Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακοί Αγώνες: Ετοιμα εγκαίρως τα έργα
  • [02] Κριτική Καραμανλή στην κυβέρνηση
  • [03] Πρόταση της ΚΕΔΚΕ για αναστολή απεργίας στους ΟΤΑ.
  • [04] Κουλούρης: Σταθερότητα στις τιμές των φαρμάκων
  • [05] Δήμος Αθηναίων - Οικονομικοί Μετανάστες - Πρόσφυγες - Equal.
  • [06] Εργατικό ατύχημα με ένα 1 νεκρό
  • [07] Πρόταση Χριστοδουλάκη σε Πανεπιστημιακούς
  • [08] Διπλωματική κινητικότητα για κυπριακό.
  • [09] Πρόβλημα με σκουπίδια και απεργία γιατρών.

  • [01] Ολυμπιακοί Αγώνες: Ετοιμα εγκαίρως τα έργα

    22/10/2003 20:03:56

    Στον προβληματισμό του Ντένις Οσβαλντ και των τεχνοκρατών της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, που βρίσκονται στην Αθήνα για τον τακτικό έλεγχο της Ολυμπιακής προετοιμασίας, για τα τρία έργα, το σκέπαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, τον Προαστιακό και το Τραμ, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νάσος Αλευράς και ο γγ Ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης απάντησαν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και διαβεβαίωσαν ότι και τα τρία έργα θα είναι έτοιμα εγκαίρως, παρότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

    [02] Κριτική Καραμανλή στην κυβέρνηση

    22/10/2003 19:18:43

    Κριτική στην κυβέρνηση για μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσέφερε στην Ελλάδα η ένταξή της στην Ε.Ε., άσκησε ο Κώστας Καραμανλής, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πορεία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [03] Πρόταση της ΚΕΔΚΕ για αναστολή απεργίας στους ΟΤΑ.

    22/10/2003 18:50:51

    Πρόταση για δεκαήμερη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Δήμους και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ ΚΕΔΚΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, με ζητούμενο τη διαμόρφωση και κατάθεση κοινής πρότασης στο υπουργείο Εσωτερικών, έκανε η ΚΕΔΚΕ προς τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε σημερινή συνάντησή τους.

    Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Δήμους θα φέρουν την πρόταση προς συζήτηση αύριο στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιώργος Χαρίσης θεωρεί πως η πρόταση αυτή της ΚΕΔΚΕ δεν πρόκειται να γίνει δεκτή γιατί κατά την άποψή του θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, πριν από έξι μήνες, όταν η Ομοσπονδία της είχε εκθέσει γραπτώς τα αιτήματά της προκειμένου να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις.

    Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να αναστείλει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις, ζητά σαφή δέσμευση από το υπουργείο Εσωτερικών και από την ΚΕΔΚΕ πως δεν θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες ή ΝΠΙΔ αρμοδιότητες των δημοτικών επιχειρήσεων και πως θα επεκταθεί η κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο σύνολο των εργαζομένων.

    [04] Κουλούρης: Σταθερότητα στις τιμές των φαρμάκων

    22/10/2003 17:31:37

    Πολιτική σταθερότητας τιμών των φαρμάκων μέχρι το τέλος Iανουαρίου 2004 συμφώνησε ο υφυπουργός Aνάπτυξης, Kίμων Kουλούρης, με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα. O υφυπουργός αύριο θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας διότι, όπως δήλωσε σήμερα, πρόθεσή του είναι να στηρίξει την ελληνική παραγωγή, ώστε να σταματήσει τη φθίνουσα πορεία την οποία έχει την τελευταία δεκαετία.

    [05] Δήμος Αθηναίων - Οικονομικοί Μετανάστες - Πρόσφυγες - Equal.

    22/10/2003 16:22:30

    Σημαντικό αριθμό οικονομικών μεταναστών και προσφύγων δέχεται σε καθημερινή βάση το Κέντρο Υποδοχής μεταναστών και προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του Κοινοτικού Προγράμματος Equal-Forum για την Κοινωνική Συνοχή.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων από τα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους που ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ο αριθμός των μεταναστών που έχει επισκεφθεί το κέντρο ξεπερνά τα 630 άτομα.

    Το Κέντρο Υποδοχής του Δήμου Αθηναίων, μαζί με τα άλλα δύο παρόμοια κέντρα που λειτουργούν από το Δήμο Αχαρνών και της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πλαίσιο του Equal, παρέχουν πληροφόρηση στους μετανάστες και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα νομιμοποίησης και παραμονής, καθώς και σε θέματα ασφαλιστικά, εργασιακά, υγείας, εκπαιδευτικά κλπ.

    Το Κέντρο Υποδοχής του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους που συνιστούν την Αναπτυξιακή Συνεργασία για την Κοινωνική Συνοχή προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οικονομικοί μετανάστες στην προσπάθεια τους να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

    [06] Εργατικό ατύχημα με ένα 1 νεκρό

    22/10/2003 15:55:52

    Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός εργατικού ατυχήματος που έγινε στις 10.30 το πρωί στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι.

    Νεκρός είναι ο Παύλος Σιταρίδης 46 ετών από τον Πειραιά και τραυματίες ο Νίκος Σοφιανός 45 ετών και οι Ρουμάνοι Τζορντιάν Σέρτσιου 22 ετών και Φλορίν Κονάκε 32 ετών οι οποίοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χαϊδαρίου.

    Οι τέσσερις εργάτες ήταν μέλη εξωτερικού συνεργείου το οποίο καθάριζε το εσωτερικό της καμινάδας της ΔΕΗ και αντικαθιστούσε τα σπασμένα τούβλα.

    Για τις εργασίες αυτές είχε τοποθετηθεί ένα ξύλινο πατάρι όπου πατούσαν οι εργάτες για να μπορούν να δουλέψουν. Κάποια στιγμή όμως υποχώρησαν τα τούβλα της καμινάδας και οι τέσσερις εργάτες έπεσαν από μεγάλο ύψος στο βάθος της καμινάδας. Από κει ανασύρθηκαν λίγη ώρα αργότερα από άλλους εργαζόμενους και συνεργεία της Πυροσβεστικής ο ένας νεκρός και οι άλλοι τραυματίες.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διερευνά αν υπάρχουν ευθύνες και σε ποιούς για τα μέτρα ασφάλειας ώστε να σχηματιστούν δικογραφίες και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [07] Πρόταση Χριστοδουλάκη σε Πανεπιστημιακούς

    22/10/2003 15:38:22

    Βελτιωμένη πρόταση έκανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης προς τους εκπροσώπους των καθηγητών των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, με τους οποίους συναντήθηκε για το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει το 2004.

    Ο υπουργός πρότεινε την ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των καθηγητών 30 ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από την αφαίρεση του ποσού αυτού από το επίδομα έρευνας που λαμβάνουν. Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, οδηγεί σε μέση αύξηση των μισθών των καθηγητών κατά 7,6% περίπου το 2004 έναντι 7,4% της προηγούμενης πρότασης.Οι πανεπιστημιακοί που ζητούν αύξηση 8% στις μηνιαίες αποδοχές τους ή ενσωμάτωση του ερευνητικού τους επιδόματος αναμένεται να συζητήσουν αύριο την πρόταση του υπουργείου και αναλόγως θα καθορίσουν τη στάση τους

    [08] Διπλωματική κινητικότητα για κυπριακό.

    22/10/2003 14:48:39

    Ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό πρέσβης Τομ Γουέστον φτάνει στην Αθήνα στο πλαίσιο πολυήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στο τρίγωνο Αγκυρα, Αθήνα, Λευκωσία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σκοπός της επίσκεψής του είναι η παρουσίαση των αμερικανικών θέσεων για τον τρόπο που θα προχωρήσει μια διευθέτηση του Κυπριακού. Ο κ.Γουέστον το τελευταίο διήμερο επισκέφθηκε την Αγκυρα, ενώ μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, θα μεταβεί στη Λευκωσία.

    Στην Τουρκία, ο Αμερικανός πρέσβης επαναλαμβάνει τηνν αναγκαιότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ επί τη βάση του σχεδίου Ανάν. Ανώτατοι αξιωματούχοι της τουρκικής διπλωματίας, μετά τις επαφές που είχψαν με τον κ.Γουέστον, επιμένουν ότι αφετηρία για την λύση του κυπριακού πρέπει να είναι το σχέδιο Ανάν, παρά τις λυσαλές επιθέσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραουφ Ντενκτάς στο σχέδιο του γγ των Ηνωμένων Εθνών. «Ας αρχίσουμε από το σχέδιο Ανάν, μπορεί να καταλήξουμε στο σχέδιο Αχμέτ ή στο σχέδιο Γιώργος αργότερα, αλλά ας αρχίσουμε από το σχέδιο Ανάν, λένε. Αποτιμώντας τις συνομιλίες του στην τουρικικη πρωτεύουσα, ο Αμερικανός συντονιστής ήταν κατηγορηματικός ότι «η τουρκική κυβέρνηση αναζητεί ειλικρινως λύση του κυπριακού πριν την 1η Μάιου 2004.

    Ο κ. Ντεντκάς αντίθετα σε ομιλία του στην τουρκική Ακαδημία Πολέμου υποστήριξε ότι «αν εφαρμοσθεί το σχέδιο Αναν θα ξεριζωθεί κάθε τουρκική παρουσία στην Κύπρο και παραπονέθηκε ότι «παρ΄όλα αυτά υπάρχουν ακόμα αυτοί που ζητούν να συζητηθεί το σχέδιο Ανάν. Κάλεσε επίσης την τουρκική κυβέρνηση «να δείξει καθαρότερα τη στήριξη της (προς τους τουρκοκυπρίους).

    Τις θέσεις του Ντενκτάς δεν φαίνεται να συμμερίζεται πάντως ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απο την Κιργιζία που επισκέπτεται, δήλωσε οτι «αυτοί που δεν μπόρεσαν να λύσουν τα προβλήματα στην Κύπρο επί 40 χρόνια δεν πρέπει να περιμένουν ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να το λύσει σε 11 μήνες. Η δήλωση αυτή του κ. Ερντογάν θεωρήθηκε στην ?γκυρα ως μια ακόμα ένδειξη ότι η κυβέρνηση θεωρεί τον κ. Ντενκτάς ως εμπόδιο για τη λύση του κυπριακού.

    [09] Πρόβλημα με σκουπίδια και απεργία γιατρών.

    22/10/2003 14:41:41

    Σε προσφυγή στα δικαστήρια ώστε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας αναμένεται να προχωρήσει σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών μετά τη χθεσινή απόφαση των εργαζομένων για νέα 48ωρη απεργία.

    Οι σωροί των σκουπιδιών στους δρόμους μεγαλώνουν ενώ για έβδομη συνεχή ημέρα δεν γίνεται η αποκομιδή των απορριμάτων. Από τα σκουπίδια που έχουν σωρευθεί στους δρόμους της Αθήνας και τις υψηλές θερμοκρασίες, η δυσοσμία είναι έντονη ενώ υπάρχει κίνδυνος και για τη δημόσια υγεία.

    Ηδη, ο εισαγγελέας πρωτοδικών διέταξε άμεσα δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού καθώς και τη διενέργεια επείγουσας προανάκρισης.

    Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, δήλωσε οτι «η πολιτεία έκανε διάλογο με τους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων, ορισμένα αιτήματα των οποίων ξεπερνούν τα περιθώρια της οικονομίας. Επειδή όμως η αντίδρασή τους θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων, η πολιτεία έπρεπε να παρέμβει και γι΄αυτό το λόγο έκανε την προσφυγή για την απεργία τους.

    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

    Συνεχίζονται τα προβλήματα και στο χώρο της Υγείας καθώς έως και την Παρασκευή θα

    απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία οι νοσοκομειακοί γιατροί

    της Αθήνας και του Πειραιά. Σήμερα απεργούν και οι νοσηλευτές όλης της χώρας ενώ το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών.

    Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ. Σύμφωνα με την απόφαση, οι γιατροί που δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους απειλούνται με χρηματικό πρόστιμο και προσωποκράτηση.

    ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑΞΙ

    Χωρίς ταξί θα μείνει απο αύριο η χώρα, καθώς από τις 5 τα ξημερώματα έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 October 2003 - 20:30:14 UTC