Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [02] Σημίτης: Πλαίσιο κατευθύνσεων πολιτικής
  • [03] Εθνική Τράπεζα: Διάθεση επιπλέον μετοχών Δημοσίου
  • [04] Σημίτης για αποχωρήσεις.
  • [05] Αύξηση μέτρων στην Ελλάδα μετά τις επιθέσεις σε Κων/πολη
  • [06] Σατανική δολοφονία

  • [01] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    20/11/2003 20:14:57

    Ακολουθεί πίνακας με το κλείσιμο των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    Λονδίνο Fin.Times100 4.308,00 -19,40 -0,45%

    Φρανκφούρτη DAX-Index 3.638,04 -14,25 -0,39%

    Φρανκφούρτη EuroStoxx50 2.568,00 -6,00 -0,20%

    Παρίσι CAC-40 3.324,39 -18,99 -0,57%

    Ζυρίχη SMI 5.200,90 +3,00 -0,06%

    [02] Σημίτης: Πλαίσιο κατευθύνσεων πολιτικής

    20/11/2003 18:12:28

    O πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, παρουσίασε, σήμερα, στο Ζάππειο, το «πλαίσιο κατευθύνσεων πολιτικής, το οποίο θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο και θα αποτελέσει, στην οριστική του μορφή, το προοίμιο του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, για την τετραετία 2004-2008.

    Το νέο σύνθημα που «λανσάρισε ο πρωθυπουργός, εμπνευσμένο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι το «όλοι μαζί για την Ελλάδα ψηλά, την Ελλάδα μπροστά, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με το ΠΑΣΟΚ να ηγείται αυτής της προσπάθειας.

    Ο κ. Σημίτης προσδιόρισε τους στόχους του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη τετραετία, ως εξής:

    Α. Κοινωνία της ευημερίας για όλους

    Β. Κοινωνία συμμετοχής και δικαιοσύνης για όλους

    Γ. Σύγκλιση με την Ευρώπη

    Δ. Επίλυση των μεγάλων εθνικών θεμάτων.

    [03] Εθνική Τράπεζα: Διάθεση επιπλέον μετοχών Δημοσίου

    20/11/2003 17:35:16

    Τη διάθεση ενός επιπλέον 2% έως 2,5% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που κατέχει το Δημόσιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της Τράπεζας. Η διάθεση του συγκεκριμένου ποσοστού θα γίνει στα Ασφαλιστικά Ταμεία και θα πραγματοποιηθεί εξωχρηματιστηριακά με απευθείας πώληση και τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπονται από το placement του 11% των μετοχών του Δημοσίου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας το ποσοστό του Δημοσίου στην Εθνική Τράπεζα θα μειωθεί στο 5% περίπου από 7,5% που είναι σήμερα. Ετσι επιτυγχάνεται η διαμόρφωση ενός μη ανατρέψιμου πολυμετοχικού σχήματος της Εθνικής Τράπεζας, υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στον νέο ενεργητικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία που θα κατέχουν πλέον το 20% περίπου των μετοχών της τράπεζας. Το Δημόσιο, υπογράμμισε ο υπουργός, τήρησε με ευλάβεια κάθε απόσταση από την διοίκηση της τράπεζας.

    [04] Σημίτης για αποχωρήσεις.

    20/11/2003 15:51:08

    Σε νοοτροπίες που «φοβούνται την αλλαγή και ενοχλούνται από την ανανέωση απέδωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τον θόρυβο που δημιουργήθηκε στα ΜΜΕ σχετικά με τις δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ περί μη συμμετοχής τους στις επόμενες εκλογές.

    Ο κ. Σημίτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την παρουσίαση του σχεδίου πολιτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο ίδιος δεν φοβάται ότι οι αποχωρήσεις βουλευτών από την ενεργό πολιτική θα πλήξουν το κυβερνών κόμμα.

    Αναφερόμενος σε όσους εκφράζουν διαφωνία με τη δική του παρουσία στην ηγεσία του Κινήματος, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η αποχώρησή τους θα αποβεί χρήσιμη και για τους ίδιους και για το κόμμα.

    Ο Πρωθυπουργός απέδωσε τιμή σε όσους αισθάνθηκαν ότι πρέπει να αποχωρήσουν από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα, παραμένοντας στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, ώστε να δώσουν τη θέση τους σε άλλους, νεότερους.

    Τόνισε επίσης ότι η ανανέωση αποτελεί βασική αρχή του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι στις επόμενες εκλογές «θέλουμε ένα καθαρό, δυνατό και ανανεωμένο μέτωπο.

    Εξάλλου ο κ. Σημίτης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο της προεκλογικής περιόδου που θεωρείται μακρύς, καθώς και για τις αντοχές της χώρας σε μια τόσο μακρά προεκλογική περίοδο, τόνισε ότι η περίοδος διακυβέρνησης είναι τετραετής. Και πρόσθεσε πως αν η κυβέρνηση πρέπει να αποχωρεί κάθε φορά που τίθεται κάποιο θέμα, τότε η διακυβέρνηση θα έπρεπε να είναι μεταβλητή ανάλογα με τις περιστάσεις.

    Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι το Σύνταγμα προβλέπει πρόωρες εκλογές σε ειδικές συνθήκες και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν τώρα ειδικές συνθήκες. Και τεκμηρίωσε την άποψή του αναφέροντας ότι «η οικονομία πάει καλά (να χτυπήσω ξύλο σημείωσε), ενώ σχετικά με τις αντιπαραθέσεις που μπορεί να υπάρξουν μέχρι τις εκλογές, υπογράμμισε ότι ο καθένας έχει χρέος να ελέγξει τις αντιπαραθέσεις. Κάλεσε επίσης τους οργανωτές κινητοποιήσεων να φροντίσουν ώστε να μη διαταραχθεί η κοινωνική ομαλότητα.

    Τέλος σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί αποφυγή πειραματισμών, ώστε να μην έλθει στην εξουσία η ΝΔ, ο κ. Σημίτης απάντησε ότι υπάρχουν πολλών ειδών πειραματισμοί, όπως αυτοί του μαθητευόμενου μάγου, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους πειραματισμός θα είναι πιθανή νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί τέτοιους πειραματισμούς.

    [Φώτο-667363]

    [05] Αύξηση μέτρων στην Ελλάδα μετά τις επιθέσεις σε Κων/πολη

    20/11/2003 14:53:02

    Ενισχύονται και στην Ελλάδα τα μέτρα φύλαξης πιθανών στόχων τρομοκρατικής ενέργειας, κυρίως αμερικανικού, ισραηλινού και βρετανικού ενδιαφέροντος, μετά το νέο φονικό βομβιστικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Οπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός της αστυνομίας, η χώρα μας δεν έχει λόγους να φοβάται ανάλογο τρομοκρατικό χτύπημα με αυτό στη Τουρκία, αλλά για προληπτικούς λόγους ενισχύθηκε ένα γενικότερο πλέγμα μέτρων, το οποίο υπήρχε ούτως ή άλλως απο τις αρχές του χρόνου, λόγω του πολέμου στο Ιράκ. Ωστόσο, απο την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στα μέτρα φύλαξης πρεσβειών των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Ισραήλ, προξενείων, συναγωγών, πολυεθνικών επιχειρήσεων, μορφωτικών ιδρυμάτων, τραπεζών, τουριστικών γραφείων και άλλων κτιρίων, καθώς και διπλωματών και οικονομικών παραγόντων. Παράλληλα, συνεχίζεται η φύλαξη άλλων ξένων αποστολών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει γενική επιφυλακή. Ο ίδιος αξιωματικός δήλωσε ότι τα μέτρα ανάλογα με τις διεθνείς συγκυρίες χαλαρώνουν ή αυξάνονται κατά καιρούς, αλλά είναι διαρκή σε όλα τα ''ευαίσθητα'' σημεία. Στα πλαίσια της ενίσχυσης των μέτρων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβάνεται και ένας αυστηρότερος έλεγχος στις εισόδους της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς κλπ) αλλά όχι ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων.

    [06] Σατανική δολοφονία

    20/11/2003 14:47:21

    Συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας, σε στάνη του χωριού Λόφοι Φλώρινας, η 45χρονη η οποία κατηγορείται ότι μαζί με το σύζυγο της και τα δύο παιδιά τους δολοφόνησαν αλλοδαπή προκειμένου να εισπράξουν ασφάλιστρα, ύψους 1.500.000 ευρώ, από γερμανική ασφαλιστική εταιρία.

    Όπως έγινε γνωστό από την προανάκριση, η οικογένεια αναζήτησε και βρήκε γυναίκα από την πΓΔΜ, με τα χαρακτηριστικά της 45χρονης. Στη συνέχεια, τη δολοφόνησαν με στόχο να παραπλανήσουν τις διωκτικές αρχές και τους εκπροσώπους της ασφαλιστικής εταιρίας και να εισπράξουν τα ασφάλιστρα.

    Το αντρόγυνο Μαρία και Αλέξανδρος Κεσσόπουλος, με τα δύο αγόρια θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Έδεσσας, ενώ από την ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας της άτυχης αλλοδαπής που δολοφονήθηκε.

    Δηλώσεις για την υπόθεση και τη σατανική δολοφονία έκανε το μεσημέρι ο αστυνομικός υποδιευθυντής Πέλλας, Βασίλης Τραούδας, ο οποίος είπε πως το έγκλημα είχε σχεδιαστεί πριν από τέσσερις μήνες, όταν η οικογένεια βρισκόταν ακόμη στη Γερμανία.

    ''Από έρευνα που έγινε στο σημείο του δυστυχήματος, με τη βοήθεια του ιατροδικαστή, προέκυψε πως ο θάνατος της γυναίκας που ήταν στο αυτοκίνητο προήλθε από δηλητηρίαση'', τόνισε και πρόσθεσε ότι στο αυτοκίνητο έμειναν αρκετά στοιχεία, παρά τη φωτιά, τα οποία η αστυνομία τα αξιολόγησε σωστά με αποτέλεσμα να φτάσει στους δράστες.

    ''Οι δράστες είναι ο πατέρας, η μάνα και δύο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας'', είπε ο κ. Τραούδας και επισήμανε ότι ''από τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι προ τετραμήνου στη Γερμανία, όπου είναι μόνιμοι κάτοικοι, σχεδίασαν σκηνοθετημένο τροχαίο ατύχημα, ώστε να εμφανιστεί η σύζυγος ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και ήταν νεκρή για να εισπράξουν τα ασφάλιστρα''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 November 2003 - 21:30:14 UTC