Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές στην ΠΑΣΕΓΕΣ
  • [02] Είσοδος ευρωπαίων υπαλλήλων στα δικαστήρια της χώρας
  • [03] Ηράκλειο:Αύριο η αναπαράσταση για Ηρ. Μαραγκάκη
  • [04] Επίσκεψη Τσοχατζόπουλου στη Βαρβάκειο Αγορά.
  • [05] ΕΣΕΕ για ωράριο καταστημάτων
  • [06] Μεταλλεία Χαλκιδικής:Οικονομική ενίσχυση σε εργαζόμενους
  • [07] Διαμαρτυρία εργαζομένων στη Χωματερή Ανω Λιοσίων
  • [08] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [09] Ενοπλη ληστεία σε βιοτεχνία στο Μοσχάτο.
  • [10] Εντοπίστηκε σκάφος με λαθρομετανάστες ανοιχτά της Εύβοιας.
  • [11] Ενας νεκρός απο φωτιά σε ξενοδοχείο στον Πειραιά.
  • [12] Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για προυπολογισμό 2004
  • [13] Παρουσίαση μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

  • [01] Εκλογές στην ΠΑΣΕΓΕΣ

    22/12/2003 20:23:21

    Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκλογές στους συνεταιρισμούς με την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΠΑΣΕΓΕΣ, την κορυφαία οργάνωση των αγροτών. Δεκατρείς έδρες πήρε, στο 21μελές διοικητικό συμβούλιο, η παράταξη η οποία πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και οκτώ έδρες η παράταξη η οποία πρόσκειται στη Ν.Δ. Στις σημερινές εκλογές δεν συμμετείχαν οι αντιπρόσωποι των ενώσεων οι οποίες δεν είχαν τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητές τους με την οργάνωση. Περίπου 50 αντιπρόσωποι δηλαδή, σε σύνολο 285 αντιπροσώπων, έμειναν εκτός εκλογικής διαδικασίας. Οι σύμβουλοι που εκλέχθηκαν, μεταξύ των οποίων εννέα νέα πρόσωπα σε σχέση με το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, είναι κατά σειρά εκλογής, οι εξής:

    Ονομα ΕΑΣ

    1 Μπιρλιράκης Νικόλαος Ρεθύμνου

    2 Μπιτσάκος Διονύσιος Αιγιαλείας (Παναιγιάλειος)

    3 Πεβερέτος Παναγιώτης Αργολίδας

    4 Καραμίχας Τζανέτος Λακωνίας

    5 Μπαμπατσούλης Σταύρος Εύβοιας

    6 Βαϊόπουλος Γεώργιος Καρδίτσας

    7 Μαρουφίδης Δαμιανός ΣΕΒΑΘ

    8 Βουμβουλάκης Μιχάλης Ηρακλείου

    9 Λιόλιος Νικόλαος Αταλάντη

    10 Λίτσος Φώτιος Καβάλας

    11 Γκουλιούμης Θεοχάρης Θεσπρωτίας

    12 Γιαζιτζόγλου Αλέξανδρος Λέσβου

    13 Τζαμαλης Γρηγόριος Αγρινίου

    14 Σκιαδάς Κωνσταντίνος Λακωνίας

    15 Αλεξιάδης Γρηγόρης ΚΕΣΠΥ

    16 Καρυώτης Ιορδάνης Ξάνθης

    17 Βλαχάκης Πέτρος Αποκορώνου

    18 Ταουσάνης Ιωάννης Σερρών

    19 Φόλιος Διονύσιος Πιερίας

    20 Καραγκιοζόπουλος Αχιλλέας Παγγαίου

    21 Χασιώτης Νικόλαος ΛάρισαςΤις αμέσως επόμενες ημέρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα.

    [02] Είσοδος ευρωπαίων υπαλλήλων στα δικαστήρια της χώρας

    22/12/2003 19:15:09

    Στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο προβλέπονται διορισμοί ή προσλήψεις πολιτών της Ευρωπαϊκής ΄Eνωσης σε θέσεις υπαλλήλων των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Οι διορισμοί των Ευρωπαίων πολιτών επιτρέπεται σε όλους τους υπαλληλικούς κλάδους, εκτός των θέσεων των προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων και των προϊσταμένων διευθύνσεων. Τέλος, στις θέσεις του κλάδου των γραμματέων των δικαστηρίων όλων των κατηγοριών μπορούν να προσληφθούν μόνο όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

    [03] Ηράκλειο:Αύριο η αναπαράσταση για Ηρ. Μαραγκάκη

    22/12/2003 15:27:45

    Αύριο Τρίτη, αναμένεται να γίνει κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η αναπαράσταση του τραγικού γεγονότος που σημειώθηκε μεταξύ ανδρών αποσπάσματος του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Ρεθύμνου και 3 νεαρών , στο δρόμο Ανωγείων - Γωνιών Μαλεβιζίου και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Ηρακλή Μαραγκάκη 22 ετών.

    Τη σχετική διάταξη για την πραγματοποίηση της αναπαράστασης, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει υπέρ της διαλεύκανσης της υπόθεσης, εξέδωσε πρόσφατα η 1η Ανακρίτρια Ηρακλείου κ. Μαρία Μπαντουβά.

    Πάντως είναι άγνωστο αν κατά την αναπαράσταση παρευρεθούν οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση που είναι προφυλακισμένοι στις φυλακές της Κω .

    [04] Επίσκεψη Τσοχατζόπουλου στη Βαρβάκειο Αγορά.

    22/12/2003 15:27:39

    Αυξομειώσεις τιμών υπάρχουν στην αγορά αλλά γενικά είναι καλό το κλίμα που διαμορφώνεται για την εορταστική περίοδο. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος κατά την επίσκεψή του σήμερα στη Βαρβάκειο Αγορά.

    Ο υπουργός ζήτησε ο καταναλωτής να είναι προσεκτικός και τόνισε ότι ο πληθωρισμός θα κλείσει στο 3,4% με 3,5%.

    [Φώτο-682328]

    [05] ΕΣΕΕ για ωράριο καταστημάτων

    22/12/2003 15:27:32

    H Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκφράζει την έντονη ανησυχία του λιανικού εμπορίου της χώρας για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να εφαρμόσει ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων 24 ωρών και 7 ημερών την εβδομάδα, που οδηγεί στον ουσιαστικό εξοστρακισμό χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την παράδοση της Ελληνικής Αγοράς σε λίγα εθνικά και πολυεθνικά ολιγοπώλια.

    Πιο συγκεκριμένα η ΕΣΕΕ, απέστειλε επιστολή καταγγελία προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πολιτισμού στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

    Στο σχέδιο Νόμου που καταθέσατε στη Βουλή «για την ρύθμιση θεμάτων Ολυμπιακής Προετοιμασίας και άλλες διατάξεις προβαίνετε σε ρυθμίσεις που αφορούν την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων χωρίς να λαμβάνετε υπόψιν σας τους περιοριστικούς όρους της ΚΥΑ 1162/97, η οποία ήταν αποτέλεσμα Κοινωνικού διαλόγου μεταξύ των εργαζομένων και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και άλλων οργανώσεων.

    Το ισχύον ωράριο, βάσει της ΚΥΑ λειτουργεί άψογα επί επταετία χωρίς να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στους εργαζομένους, στα καταστήματα λιανικής και στους καταναλωτές.

    Η διάταξη του νομοσχεδίου που καταθέσατε και αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, εντός και πλησίον των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλήρως ελεύθερο επί 24 ώρες και 7 ημέρες την εβδομάδα, βρίσκεται εκτός των διατάξεων της ΚΥΑ και ακυρώνει στην πράξη κοινωνικές συμφωνίες, οι οποίες απέδωσαν σημαντικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση της κοινωνικής συναίνεσης και της μακροβιότερης εργασιακής ειρήνης στην χώρα μας.

    Η ΕΣΕΕ επισημαίνει και συγχρόνως προειδοποιεί, ότι η συγκεκριμένη διάταξη δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στον εμπορικό κόσμο και είναι βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσει εντάσεις και εκρήξεις προβλέψιμες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για την περίοδο που διερχόμαστε, έρχεται δε σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που μόλις χθες έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας.

    Η διοίκηση της ΕΣΕΕ, προτείνει την απόσυρση της επίμαχης διάταξης και δηλώνει ότι, είναι υποχρεωμένη να υπερασπισθεί το δικαίωμα στην εργασία των διακοσίων χιλιάδων και πλέον εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας που κινδυνεύουν και δεν πρόκειται να επιτρέψει τον αφανισμό τους.

    [06] Μεταλλεία Χαλκιδικής:Οικονομική ενίσχυση σε εργαζόμενους

    22/12/2003 15:27:25

    Αμεση οικονομική ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο των μεταλλείων της Χαλκιδικής θα χορηγηθεί με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστο Πάχτα, ο οποίος δήλωσε ότι το συνολικό ποσό των 940.000 ευρώ που θα δοθεί στους 470 εργαζομένους είναι ''έναντι των αποζημιώσεων και αμοιβών που θα καταβληθούν μετά την επικύρωση των συμβάσεων απο την Ελληνική Βουλή''.

    Η επικύρωση των συμβάσεων μεταβίβασης των μεταλλείων της Χαλκιδικής σε νέο επενδυτικό σχήμα (European Goldfieds) θα γίνει με την επαναφορά σχετικής τροπολογίας στη Βουλή στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα.

    Σύμφωνα με τον κ. Πάχτα η ψήφιση της τροπολογίας θα έχει αναδρομική ισχύ απο την 12η Δεκεμβρίου 2003, ημερομηνία υπογραφής των συμβάσεων. Υπενθυμίζεται ότι η επικύρωση των συμβάσεων δεν έγινε πριν λίγες ημέρες ''λόγω της άρνησης της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει στη συζήτηση της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση'', όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

    [07] Διαμαρτυρία εργαζομένων στη Χωματερή Ανω Λιοσίων

    22/12/2003 15:27:19

    Για δύο ώρες, απο τις 11.30 έως τη 1.30 μμ, οι εργαζόμενοι στο δήμο Ανω Λιοσίων, έκλεισαν συμβολικά το δρόμο προς τη χωματερή, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες απολύσεις 500 υπαλλήλων που έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή για το επόμενο διάστημα.

    Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί απο το 1988 και μέχρι το 1999.

    Σήμερα, εξάλλου, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα, στην οποία καταγγέλλουν το γεγονός πως η χωματερή λειτουργεί χωρίς άδεια και ζητούν την παρέμβασή του.

    [08] Νέο κύμα κακοκαιρίας

    22/12/2003 12:05:25

    Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει απο σήμερα το απόγευμα ο καιρός, με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που αρχικά θα εκδηλωθούν στα δυτικά και απο αύριο σε όλη τη χώρα.

    Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετερεωλογικής Υπηρεσίας, θα ενισχυθούν οι νότιοι άνεμοι που θα φτάσουν το βράδυ τα 9 μποφόρ και αύριο πιθανώς κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

    Την Τετάρτη, Παραμονή των Χριστουγέννων, και την Πέμπτη, Ημέρα των Χριστουγέννων, χιονοπτώσεις κατά τόπους έντονες θα σημειωθούν στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

    Επιπλέον καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές.

    [Φώτο-395151]

    [09] Ενοπλη ληστεία σε βιοτεχνία στο Μοσχάτο.

    22/12/2003 09:39:00

    Δυο ένοπλοι άρπαξαν απο τον ταμία 81.00 ευρώ σε μετρητά και 27.000 ευρώ σε επιταγές και εφανίστηκαν με φορτηγάκι που οδηγούσε συνεργός τους. Στις 06.00 τα ξημερώματα, δυο άτομα μπήκαν στη βιοτεχνία τεμαχισμού κατεψυγμένων ''Φλωρίδης'', που βρίσκεται στην οδό Πύργου, στο Μοσχάτο, άρπαξαν με την απειλή μιάς καρμπινας και ενός περιστρόφου από τον ταμία της επιχείρησης 81.500 ευρώ σε μετρητά και 27.500 ευρώ σε επιταγές και εξαφανίστηκαν με ένα ασημί φορτηγάκι, που οδηγούσε συνεργός τους και τους περίμενε στην είσοδο της βιοτεχνίας.

    [10] Εντοπίστηκε σκάφος με λαθρομετανάστες ανοιχτά της Εύβοιας.

    22/12/2003 09:38:47

    Σαρανταέξι λαθρομετανάστες, άγνωστης υπηκοότητας, μετέφερε το ιστιοπλοϊκό σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε τα ξημερώματα από ταχύπλοο

    του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή 4 ναυτικά μίλια από το ακρωτήρι ''Σαρακίνικο'' της Εύβοιας. Αμέσως το ιστιοπλοϊκό ακινητοποιήθηκε και οι λιμενικοί συνέλαβαν δύο Ουκρανούς, που επέβαιναν στο σκάφος και ήσαν οι διακινητές, ενώ ο όλοι οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στην στεριά.

    [11] Ενας νεκρός απο φωτιά σε ξενοδοχείο στον Πειραιά.

    22/12/2003 09:14:03

    Ενας άνδρας, μάλλον αλλοδαπός, του οποίου τα στοιχεία δεν είχαν γίνει γνωστά ως τις 09.00 το πρωί, κάηκε απο πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε

    νωρίς το πρωί στο μικρό ξενοδοχείο "Δελφίνι", το οποίο βρίσκεται στην οδο Λεωχάρους, στο λιμάνι του Πειραιά. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπερεσίας, που έσπευσαν με δέκα οχήματα, κατάφεραν και απεγκλώβισαν έγκαιρα άλλους 10 ένοικους, ενω έθεσαν υπο έλεγχο τη φωτιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε, απο άγνωστη αιτία, στο υπόγειο και επεκτάθηκε και στους υπόλοιπους χώρους με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να τυλιχθεί στις φλόγες το τριόροφο ξενοδοχείο.

    [12] Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για προυπολογισμό 2004

    22/12/2003 08:53:57

    Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και ονομαστική ψηφοφορία που έχει το χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2004. Κατά τη σημερινή συζήτηση αναμένεται να επικρατήσουν υψηλοί τόνοι, καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, όχι μόνο για θέματα προϋπολογισμού και οικονομικής πολιτικής, αλλά για τα γενικότερα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Χθες βράδυ, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισε στην ομιλία του ότι ο προϋπολογισμός του 2004 επισφραγίζει δέκα χρόνια προσπάθειας για την ανόρθωση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    [13] Παρουσίαση μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

    22/12/2003 08:53:51

    Βελτίωση του καθεστώτος της διαδοχικής ασφάλισης, ταυτόχρονη απόδοση κύριας και επικουρικής σύνταξης και καθιέρωση συνταξιοδότησης των αυτοαπασχολουμένων με 37 χρόνια ασφάλισης ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας προβλέπει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα παρουσιάσει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας και θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 December 2003 - 21:30:17 UTC