Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξήσεις στις τιμές αυτοκινήτων τα επόμενα 2 χρόνια
  • [02] Εντονα καιρικά φαινόμενα απο το βράδυ
  • [03] Εκθεση Κομισιόν για οικονομία
  • [04] Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων 2004

  • [01] Αυξήσεις στις τιμές αυτοκινήτων τα επόμενα 2 χρόνια

    29/10/2003 14:08:55

    Αυξήσεις στις τιμές λιανικής των αυτοκινήτων τα επόμενα δυο με τρία χρόνια κατά 4 έως 6% προβλέπει ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Ανδρέας Ανδρικόπουλος.

    Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρικόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Κ. Κουλούρη.

    Ο κ. Ανδρικόπουλος υποστήριξε ότι ο νέος κανονισμός για τη διανομή αυτοκινήτων θα επηρεάσει τις εργοστασιακές τιμές οι οποίες θα διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα για όλη την ΕΕ με επίπτωση στη διαμόρφωση των λιανικών τιμών στη χώρα μας μια και το αυτοκίνητο επιβαρύνεται με υψηλή φορολογία και γι'αυτό μέχρι σήμερα οι βιομηχανίες ακολουθούσαν διαφορετική τιμολογιακή πολιτική. Ο φόβος των παράλληλων εξαγωγών όμως θα οδηγήσει σε αλλαγή της πολιτικής των βιομηχανιών.

    Παράλληλα, επειδή ο αντιπρόσωπος θα έχει τη δυνατότητα να πουλάει εκτός από γνήσια ανταλλακτικά με σφραγίδα και γνήσια ανταλλακτικά χωρίς τη σφραγίδα της βιομηχανιας και αυτό εξαιτίας του κανόνα ισοδύναμης αντιμετώπισης ισοδύναμων ανταλλακτικών, ο κ. Ανδρικόπουλος εκτιμά ότι θα μειωθούν οι τιμές των ανταλλακτικών.

    [Φώτο-651848]

    [02] Εντονα καιρικά φαινόμενα απο το βράδυ

    29/10/2003 13:14:34

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει απο το βράδυ ο καιρός.Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ απο απόψε το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα.

    Στη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν αρχικά την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και έως αύριο τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.Στις περιοχές που θα επηρεστούν απο τα έντονα καιρικά φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται και η Αττική.

    Βελτίωση του καιρού σύμφωνα με τη ΕΜΥ αναμένεται απο αύριο το βράδυ απο τα δυτικά προς τα ανατολικά.

    [Φώτο-374358]

    [03] Εκθεση Κομισιόν για οικονομία

    29/10/2003 12:52:55

    Δόθηκε στη δημοσιότητα, το μεσημέρι, στις Βρυξέλλες, η έκθεση της Κομισιόν με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της για την εξέλιξη των βασικών μακροοικονομικών μεγεθών, μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Για τη χώρα μας προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το 2004 θα κινηθεί στο 4,2% και στο 3,4% το 2005. Αντιθετα, στους ''15'' θα είναι 2% το 2004 και στην Ευρωζώνη 1,8%. Για τον πληθωρισμό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι τον επόμενο χρόνο θα διαμορφωθεί στο 3,7% και θα μειωθεί στο 3,4% το 2005. Η ανεργία το 2004 στην Ελλάδα θα φθάσει το 9,2% έναντι 9,1% στην Ευρωζώνη. Το δημόσιο χρέος θα ανέλθει το 2004 στο 97,1% και θα μειωθεί στο 95% το 2005.

    [04] Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων 2004

    29/10/2003 12:01:19

    ''Κατά την κρίση μας οι Ελληνες έχουν την θέληση και τις δυνατότητες να διοργανώσουν ασφαλείς και επιτυχείς Ολυμπιακούς Αγώνες και έχουμε κάθε πίστη ότι θα το κάνουν'', τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο έκθεσης ειδικών που αφορούσε στους κινδύνους τρομοκρατικής ενέργειας κατά τη διάρκεια των Αγώνων του 2004, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης.

    Ο κ. Μπάουτσερ σημείωσε ότι ''τέτοιες εκθέσεις εμφανίζονται σχεδόν κάθε μέρα σε κάποια ελληνική εφημερίδα'' και παρέπεμψε ουσιαστικά στην Αθήνα για περαιτέρω εξηγήσεις και εκτιμήσεις, περιοριζόμενος να επαναλάβει την γενική θέση που είχε εκφράσει τον περασμένο μήνα απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση. ''Οι σχεδιασμοί και οι προετοιμασίες της ελληνικής κυβέρνησης για την ολυμπιακή ασφάλεια έχουν ήδη προχωρήσει. Η Ελλάδα εργάζεται με αρκετές χώρες,συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, για να διασφαλίσει την πλήρη ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων", κατέληξε.

    Στο μεταξύ, το ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης με ανακοίνωσή του επισημαίνει οτι καλύπτει όλη την Ελλάδα ο σχεδιασμός της Ολυμπιακής Ασφάλειας με ειδική βαρύτητα στην πρόληψη και αποτροπή τρομοκρατικών απειλών, διαθέτοντας άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, οργανωμένο και ισχυρό δίκτυο πληροφοριών, ειδικό αντιτρομοκρατικό σχέδιο και σύγχρονα συστήματα ασφάλειας

    [Φώτο-575253]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 October 2003 - 12:30:19 UTC