Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με νέο κόμμα στις εκλογές ο Παπαθεμελής.
  • [02] Αναβλήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος υγείας της ΝΔ.
  • [03] Ιδρύει κόμμα ο Παπαθεμελής
  • [04] Συνέντευξη Νασιάκου στο ''ΒΗΜΑ της Κυριακής"
  • [05] Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τις πτήσεις της ΟΑ
  • [06] Αττική Οδός-Στην κυκλοφορία από Μεταμόρφωση έως Ελευσίνα.
  • [07] Δεν εμπνέει καμία ανησυχία ο τραυματισμός Σουφλιά
  • [08] Χρυσοχοΐδης:Επικίνδυνη και sui generis η δεξιά στη χώρα μας.

  • [01] Με νέο κόμμα στις εκλογές ο Παπαθεμελής.

    30/11/2003 13:47:04

    Φιλοδοξώντας να εκπροσωπήσει «τους ανεκπροσώπητους και να υπερασπιστεί «τους ανυπεράσπιστους, τους ανέργους, τους φτωχούς, τους νεόπτωχους και τους εν γένει αδύνατους του συστήματος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωσή του, ο αποχωρήσας από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Θεσσαλονίκης κ.Στέλιος Παπαθεμελής προβαίνει στην ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού. Στη διακήρυξη την οποία ανέγνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη στους δημοσιογράφους, αρνηθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις, αναφέρεται ακόμα ότι ο νέος πολιτικός σχηματισμός θα είναι στο πλευρό των μη προνομιούχων, «η φωνή εκείνων που δεν έχουν φωνή.

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση το υπο ίδρυση κόμμα «θα διεκδικήσει δυναμικά θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης, βιώσιμης ανάπτυξης και πολιτικές που καρδιά των ενδιαφερόντων τους θα είναι ο άνθρωπος και ο πολίτης. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης εξηγεί στη δήλωσή του, σχετικά με την πρωτοβουλία που ανήγγειλε, ότι «μια μεγάλη ομάδα πολιτών από ευρύ πολιτικό φάσμα που καιρό τώρα προβληματιζόμαστε σοβαρά και υπεύθυνα για την πορεία αυτού του τόπου αποφασίσαμε την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. Όσον αφορά στους λόγους που τους ώθησαν να φτιάξουν κόμμα προβάλει εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες το πολιτικό σύστημα νοσεί βαρύτατα, η ορθοδοξία και οι παραδόσεις του γένους υποβαθμίζονται, κ.α. Ο κ.Παπαθεμελής, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το υπό ίδρυση κόμμα, όπως για το πώς θα ονομάζεται, ποιοι επώνυμοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του κ.α., αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα αυτά θα γνωστοποιηθούν εν ευθέτω χρόνο και κατέστησε σαφές ότι ο πολιτικός του φορέας θα κατέλθει στις εκλογές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εξαγγελία ίδρυσης κόμματος εκ μέρους του κ. Παπαθεμελή εθεωρείτο θέμα χρόνου μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, καθώς μάλιστα ο ίδιος επέμενε να δηλώνει πως δεν επρόκειτο να προσχωρήσει σε κανέναν από τους υπάρχοντες πολιτικούς φορείς. Ως «δοκιμαστικός σωλήνας για τη δημιουργία κόμμα του κ.Παπαθεμελή, λειτουργούσε τα τελευταία τρία χρόνια ο φορέας Πολιτικός Ομιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα που είχε ιδρύσει ο πρώην υπουργός.

    [02] Αναβλήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος υγείας της ΝΔ.

    30/11/2003 12:27:09

    Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο παρουσίαση του προγράμματος υγείας της ΝΔ λόγω του ατυχήματος που είχε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Γιώργος Σουφλιάς. Ο κ. Σουφλιάς και η σύζυγός του Μαριάνα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του ΚΑΤ, για προληπτικού ςλόγους μετά το χθεσινοβραδυνό ατύχημα που είχαν στην Αγία Παρασκευή.

    Από το ατύχημα ο κ. Σουφλιάς έχει σπάσει δύο πλευρά και μικροτραυματισμούς έχει επίσης και η σύζυγός του. Οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία τους ενώ χθες βράδυ αμέσως μετά την είδηση του ατυχήματος τους επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, ο γγ της ΚΟ Δ. Σιούφας , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Προκοπης Παυλόπουλος και ο συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων Νικήτας Κακλαμάνης. Η απόφαση για την αναβολή της παρουσίασης του προγράμματος ελήφθη σήμερα μετά από συνεννοήσεις που έγιναν με τον κ. Καραμανλή και τον Κακλαμάνη.

    [03] Ιδρύει κόμμα ο Παπαθεμελής

    30/11/2003 12:07:42

    Την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, ανήγγειλε σήμερα το πρωί, σε συνέντευξη τύπου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος απεχώρησε πρόσφατα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ο κ.Παπαθεμελής ωστόσο δεν ανακοίνωσε ούτε το όνομα του πολιτικού φορέα, ούτε την ακριβή ημερομηνία επίσημης ίδρυσης του νέου κόμματος, ούτε αν θα συμμετάσχει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

    [04] Συνέντευξη Νασιάκου στο ''ΒΗΜΑ της Κυριακής"

    30/11/2003 08:40:26

    Υπάρχουν μέλη της ''17Ν'' που έδρασαν περιφερειακά κατά περιόδους και δεν έχουν συλληφθεί. Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο ''ΒΗΜΑ της Κυριακής" ο αρχηγός της Αστυνομίας κ. Φώτης Νασιάκος. Προσθέτει, επίσης, ότι η ''17Ν'' κατά την πεποίθησή του δεν είναι ζώσα οργάνωση, όμως οι φάκελοί της είναι ανοιχτοί και οι έρευνες συνεχίζονται. Για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο κ. Νασιάκος δηλώνει ότι η Ελλάδα θωρακίζεται για να αποτρέψει και χειρότερα σενάρια από αυτό της Κωνσταντινούπολης. Και προσθέτει ότι τίποτα δεν χρειάζεται να αλλάξει στο σχεδιασμό της ολυμπιακής ασφάλειας μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη. Ο αρχηγός της Αστυνομίας, αναφερόμενος ειδικά στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλώνει ότι δεσμεύεται ότι θα αφορά το σύνολο της χώρας και όχι μόνο τις ολυμπιακές πόλεις και τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

    [05] Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τις πτήσεις της ΟΑ

    30/11/2003 08:40:19

    Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, οι Ιπτάμενοι Συνοδοί και Φροντιστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η Ολυμπιακή Αεροπορία ανακοίνωσε ότι για σήμερα ακυρώνονται 26 από τα 101 προγραμματισμένα δρομολόγιά της από το αεροδρόμιο της Αθήνας για εσωτερικό και εξωτερικό. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν κηρυχθεί παράνομες ολοκληρώνονται αύριο.

    [06] Αττική Οδός-Στην κυκλοφορία από Μεταμόρφωση έως Ελευσίνα.

    30/11/2003 08:40:13

    Παραδίδεται το μεσημέρι στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της Αττικής Οδού από τον κόμβο της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας, ένας δρόμος που αναμένεται να ανακουφίσει την κίνηση στο λεκανοπέδιο. Τα εγκαίνια θα κάνει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και στη συνέχεια θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος.

    [07] Δεν εμπνέει καμία ανησυχία ο τραυματισμός Σουφλιά

    30/11/2003 08:40:06

    Δεν εμπνέει καμία ανησυχία ο χθεσινός τραυματισμός σε τροχαίο του κορυφαίου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Σουφλιά και της συζύγου του. Αυτό δήλωσαν αργά το βράδυ οι γιατροί του ΚΑΤ, στο οποίο μεταφέρθηκε το ζεύγος Σουφλιά, ύστερα από τις σχετικές εξετάσεις. Το τροχαίο έγινε κοντά στο σπίτι τους στην Αγία Παρασκευή και τις συνθήκες διερευνά η τροχαία.

    [08] Χρυσοχοΐδης:Επικίνδυνη και sui generis η δεξιά στη χώρα μας.

    30/11/2003 08:39:57

    Επικίνδυνη και sui generis είναι η ελληνική δεξιά στη χώρα μας , τονίζει σε συνέντευξή του στην ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία'', αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει πεπεισμένος ότι οι πολίτες δεν θα αναθέσουν τις τύχες της Ελλάδας του 21ου αιώνα στη συντηρητική και φοβική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και η χώρα θα πορευθεί με το ΠΑΣΟΚ και τον Κώστα Σημίτη προς νέους στόχους και νέες επιτυχίες. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει το σημαντικό έργο που έχουν επιτελέσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις του κόμματός του, τόσο για την ενίσχυση των δικαιωμάτων του πολίτη και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, όσο και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία, σημειώνει, ήταν πάντοτε κατά του κοινωνικού κράτους και υπέρ της κυριαρχίας των αγορών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 November 2003 - 12:30:13 UTC