Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία πρωθυπουργού στη συζήτηση στη βουλή για Οικονομία.
  • [02] Σώοι οι χειριστές του ''Μιράζ 2000''
  • [03] Πτώση μαχητικού αερ/φους στο κεντρικό Αιγαίο
  • [04] Συζητήθηκε η αγωγή Μ.Παπανδρέου κατά Λ.Κανέλη.
  • [05] Αύριο απολογείται ο 22χρονος για το θάνατο αστυνομικού
  • [06] Συνάντηση Κακλαμάνη με Πρόεδρο Κύπρου.

  • [01] Ομιλία πρωθυπουργού στη συζήτηση στη βουλή για Οικονομία.

    27/11/2003 14:11:16

    Η ελληνική οικονομία είναι δυνατή και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των διεθνών οργανισμών που παρακολουθούν την πορεία μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας στη βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, που προκάλεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής, για την κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία.

    Ο κ.Σημίτης είπε οτι ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας μας είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη, ενώ για όγδοη συνεχή χρονιά η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα από το μέσο όρο της ΕΕ. Κατηγόρησε τη ΝΔ για λαϊκισμό και όπως είπε, αρνείται να πει ξεκάθαρα το πρόγραμμά της για το κοινωνικό κράτος. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, διαψεύστηκε από τα πράγματα, όταν λίγα χρόνια πριν μιλούσε για οικονομία τραβεστί και ότι δεν θα μπούμε στην ΟΝΕ.

    Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στις επενδύσεις οι οποίες από το 19% του ΑΕΠ του 1995 είναι σήμερα στο 26% και ότι αυτές «δεν είναι μόνο ολυμπιακά έργα, όπως λανθασμένα υποστηρίζει η ΝΔ είναι κυρίως ιδιωτικές. Έχουμε πόρους, είπε, γιατί εμείς φροντίσαμε όταν διαπραγματευτήκαμε στο Βερολίνο να εξασφαλίσουμε κοινοτικούς πόρους ύψους 22 δις ευρώ, για τη χώρα, ενώ η ΝΔ έλεγε ότι το Γ΄ ΚΠΣ σίγουρα θα είναι μικρότερο από το Β ΚΠΣ.

    Ο κ.Σημίτης ανέφερε οτι οι μισθοί το διάστημα 1993- 2003 αυξήθηκαν κατά 21% πάνω από τον πληθωρισμό, όταν η αντίστοιχη αύξηση στην Ε.Ε. ήταν μόλις 0,7%, ενώ η μέση σύνταξη 27% πάνω από την πληθωρισμό, «τη στιγμή που την προηγούμενη περίοδο 1991-93 είχε υποστεί μείωση 11%.

    Για τα λεγόμενα Καραμανλή περί «δημιουργικής λογιστικής και κρυφών χρεών είπε ότι όλα είναι γνωστά, ελεγμένα και ενσωματωμένα στα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Ο κ. Σημίτης προσκάλεσε τη ΝΔ να εξηγήσει «πώς θα εξοικονομηθούν πόροι ύψους τουλάχιστον 10 δις ευρώ το χρόνο από τη μείωση της σπατάλης του κράτους, που πρόσφατα ισχυρίστηκε ο κ. Καραμανλής. Ζήτησε μάλιστα από τη ΝΔ να χαρτογραφήσει τις αναποτελεσματικότητες του δημόσιου τομέα και πόσο θα προσφέρει η καθεμία σε πόρους όταν καταργηθούν.

    [Φώτο-664585]

    [02] Σώοι οι χειριστές του ''Μιράζ 2000''

    27/11/2003 13:01:26

    Σώοι είναι και οι 2 χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους ''Μιράζ 2000'',που κατέπεσε και συνετρίβη λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι,σε θαλάσσια περιοχή στις νησίδες Καλόγεροι, δυτικά της Χίου στο κεντρικό Αιγαίο.Πρόκειται για τον επισμηναγό Κυριάκο Δημητράκουλα και τον ανθυποσμηναγό Ιωάννη Χατζούδη, οι οποίοι χρησιμοποίησαν με επιτυχία τα εκτινασσόμενα καθίσματα και περισυνελέγησαν απο ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε πρόβλημα στον κινητήρα.

    [03] Πτώση μαχητικού αερ/φους στο κεντρικό Αιγαίο

    27/11/2003 12:22:06

    Διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας "Μιράζ 2000" που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε και συνετρίβη στις 11.55 πμ κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις νησίδες Καλόγεροι, δυτικά της Χίου στο κεντρικό Αιγαίο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι χειριστές του αεροσκάφους, το εγκατέλειψαν και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

    [04] Συζητήθηκε η αγωγή Μ.Παπανδρέου κατά Λ.Κανέλη.

    27/11/2003 12:16:52

    Συζητήθηκε ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου αγωγή της κ.Μαργαρίτας Παπανδρέου με την οποία στρέφεται κατά της δημοσιογράφου και βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη με την οποία διεκδικεί ποσό 500 εκατομμυρίων δραχμών, ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

    Η αγωγή αφορά τη δημοσιοποίηση επιστολών της κ.Παπανδρέου προς τον γιό της Γιώργο Παπανδρέου, πριν περίπου τρία χρόνια, στο περιοδικό Νέμεσις, που εκδίδει η κ.Κανέλη.

    Στο δικαστήριο κατέθεσε από την πλευρά της ενάγουσας ο κ.Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος απέδωσε δόλο στο δημοσίευμα υποστηρίζοντας ότι η δημοσιογράφος με την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων θέλησε να στήσει πλεκτάνη και να καταδείξει ότι δήθεν η Μαργαρίτα Παπανδρέου σχετίζεται με τον αμερικάνικο δάκτυλο στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.

    Από την πλευρά της κ.Κανέλη κατέθεσε η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη, η οποία υποστήριξε ότι "οι χαρακτηρισμοί που αφορούν δημόσια πρόσωπα είναι πολιτικοί χαρακτηρισμοί".

    Η δημοσιογράφος υποστήριξε ότι το επίμαχο δημοσίευμα είχε στόχο να ενημερώσει την κοινή γνώμη για παρασκηνιακά ζητήματα που αφορούσαν την πολιτική ζωή.

    Μετά το τέλος της διαδικασίας η κ.Κανέλη δήλωσε στους δημοσιογράφους "τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Μία ισχυρή μάνα βγάζει ισχυρά παιδιά".

    Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

    [Φώτο-67266]

    [05] Αύριο απολογείται ο 22χρονος για το θάνατο αστυνομικού

    27/11/2003 12:16:42

    Προθεσμία για αύριο το πρωί ζήτησε κι έλαβε από την ένατη τακτική ανακρίτρια ο 22χρονος Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος στις 16 του μήνα φέρεται να προκάλεσε το θάνατο του 33χρονου αστυνομικού της ομάδας Ζ Παναγιώτη Δήμου, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

    Ο νεαρός αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

    [06] Συνάντηση Κακλαμάνη με Πρόεδρο Κύπρου.

    27/11/2003 12:16:30

    ''Στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν υπάρχει κανείς που να μην επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού,όμως,αλλού φυσικά υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν πιο αποφασιστικά -όπως οι ΗΠΑ- και δεν το πράττουν'',δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσο Παπαδόπουλο.

    Ο κ.Κακλαμάνης παράλληλα διαβεβαίωσε τον Κύπριο πρόεδρο ότι η Βουλή,ως εντολοδόχος του ελληνικού λαού,θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό και τον κυπριακό ελληνισμό,μέχρι την τελική δικαίωση των αγώνων του για την αποκατάσταση της ενότητας και της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

    Πρόσθεσε δε ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι δεδομένη και θα δικαιωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες του κυπριακού λαού,ενώ η επίλυση του προβλήματος θα επισπεύσει την όλη προσπάθεια και πορεία.

    [Φώτο-670618]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 November 2003 - 12:30:14 UTC