Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] TAXI: Πανελλαδική η απεργία την Πέμπτη
  • [02] TAXI: Νέα απεργία την Πέμπτη.
  • [03] Στο 8,2% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • [04] Συνάντηση Σημίτη-Χρυσοχοΐδη
  • [05] Αποχώρηση πρέσβη Α.Θεοδωρακόπουλου απο το ΣτΕ
  • [06] Συνεδρίασε η ΚΟ της ΝΔ

  • [01] TAXI: Πανελλαδική η απεργία την Πέμπτη

    10/12/2003 21:23:41

    Πανελλαδικό χαρακτήρα λαμβάνει η αυριανή απεργία των ΤΑΧΙ μετά την αποψινή απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ και Αγοραίων, να κατέλθουν σε κινητοποιήσεις μαζί με τα ΤΑΧΙ της Αττικήςκαι οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ της περιφέρειας. Η απεργία γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ελέγχους που πραγματοποιούν άνδρες του ΣΔΟΕ σε ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ, για να διαπιστώσουν αν έχουν προχωρήσει στην παραγγελία ταμειακής μηχανής, στο πλαίσιο του νέου καθεστώτος φορολόγησής τους. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του κλάδου από την προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία τους με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θα εξαρτηθεί το κατά πόσο η κινητοποίηση θα πάρει τη μορφή της απεργίας διαρκείας

    [02] TAXI: Νέα απεργία την Πέμπτη.

    10/12/2003 20:54:25

    Χωρίς ΤΑΧΙ θα μείνει και πάλι από τις 5 τα ξημερώματα η Αττική, καθώς το Συνδικάτο τους, ΣΑΤΑ, αποφάσισε νέα απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας στους ελέγχους που πραγματοποιούν άνδρες του ΣΔΟΕ σε ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ, για να διαπιστώσουν αν έχουν προχωρήσει στην παραγγελία ταμειακής μηχανής, στο πλαίσιο του νέου καθεστώτος φορολόγησής τους.Όπως άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Μανόλης Μπαντουράκης, η απεργία ενδέχεται να μετατραπεί σε διαρκείας, αν στην αυριανή συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία του Συνδικάτου με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα.Από το απόγευμα συνεδριάζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ και Αγοραίων, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν και οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ της περιφέρειας σε κινητοποιήσεις.

    [03] Στο 8,2% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    10/12/2003 18:13:52

    Στα επίπεδα του Ιουνίου επανήλθε η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας MRB . Η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ ΜΕ 8,2% και συγκεντρώνει 38,9% εναντι 30,7 του κυβερνώντος κόμματος. Υπενθυμίζεται οτι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο μετά τις ανακοινώσεις και τα μέτρα της κυβέρνησης η ψαλίδα είχε μειωθεί. Το ΚΚΕ φθάνει το 5,1% ο ΣΥΝ 3,6%, το ΔΗΚΚΙ 2,1%, το ΛΑΟΣ 2,7% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 17%. Χαμηλή είναι η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος που φθάνει 69,3% (μειωμένη κατά 1,5% σε σύγκριση με τον Ιούνιο ) ενώ η συσπείρωση της ΝΔ εχει φθάσει το 91,6% (αυξημένη κατά 1,5%). Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός η εταιρία δημοσιεύει δυο πίνακες. Εναν με αυθόρμητες απαντήσεις μεταξύ όλων των πολιτικών όπου προηγείται ο Κ.Καραμανλής με 1,6% του Κ.Σημίτη και έναν διλληματικού χαρακτήρα όπου προηγείται ο πρωθυπουργός με 0,6%. Τέλος, στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά αφού συγκεντρώνει 62,2% εναντι 23,4% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

    [04] Συνάντηση Σημίτη-Χρυσοχοΐδη

    10/12/2003 16:27:20

    Το ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν πάντα πίσω στις δημοσκοπήσεις αλλά αναδεικνυόταν πρώτο κόμμα στις κάλπες, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναμενόμενη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της εταιρίας MRB. Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης μετά τη διάρκειας 90 λεπτών συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το απασχολεί τι κομίζουν και τι αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις. Σε ενίσχυση όσων ανέφερε σχετικά με τις δημοσκοπήσεις ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ότι η διαφορά μεταξύ δημοσκοπήσεων και κάλπης εκτός του ότι επιβεβαιώνεται στις εκλογές, επιβεβαιώθηκε αυτές τις μέρες και στις εκλογές των αγροτικών συνεταιρισμών στις οποίες συμμετείχαν 750.000 αγρότες. Στις εκλογές αυτές όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 55% έναντι 43% που κερδίζει η ΝΔ.

    [05] Αποχώρηση πρέσβη Α.Θεοδωρακόπουλου απο το ΣτΕ

    10/12/2003 16:27:04

    Ιδιαίτερη αποχαιρετιστήρια τελετή προς τιμήν του αποχωρούντος πρέσβη της Ελλάδος κ.Αθανάσιου Θεοδωρακόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, με τη συμμετοχή των πρέσβεων των 45 κρατών μελών του οργανισμού, καθώς και ανώτατων στελεχών του ΣτΕ.

    Σε ομιλία του ο πρύτανης του διπλωματικού σώματος στο Στρασβούργο εξέφρασε τη βαθειά του εκτίμηση προς το πρόσωπο του κ.Θεοδωρακόπουλου, υπογραμμίζοντας την ένθερμη αφοσίωσή του στις θεμελιώδεις αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και ιδιαιτέρως στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διεθνούς έννομης τάξης.

    Απο την πλευρά του ο Ελληνας πρέσβης, μιλώντας στα αγγλικά, αλλά με αποκλειστική χρήση λέξεων ελληνικής προέλευσης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων τη μεγιστη σημασία που αποδίδει ο ελληνικός λαός στις αξίες που υπερασπίζεται το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο εξάλλου ''αποτελεί'' σύμβολο των ευρωπαικών ιδεωδών''.

    [06] Συνεδρίασε η ΚΟ της ΝΔ

    10/12/2003 15:52:34

    Τους στόχους του για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της ΝΔ, όπως είπε, περιέγραψε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του. Ο κ. Καραμανλής αφού προηγουμένως επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι κατήρτισε τον προϋπολογισμό με την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται η ίδια να τον εφαρμόσει τόνισε ότι πρώτη επιδίωξη της ΝΔ είναι η απόλυτη επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων σημειώνοντας ότι τίποτα δεν θα διαταράξει την προετοιμασία της διοργάνωσης. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι άμεση προτεραιότητα από την επομένη των εκλογών είναι η πλήρης και ορθολογική αξιοποίηση των πόρων του Γ'ΚΠΣ, νέα μεγάλα έργα, κοινοί κανόνες για όλους και ουσιαστική δημοσιονομική εξυγίανση με πλήρη απογραφή. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει ό,τι θετικό έχει γίνει και δεν ισοπεδώνει τίποτε, ούτε υπερβάλει, ούτε καταστροφολογεί. Απάντησε εμμέσως στις επιθέσεις του Θ. Πάγκαλου λέγοντας ότι προδίδουν έλλειψη ψυχραιμίας, σύγχυση και νευρικότητα και σημειώνοντας πως ''η δική μας υπευθυνότητα θα καταστήσει μπούμερανγκ τη δική τους επιθετικότητα''. Ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τα στελέχη του επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση της συκοφαντίας, κάλεσε όμως τους βουλευτές του να μην απαντούν στις πολωτικές επιθέσεις και στην οξύτητα με τον ίδιο τρόπο, αλλά με μετριοπάθεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 December 2003 - 21:30:12 UTC