Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραμ: Πρώτη επίσημη δοκιμαστική διαδρομή
  • [02] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη με Μπλερ
  • [04] Τον έδεσαν με αλυσίδα και τον πέταξαν στη θάλασσα
  • [05] Ενοπλη ληστεία στον ΟΤΕ Χαλανδρίου.
  • [06] Στο 3,3% ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο
  • [07] Πρωτόπαπας:Η ΝΔ να αποκαλύψει το κρυφό της πρόγραμμα
  • [08] Επιφυλάξεις μετά τη σύλληψη Σαντάμ
  • [09] Συνάντηση Κ. Στεφανόπουλου - Ασαντ

  • [01] Τραμ: Πρώτη επίσημη δοκιμαστική διαδρομή

    15/12/2003 21:00:23

    Την πρώτη επίσημη δοκιμαστική διαδρομή στο τμήμα της γραμμής από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού μέχρι και τη Γλυφάδα, έκανε σήμερα το Τράμ της Αθήνας. Επιβάτες ήταν ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής, η διοίκηση της ΤΡΑΜ Α.Ε και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Μεταφορών.Σε δηλώσεις του ο κ. X. Βερελής τόνισε ότι η η κατασκευή του Τραμ προχωράει με εντατικούς ρυθμούς, το έργο βρίσκεται στην τελική του ευθεία, ενώ παράλληλα τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων καθηγητών του ΕΜΠ, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Γιάννη Πολύζο, καθώς και οι αρμόδιοι μελετητές, υπέβαλαν τις προκαταρτικές μελέτες για τις επεκτάσεις της πρώτης φάσης. Τις μελέτες αυτές απέστειλε ο υπουργός μεταφορών στην Υπερνομάρχη, στους Νομάρχες και στους Δημάρχους Αθήνας, Πειραιά και Ζωγράφου, προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να εκφράσουν απόψεις επ αυτών.

    [02] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    15/12/2003 20:17:11

    Ακολουθεί πίνακας με το κλείσιμο των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    Λονδίνο Fin.Times100 4.348,00 +0,40 +0,09%

    Φρανκφούρτη DAX-Index 3.875,47 +15,34 +0,40%

    Φρανκφούρτη EuroStoxx50 2.698,77 +13,38 +0,50%

    Παρίσι CAC-40 3.490,42 +19,82 +0,57%

    Ζυρίχη SMI 5.427,10 +29,50 +0,54%

    [03] Συνάντηση Σημίτη με Μπλερ

    15/12/2003 18:07:29

    Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, κυρίως μετά τη σύλληψη του Σαντάμ Χουσέϊν, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και το ελληνικό αίτημα για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε, σήμερα, στην Νταουνινγκ Στριτ, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τον Βρετανό ομόλογό του, Τονι Μπλερ.Στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, ο Ελληνας πρωθυπουργός έθεσε στο Βρετανό ομολογό του το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. «Το θέμα αυτό, δήλωσε ο κ. Σημίτης, το έχω συζητήσει και άλλες φορές εδώ στο Λονδίνο στο γραφείο του Αγγλου πρωθυπουργού. Του πρότεινα και το αποδέχθηκε οτι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μια πρόταση στους διευθυντές του Βρετανικού Μουσείου, με την οποία καθιστά γνωστό οτι δεν θέλει να εμπλακεί στο θέμα της ιδιοκτησίας των Μαρμάρων αλλά έχει ένα μόνο σκοπό την κοινή επανέκθεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Επειδή λοιπόν έχει γίνει αυτή η πρόταση και επειδή παράλληλα πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός, θα δώσω εντολή στον υπουργό Πολιτισμού κ. Βενιζέλο να έλθει στο Λονδίνο για να συζητήσει το θέμα αυτό με την υπουργό Πολιτισμού της βρετανικής κυβέρνησης. Εμείς πιστεύουμε οτι το θέμα αυτό δεν είναι θέμα τεχνικών ρυθμίσεων και ιδιοκτησίας, αλλά είναι ένα θέμα πολιτικό και γι' αυτό θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε πολιτικά.

    [04] Τον έδεσαν με αλυσίδα και τον πέταξαν στη θάλασσα

    15/12/2003 15:17:07

    Αλυσοδεμένος και με το κεφάλι τυλιγμένο με νάϊλον σακούλα, βρέθηκε σήμερα άγνωστος μέχρι στιγμής άνδρας στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σαρωνίδας.

    Το πτώμα του, που ανελκύστηκε από τα δίχτυα ερασιτέχνη ψαρά, παρέλαβε σκάφος του Λιμενικού, ενώ ήδη στην περιοχή βρίσκεται ιατροδικαστής, προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια θανάτου.

    Οπως εκτιμούν αξιωματικοί του Λιμενικού, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

    [05] Ενοπλη ληστεία στον ΟΤΕ Χαλανδρίου.

    15/12/2003 15:16:55

    Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον ΟΤΕ Χαλανδρίου στην οδό Πεντέλης και με την απειλή όπλων απέσπασαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό.

    Ειδικότερα, οι τρεις ένοπλοι πυροβόλησαν αρκετές φορές στον αέρα για εκφοβισμό των πελατών και των υπαλλήλων. Στη συνέχεια, ένας από τους δράστες με το όπλο του απειλούσε τους πελάτες και τους υπαλλήλους, ενώ οι δυο συνεργοί του απέσπασαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι τον πανικό που επικρατούσε διέφυγαν πεζή.

    Στο μεταξύ, υπάλληλος του ΟΤΕ ειδοποίησε την αστυνομία και έσπευσαν στην περιοχή περιπολικά και μοτοσυκλετιστές της Αμεσης Δράσης καθώς και άνδρες της ασφάλειας Αττικής με συμβατικά αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από τον ΟΤΕ και έκαναν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους δράστες.

    [06] Στο 3,3% ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο

    15/12/2003 15:12:46

    Αύξηση κατά 3,3% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) το μήνα Σεπτέμβριο 2003 σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου του 2002.

    Εξάλλου, ο ΓΔΤΚ το μήνα Σεπτέμβριο 2003 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο 2003 παρουσίασε αύξηση 1,9%, η οποία προήλθε κυρίως απο τις αυξήσεις στις τιμές της ομάδας ''Αλκοολούχα Ποτά και Καπνός'', αύξηση που έφθασε το 4,4%, ενώ για την Ενδυση και Υπόδηση καταγράφεται αύξηση 12,6%, η οποία οφείλεται κυρίως στην επαναφορά των τιμών στα πριν απο τις εκπτώσεις επίπεδα.

    Επίσης, αυξήσεις σημειώθηκαν το μήνα Σεπτέμβριο 2003 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2003 στις κατηγορίες ''Διαρκή Αγαθά-Είδη Νοικοκυριού και Υπηρεσίες'' κατά 3,8% και κατά 4% της ομάδας ''Εκπαίδευση''.

    Σεπτέμβριος 2002-Σεπτέμβριος 2003 Η αύξηση του ΓΔΤΚ κατά 3,3% το μήνα Σεπτέμβριο 2003 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2002 προήλθε κυρίως απο τις ακόλουθες μεταβολές:

    1. Αύξηση κατά 5,2% της ομάδας ''Διατροφή και Μη Αλκοολούχα Ποτά''.

    2. Κατά 7,4% της ομάδας ''Αλκοολούχα Ποτά και Καπνός''.

    3. Κατά 3,6% της ομάδας ''Υγείας'', λόγω αύξησης των φαρμάκων, της νοσοκομειακής περίθαλψης και των ιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών.

    4. Κατά 4,4% της ομάδας ''Εκπαίδευση'', λόγω αύξησης των τιμών στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.

    5. Κατά 4,5% της ομάδας ''Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια''.

    Επίσης αυξήσεις σημειώθηκαν:

    1. Κατά 3,3% στην ομάδα ''Στέγαση''

    2. Κατά 2,8% στην ομάδα ''Αλλα Αγαθά και Υπηρεσίες''.

    Εναρμονισμένος Ο Εναρμονισμένος ΓΔΤΚ του μηνός Σεπτεμβρίου 2003 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο 2003 παρουσίασε αύξηση 2,0% ενώ στο χρονικό διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2002-Σεπτεμβρίου 2003 η αύξηση έφθασε το 3,3%.

    [07] Πρωτόπαπας:Η ΝΔ να αποκαλύψει το κρυφό της πρόγραμμα

    15/12/2003 15:12:28

    Η ΝΔ έχει επιλέξει το μοντέλο της πορτογαλικής δεξιάς, δηλαδή τη λιτότητα και τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, που έχουν σαν αποτέλεσμα την υπανάπτυξη και τη δημιουργία αξεπέραστων κοινωνικών προβλημάτων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Πρωτόπαπας αναφερόμενος σε σημερινές δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη στο MEGA και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκαλύψει το κρυφό της πρόγραμμα και να τοποθετηθεί σαφώς επ`αυτού.

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, αφού χαρακτήρισε ''πολιτικά απαράδεκτο'' το ενδεχόμενο να γίνουν έκλογες το Μάιο, καθώς η οικονομία δεν αντέχει την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ανέφερε οτι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να πάρει επώδυνα οικονομικά μέτρα την επομένη των εκλογών, ενώ θα πρέπει να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές.

    [08] Επιφυλάξεις μετά τη σύλληψη Σαντάμ

    15/12/2003 15:08:26

    Mε ικανοποίηση δέχθηκε η διεθνής κοινότητα τη σύλληψη του πρώην προέδρου του Ιράκ Σαντάμ Χουσεϊν απο τις αμερικανικές δυνάμεις, ωστόσο οι πάντες εκφράζουν επιφυλάξεις για το τι θα επακολουθήσει και αρκετά κράτη θέτουν τώρα ζήτημα επιτάχυνσης των διαδικασιών για τον τερματισμό της κατοχής. Επιφυλάξεις που επισκιάζουν τον θριαμβευτικό τόνο που δίνουν οι Αμερικανοί.

    Η σύλληψη του Σαντάμ μπορεί να είχε θετική αντανάκλαση στις ασιατικές αγορές, όπου οι συναλλαγές έγιναν σε θετικό κλίμα και ενισχύθηκε το δολάριο,ωστόσο αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτά τα κέρδη μπορεί να εξανεμισθούν εξαιτίας των ανησυχιών για την ασφάλεια σε διεθνές επίπεδο και των ελλειμμάτων που παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία.

    Οι πλούσιες πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Κόλπου, καλωσόρισαν την είδηση για τη σύλληψη του Σαντάμ Χουσέιν εκφράζοντας την ελπίδα ότι η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει το έναυσμα για την εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή.

    Την ίδια ώρα πολλοί Παλαιστίνιοι, που έβλεπαν τον Σαντάμ ως ήρωα, αντιδρούσαν επιφυλακτικά. Μάλιστα στέλεχος της Χαμάς δήλωσε ότι η σύλληψη του Σαντάμ Χουσέιν είναι προσβλητική για τους Αραβες και τους Μουσουλμάνους και πρόβλεψε ότι οι ΗΠΑ θα πληρώσουν υψηλό τίμημα γι`αυτή την ενέργεια.

    Ωστόσο η πολιτική και οικονομική συμμαχία των Αράβων, το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, στο οποίο συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Ομάν, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέφρασαν την ελπίδα ότι η σύλληψη του Σαντάμ θα δώσει την ευκαιρία για βελτίωση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.

    Πολλές εφημερίδες στα κράτη του Κόλπου φιλοξενούν δηλώσεις πολιτών που εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τη σύλληψη του Σαντάμ, αλλά συγχρόνως και την ενόχλησή τους γιατί από την εξέλιξη αυτή επωφελείται ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους.

    Συνεχίζονται οι επιθέσεις ανταρτών παρά τη σύλληψη

    Παρά την αίσθηση που δημιουργήθηκε οτι μετά τη σύλληψη του Σαντάμ θα μπορούσε να υπάρξει ύφεση στις επιθέσεις των ιρακινών ανταρτών, το πρωί δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα με εκρηκτικά εξερράγησαν σε αστυνομικά τμήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 2 αστυνομικοί και 10 άτομα να τραυματιστούν.

    Από τη δεύτερη επίθεση σκοτώθηκε και ο οδηγός του παγιδευμένου αυτοκινήτου.Αλλη μία επίθεση στην Αμιρίγια αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα. Ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν εκρηκτικά.

    Στο μεταξύ περίπου 300 φοιτητές πραγματοποίησαν διαδήλωση σήμερα στη γενέτειρα του Σαντάμ, Τικρίτ, για να καταγγείλουν τη σύλληψη του πρώην ηγέτη του Ιράκ χθες το βράδυ από τον αμερικανικό στρατό.

    Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του Σαντάμ όπως:''με το αίμα μας, με την ψυχή μας, θα σε υπερασπισθούμε Σαντάμ Χουσέιν'' και ''όλο το Ιράκ υμνεί τη δόξα του Σαντάμ Χουσέιν''. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές έκλαιγαν και άλλοι επιδείκνυαν ιρακινά χαρτονομίσματα με το πρόσωπο του Σαντάμ.

    Η ιρακινή αστυνομία και αμερικανοί στρατιώτες διέλυσαν τους διαδηλωτές ορισμένοι από τους οποίους συνελήφθησαν.

    Ο Σαντάμ ζήτησε να διαπραγματευτεί κατά τη σύλληψή του

    Ο Σαντάμ Χουσέιν προσφέρθηκε να διαπραγματευτεί με τις αμερικανικές δυνάμεις που τον συνέλαβαν τη νύχτα του Σαββάτου, κοντά στη γενέτειρά του το Τικρίτ, ανακοίνωσε αξιωματικός του αμερικανικού στρατού που μετείχε στην επιχείρηση.

    ''Είπε: Είμαι ο Σαντάμ Χουσέιν, είμαι ο πρόεδρος του Ιράκ και θέλω να διαπραγματευτώ'', δήλωσε ο ταγματάρχης Μπράιαν Ριντ της πρώτης ταξιαρχίας της 4ης Μεραρχίας Πεζικού, μιλώντας στους δημοσιογράφους για την τοποθεσία όπου ήταν κρυμμένος ο έκπτωτος ιρακινός πρόεδρος. Η απάντηση των στρατιωτών ήταν: ''Ο πρόεδρος Μπους στέλνει τους χαιρετισμούς του'', συνέχισε ο Ριντ.

    Σύμφωνα μ' έναν αμερικανό στρατιώτη, η συνομιλία αυτή έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής κατά τη σύλληψη του Σαντάμ Χουσέιν, οκτώ μήνες μετά την ανατροπή της κυβέρνησής του από τις υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες στρατιωτικές δυνάμεις.

    Στο μεταξύ σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του περιοδικού Ταϊμ ο πρώην ηγέτης του Ιράκ αρνήθηκε, στη διάρκεια της πρώτης ανάκρισής του, αμέσως μετά τη σύλληψή του, πως το Ιράκ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής.

    Επικαλούμενο στέλεχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο Ιράκ, το περιοδικό τονίζει πως ο Σαντάμ όταν ερωτήθηκε εάν η κυβέρνησή του διέθετε τέτοιου είδους όπλα απάντησε: ''Οχι, φυσικά όχι. Οι ΗΠΑ το φαντάστηκαν μόνες τους για να έχουν έναν λόγο για να μας κηρύξουν πόλεμο''.

    Το περιοδικό τονίζει πως το στέλεχος αυτό, που διάβαζε ένα αντίγραφο της ανάκρισης, δήλωσε πως ο ανακριτής εξέφρασε το ερώτημα: ''αφού δεν είχατε όπλα μαζικής καταστροφής, τότε γιατί δεν αφήνατε τους επιθεωρητές του ΟΗΕ να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις σας;''

    Η απάντηση του Σαντάμ ήταν: ''δεν θέλαμε να μπούνε στις προεδρικές εγκαταστάσεις και να παραβιάσουν την ιδιωτική μας ζωή''.

    Ο ίδιος πράκτορας, που θέλησε να κρατηθεί μυστικό το όνομά του, δήλωσε στο περιοδικό πως ο Σαντάμ δεν ήταν συνεργάσιμος και πως δεν απάντησε άμεσα στις αρχικές ερωτήσεις.

    Συνομιλίες Πάουελ.

    Ο αμερικανός ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με περίπου 20 διεθνείς ανώτατους αξιωματούχους έπειτα από τη χθεσινή ανακοίνωση για τη σύλληψη του πρώην ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσέιν, τονίσθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο Πάουελ συνομίλησε με τους ομολόγους του από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ιαπωνία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Κουβέιτ, το Ισραήλ, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, την Αυστραλία, την Τουρκία, και την Κίνα, τόνισε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Λούις Φίντορ.

    Ο αμερικανός ΥΠΕΞ συνομίλησε επίσης και με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, τον γγ του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον και τον Ύπατο Αντιπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Χαβιέρ Σολάνα.

    Ο κατάλογος των συνομιλιών του Πάουελ αναμένεται να διευρυνθεί κι άλλο κατά τις επόμενες ώρες, καθώς ακόμη ''δέχεται και κάνει πολλές τηλεφωνικές κλήσεις''. ''Οι συνομιλητές του τον συγχαίρουν για τη σύλληψη του Σαντάμ'', τόνισε ο Φίντορ.

    Ο αμερικανός υπουργός Αμύνης Ντόναλντ Ράμσφλεντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, δήλωσε οτι ο Σαντάμ Χουσέιν θα έχει την αντιμετώπιση ενός αιχμαλώτου πολέμου και θα τύχει της προστασίας των όρων της Συνθήκης της Γενεύης.

    Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν βασανιστήρια από τον αμερικανικό στρατό για να αποσπασθούν πληροφορίες από τον πρώην πρόεδρο του Ιράκ.

    [Φώτο-679451]

    [09] Συνάντηση Κ. Στεφανόπουλου - Ασαντ

    15/12/2003 15:08:18

    ''Πύλη'' της Συρίας και όλων των χωρών της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη, χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Συρίας κ. Μπασάρ Αλ Ασαντ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί απο χθες στη χώρα μας.

    Ο κ. Ασαντ χαρακτήρισε ''δίκαιες και αντικειμενικές'' τις θέσεις της Ελλάδας για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και έκανε λόγο για ''ιστορικούς δεσμούς'' των δύο χωρών.

    Οπως δήλωσαν οι δύο ηγέτες ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πρόταση της Συρίας για εξάλειψη των όπλων μαζικής καταστροφής απο τη Μέση Ανατολή καθώς και η αναβίωση της παλαιότερης πρωτοβουλίας του Χαφέζ Αλ Ασαντ για την τρομοκρατία.

    Ο σημερινός πρόεδρος της Συρίας θυμήθηκε, μάλιστα, ότι το 1986 η μόνη χώρα της Ευρώπης που είχε ανταποκριθεί θετικά σ'αυτή την πρωτοβουλία ήταν η Ελλάδα υπό την ηγεσία του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν ακόμη οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, ο τουρισμός, οι θαλάσσιες μεταφορές και οι γεωτρήσεις για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 December 2003 - 21:30:14 UTC