Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με προβλήματα οι πτήσεις της Ολυμπιακής
  • [02] Ομιλία Καραμανλή στην ΚΕ της ΝΔ
  • [03] Λήστεψαν 3 τράπεζες στην Αττική

  • [01] Με προβλήματα οι πτήσεις της Ολυμπιακής

    28/11/2003 13:28:07

    Σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας έχουν δημιουργηθεί λόγω των δύο 48ωρων απεργιών που έχει εξαγγείλει από σήμερα η Ενωση Ιπταμένων Συνοδών- Φροντιστών η οποία αντιδρά στον κανονισμό εργασίας της νέας Ολυμπιακής.

    Χθές βράδυ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της ΕΙΣΦ Ταξιάρχη Χρήστου μέχρι το μεσημέρι η απεργία, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι την Δευτέρα- εξελίσσοταν κανονικά ''με συνολική συμμετοχή των εργαζομένων, γιατί, όπως είπε, θίγεται ολόκληρος ο κλάδος απο τις μονομερείς και αντεργατικές αποφάσεις της Διοίκησης".

    Σχετικά με τον νέο κανονισμό που επέβαλε η διοίκηση, υπογράμμισε ότι απο σήμερα οι εργαζόμενοι του κλάδου πληρώνονται με μειωμένο κατά 35% μισθό, ενώ γίνονται ήδη και ''επικρέμμονται'' απολύσεις.

    Σύμφωνα με την Διοίκηση της Ολυμπιακής -μέχρι το μεσημέρι- ακυρώθηκαν 17 απο τις 31 προγραμματισμένες πτήσεις για τις οποίες ο κ. Χρήστου είπε ότι πραγματοποιήθηκαν απο τις "Μακεδονικές Αερογραμμές".

    Οι πτήσεις που ακυρώθηκαν ήταν προς: Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Λάρνακα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Φραγκφούρτη, Αμστερνταμ, Μόναχο, Γενεύη, Στουτγκάρδη, Παρίσι, Βερολίνο, Θεσσαλονίκη, Ν. Υόρκη, Γιάννενα.

    Σημειώνεται ότι κανονικά γίνονται οι πτήσεις των "Μακεδονικών Αερογραμμών" και της "Ολυμπιακής Αεροπλοΐας", οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύτατο δίκτυο (40-45%) του πτητικού έργου.

    Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της εταιρείας στα κατά τόπους αεροδρόμια (τηλ. κέντρο 210- 9666666 και 801-11-44444).

    [02] Ομιλία Καραμανλή στην ΚΕ της ΝΔ

    28/11/2003 13:07:26

    Η μόνη καθαρή λύση, είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, τόνισε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι επιχειρεί να αγοράσει κομματικό χρόνο σε βάρος του τόπου, ενω έκανε άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι στην παράταξή του δεν χωρούν αλλαζονίες, εγωκεντρισμοί και ιδιοτελείς προσωπικές φιλοδοξίες, στέλνοντας σαφές μήνυμα, ότι όσοι λησμονούν τις αρχές και τις θέσεις της παράταξης αυτοεξαιρούνται από την προσπάθεια για μια καλύτερη Ελλάδα.

    Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί στις εκλογές στην Αλβανία πρυτάνευσε η νομιμότητα και η λογική,εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους Ελληνες ομογενείς του εξωτερικού και επανέλαβε πως το κόμμα του στηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης,υπό τον όρο ότι θα τηρήσουν τις αρχές και τους θεσμούς του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

    [Φώτο-217247]

    [03] Λήστεψαν 3 τράπεζες στην Αττική

    28/11/2003 12:36:20

    Τρείς ληστείες σε τράπεζες σημειώθηκαν το πρωί στην Αττική.

    Η πρώτη εναντίον υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στον οδό Πειραιώς 70, απο όπου δύο άτομα με την απειλή πιστολιού, αφού ακινητοποίησαν τον ταμία, αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο χίλια ευρώ και διέφυγαν.

    Λίγη ώρα αργότερα άτομο που φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ και γιαλιά ηλίου, ακινητοποίησε με την απειλή πιστολιού πελάτες και υπαλλήλους υποκαταστήματος της ίδιας τράπεζας στη συμβολή των οδών Πεντέλης και Αίαντος στα Βριλήσσια και αφού πήρε 50.000 ευρώ από τα ταμεία διέφυγε πεζός.

    Επίσης δύο ένοπλοι που φορούσαν κράνη, μπήκαν στο υποκατάστημα της Eurobank, στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Αυξεντίου στον Αλιμο.

    Αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων πελάτες και υπαλλήλους, αφαίρεσαν από τα ταμεία 12.000 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας προς την παραλιακή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 November 2003 - 12:30:12 UTC