Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Κλίμα απαισιοδοξίας
  • [02] Unicef - Εκδήλωση - Διαπολιτισμική γιορτή - Equal.
  • [03] Μεταβίβαση των Μεταλλείων Χαλκιδικής
  • [04] ΤΑΧΙ-Απεργία-Πορεία-Κυκλοφοριακό χάος
  • [05] Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών η έκρηξη στην καφετέρια

  • [01] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Κλίμα απαισιοδοξίας

    12/12/2003 21:13:29

    Μετά την αισιοδοξία που δημιουργήθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες λόγω της επίτευξης τελικής συμφωνίας σε σχέση με την ευρωπαϊκή άμυνα το κλίμα απαισιοδοξίας άρχισε να επικρατεί εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αφού από τις πρώτες συζητήσεις επί του ευρωσυντάγματος κατέστη σαφές ότι το χάσμα μεταξύ των κρατών-μελών παραμένει αγεφύρωτο.Η διάσταση απόψεων ήταν πασιφανής κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου συζητήσεων που έγινε για το ευρωσύνταγμα σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Η Πολωνία επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υποχωρήσει τόσο σε ό,τι αφορά την αναστάθμιση των ψήφων της, όσο και σε σχέση με την αναφορά στο χριστιανισμό στο προοίμιο του ευρωπαϊκού συντάγματος.Ο Ιταλός προεδρεύων Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαπιστώνοντας την ύπαρξη σημαντικών διαφωνιών προχώρησε σε διμερείς επαφές τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα, κυρίως με την ισπανική και την πολωνική πλευρά, όπου όμως δεν υπήρξε καμία σημαντική εξέλιξη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να διακοπεί σχετικά νωρίς σήμερα το βράδυ η σύνοδος των Βρυξελλών, ενώ η ιταλική προεδρία σκοπεύει να συνεχίσει τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, πιθανόν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.Τα αποτελέσματα αυτών των διαβουλεύσεων θα αποκρυσταλλωθούν αύριο το πρωί, οπότε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα επαναλάβουν τις συνεδριάσεις τους με αποκλειστικό θέμα το σύνταγμα της Ευρώπης.Σύμφωνα ωστόσο με διπλωματικές πηγές, το αρνητικό κλίμα που επικράτησε σήμερα το απόγευμα φαίνεται δύσκολο να ανατραπεί αν και πολλοί αναμένουν να δουν ποια ακριβώς είναι η συμβιβαστική πρόταση, που, όπως δήλωσε ο κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι ''την έχει στο τσεπάκι του, αλλά θα την παρουσιάσει την τελευταία στιγμή''.

    [02] Unicef - Εκδήλωση - Διαπολιτισμική γιορτή - Equal.

    12/12/2003 17:23:29

    Διαπολιτισμική Γιορτή με στόχο την προώθηση της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ των ελληνόπουλων και των παιδιών από διαφορετικές χώρες που ζουν στη χώρα μας, διοργανώνει η UNICEF, ως εταίρος της ''Αναπτυξιακής Σύμπραξης για την Ισότητα και την Κοινωνική Συνοχή'' που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το Έργο ''Φόρουμ για την Κοινωνική Συνοχή'' στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2003 στο Κλειστό Γυμναστήριο Στρέφη.

    Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά που περιλαμβάνει ψυχαγωγικές δραστηριότητες, μουσικά και θεατρικά δρώμενα και άλλες ευχάριστες πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν τη δημιουργική ψυχαγωγία και τη συνύπαρξη των παιδιών.

    Η ώρα έναρξης της εκδήλωσης είναι 10:00 το πρωί και η λήξη 14:00 το μεσημέρι.

    [03] Μεταβίβαση των Μεταλλείων Χαλκιδικής

    12/12/2003 15:56:08

    ''Εκδόθηκε σήμερα η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση ανάκλησης κήρυξης σε πτώχευση που είχε καταθέσει η εταιρία TVXA Hellas'', ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Χρήστος Πάχτας.

    Με την απόφαση ανάκλησης της πτώχευσης και την αναβίωση της εταιρίας, προχωρά η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων για τη μεταβίβαση των στοιχείων ενεργητικού της επιχείρησης σε νέο επενδυτικό σχήμα. Η υπογραφή των συμβάσεων θα γίνει σήμερα στο υπουργείο Οικονομίας απο τον υφυπουργό Οικονομίας Χρήστο Πάχτα και τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ.Αλέξανδρο Καλαφάτη για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου και απο εκπροσώπους του νέου επενδυτικού σχήματος.

    Με την υπογραφή των συμβάσεων, θα κατατεθεί εντος της ημέρας τροπολογία για την κύρωση των συμβάσεων απο τη Βουλή.

    Ταυτόχρονα σημερα, υπογράφονται οι συμφωνίες μεταξύ των εργαζομένων στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής και της εταιρίας TVX Hellas για την καταβολή των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων αποδοχών του προσωπικού, συνολικού ύψους 17,6 εκατ. ευρώ.

    [Φώτο-599351]

    [04] ΤΑΧΙ-Απεργία-Πορεία-Κυκλοφοριακό χάος

    12/12/2003 15:03:41

    Κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας της πορείας που πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ, στο πλαίσιο της απεργίας που πραγματοποιούν, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Οικονομίας για την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα οχήματά τους.

    Το πρωί πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία των συνδικαλιστικών τους οργάνων και στη συνέχεια σχημάτισαν πορεία και δια μέσου των κεντρικών δρόμων της Αθήνας, έφτασαν στη βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα σε εκπροσώπους των κομμάτων και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομίας στο Σύνταγμα. Η ηγεσία των συνδικαλιστικών τους οργάνων, δηλαδή του ΣΑΤΑ και της ΠΟΙΕΑΤΑ, ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος όμως απουσίαζε και συναντήθηκαν μόνο με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, κ. Κανελλόπουλο.

    Οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ, που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εφαρμόσουν το μέτρο της τοποθέτησης ταμειακών μηχανών στα οχήματά τους και απειλούν με απεργία διαρκείας, από το Σύνταγμα αναμένεται να επιστρέψουν στα γραφεία των συνδικαλιστικών τους οργάνων, αφού πρώτα περάσουν από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

    Το πρωί σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στην περιοχή της Τρίπολης και συγκεκριμένα στη σήραγγα του Αρτεμισίου, όπου απεργοί ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ έκαναν ελέγχους σε συναδέλφους τους που είχαν προορισμό την Αθήνα και όταν διαπίστωναν ότι έχουν επιβάτες τους ανάγκαζαν να επιστρέψουν πίσω.

    Το θέμα των ΤΑΧΙ απασχόλησε σήμερα και την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κάλυψε πλήρως τον υφυπουργό οικονομίας Απόστολο Φωτιάδη, ο οποίος μετά τη συνάντηση που είχε χτες με αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ, κατέστησε σαφές ότι το μέτρο των ταμειακών μηχανών θα εφαρμοστεί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση συζητάει με όλες τις ομάδες των εργαζομένων, αλλά και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται.

    Στο μεταξύ άνδρες του ΣΔΟΕ συνεχίζουν τους ελέγχους σε ταξιτζήδες για να διαπιστωθεί αν έχουν δελτίο παραγγελίας ταμειακής μηχανής, ως όφειλαν μέχρι τέλος Νοεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες επεβλήθη ήδη το πρώτο πρόστιμο. Την ίδια ώρα άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση των υπευθύνων του ΣΔΟΕ, στις καταγγελίες συνδικαλιστών Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ, ότι το Σώμα παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς σε συγκεκριμένο τύπο ταμειακής μηχανής.

    [05] Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών η έκρηξη στην καφετέρια

    12/12/2003 14:55:48

    Αναστατώθηκε τα ξημερώματα η Ελευσίνα απο ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε καφετέρια στη συμβολή των οδών Παπαγιάννη και Αθηνάς.

    Απο την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές τόσο στην καφετέρια, που σχεδόν καταστράφηκε, όσο και σε διαμερίσματα της γύρω περιοχής και σε 15 τουλάχιστον αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί κοντά.

    Η καφετέρια ανήκει στην Καλλιρρόη Ναστούλη, μητέρα των Κώστα και Δημήτρη Ναστούλη, γνωστών κακοποιών και οι αστυνομικοί αποδίδουν τη βομβιστική ενέργεια σε λόγους αντεκδίκησης.

    Απο τύχη και μόνο δεν υπήρξαν τραυματίες, αφού έσπασαν τζάμια σε κοντινά διαμερίσματα.

    Πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο χώρο της έκρηξης και κάνουν έρευνες τόσο στο εσωτερικό όσο και τους γύρω χώρους της καφετέριας για να βρουν υπολείμματα του μηχανισμού. Κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο απο το μέγεθος των ζημιών εκτιμούν οτι προκλήθηκε μεγάλο ωστικό κύμα και άρα χρησιμοποιήθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 December 2003 - 21:30:11 UTC