Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση Διϋπουργικής υπο τον Κ.Σημίτη
  • [02] Συνεδρίαση υπουργικού Συμβουλίου-Προαγωγές δικαστικών
  • [03] Απολογία Κουφοντίνα

  • [01] Συνεδρίαση Διϋπουργικής υπο τον Κ.Σημίτη

    24/07/2003 14:26:20

    Η προετοιμασία της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο τέθηκε στο επίκεντρο της Διϋπουργικής που έλαβε χώρα αμέσως μετά τη λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έδωσε τεράστιο βάρος στο να επιταχυνθούν τα πάντα για τη Θεσσαλονίκη και να προετοιμαστεί το κυβερνητικό έργο στο σύνολό του που αφορά τη συμπρωτεύουσα.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε απο τους αρμόδιους υπουργούς συγκεκριμένα στοιχεία και επιτάχυνση όλων των έργων, υγείας, απασχολησης, συγκοινωνίας κ.α. και δεν παρέλειψε να δώσει έμφαση για την προετοιμασία της EXPO του 2008 .

    Τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται η Διϋπουργική που αφορά τα έργα του Πειραιά.

    [02] Συνεδρίαση υπουργικού Συμβουλίου-Προαγωγές δικαστικών

    24/07/2003 13:10:27

    Συνεδρίασε το πρωί το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με μοναδικό αντικείμενο την επιλογή ανώτατων δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις λόγω αποχώρησης συναδέλφων τους στους διαφόρους κλάδους. Μετά απο πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Φίλιππου Πετσάλνικου, τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Λινός. Σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου προήχθησαν οι αρεοπαγίτες Νίκος Γεωργίλης, Θεόδωρος Λαφαζάνος, Στέλιος Πατεράκης και Αθανάσιος Κρητικός. Σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας προήχθη ο σύμβουλος Παναγιώτης Νικολάου Φλώρος και στο Ελεγκτικό Συνέδριο προήχθη σε αντιπρόεδρο ο σύμβουλος Ιωάννης Καραβοκύρης.

    [03] Απολογία Κουφοντίνα

    24/07/2003 12:00:59

    Κλαίγοντας, έκλεισε την απολογία του ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος επέλεξε, αντί επιλόγου, συμβολικούς στίχους του Κωστή Παλαμά.

    Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που φώναζαν το σύνθημα «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απο όλα τα κελιά.

    Ο πρόεδρος του δικαστηρίου που απο την αρχή είχε δηλώσει οτι δεν θα δεχθεί χειροκροτήματα, διέκοψε τη διαδικασία, ζητώντας να αποβληθούν όσοι απο το ακροατήριο προκάλεσαν φασαρία μέσα στη δικαστική αίθουσα.

    Ο Δημήτρης Κουφοντίνας απολογήθηκε τη μία ώρα απο χειρόγραφες σημειώσεις, επιχειρώντας να αιτιολογήσει τη δράση της 17Ν, την οποία χαρακτήρισε επαναστατική.

    Οπως είπε, η 17Ν είναι η άλλη Αριστερά «αυτή που αντί να γυρίζει και το άλλο μάγουλο δίνει κλωτσιά στο καλάμι και πιστεύει οτι η λύση μπορεί να είναι μόνο επαναστατική... Είναι η Αριστερά του Μαρξ, του Λένιν και του Αρη.

    Με την έναρξη της απολογίας του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας χαρακτήρισε το δικαστήριο «εκτάκτων μέτρων που πριμοδοτήθηκε με ειδικούς νόμους και διατάξεις και κλήθηκε να φέρει σε πέρας μια σκανδαλώδη διαδικασία. «Η δράση μας ήταν πολιτική, οι σκοποί και τα αποτελέσματά μας ήταν πολιτικά. Η ιστορία θα καταγράψει αυτή τη δίκη ως πολιτική.

    Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ισχυρίστηκε οτι οι στόχοι που επέλεγε η 17Ν ήταν κυρίως συμβολικοί και ειδικότερα στρεφόταν σε βάρος του αμερικάνικού ιμπεριαλισμού και του καπιταλιστικού συστήματος.

    Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρθηκε εκτενώς στην αποδοχή που, όπως υποστηρίζει, είχε η 17Ν σε μερίδα πολιτών και είπε ότι« η δράση της 17Ν συναντούσε την κοινωνική αποδοχή, που τη νομιμοποιούσε να συνεχίσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 July 2003 - 11:30:08 UTC