Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιά σε εργοστάσιο χάρτου στα Οινόφυτα
  • [02] Σημίτης: Τετραετία υψηλού ρίσκου
  • [03] Σημίτης: Επόμενος στόχος για τη Θεσσαλονίκη η EXPO 2008
  • [04] Συναντήσεις Σάμαρανκ στην Αθήνα
  • [05] Δίκη 17Ν:Παρέμβαση Κουφοντίνα

  • [01] Φωτιά σε εργοστάσιο χάρτου στα Οινόφυτα

    05/09/2003 20:41:03

    Μεγάλης έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο χάρτου Πακ Ελλάς στη βιομηχανική ζώνη στα Οινόφυτα. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθήκη του εργοστασίου όπου εκτός από χαρτί βρίσκονται και μεγάλες ποσότητες λαδιού.

    Στην περιοχή έσπευσαν 14 οχήματα της πυροσβεστικής με 40 άνδρες πλήρωμα και αυτή τη στιγμή προσπαθούν να μην επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενα εργοστάσια.

    [02] Σημίτης: Τετραετία υψηλού ρίσκου

    05/09/2003 20:26:58

    Η επόμενη τετραετία 2004-2008 είναι μια τετραετία υψηλού ρίσκου με διακυβεύματα στα εθνικά θέματα, στην ευρωπαϊκή θέση της χώρας καθώς και στην ανάπτυξη και την προοπτική της κοινωνίας και της οικονομίας. Το στίγμα αυτό έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας απόψε, στα εγκαίνια της 68ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός, τα διακυβεύματα που αφορούν στο μέλλον της χώρας και θα κριθούν την επόμενη τετραετία είναι πρώτα απ' όλα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 τη διοργάνωση των οποίων χαρακτήρισε ως το μεγάλο στοίχημα της χώρας.

    Πρέπει, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης, να εντείνουμε την προσπάθεια ώστε να πετύχουμε στην διοργάνωση και σημείωσε ότι η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα έχει διαψεύσει όλες τις φωνές της κινδυνολογίας.

    Ανέφερε επίσης ότι οι πόροι που διατίθενται τώρα για τα ολυμπιακά έργα είναι εθνικοί πόροι και μετά την Ολυμπιάδα θα κατευθυνθούν στην ελληνική περιφέρεια.

    Στην ίδια τετραετία, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, θα κριθούν και δύο πολύ σημαντικά εθνικά θέματα το πρώτο αφορά στο Κυπριακό και στην επίλυσή του και το δεύτερο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Χαρακτήρισε το 2004 «χρονιά σταθμό για την Ελλάδα και τον ελληνισμό των τελευταίων 30 χρόνων. Οπως ανέφερε είναι η ώρα να λυθούν αυτά τα προβλήματα και πρόσθεσε ότι το 2004 θα κριθεί η συμβολή της Τουρκίας στην επίλυση του Κυπριακού και στην ειρηνική και με βάση το Διεθνές δίκαιο επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας. Η επίλυση των δύο αυτών σημαντικών προβλημάτων, υπογράμμισε ο κ. Σημίτης, θα δώσει τη δυνατότητα να αποδεσμευτούν δυνάμεις και πόροι από τις υπέρογκες σήμερα αμυντικές δαπάνες και να κατευθυνθούν σε άλλους στόχους να διατεθούν δηλαδή για την ενίσχυση της αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής.

    Ενα τρίτο θέμα που κρίνεται στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας και στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός είναι το σύνταγμα της Ευρώπης και η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [Φώτο-633080]

    [03] Σημίτης: Επόμενος στόχος για τη Θεσσαλονίκη η EXPO 2008

    05/09/2003 19:29:48

    Ο επόμενος μεγάλος στόχος για τη Θεσσαλονίκη είναι η διεκδίκηση για το 2008 της παγκόσμιας έκθεσης EXPO, και για την επίτευξή του θα εργαστεί ο ίδιος προσωπικά, δήλωσε, κατά την άφιξή του, στη Θεσσαλονίκη, στις 6 σήμερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

    Απαντώντας στο αιχμηρό καλωσόρισμα του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος μιλώντας κατά την καθιέρωμένη τελετή άφιξης στην πίστα του αεροδρομίου, έκανε λόγο για μη υλοποίηση των κατά καιρούς κυβερνητικών υποσχέσεων και εξαγγελιών στο θέμα της ενίσχυσης της θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός επισήμανε τις σημαντικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη και καταξίωση της πόλης και ανέφερε οτι, κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, θα συζητήσει με τους φορείς το μεγάλο, όπως το χαρακτήρισε, σχέδιο για την επιτυχή διεκδίκηση της EXPO 2008.

    [04] Συναντήσεις Σάμαρανκ στην Αθήνα

    05/09/2003 17:38:11

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμανλή, είχε, σήμερα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του «Σάμαρανκ: 21 χρόνια στην προεδρία της ΔΟΕ, το οποίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά.

    [05] Δίκη 17Ν:Παρέμβαση Κουφοντίνα

    05/09/2003 15:41:47

    Τον τελευταίο λόγο, λίγα λεπτά πριν ο πρόεδρος κηρύξει το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας, κράτησε για τον εαυτό του ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

    Ο Κουφοντίνας ζήτησε το λόγο απο τον πρόεδρο και αναφέρθηκε συνολικά στη δίκη και τις απολογίες των συγκατηγορουμένων του, ενώ για ακόμη μια φορά υπερασπίστηκε τη δράση της οργάνωσης.

    Επανέλαβε με έμφαση το τέλος της παρέμβασής του, ότι η ''17 Νοέμβρη'' δεν είχε αρχηγούς ούτε καθοδηγητές ούτε "καπελώματα", όπως είπε. Ο Κουφοντίνας τόνισε ότι το δικαστήριο δικάζει μία πολιτική, επαναστατική οργάνωση της Αριστεράς. Χαριτολογώντας μάλιστα όταν ο πρόεδρος του απάντησε ότι θα εκτιμηθούν τα πάντα απο το δικαστήριο, είπε: ''Πιο πριν είπα στον κ. Λυκουρέζο να με αναλάβει γιατί κατάφερε να βγάλει τον κ. Γκουσίνσκι, έναν μεγαλοαπατεώνα, ότι έχει πολιτικά κίνητρα''.

    Απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο Κουφοντίνας είπε: ''Εχω εμπιστοσύνη στη σύνθεση ότι μπορεί να εκτιμήσει τί συμβαίνει, αλλά βρίσκεται κάτω απο ένα κλίμα πιέσεων και πολλαπλών εξαρτήσεων και θα είναι αδύνατο να βγάλετε μία απόφαση διαφορετική απ'αυτά που λέει το κατηγορητήριο".

    Σχολιάζοντας τις απολογίες των συγκατηγορουμένων του ο Κουφοντίνας ανέφερε ότι είδε κάποιους κατηγορούμενους που ''πέρασαν'' απο τη μεριά του κράτους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Νωρίτερα, ο Σάββας Ξηρός προσκόμισε στο δικαστήριο πορίσματα ψυχιάτρου και νευρολόγου, σύμφωνα με τα οποία, κατά τη διάρκεια νοσηλείας του στον "Ευαγγελισμό", εμφάνιζε έντονη νοητική σύγχυση, διαταρραχή της συνείδησής του και εικόνα υποβολιμαίου ατόμου. Ο κατηγορούμενος ζήτησε να εξεταστούν οι δύο γιατροί, ώστε να μη ληφθούν υπόψιν του δικαστηρίου οι προανακριτικές ομολογίες του.

    Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του με το σκεπτικό ότι οι δύο γνωματεύσεις των τεχνικών συμβούλων θα συνεκτιμηθούν με αυτές των γιατρών του "Ευαγγελισμού".

    Ο Σάββας Ξηρός είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι τελεσίδικη γι'αυτόν και ότι δεν θα κάνει χρήση κανενός ενδίκου μέσου, ενώ προανήγγειλε ότι θα κατέβει σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την απόρριψη του αιτήματός του.

    Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί, οπότε και θα αγορεύσει επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων ο εισαγγελέας έδρας κ. Χρήστος Λάμπρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 September 2003 - 20:30:11 UTC