Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή:Σπυριούνης κατά Σημίτη
  • [02] Πρωτόπαπας για 7 συλληφθέντες
  • [03] Αλλαγές προσώπων στον ΕΟΤ
  • [04] Πειραιάς:Εισαγγελέας φυλακών για 7 κρατουμένους
  • [05] Ληστεία σε τράπεζα στο Ηράκλειο (2)
  • [06] Ληστεία σε τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης.
  • [07] Πτώση μαχητικού αεροσκάφους-Σώος ο πιλότος
  • [08] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για άδειες δόμησης

  • [01] Βουλή:Σπυριούνης κατά Σημίτη

    26/11/2003 14:11:27

    Κριτική κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη άσκησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Α Θεσσσαλονίκης Κ. Σπυριούνης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων. Απευθυνόμενος στον παριστάμενο υφυπουργό Οικονομικών Ν. Φαρμάκη ο κ. Σπυριούνης είπε ότι δεν μπορεί να δίδονται τόσο χαμηλοί μισθοί στους δημοσίους υπαλλήλους με σοσιαλιστική κυβέρνηση. «Αλλά δεν είστε σοσιαλιστική κυβέρνηση είπε ο κ. Σπυριούνης. Ανάφερε μάλιστα ότι το παραπάνω είναι ένας από τους λόγους που είχε αποκολληθεί τελευταίως από τον κ. Σημίτη, για τον οποίο, όπως είπε είχε αγωνιστεί καθώς τον θεωρούσε τίμιο, ήπιο κλπ Τελευταία, πρόσθεσε, πάει να τα μπερδέψει, «διότι της εξουσίας η σειρήνα είναι γλυκόηχη και εάν δεν δεθείς στο κατάρτι κινδυνεύεις από αυτή.

    Επίσης, υποστήριξε ότι το κόμμα του ΠΑΣΟΚ διαμορφώθηκε στο διάλογο, αλλά ο κ. Σημίτης «παίρνει αποφάσεις μόνος του και δεν ρωτήθηκε κανένας για το νομοσχέδιο του «πόθεν έσχες ή για την επιστολή με την οποία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα δήλωναν εάν θα είναι υποψήφιοι. Πότε ξανάγινε κάτι τέτοιο, αναρωτήθηκε ο κ. Σπυριούνης και ζήτησε να ξαναβρεί «το κόμμα μας την ταυτότητά του καθώς απωλέσθη η αλλαγή που ήταν η ελπίδα της πατρίδας μας.

    Τέλος, είπε ότι χρειάζονται βαθιές τομές και αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση, αλλά ότι η κυβέρνηση «εγκατέλειψε την αλλαγή στο δρόμο, και εκεί τη δάγκωσαν οι επιτήδειοι, ενώ δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο καθώς δίδονται χαμηλοί μισθοί στους δημοσίους υπαλλήλους.-

    [Φώτο-16305]

    [02] Πρωτόπαπας για 7 συλληφθέντες

    26/11/2003 14:08:54

    ''Υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην Ελλάδα και οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές ελέγχονται απο τον αρμόδιο εισαγγελέα'', τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,σημειώνοντας πως η κυβέρνηση μπορεί απλά να ζητήσει επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης της απόφασης απο το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

    ''Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφυλακίσει τους 7'',υπογράμμισε ο κ. Πρωτόπαπας,ενώ αναφερόμενος σε σημερινό φωτογραφικό ρεπορτάζ της ''Αυγής'' (όπου εμφανίζεται άνδρας των ΜΑΤ να γεμίζει με επιθετικά όργανα άλλο σάκο απο αυτόν που κρατούσε ο πεσμένος στο έδαφος διαδηλωτής) παρατήρησε πως ''πρέπει να προχωρήσει πρώτα η δικαστική έρευνα και μετά να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία''.

    Επ'αυτού ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε πως ''επί τη βάση των καταγγελιών πρέπει να γίνεται έρευνα'',διευκρίνισε δε πως θα ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

    Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως ''οι συλλήψεις δεν έγιναν στη βάση εθνικών κριτηρίων''.

    [03] Αλλαγές προσώπων στον ΕΟΤ

    26/11/2003 14:01:14

    Στη θέση του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα τουρισμού Δημήτρη Γεωργαράκη τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, ενώ στη θέση του παραιτηθέντος Προέδρου του ΕΟΤ Ιωάννη Πατέλλη τοποθετείται ο Νικόλαος Δημάδης.

    Αλλαγή φρουράς στον ελληνικό τουρισμό, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε το νέο σχήμα διοίκησης του, ύστερα απο απόφαση του υπουργού ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου.

    Συγκεκριμένα στη θέση του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα τουρισμού Δημήτρη Γεωργαράκη τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, ενώ στη θέση του παραιτηθέντος Προέδρου του ΕΟΤ Ιωάννη Πατέλλη τοποθετείται ο Νικόλαος Δημάδης.

    Ο Ακης Τσοχατζόπουλος ευχαρίστησε τους κ.κ. Γεωργαράκη και Πατέλλη για την μέχρι τώρα προσφορά τους στην υλοποίηση της πολιτικής του ΥΠΑΝ στον τομέα ευθύνης τους.

    Ο νέος γενικός γραμματέας τουρισμού Κωνσταντίνος Μποτόπουλος είναι μεταξύ άλλων μέλος της Νομικής Υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994, έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στα υπουργεία προεδρίας, μεταφορών, Εθνικής Αμυνας, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για θεσμικά θέματα από το 1986.

    Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλαος Δημάδης έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Αμυνας σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του επιτελείου του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ενώ την περίοδο 1999-2001 διετέλεσε πρόεδρος της διευθύνουσας πολιτικο-στρατιωτικής επιτροπής (PMSC) της πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης Νοτιοανατολικής Ευρώπης (MPFSEE).

    [04] Πειραιάς:Εισαγγελέας φυλακών για 7 κρατουμένους

    26/11/2003 12:36:13

    Να χορηγηθεί τροφή αν χρειασθεί στους 3 κρατούμενους για τα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής στην Θεσσαλονίκη, που εδώ και μέρες πραγματοποιούν απεργία πείνας και έχουν μεταφερθεί απο τον Κορυδαλλό στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ζήτησε με έγγραφό του απο τους γιατρούς του νοσοκομείου, ο Εισαγγελέας Αριστείδης Φραγκιαδάκης.

    Στο επείγον έγγραφό του, ο Εισαγγελέας των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού που εποπτεύει προσωπικά την κράτηση των 7 συνολικά κρατουμένων τονίζει προς τους γιατρούς ότι η τροφή να δοθεί αν οι ίδιοι κρίνουν ότι κινδυνεύει η ζωή των κρατουμένων απο την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποιούν με αίτημα την αποφυλάκισή τους.

    Μηχανοκίνητη διαδήλωση από το Πεδίον του Αρεως στις 6 το απόγευμα προς τις φυλακές Κορυδαλλού και το νοσοκομείο Νίκαιας με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των 7 κρατουμένων, έχουν προγραμματίστει το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και Αντιεξουσιαστικές Κινήσεις.

    Ο Συνασπισμός με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει απαράδεκτη προκαταβολή ποινής και παράνομη στρέβλωση του χαρακτήρα του μέτρου της προφυλάκισης των 7.

    Κείμενο διαμαρτυρίας υπέγραψαν 28 ευρωβουλευτές, μέλη της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και της Ομάδας των Πρασίνων.

    [05] Ληστεία σε τράπεζα στο Ηράκλειο (2)

    26/11/2003 11:51:53

    Περίπου 200.000 ευρώ ήταν η λεία των 2 νεαρών, ο ένας εκ των οποίων φορούσε κουκούλα, οι οποίο σήμερα το πρωί λήστεψαν το υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας στη λεωφόρο 62 μαρτύρων, στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Οι δράστες αφού άρπαξαν απο τα ταμεία τα χρήματα έσπευσαν να εξαφανιστούν αλλά στην προσπάθειά τους να βγούν από την τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο σκόνταψε σε ένα χαλί κι έπεσε κάτω.

    Στη συνέχεια αφού σηκώθηκε μαζί με τον συνεργό του εξαφανίστηκαν με μια λευκή μηχανή τύπου Εντούρο που είχε σταθμεύσει έξω από την τράπεζα.

    Ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και εξαφανίστηκαν στα στενά. Σύμφωνα με μαρτυρίες στην οδό Κυταίου που είναι μονόδρομος και είχαν μπει αντίθετα, τράκαραν με διερχόμενο ΙΧ με αποτέλεσμα να τους πέσει από τα χέρια τους ένα ποσό από τη λεία τους. Σταμάτησαν και με παροιμιώδη ψυχραιμία, μάζεψαν τα χρήματα από το οδόστρωμα και εξαφανίστηκαν.

    Οπως προκύπτει από μαρτυρίες υπαλλήλων της τράπεζας, οι δύο νεαροί, πιθανότατα να είναι Ελληνες, ενώ από τις εντολές που απηύθυναν στους υπαλλήλους και τις συνομιλίες, προκύπτει ότι ίσως να μην πρόκειται για κρητικούς.

    Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [06] Ληστεία σε τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης.

    26/11/2003 11:27:41

    Στις 08.45 το πρωί, δυο κουκουλοφόροι μπήκαν στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, που βρίσκεται στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν απο τα ταμεία άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

    [07] Πτώση μαχητικού αεροσκάφους-Σώος ο πιλότος

    26/11/2003 11:27:34

    Μονοθέσιο βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου A-7 Corsair κατέπεσε και συνετρίβη στις 10.45 το πρωί δύο μίλια νότια της προέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου της Ανδραβίδας σε μη κατοικημένη περιοχή.

    Ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και διεσώθη. Το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Τα αίτια του ατυχήματος θα διερευνήσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας.

    [08] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για άδειες δόμησης

    26/11/2003 11:27:27

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ με τίτλο «άδειες δόμησης, πολεοδομικές και άλλες διατάξεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων. Με το νομοσχέδιο επιδιώκεται:

    α. ο σαφής καταμερισμός της ευθύνης μεταξύ της διοικητικής αρχής που εκδίδει την οικοδομική άδεια και των μηχανικών που καταρτίζουν τις απαιτούμενες μελέτες και επιβλέπουν την εφαρμογή τους στο χώρο, σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την εκπόνηση των μελετών αυτών και σύμφωνα με τους όρους της άδειας που έχουν εκδοθεί,

    β. ο συστηματικός έλεγχος της δόμησης, τόσο από την πολεοδομική υπηρεσία όσο και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,

    γ. η υποχρεωτική ασφάλιση των μελετών που εκπονούνται από τους μηχανικούς και εργολάβους που κατασκευάζουν τα έργα

    δ. η επιβολή αυστηρών διοικητικών και ποινικών κυρώσεων σε βάρος όσων παραβιάζουν τους όρους της άδειας και τις ισχύουσες διατάξεις για τη δόμηση, έτσι ώστε το θεσμικό πλαίσιο των κυρώσεων να είναι ανάλογο των δυσμενών συνεπειών στο περιβάλλον από την παραβατική συμπεριφορά.

    Μεταξύ άλλων τροποποιείται ο όρος «οικοδομική άδεια σε «άδεια δόμησης, και καθορίζονται τα στοιχεία που ελέγχονται από την υπηρεσία που εκδίδει την άδεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 November 2003 - 12:30:19 UTC