Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολυτεχνείο-Εκδηλώσεις-Δρακόντεια μέτρα για την πορεία
  • [02] Παπαθεμελής:Επιστολή ανεξαρτητοποίησης

  • [01] Πολυτεχνείο-Εκδηλώσεις-Δρακόντεια μέτρα για την πορεία

    17/11/2003 13:48:13

    Στις 3 αναμένεται να ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία από το Πολυτεχνείο προς την Αμερικάνικη πρεσβεία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του 1973.

    Νωρίτερα στο χώρο του ιδρύματος θα πραγματοποιηθεί τελετή όπου θα μιλήσουν ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ενώ θα γίνει και το προσκλητήριο νεκρών. Περίπου 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να περιφρουρήσουν την πορεία και να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια. Από την τροχαία απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ από το μεσημέρι θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ λόγω της πορείας.

    Στο μεταξύ από το πρωί συνεχίζεται η κατάθεση στεφανιών από πολιτικούς, οργανώσεις, μαθητές και απλούς πολίτες. Λίγο πριν το μεσημέρι κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας. Ο κ.Κακλαμάνης δήλωσε ότι σήμερα τιμάμε όχι μόνο τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου αλλά και όλους τους αγώνες του ελληνικού λαού. Το πρωί στεφάνι κατέθεσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Δημιουργήθηκε ολιγόλεπτη ένταση καθώς ομάδα αριστεριστών άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής. Στεφάνι κατέθεσε επίσης ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

    Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς την Πολυτεχνική σχολή. Η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα φρούρησης και ειδικά στο χώρο μπροστά από το κτίριο του αμερικανικού προξενείου στην οδό Τσιμισκή απ΄όπου θα περάσει η πορεία. Εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκαν το πρωί σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    [02] Παπαθεμελής:Επιστολή ανεξαρτητοποίησης

    17/11/2003 12:55:05

    Ο βουλευτής της Α΄Θεσσαλονίκης Στέλιος Παπαθεμελής κατέθεσε το μεσημέρι στη βουλή τη σχετική δήλωση ανεξαρτητοποίησής του, η οποία θα αναγνωστεί το απόγευμα στην ολομέλεια. Η επιστολή, είναι λιτή, και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει τη δήλωση του κ. Παπαθεμελή ότι δεν μετέχει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Παπαθεμελής ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος λέγοντας ότι λειτουργεί με τη λογική της φατρίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε ότι η δήλωση του κ.Παπαθεμελή ήταν αναπόφευκτη κατάληξη της μέχρι τώρα στάσης του. Εξάλλου, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Κυριάκος Σπυριούνης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές εάν παραμείνει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ.Σημίτης

    [Φώτο-665450]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 November 2003 - 12:30:11 UTC