ με Παπανδρέου και η Νέα Δημοκρατία με Καραμανλή ισοψηφούν με ποσοστό 39,5%. Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 41,3% έναντι 31,9% διαφορά που είναι η μικρότερη την τελευταία τετραετία. Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται πρώτος σε δημοτικότητα με 73,4% έναντι 60,5% του κ. Καραμανλή. Ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται να έχει συντριπτική υπεροχή έναντι του κ. Καραμανλή στις ηλικίες από 18 εως και 44 ετών, ενώ ο κ. Καραμανλής υπερέχει σημαντικά στις ηλικίες από 55 χρονών και πάνω.

    Αντίθετα, στη δημοσκόπηση της MRB στο ερώτημα για το ποιός θεωρείται ''καταλληλότερος πρωθυπουργός '' ο κ. Καραμανλής προηγείται με 33,2% έναντι 31,5% του κ. Παπανδρέου , 11,3% του κ. Σημίτη και 4,6% της κυρίας Μπακογιάννη. Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 51,4% έναντι 38,9% του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, το 63,5% των συνολικά ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση αυτή δηλώνει απόλυτα βέβαιο για το ποιό κόμμα θα ψήφιζε αν οι εκλογές διενεργούντο την επόμενη Κυριακή, το 14,3% μάλλον βέβαιο , το 14,1% όχι και τόσο βέβαιο, το 6,6% καθόλου βέβαιο, το 1% δεν απάντησε ,ενώ το 0,6% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει. Ακόμη,το 35,9% των ερωτηθέντων έχει καλή εως πολύ καλή εικόνα για την κυβέρνηση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη ΝΔ είναι 39,8%. Αντίθετα, το 44,5% έχει όχι και τόσο καλή έως καθόλου καλή εικόνα για την κυβέρνηση και το ίδιο συμβαίνει με το 37,1% για τη Νέα Δημοκρατία. Ουδέτερη εικόνα έχει για την κυβέρνηση το 18,5% των ερωτηθέντων και για τη ΝΔ το 20,9%.

    [Φώτο-689372]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 January 2004 - 12:30:14 UTC