Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκε σε αποθήκη πολεμικό υλικό
  • [02] Επιστολή Σημίτη σε Αναν για την επίθεση
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή με προεδρείο ΚΕΔΚΕ
  • [04] Λευκάδα: Εξαγγελίες κυβερνητικού κλιμακίου
  • [05] Η κυβέρνηση καταδίκασε τις επιθέσεις

  • [01] Βρέθηκε σε αποθήκη πολεμικό υλικό

    20/08/2003 20:01:38

    Πολεμικό υλικό απομεινάρι του Β παγκοσμίου πολέμου εντόπισε σε αποθήκη παλιού σπιτιού στον Πρίνο της Θάσου ο Γιώργος Παστράς 55 χρόνων από την Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα ενώ κατεδάφιζε την αποθήκη που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του πεθερού του εντόπισε ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο, πέντε γεμιστήρες, 140 φυσίγγια των 9 mm, τέσσερις χειροβομβίδες και άγνωστο αριθμό πυροκροτητών. Ενημέρωσε την Αστυνομία της περιοχής και αυτή με τη σειρά της το Στρατό και πήγε στον Πρίνο πυροτεχνουργός ο οποίος παρέλαβε το πολεμικό υλικό για να το καταστρέψει.

    Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που εντοπίζονται σε παλιά σπίτια ή αποθήκες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπλα, φυσίγγια, χειροβομβίδες κλπ από ιδιώτες, τα οποία αποτελούν απομεινάρια είτε του Β' παγκοσμίου πολέμου είτε του εμφυλίου.

    [02] Επιστολή Σημίτη σε Αναν για την επίθεση

    20/08/2003 20:01:31

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Κόφι Αναν, με αφορμή τη χθεσινή βομβιστική ενέργεια στην έδρα του ΟΗΕ στη Βαγδάτη, την ακόλουθη συλλυπητήρια επιστολή.

    "Βαθύτατα συγκλονισμένος από την απεχθή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Αρχηγείου των Ηνωμένων Εθνών στη Βαγδάτη, που προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο Ειδικός Αντιπρόσωπός σας και διακεκριμένος διπλωμάτης Σέρτζιο Βιέϊρα Ντε Μέλο, θα ήθελα να σας μεταφέρω, τόσο προσωπικά όσο και για λογαριασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης, τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου σε σας και στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες τρομοκρατίας εναντίον προσώπων, που εργάζονταν για την ειρήνη και ασφάλεια στο Ιράκ".

    [03] Συνάντηση Καραμανλή με προεδρείο ΚΕΔΚΕ

    20/08/2003 20:01:24

    Με τον προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, συναντήθηκε στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ όπου αντηλλάγησαν απόψεις για τα μείζονα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά την συνάντηση ο κ.Καραμανλής δήλωσε οτι για να μπορέσει η τοπική αυτοδιοίκηση να παίξει το ρόλο της, χρειάζεται ένα κράτος - αρωγό. Δεσμεύθηκε επίσης, οτι το κόμμα του

    θα καταβάλει στους Οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης τους θεσμοθετημένους πόρους τους, τους, όπως είπε σήμερα υπεξαιρεί το κράτος. ''Ελπίζω άλλη φορά ο κ. Καραμανλής, μιλώντας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να μη μας αναγκάζει να θυμόμαστε τον τίτλο του έργου ''Κοίτα ποιος μιλάει'', σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] Λευκάδα: Εξαγγελίες κυβερνητικού κλιμακίου

    20/08/2003 15:50:45

    Ευρεία σύσκεψη έγινε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Λευκάδας από κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη τον υφυπουργό Εθν. Οικονομίας κ. Πάχτα, τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Τσακλίδη, το γγ Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργακόπουλο και τη γγ της Περιφέρειας κ. Κανελλοπούλου, παρουσία του βουλευτή Λευκάδας Γ. Κτενά του νομάρχη και τοπικών παραγόντων.

    Αφού έγινε ενημέρωση από τους φορείς για τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η σεισμική ακολουθία στη Λευκάδα, ο κ. Σκανδαλίδης εξήγγειλε τα μέτρα άμεσης ενίσχυσης και ανακούφισης σεισμοπλήκτων Λευκάδας.

    Μεταξύ άλλων:

    - Η κυβέρνηση θα διαθέσει το ποσό των 30.000.000 ευρώ (10.000.000.000 δρχ.) για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές. Εάν απαιτηθουν και άλλα χρηματικά ποσά και αυτά θα διατεθούν.

    - Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας θα μεταστεγασθεί σε προκατασκευασμένο κτίριο που θα εγκαταστήσει ο ΟΣΚ. Εφόσον εξευρεθεί άμεσα ο χώρος, την 10.9.2003 το κτίριο θα είναι έτοιμο για λειτουργία. Τα λοιπά σχολεία θα επισκευαστούν με φροντίδα των δημοτικών αρχών από χρηματοδοτήσεις του ΥΠΕΣΔΔΑ.

    - Το ΤΕΙ Λευκάδας θα λειτουργήσει. Επιπλέον οι δήμοι του νησιού θα χρηματοδοτηθούν με το επιπρόσθετο ποσό των 600.000 ευρώ (200.000.000 δρχ.).

    - Σε κάθε οικογένεια που επλήγη από τους σεισμούς, χορηγείται Εκτακτη Οικονομική Βοήθεια ύψους 600 ευρώ (204.450 δρχ.). Η Εκτακτη Οικονομική Βοήθεια χορηγείται στις οικογένειες των οποίων οι κατοικίες χαρακτηρίζονται προσωρινά ακατάλληλες ή επικίνδυνες.

    - Η κυβέρνηση θα διαθέσει στο υπουργείο Υγείας-Πρόνοιας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών οποιοδήποτε χρηματικό ποσό απαιτηθεί. Μέχρι στιγμής το οικονομικό βοήθημα έχει χορηγηθεί σε 500 οικογένειες.

    [05] Η κυβέρνηση καταδίκασε τις επιθέσεις

    20/08/2003 15:26:48

    Η κυβέρνηση καταδίκασε «με κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν τόσο στο Ιράκ όσο και στην Ιερουσαλήμ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «η βία δεν λύνει τα προβλήματα. Αντίθετα, οξύνει τις αντιπαραθέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 August 2003 - 20:30:10 UTC