Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] TAXI-Συνεχίζεται η απεργία
  • [02] Σκανδαλίδης: Εφαρμόσιμος ο νόμος για «πόθεν έσχες.
  • [03] Πανεπιστημιακοί: Συνάντηση αύριο με τον Ν. Χριστοδουλάκη
  • [04] ΠΟΕ ΟΤΑ: Προειδοποιητική απεργία
  • [05] Σημίτης: Νομοσχέδιο για δασικές εκτάσεις

  • [01] TAXI-Συνεχίζεται η απεργία

    23/09/2003 21:26:47

    Χωρίς ΤΑΧΙ θα μείνει και τις επόμενες δύο μέρες η περιοχή της Αττικής, καθώς άκαρπη απέβη και νέα συνάντηση που είχε το απόγευμα αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστο Βερελή και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη, σε μια ύστατη προσπάθεια για να εξευρεθεί λύση στα αιτήματα του κλάδου, κυριότερο των οποίων είναι η τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα ΤΑΧΙ.

    Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Μανώλης Μπαντουράκης ανακοίνωσε ότι δεν ικανοποιήθηκε κανένα αίτημα του κλάδου και ως εκ τούτου συνεχίζεται μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής η τετραήμερη απεργία που άρχισε χτες. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν αύριο και ενώσεις ιδιοκτητών ΤΑΧΙ της Πάτρας και της Λάρισας, παρά το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ και Αγοραίων (ΠΟΙΕΑΤΑ) δεν συμμετέχει στην απεργία.

    Αύριο οι ταξιτζήδες της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα, δια μέσου των κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας. Όπως δήλωσε ο κ. Μπαντουράκης στην αυριανή συγκέντρωση θα πάρουν μέρος και συνάδελφοι από την Πάτρα και τη Λάρισα.

    [02] Σκανδαλίδης: Εφαρμόσιμος ο νόμος για «πόθεν έσχες.

    23/09/2003 21:05:41

    «Απόλυτα εφαρμόσιμος είναι ο νόμος για την ''περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών και των λοιπών φυσικών προσώπων που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, αφού το σύνολο των ελεγχομένων περιορίζεται σημαντικά και η ενιαία βάση δεδομένων με το σύστημα μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών ελέγχου απλουστεύει τις διαδικασίες καταγραφής και επεξεργασίας των στοιχείων.

    Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, στη συνάντησή του με εκπροσώπους του Τύπου όπου ανακοίνωσε την εκλογή του καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη στη θέση του αντιπροέδρου της παγκόσμιας ενωσης σχολών και ινστιτούτων δημόσιας διοίκησης όπου συμμετέχουν πλέον των 150 κρατών.

    O κ. Σκανδαλίδης διευκρίνισε ότι ισχύει για την υποβολή σε ετήσιο υποχρεωτικό έλεγχο από

    -τη Βουλή 500 ατόμων, πολιτικών, κομμάτων εκπροσώπων

    -Τον Αρειο Πάγο 14.500 (3.374 δικαστικοί, 2.439 δημοσιογράφοι και με σ/ν 8.704 υπάλληλοι σε πολιτικές θέσεις, διευθυντές οργανισμών κ.α.)

    Από την Αρειο Πάγο θα εξαιρούνται 4.700 αστυνομικοί οι οποίοι υπάγονταν και θα υπαχθούν σε άλλη επιτροπή.

    Από τις παραπάνω επιτροπές σε υποχρεωτικό ετήσιο έλεγχο θα υποβάλλονται περίπου οι 500 βουλευτές, 3.300 δικαστικοί και 700 φυσικά πρόσωπα, (δήμαρχοι, νομάρχες), καθώς και 2.500 άτομα δειγματοληπτικά από τις λοιπές κατηγορίες.

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι όπου θα ενταχθούν και οι αστυνομικοί είναι 12 κατηγορίες, περίπου 93.000 άτομα.

    Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 130.000 από τους 600.000 που ήταν αρχικά.

    Αυτοί θα ελέγχονται από το Σώμα Επιθεωρητών Ελέγχου Δημοσίου (ΣΕΕΔ) κάθε διετία σε ποσοστό χαμηλότερο του 25%, ενώ η εξέταση των αστυνομικών εάν ενταχθεί σε αυτό θα είναι σε ποσοστό 5%.

    Ο συνολικός αριθμός, συνόψισε ο υπουργός των υποχρεωμένων να υποβάλουν δηλώσεις είναι περίπου 150.000.

    Σχετικά με την εφαρμογή του ελέγχου ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι όλες οι δηλώσεις θα υφίστανται μηχανοργανική επεξεργασία από τα αυτόνομα συστήματα των τριών επιτροπών (Βουλή, Αρειος Πάγος, ΣΕΕΔ) τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με την ενιαία βάση δεδομένων.

    Σε πρώτου βαθμού έλεγχο θα υποβάλλονται και οι 150.000 δηλώσεις, ενώ σε β' βαθμού έλεγχο 7.000 καθώς και το 25% των δημοσίων υπαλλήλων.

    Τέλος το έντυπο της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης θα είναι απλουστευμένο και μετά την υποβολή της πρώτης δήλωσης (άνοιξη 2004 απλά θα συμπληρώνονται τα νέα περιουσιακά στοιχεία με τα παραστατικά τους).

    [03] Πανεπιστημιακοί: Συνάντηση αύριο με τον Ν. Χριστοδουλάκη

    23/09/2003 20:34:03

    Αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω στις διεκδικήσεις τους εμφανίζονται οι πανεπιστημιακοί και οι διδάσκονες στα ΤΕΙ, οι οποίοι πρόκειται να συναντηθούν αύριο με τον υπουργό Οικονομικών κ. Νίκο Χριστοδουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν

    προτίθεται να κάνει κάποια καλύτερη πρόταση στους καθηγητές πέραν της αύξησης της τάξης του 7% που έχει ήδη αποφασιστεί να δωθεί απο 1η Ιανουαρίου του 2004 στους διδάσκοντες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

    Tην ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου με επιστολές που απέστειλε τόσο στους πρυτάνεις όσο και στους προέδρους των ΤΕΙ, ζητάει την περικοπή των αποδοχών και των επιδομάτων όσων εκ των

    διδασκόντων απέχουν από τα καθήκοντα τους, στηριζόμενος στην παρ.4 του άρθρου 13 του Ν. 2530/1997. Την κίνηση αυτή του υπουργού Παιδείας οι πανεπιστημιακοί την εξέλαβαν ως ''ενδειξη πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κάνει υποχωρήσεις στη θέση της και να συζητήσει προς όφελος της παιδείας τα προβλήματα που απασχολύν τους εκπαιδευτικούς'', όπως δήλωσε ο πρόεδρς της ΠΟΣΔΕΠ, κ. Χρήστος Τρικαλινός.

    Ο κ. Πέτρος Ευθυμίου πάντως ζήτησε για ακόμη μια φορά απο τους διδάσκοντες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, να αντιμετωπίσουν με σωφροσύνη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απεργία διαρκείας και να κατανοήσουν τον αντίκτυπο που έχει η αποχή απο τα καθήκοντά τους στους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

    Πάντως, και οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης μαζί με τους δασκάλους εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω στις διεκδικήσεις τους. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί ανέφεραν πως δεν διεκδικούν μόνο την αύξηση των αποδοχών τους, αλλά

    και την αναβάθμιση της παιδείας, την μείωση των μαθητών σε 25 ανά τμήμα, την κατάργηση των εξετάσεων στην Β' και Γ' Λυκείου και την μακροχρόνια επιμόρφωση των καθηγητών. «Ο μισθός ενός καθηγητή είναι κατά πολυ μικρότερος απο αυτόν ενός θυρωρού του υπουργείου

    Οικονομικών, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Δημήτρης Μπράτης, ενώ όπως όλα δείχνουν καθηγητές και δάσκαλοι θα προχωρήσουν κανονικά στις απεργίες που έχουν ήδη εξαγγείλει. Οι καθηγητές στις

    6 και 7 Οκτωβρίου και οι δάσκαλοι στις 6 Οκτωβρίου.

    [04] ΠΟΕ ΟΤΑ: Προειδοποιητική απεργία

    23/09/2003 20:02:24

    Προειδοποιητική 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου και 48ωρη για τις 16 και 17 του ίδιου μήνα εξήγγειλε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΟΕ-ΟΤΑ με οικονομικά και κλαδικά αιτήματα.

    Οι προειδοποιητικές κινητοποιήσεις θα γίνουν πανελλαδικά με κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ της 48ωρης θα ακολουθήσει κλιμάκωση εάν δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων.

    [05] Σημίτης: Νομοσχέδιο για δασικές εκτάσεις

    23/09/2003 14:41:05

    Το νομοσχέδιο για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην οποία συμμετείχε η ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Το νομοσχέδιο αναμένεται να αποσαφηνίσει ποιές εκτάσεις είναι δασικές και ποιές όχι, και αναμένεται να νομιμοποιηθούν εκτατοντάδες κτίσματα σε δασικές εκτάσεις. Ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς δήλωσε ότι συζητήθηκε η προσαρμογή στο νέο σύνταγμα ενώ οι λεπτομέρειες όπως είπε θα συζητηθούν σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 September 2003 - 20:30:09 UTC