Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Χριστοδουλάκη
  • [02] Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Γ. Παπανδρέου
  • [03] Αποκαλυπτήρια ανδριάντα Παπαφλέσσα απο Στεφανόπουλο
  • [04] Ο Δήμος Λευκιμμαίων έκλεισε το "πορνο-μπάρ" στον Κάβο
  • [05] Συνάντηση Κακλαμάνη με πρόεδρο Επιτροπής Ανταγωνισμού

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Χριστοδουλάκη

    29/07/2003 20:53:41

    Η καλύτερη οργάνωση και παρουσίαση της διεθνούς βοήθειας της Ελλάδος προς τρίτες χώρες ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας που είχαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα η Ελλάδα δίνει πολύ περισσότερη βοήθεια σε Τρίτες Χώρες απ αυτήν την οποία λαμβάνει από διάφορους φορείς, επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η

    Ελλάδα βρίσκεται σε μία νέα πορεία σε ό,τι αφορά τη διεθνή της παρουσία στον αναπτυξιακό χώρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από διεθνείς επισκοπήσεις που αναφέρονται στη θεώρηση των κρατών που συμβάλλουν στην αναπτυξιακή βοήθεια.

    [02] Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Γ. Παπανδρέου

    29/07/2003 16:59:30

    Δυο ώρες κράτησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στο γραφείο του τελευταίου στην Αρχιεπισκοπή.

    Η συζήτηση, όπως ήταν φυσικό, περιεστράφη γύρω απο την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την επιστολή που έστειλε χθες ο κ. Βαρθολομαίος στον κ. Χριστοδουλο με την οποία ζητεί να ενεργοποιηθούν οι όροι της πράξεως του 1928 όσον αφορά τις μητροπόλεις Μακεδονίας, Θράκης, Ανατολικού Αιγαίου και Ηπείρου και συγκεκριμένα την πλήρωση της μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Βαρθολομαίος ζητεί να του αποσταλεί ο κατάλογος των υποψηφίων για την πλήρωση της μητρόπολης, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται η Εκκλησία της Ελλάδος.

    Ο κ. Παπανδρέου όταν τελείωσε η συνάντηση δήλωσε στους δημοσιογράφους οτι συζήτησαν με τον αρχιεπίσκοπο όλα τα θέματα και συγκεκριμένα τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Αρχιεπισκοπή σε συνεργασία με τα υπουργείο Εξωτερικών στην περιοχή των Βαλκανίων μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Αλληλεγγύη".

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε οτι συζητήθηκε και το θέμα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τονίζοντας οτι η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο και την αυτοτέλεια των δυο θεσμών. Συνέστησε δε διάλογο, ηρεμία και νηφαλιότητα μέσω των οποίων θα λυθούν όλα τα προβληματα.

    Τέλος, συζητήθηκε και η λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

    [Φώτο-618332]

    [03] Αποκαλυπτήρια ανδριάντα Παπαφλέσσα απο Στεφανόπουλο

    29/07/2003 16:35:21

    Τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, στο δήμο Παπαφλέσσα Μεσσηνίας.

    Ο ανδριάντας έγινε με χρηματοδότηση της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.

    Ο κ. Στεφανόπουλος έκανε αναφορά στα ιστορικά γεγονότα, ενώ αναφέρθηκε και στη διάσταση απόψεων που υπάρχει τα τελευταία χρόνια μεταξύ των μητροπόλεων Μεσσηνίας και Τριφυλλίας και των δήμων Παπαφλέσσα και Βουφράδων για το πού ακριβώς έγινε η ιστορική μάχη και θυσία.

    Ο κ. Στεφανόπουλος είπε χαρακτηριστικά: ''Δεν έχει σημασία πού έγινε η μάχη. Πρέπει να ταχθούμε υπέρ της ομοψυχίας''.

    [Φώτο-618317]

    [04] Ο Δήμος Λευκιμμαίων έκλεισε το "πορνο-μπάρ" στον Κάβο

    29/07/2003 16:31:51

    Το κλείσιμο του μπάρ όπου διαδραματίστηκε ο πορνοδιαγωνισμός την περασμένη εβδομάδα στον Κάβο Λευκίμμης απεφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκιμμαίων, σε χθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση.

    Το ΔΣ, που πήρε ομόφωνα την απόφαση αυτή, έκρινε οτι το συγκεκριμένο συμβάν προσβάλλει τη δημόσια αιδώ, εμπίπτει ως ζήτημα στη δικαιοδοσία του δημου Λευκιμμαίων και γι' αυτό αποφασισε την αρση της λειτουργίας του μπάρ.

    [05] Συνάντηση Κακλαμάνη με πρόεδρο Επιτροπής Ανταγωνισμού

    29/07/2003 16:31:38

    «Τη σημασία του έργου και της αποστολής της Επιτροπής Ανταγωνισμού που είναι η προστασία του καταναλωτή καθώς και κάθε ενδιάμεσου φορέα της παραγωγής, απέναντι στις προσπάθειες δημιουργίας μονοπωλίων, διαφόρων κυκλωμάτων που υπονομεύουν την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας και τον υγιή ανταγωνισμό αποδυναμώνοντας έτσι και το εισόδημα των εργαζομένων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης αυτής Διοικητικής Αρχής Δ. Τζουγανάτο, ο οποίος του επέδωσε την ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Επιτροπής (από 1ης Ιουλίου 2002 έως 30 Ιουνίου 2003), μαζί με τον Προϋπολογισμό του επόμενου έτους και την Έκθεση Ελέγχου για την οικονομική διαχείριση και τον ισολογισμό του 2002.

    Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού «πρέπει να αποτελέσει καταφύγιο των πολιτών και των επιχειρηματιών που επιθυμούν να κινούνται υγιώς στο πλαίσιο της αγοράς και οι οποίοι αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα του επιχειρηματικού κόσμου. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της Επιτροπής σε ό,τι αφορά τη στελέχωση και την υποδομή της, επισημαίνοντας ότι «έτσι θα ενισχύεται η ανάπτυξη, η οικονομία και το πραγματικό εισόδημα όλων μας.

    Τα πεπραγμένα της ανεξάρτητης αρχής θα παρουσιαστούν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 July 2003 - 20:30:11 UTC