Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χυτήρης για Μεσανατολικό.
  • [02] Κατάθεση τροπολογίας για μείωση τελών σε αυτοκίνητα
  • [03] Επίσκεψη Καραμανλή στην ΔΕΘ
  • [04] Αντιδράσεις στην απόφαση του Ισραήλ να απελάσει τον Αραφάτ
  • [05] ΗΣΑΠ:Δεν θα λειτουργεί έως την Κυριακή η διαδρομή Ομόνοια-Ταύρος

  • [01] Χυτήρης για Μεσανατολικό.

    12/09/2003 14:04:58

    Παραπέμποντας στις σχετικές δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου (που έκανε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό) ο κ. Χυτήρης τόνισε πως ''η ελληνική κυβέρνηση αποδοκιμάζει την ενδεχόμενη απέλαση Αραφάτ".

    "Μια τέτοια εξέλιξη δεν βοηθά καθόλου το δρόμο της ειρήνης, αντίθετα τον δυσκολεύει πάρα πάρα πολύ. Ολοι θα πρέπει να συμβάλλουμε για τη λύση του Μεσανατολικού, διότι εκτός από τη δύναμη πρέπει να χρησιμοποιείται και η σοφία, η σύνεση και το μέτρο'', τόνισε ο κ. Χυτήρης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο φιλοξενίας του Γιασέρ Αραφάτ στην Ελλάδα σημείωσε πως ''ο ίδιος ο κ. Αραφάτ δήλωσε πως δεν θα φύγει από τη Ραμάλα''.

    [02] Κατάθεση τροπολογίας για μείωση τελών σε αυτοκίνητα

    12/09/2003 13:21:26

    Κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για μείωση των τελών ταξινόμησης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, που θα επιφέρουν απώλεια 20 εκατομμυρίων ευρώ στον φετινό προϋπολογισμό, όπως εκτιμά η έκθεση του γενικού λογιστηρίου που συνοδεύει την τροπολογία.

    Η τροπολογία ειδικότερα προβλέπει ότι τα τέλη ταξινόμησης είναι μειωμένα από 14,3% εως 43,2% για τα νέα αυτοκίνητα και από 9,6% εως 12,5% για τα συμβατικά και τα μεταχειρισμένα.

    Για τις μοτοσυκλέτες προβλέπεται πλήρης απαλλαγή για όσες έχουν κυβισμό μέχρι 125 κυβικά εκατοστά και μείωση του τέλους από 20% εως 33,3% για τις μεγαλύτερου κυβισμού.

    Τα νέα τέλη ταξινόμησης ισχύουν και για επιβατικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες για τα οποία πρώτον μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου είχαν κατατεθεί παραστατικά τελωνισμού, και δεν έχουν εκδοθεί αποδεικτικά είσπραξης. Δεύτερον, για όσα μέχρι την ίδια ημερομηνία έχουν μεν εκδοθεί αποδεικτικά είσπραξης του τέλους ταξινόμησης, εν τούτοις δεν έχουν ταξινομηθεί και πωληθεί ακόμη από τις εμπορικές επιχειρήσεις.

    Τρίτον, στα νέα τέλη υπάγονται και τα οχήματα που μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, είχαν τιμολογηθεί από τις εμπορικές επιχειρήσεις εφόσον για τη μεταβίβαση στον αγοραστή δεν είχε γίνει θεώρηση του πιστοποιητικού ταξινόμησης από την αρμόδια εφορία για την καταβολή των οφειλομένων τελών ή σε περίπτωση που είχε γίνει η θεώρηση δεν είχαν τιμολογηθεί από τις εμπορικές επιχειρήσεις.

    Το γενικό λογιστήριο του κράτους στην έκθεσή του επισημαίνει ότι οι απώλειες των 130 εκατ.ευρώ, του προϋπολογισμού του 2004 θα περιοριστούν στα 80 εκατ.ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι το ποσό των 50 εκατ.ευρώ, θα καλυφθεί από την αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που θα επέλθει από τη μείωση του τέλους.

    [Φώτο-634549]

    [03] Επίσκεψη Καραμανλή στην ΔΕΘ

    12/09/2003 12:05:24

    Λίγο μετά τις 10 το πρωί έφτασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής,συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσα,για τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη,όπου δεν υπήρχε καμία υποδοχή,ενώ αμέσως μετά παραβρέθηκε και μίλησε σε συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.

    Ο κ.Καραμανλής στην ομιλία του επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στις υποδομές της Βορείου Ελλάδος και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι κάθε χρόνο απο το βήμα της ΔΕΘ υπόσχεται τα ίδια πράγματα και το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι η ετεροχρονισμένη ημερομηνία υλοποίησης των υποσχέσεών του.

    «Είναι η χάρτα της απόκλισής του απο τους στόχους του,η χάρτα της αποτυχίας του,ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε οτι «αυτές είναι τακτικές που υποτιμούν τους βορειοελλαδίτες, που προσβάλλουν όλους τους Ελληνες. Επιτέλους η αγωνία των πολιτών για καλύτερη ποιότητα ζωής,η εύλογη αξίωσή τους για υποδομές που ταιριάζουν σε χώρα της Ευρώπης,δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενα προεκλογικής εκμετάλλευσης.

    Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε και στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, την υποθαλάσσια αρτηρία,τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου, την Εγνατία Οδό, την ΠΑΘΕ, τους οδικούς άξονες της κεντρικής Μακεδονίας και έκανε λόγο για καθυστερήσεις,σημειώνοντας οτι «οι κυβερνώντες νομίζουν οτι απευθύνονται σε λωτοφάγους,αφού κόβουν το έργο της Εγνατίας σε κομμάτια για να κόβουν κάθε 20 χιλιόμετρα και μια κορδέλα και να στήνουν προεκλογικά παιχνίδια φθηνού εντυπωσιασμού.

    Είπε ακόμη οτι πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχυ ψηλότερα, να διεκδικήσουμε καλύτερα και περισσότερα,να πάμε πιο γρήγορα μπροστά και να χτίσουμε μια νέα σχέση πολίτη και πολιτικής,μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας.Σε αυτή την εποχή των προκλήσεων και των μεγάλων στοιχημάτων,ανέφερε,οι διαχωριστικές γραμμές δεν έχουν θέση, δεν εκφράζουν τίποτα απολύτως,γιατί τα προβλήματα και οι λύσεις τους δεν έχουν χρώμα.

    Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε οτι βασική προτεραιότητα της πολιτικής του είναι η επανίδρυση του κράτους μέσω της ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης, ενώ υπογράμμισε οτι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις.

    Ακόμη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για επιθέσεις εναντίον των αιρετών αρχόντων της αυτοδιοίκησης,μια πρακτική με την οποία,όπως είπε, επιχειρείται να εκτρέπεται κάθε φορά η δυσφορία των πολιτών για πράξεις και παραλείψεις που βαρύνουν την κυβέρνηση.

    Παρουσίασε τέλος τις βασικές αρχές της πολιτικής του για την αυτοδιοίκηση και τόνισε την ανάγκη διαλόγου,συνεννόησης και συνεργασίας με τους ανθρώπους της,διασφάλισης της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των νομαρχιών και ανάδειξη του αναπτυξιακού ρόλου και του κοινωνικού χαρακτήρα του.

    Τόσο ο νομάρχης Θεσσαλονίκης όσο και ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Π. Ψωμιάδης και Γρηγόρης Χατζησάββας,ζήτησαν ενίσχυση των πόρων και των αρμοδιοτήτων για την αυτοδιοίκηση και επιτάχυνση των έργων και των υποδομών.

    [04] Αντιδράσεις στην απόφαση του Ισραήλ να απελάσει τον Αραφάτ

    12/09/2003 11:44:57

    Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στα Παλαιστινιακά Εδάφη, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, η απόφαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου να απελάσει τον Γιάσερ Αραφάτ.

    Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, ένα μεγάλο πλήθος δημιούργησε ανθρώπινη ασπίδα έξω απο το αρχηγείο του Αραφάτ, στη Ραμάλα, ενώ η Φατάχ κάλεσε τους Παλαιστίνιους να βρίσκονται γύρω από το αρχηγείο του μέρα και νύχτα για να αποτρέψουν οποιαδήποτε επιχείρηση των Ισραηλινών. Εξάλλου, ο Παλαιστίνιος εντολοδόχος πρωθυπουργός, Αχμεντ Κορέι ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, προειδοποιώντας ότι η απέλαση του Γιάσερ Αραφάτ "θα ανατινάξει" τις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή.

    Ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν κατέκρινε την απόφαση του Ισραήλ, οι ΗΠΑ διαμήνυσαν ότι η απέλαση του Αραφάτ δεν θα βοηθούσε και η Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε "μεγάλη ανησυχία" για τις εξελίξεις. Επίσης η Ρωσία έκανε λόγο για "σοβαρό πολιτικό λάθος" απο την πλευρά του Ισραήλ. Διαδηλώσεις συμπαράστασης στον Αραφάτ πραγματοποιούν Παλαιστίνιοι στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη, ενώ σε προσφυγικό καταυλισμό στο νότιο Λίβανο, σε ανάλογη διαδήλωση τραυματίστηκαν 8 Παλαιστίνιοι απο έκρηξη χειροβομβίδας.

    [Φώτο-599465]

    [05] ΗΣΑΠ:Δεν θα λειτουργεί έως την Κυριακή η διαδρομή Ομόνοια-Ταύρος

    12/09/2003 11:30:18

    Η διοίκηση του ΗΣΑΠ ανακοίνωσε, οτι δεν θα κυκλοφορήσουν οι συρμοί απο τις 12 σήμερα μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας την Κυριακή στο τμήμα της διαδρομής Ομόνοια-Ταύρος, λόγω έργων βελτίωσης και αναβάθμισης στην περιοχή του σταθμού στο Θησείο.

    Το δίκτυο των ΗΣΑΠ, θα λειτουργήσει κανονικά στο υπόλοιπο τμήμα του δικτύου απο Πειραιά έως Ταύρο και απο Ομόνοια έως Κηφισιά.

    Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο τμήμα Ταύρος-Ομόνοια θα γίνεται με λεωφορεία της ΕΘΕΛ που θα εκτελούν τα δρομολόγια απο Ταύρο-Ομόνοια και αντίστροφα.

    [Φώτο-620182]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 September 2003 - 11:30:14 UTC