Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Aurora θα ανεφοδιαστεί και θα αποπλεύσει
  • [02] Ρέππας: Μέτρα για τη μείωση της ανεργίας
  • [03] Ρίο, Αντίρριο: Στάση εργασίας ναυτεργατών
  • [04] Σημίτης: μέτωπο κατά της ανεργίας
  • [05] Πάγκαλος:Επικεφαλής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ
  • [06] Πειραιάς:Επιβάτες πλοίου με γαστρεντερίτιδα
  • [07] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004:Χορηγία Samsung

  • [01] Το Aurora θα ανεφοδιαστεί και θα αποπλεύσει

    30/10/2003 21:48:27

    Το πλοίο «Aurora, σε επιβάτες του οποίου έχουν παρουσιαστεί συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, θα προσεγγίσει το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ανεφοδιαστεί, κυρίως σε φαρμακευτικό υλικό και να αποπλεύσει συνεχίζοντας το πρόγραμμά του, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

    Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, μετά από μακρά τηλεφωνική συνομιλία, με τον αντιπρόεδρο και αρχίατρο των εταιριών στις οποίες ανήκει και το κρουαζιερόπλοιο «Aurora, συνεκτιμήθηκαν όλα τα δεδομένα, τα συνδεόμενα με την εν εξελίξει επιδημία επί του πλοίου, από τον ιό Norovirus, και έγινε από κοινού αποδεκτό το πλοίο να προσεγγίσει το λιμάνι, προκειμένου να ανεφοδιαστεί κυρίως σε φαρμακευτικό υλικό και να αποπλεύσει συνεχίζοντας το πρόγραμμά του.

    [02] Ρέππας: Μέτρα για τη μείωση της ανεργίας

    30/10/2003 19:54:32

    Το περιεχόμενο των μέτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας που θα ισχύσουν αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας μετά τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο με το αντίστοιχο θέμα.

    Μεταξύ άλλων, τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνουν:

    -Τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης. Σύμφωνα με αυτό το μέτρο, εργοδότης που θα προσλαμβάνει άνεργο από τις λίστες του ΟΑΕΔ θα μπορεί να επιδοτείται με ποσό ίσο με το επίδομα ανεργίας και για χρονική διάρκεια ίση με την επιδότηση της ανεργίας με προϋπόθεση να μην έχει μειώσει το ποσοστό απασχόλησης στην επιχείρησή του το προηγούμενο διάστημα.

    -Εισάγεται το καθεστώς της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο με την πρόσληψη 25.000 απασχολούμενων με καθεστώς μερικής απασχόλησης στον κοινωνικό τομέα. Πιθανότατα η προκήρυξη των πρώτων θέσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

    -Θεσμοθετείται η επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για την πρόσληψη άνεργων μητέρων με δυο παιδιά, μακροχρόνιων ανέργων άνω των 55 και απαλλάσσονται από την υποχρέωση εισφορών οι αγρότισσες του ΟΓΑ για κάθε νέο παιδί.

    -Εξαγγέλλονται νέα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης του ΟΑΕΔ που θα δώσουν ευκαιρίες σε 153.935 πολίτες από τον Νοέμβριο, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα που δίνουν ευκαιρίες σε 290.035 πολίτες.

    -Εξαγγέλλονται νέα προγράμματα επιδότησης απασχόλησης με αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης των εργοδοτών σε 18 ευρώ και αύξηση της διάρκειας επιδότησης σε 18 από 12 μήνες, ενώ σε επιχειρήσεις με περισσότερα από 250 άτομα η διάρκεια της επιδότησης φτάνει τους 24 μήνες.

    [03] Ρίο, Αντίρριο: Στάση εργασίας ναυτεργατών

    30/10/2003 18:22:53

    Το Σωματείο Ναυτεργατών Ρίου - Αντιρρίου ''Ο Άγιος Νικόλαος'', θα πραγματοποιήσει εικοσιτετράωρη στάση εργασίας, αύριο από τις 7 π.μ. έως 7 π.μ του Σαββάτου, στα πλαίσια κινητοποιήσεων για ικανοποίηση συνταξιοδοτικών αιτημάτων του κλάδου τους. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα εξυπηρετούνται με τα φέριμποτ, μόνο έκτακτα περιστατικά.

    [04] Σημίτης: μέτωπο κατά της ανεργίας

    30/10/2003 17:21:51

    Η αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας αποτελούν το πρώτο και κύριο μέτωπο των πολιτικών μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο το σχετικό θέμα. Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στη συνεχή πτωτική τάση της ανεργίας και σημείωσε ότι από τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης από το 2000 και μετά δημιουργήθηκαν 324.000 ευκαιρίες απασχόλησης, 394.000 ευκαιρίες κατάρτισης και 367.000 ευκαιρίες επανακατάρτισης. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία των νέων προγραμμάτων που ξεκινά ο ΟΑΕΔ από το Νοέμβρη και θα δώσουν ευκαιρίες κατάρτισης σε 154.000 πολίτες και στις 25.000 θέσεις απασχόλησης στο δημόσιο. Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε επιπλέον στη Χάρτα Σύγκλισης επαναλαμβάνοντας τους στόχους για ανεργία της τάξης 6% το 2008, για αύξηση της απασχόλησης κατά 1,5% ετησίως, ενώ για την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών κατά 2%, για τις νέες ευκαιρίες σε σύντομο χρονικό διάστημα για απασχόληση στους άνεργους νέους και για την πολιτική μείωσης του μη μισθολογικού κόστους εργασίας κατά 15%.

    [05] Πάγκαλος:Επικεφαλής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

    30/10/2003 15:17:30

    Επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ τίθεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πάντως θα έχει την υψηλή εποπτεία της Επιτροπής όπως έχει και των Επιτροπών προγράμματος και του καταστατικού.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε συνάντηση με τον κ. Πάγκαλο στην οποία συζητήθηκε η αξιοποίηση του πρώην υπουργού ενόψει των εκλογών και είχε μείνει τότε σε εκκρεμότητα η ανακοίνωση του συγκεκριμένου ρόλου του κ. Πάγκαλου, κάτι που έγινε σήμερα.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε τη σχετική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Προγράμματος, συντονιστικό ρόλο στην οποία έχει αναλάβει ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

    Ηταν η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Προγράμματος η οποία απαρτίζεται από 40 στελέχη και έχει συγκροτήσει οκτώ ομάδες εργασίας στις οποίες συμμετέχουν 400 στελέχη.

    Οπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται στην τελική και σημαντικότερη φάση εκπόνησης προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας για την τετραετία 2004-2008.

    Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί η διαδικασία αυτή να είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της ελληνικής πολιτικής ζωής, ώστε να συγκροτηθεί το πρόγραμμα μέσα από ένα ανοιχτό και μαζικό διάλογο στον οποίο θα πάρουν μέρος όχι μόνο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα η ελληνική κοινωνία.

    Η πολιτική κατεύθυνση του προγράμματος όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ θα είναι η διατήρηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και των πολιτών της, καθώς και ότι στον πυρήνα της πολιτικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα του 2008 βρίσκεται η Χάρτα οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ο γραμματεάς θα συμπληρώνει και θα εξειδικεύει τη Χάρτα Σύγκλισης κυρίως σε θεματικές περιοχές που οι εξελίξεις και η ανάπτυξη της χώρας θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα. Αρχή μας είναι, υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ότι οι αλλαγές που απαιτούνται για να προχωρήσει πιο μπροστά η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιμένουν.

    [Φώτο-657933]

    [06] Πειραιάς:Επιβάτες πλοίου με γαστρεντερίτιδα

    30/10/2003 15:07:41

    Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες-Κέντρο Ειδικών Λοιμώξεων,υπουργείο Υγείας-προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας που έχουν παρουσιασθεί σε δεκάδες επιβάτες του με σημαία Μ. Βρετανίας κρουαζιερόπλοιου "Αουρόρα", που αύριο καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά.

    Τα κρούσματα στους επιβάτες γνωστοποίησε λίγο μετά τον απόπλου του πλοίου απο το Ντουμπρόβνικ ο πλοίαρχος, ο οποίος μάλιστα δεν προσδιόρισε τον ακριβή αριθμό των επιβατών που παρουσίασαν τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

    Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 2000 περίπου επιβάτες και 700 αλλοδαποί ναυτικοί, ενώ επόμενο λιμάνι, μετά τον Πειραιά είναι το Γιβραλτάρ.

    Πάντως, αξιωματούχοι του ΥΕΝ, που έχει έρθει σε συνεννόηση με τους υπευθύνους του πλοίου, τόνισε ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας παρουσιάσθηκαν πριν ή μετά τον απόπλου του πλοίου απο το Ντουμπρόβνικ.

    [07] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004:Χορηγία Samsung

    30/10/2003 15:07:33

    Η νοτιοκορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης Samsung Electronics θα είναι ο έτερος, μαζί με την Coca Cola, χορηγός της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των Αγώνων της Αθήνας το 2004, μετά τη σημερινή υπογραφή της σχετικής συμφωνίας από τον αντιπρόεδρο και διεθυντή επικοινωνίας της εταιρείας, Ιλ Χιούνγκ Τσάνγκ (Il-Hyung Chang),και την πρόεδρο της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

    ''Η χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων, εκτός της συμμετοχής στην παγκόσμια γιορτή και τη διάδοση των ιδεών του Αθλητισμού, αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για την Samsung να προωθήσει την αναγνωρισιμότητα της μάρκας και να αποκτήσει παγκόσμια φήμη με τα ανάλογα εμπορικά αποτελέσματα'', υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής αθλητικού μάρκετινγk της εταιρείας Σάννυ Χουάνγκ (Sunny Hwang).

    Σημειώνεται ότι η ανάμιξη της Samsung στο Ολυμπιακό Κίνημα ξεκίνησε το 1988, όταν η εταιρεία ήταν εθνικός χορηγός των Αγώνων της Σεούλ, και συνεχίστηκε με τις διεθνείς χορηγίες των Χειμερινών Αγώνων του Ναγκάνο το 1998 και των Αγώνων του Σίδνεϊ το 2000. Επίσης, η εταιρεία ανανέωσε πρόσφατα τη συμμετοχή της ως διεθνής χορηγός των Χειμερινών Αγώνων του Τορίνο, το 2006, και των Αγώνων του Πεκίνου, το 2008, στον τομέα των συσκευών ασύρματης επικοινωνίας.

    Η ασύρματη τεχνολογία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας θα έλθει μέσω του προγράμματος Ασύρματα Ολυμπιακά Εργα (Wireless Olympic Works - WOW), το οποίο είναι μια πρωτοπόρα τεχνική που η Samsung σχεδίασε για την Αθήνα, όπου θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά, ενώ σύντομη παρουσίαση του έγινε από τον αντιπρόεδρο και επικεφαλής της ομάδας στρατηγικής μάρκετινγκ στο τμήμα κινητής επικοινωνίας, Γιούνγκ Μάν Τζί (Young-Man Ji).

    To WOW έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών, ανταλλάξιμων, ανά πάσα στιγμή, από τους εμπλεκόμενους στη διεξαγωγή των Αγώνων. Παραδείγματα τέτοιων πληροφοριών είναι η πρόσβαση σε αποτελέσματα για αγωνίσματα σε εξέλιξη, ενημερωτικά αποτελέσματα αγωνισμάτων και ενημέρωση πίνακα μεταλλίων, πληροφορίες για την πλησιέστερη τοποθεσία υποδομών, χάρτες των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ομαδικά μηνύματα από την έδρα της ΑΘΗΝΑ 2004 προς το προσωπικό που βρίσκεται στους χώρους διεξαγωγής των αθλημάτων.

    Οπως ανέφερε ο κ. Τζί, το σύστημα WOW περιλαμβάνει τέσσερα βασικά στοιχεία:

  • Κινητό INFO2004 (m-INFO2004)το οποίο παρέχει πρόσβαση μέσω της χρήσης τελευταίων συσκευών κινητής τηλεφωνίας της Samsung σε προγράμματα και αποτελέσματα αγωνισμάτων, πίνακες μεταλλίων κλπ.

  • Πληροφορίες κατά Βούληση (Information on Demand-IOD), όπου οι χρήστες του κινητού τηλεφώνου θα μπορούν να επιλέγουν τα θέματα για τα οποία επιθυμούν ενημέρωση και οι πληροφορίες θα έρχονται με μορφή γραπτού μηνύματος στις συσκευές τους.

  • Υπηρεσία Μηνυμάτων Ολυμπιακής Κοινότητας (Olympic Community Messaging-OCM), η οποία θα βοηθάει στην ενημέρωση στελεχών και συμμετεχόντων και θα αποτελείται από τις υπηρεσίες Επίσημων Ανακοινώσεων και Αναγγελιών, Εκτάκτων Μηνυμάτων και Ειδοποίησης Προγράμματος Ολυμπιακού Προσωπικού.

  • Περιεχόμενο Κινητού (Mobile Content),όπου η Samsung προσφέρει σειρά ψυχαγωγικού περιεχομένου καθώς και υπηρεσία φωτογραφιών.

    Οπως διευκρινίστηκε, πρόσβαση στο WOW θα έχουν μόνο τα μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας, μέσω ειδικών συσκευών, με εξουσιοδοτημένο αριθμό τηλεφώνου, ενώ η εφαρμογή του συστήματος για πρώτη φορά στους Αγώνες της Αθήνας θα επιτρέψει την περαιτέρω εξελιξή του, ώστε μελλοντικά να επεκταθεί η χρήση του σε ευρύτερο κοινό.

    Σ' ό,τι αφορά το WOW, η ΑΘΗΝΑ 2004 θα παρέχει data links, 2 megabytes Internet circuit, θα καλύψει όλα τα διοικητικά κόστη, καθώς και πρόσθετα τηλεπικοινωνιακά τέλη και θα παρέχει, επίσης, τα ενεργά στοιχεία του δικτύου. Ακόμα, η ΑΘΗΝΑ 2004 θα είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση των χρηστών καθώς και για την εισαγωγή και την αποστολή ειδοποιήσεων στο προσωπικό και στην υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης.

    Τον πυρήνα του συστήματος πληροφοριών θα δημιουργήσει ο διεθνής χορηγός πληροφορικής των Αγώνων, Schlumberger, ενώ ο μέγας εθνικός χορηγός, Cosmote, θα είναι υπεύθυνη για το ασύρματο δίκτυο που θα χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση των δεδομένων.

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης, ανακοινώθηκε, επίσης, ότι η Samsung θα κατασκευάσει ένα περίπτερο μέσα στο ΟΑΚΑ, όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται οι αθλητές, οι οικογενειές τους και οι φίλαθλοι, ενω σ' αυτό θα διοργανωθούν ψυχαγωγικά προγράμματα και θα επιδεικνύονται τα τελευταία προϊόντα της εταιρείας. Το περίπτερο αυτό ονομάζεται Ολυμπιακό Ραντεβού @ Samsung - OR@S και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους Αγώνες του Σίδνεϊ.

    Στην σημερινή εκδήλωση, ακόμη, ανακοινώθηκε και η συνεργασία της Samsung με το μεγαλύτερο δίκτυο μετάδοσης αθλητικών γεγονότων στην Ευρώπη, το Eurosport, από τον προεδρό του, Αντζελο Κοντινιόνι (Angelo Codignoni).

    Στη σημερινή εκδήλωση, η Samsung παρουσίασε την Χρυσή Ολυμπιονίκη και τελευταία λαμπαδηδρόμο του Σίδνεϊ 2000, Κάθυ Φρήμαν (Cathy Freeman),ως αθλητική της ''πρέσβειρα'' στους Αγώνες της Αθήνας. Η κ. Φρήμαν θα λάβει μέρος στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, η οποία, σημειωτέον, θα διέλθει για πρώτη φορά και από τις πέντε ηπείρους, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό της εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την ενεργό συμμετοχή της σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 October 2003 - 21:30:13 UTC