Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κωνσταντόπουλος- Επικρίνει πρωθυπουργό
  • [02] Β.Παπανδρέου:Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Ρίου-Αντιρρίου
  • [03] Νέες απειλές της Αλ Κάϊντα-Προσπάθεια για αγορά χημικών στο Λονδίνο
  • [04] Επίθεση σε τράπεζα με γκαζάκια
  • [05] Χωρίς ταξί η Αττική

  • [01] Κωνσταντόπουλος- Επικρίνει πρωθυπουργό

    22/11/2003 13:05:04

    Επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, για νεοφιλελεύθερη πολιτική, που ενισχύει τη Νέα Δημοκρατία, διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας σήμερα στην Πανελλαδική Σύσκεψη Γραμματέων και Στελεχών Νομαρχιακών Επιτροπών του Συνασπισμού.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι ο κ. Σημίτης αφορίζει σήμερα το νεοφιλελευθερισμό, αλλά επί 8 χρόνια υιοθετούσε πολιτική προσαρμογής στο νεοφιλελευθερισμό.

    Ο πρωθυπουργός, τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος, προστέθηκε στη σειρά εκείνων που φυτεύουν στη δίγλωση και διπρόσωπη πολιτική, δηλαδή άλλα λένε πριν τις εκλογές και άλλα λένε μετά. Πρόσθεσε ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πια να επικαλείται την προοδευτική, κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία γιατί αυτή την πλειοψηφία η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ την ταλαιπώρησε και την αντιμετώπισε αλλαζωνικά και επίσης δεν μπορεί να προβάλει τον κίνδυνο της Νέας Δημοκρατίας, γιατί τον δρόμο ενίσχυσης της Νέας Δημοκρατίας τον έστρωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της, που μεγαλώνει την απογοήτευση και την δυσφορία.

    [02] Β.Παπανδρέου:Επίσκεψη στο εργοτάξιο του Ρίου-Αντιρρίου

    22/11/2003 12:47:20

    Επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιεί σήμερα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου. Το πρωί η κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το εργοτάξιο της "γέφυρας" και τόνισε ότι το έργο προχωρεί πολύ καλά. Η υλοποίηση της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου αποτελεί την καλύτερη έμπρακτη απάντηση στη Νέα Δημοκρατία που έφθασε να χαρακτηρίσει το μεγάλο έργο ως έργο μακέτας.

    Η ζεύξη του Ρίου-Αντιρρίου παρέχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή. Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ παρακολούθησε την παρουσίαση μελέτης του Πανεπιστημίου Πατρών που έγινε απο την ομάδα του καθηγητή Αρχιτεκτονικής κ. Πολυδωρίδη για την μετά τη γέφυρα εποχή.

    Η μελέτη περιλαμβάνει τρείς προτάσεις για την αξιοποίηση των χώρων του εργοταξίου το Αντίρριο, με τρείς βασικούς άξονες. Τη δημιουργία πολυθεματικού πάρκου, την ανάπτυξη πολιτιστικού κέντρου και την ανέγερση αστικής γειτονιάς για εργαζόμενους και φοιτητές.

    Η κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε αξιόλογη τη μελέτη, την οποία, όπως είπε, αποδέχεται και στηρίζει το ΠΕΧΩΔΕ. Η πρόταση, τόνισε η υπουργός, είναι φιλόδοξη και μπορεί να υλοποιηθεί με τη συμμετοχή του ιδιωτικού κεφαλαίου.

    Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, είναι να προχωρήσουμε σε χωροταξικές και πολεοδομικές μελέτης της περιοχής, για να αποτρέψουμε χρήσεις που δεν συνάδουν με τη σωστή αξιοποίηση του εργοταξιακού χώρου. Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πολιτικές εξελίξεις και σχολιάζοντας τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι υπάρχει ανανέωση υποψηφίων σε ποσοστό 46%, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

    Θα δώσουμε, τόνισε, σκληρή μάχη και θα έχουμε σίγουρα αποτελέσματα στις εκλογές. Οσοι δεν συμμετέχουν στους συνδυασμούς θα συμβάλουν για την νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ.

    Η κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε επίσης την περιμετρική οδό της Ναυπάκτου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Νταουσάνη και φορείς της περιοχής.

    Στις 7 το βράδυ θα συναντηθεί με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές στο Αγρίνιο και αργότερα θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

    [03] Νέες απειλές της Αλ Κάϊντα-Προσπάθεια για αγορά χημικών στο Λονδίνο

    22/11/2003 07:38:59

    Διεθνή ανησυχία προκαλεί η νέα απειλή της Αλ Κάϊντα για τρομοκρατική επίθεση το Φεβρουάριο εναντίον της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, ένα 48ωρο, μετά τις δύο πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη.

    Η νέα απειλή της Αλ Κάϊντα διατυπώνεται σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλει απο μέλος της οργάνωσης σε αραβική εφημερίδα του Λονδίνου και προειδοποιεί με νέα μεγάλη επίθεση έως το Φεβρουάριο εάν η Ιαπωνία στείλει στρατεύματα στο Ιράκ.

    Το ηλεκτρονικό μήνυμα, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει εξακριβωθεί, ανέφερε επίσης ότι η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη που είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 27 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

    Στο μεταξύ σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα ''Φαϊνάνσιαλ Τάιμς'', αναφέρει οτι άγνωστοι στο Λονδίνο προσπάθησαν να αγοράσουν μισό τόνο τοξικών ουσιών ''σαπωνίνης'' απο την εταιρία Amersham Biosciences, αλλά την τελευταία στιγμή απέτυχαν όταν ο προμηθευτής της εταιρίας υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά απο το μέγεθος της παραγγελίας και ενημέρωσε τις αρχές.

    Η εφημερίδα, επικαλούμενη ειδικούς στα χημικά, γράφει ότι η ''σαπωνίνη'' θα μπορούσε να αναμιχθεί με κάποια άλλη τοξίνη και να προκαλέσει σοβαρές δηλητηριάσεις αν εξαπλωνόταν σε κάποιο δημόσιο χώρο.

    Ο διευθυντής ανάπτυξης της Amersham, Λέναρτ Αρλινγκερ, υποστήριξε ότι οι υποψήφιοι αγοραστές ενδεχομένως να ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τη σαπωνίνη για να εμπλουτίσουν κάποιο βιολογικό όπλο.

    [Φώτο-546364]

    [04] Επίθεση σε τράπεζα με γκαζάκια

    22/11/2003 07:38:53

    Εκρηξη απο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα, στην είσοδο του υποκαταστήματος της Γιούρομπανκ, στο Χαϊδάρι, στην Αθήνα. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

    [05] Χωρίς ταξί η Αττική

    22/11/2003 07:38:46

    Χωρίς ταξί θα μείνει σήμερα η Αττική έως αύριο τα ξημερώματα, λόγω της 24ωρης απεργίας των αυτοκινητιστών.Διαφωνούν με τον τρόπο απόκτησης των ταμειακών μηχανών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 November 2003 - 12:30:10 UTC