Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κίμωνα Κουλούρη με εκπροσώπους χονδρεμπόρων
  • [02] Βόλος-Ιπτάμενο δελφίνι-Προσάραξη
  • [03] Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία
  • [04] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αττική-Ερευνες για τα αίτια
  • [05] Συνάντηση Σημίτη με Χριστοδουλάκη για οικονομία.
  • [06] Εθνική Τράπεζα - Ερευνα - Τιμές ακινήτων.
  • [07] Μέτρα για τα δίκυκλα

  • [01] Συνάντηση Κίμωνα Κουλούρη με εκπροσώπους χονδρεμπόρων

    21/07/2003 22:13:22

    Σε κλίμα καλων προθέσεων πραγματοποιήθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Aνάπτυξης Kίμωνας Kουλούρης με τους εκπροσώπους των Xονδρεμπόρων (οπωροκηπευτικών και κρεάτων) στην Kεντρικη Άγορά του Pέντη αν και ο υφυπουργός φρόντισε πριν τις συναντήσεις να γίνει γνωστό ότι ήδη ένας χονδρέμπορος οδηγείται στον Eισαγγελέα ενώ έπονται πρόστιμα και σε εμπόρορυς ή παραγωγούς σε λαϊκές αγορές. Οι εκπρόσωποι των χονδρεμπόρων φρούτων και λαχανικών ανέφεραν την πρόθεσή τους να συγκρατήσουν τις τιμές αν και τόνισαν ότι μέσα από την κεντρική Aγορά του Pέντη διακινείται μόνο το 9% των οπωροκηπευτικών. Ο κ. Kουλούρης ανέφερε ότι τα αιτήματα του κλαδου που δεν χειρίζεται ο ίδιος θα μεταβιβαστούν στους αρμόδιους υπουργούς ενώ σε ότι αφορά στα θέματα που τον αφορούν θα υπάρξει μέριμνα και ιδιαιτέρως ζήτησε τη συμβολή του κλάδου στη συγκράτηση των τιμών.

    [02] Βόλος-Ιπτάμενο δελφίνι-Προσάραξη

    21/07/2003 22:12:18

    Στην ξέρα του ακρωτηρίου ''Βάτος'' κοντά στο νησί Τρίκερι, προσέκρουσε το απόγευμα ιπτάμενο δελφίνι Νο 24 της HFD. Από την πρόσκρουση όπως έγινε τραυματίστηκαν ελαφρά οι 4 από τους 75 επιβάτες, που μετέφερε από τα νησιά Σκόπελο και Σκιάθο για το λιμάνι του Βόλου. Οι επιβάτες οι οποίοι πανικοβλήθηκαν από την προσάραξη, που προκάλεσε ρήγμα και εισροή υδάτων στο αλουμινένιο σκάφος, έχουν ήδη φτάσει στο λιμάνι του Βόλου. Από τα πρώτα στοιχεία η προσάραξη οφείλεται πιθανότατα στην κακή διακυβέρνηση του ιπτάμενου δελφινιού που είχε αποπλεύσει από τη Σκόπελο. Ηδη ο καπετάνιος του ανακρίνεται από τους Λιμενικούς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το ατύχημα.

    [03] Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία

    21/07/2003 22:12:12

    Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 5.30 το απόγευμα στην Ηλεία.

    Η αρχική εστία της φωτιάς εντοπίστηκε στην περιοχή Αγκινάρα του οικισμού Λαμπέτη. Λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις με μέτωπο προς το χωριό Λάνθι αλλά και την Ιερά Μονή Παναγίας Κρεμαστής. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποτεφρωθεί αποθήκες και στάβλοι όπου φυλάσσονταν ζώα που ανήκαν στη μονή. Αμεσο κίνδυνο διέτρεξαν οι 14 μοναχές που εγκλωβίστηκαν από τους καπνούς και τις φλόγες. Τελικά απομακρύνθηκαν από πυροσβέστες που κατόρθωσαν και προσέγγισαν στο σημείο. Η περιοχή είναι πευκόφυτη, δασική αλλά και με αγροτικές καλλιέργειες. Πριν από δέκα χρόνια είχε πάλι υποστεί ζημιές από πυρκαγιά. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 60 πυροσβέστες από την περιοχή της Ηλείας καθώς και δυνάμεις από γειτονικούς νομους ενώ έφτασαν πυροσβεστικά αεροπλάνα που ρίχνουν τόνους νερού.

    [04] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αττική-Ερευνες για τα αίτια

    21/07/2003 19:12:25

    Υποπτες χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν την εκδοχή να είναι έργο εμπρηστών λόγω του ότι εκδηλώθηκαν πολλές ταυτόχρονα, οι περισσότερες σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη,και μια μέρα που φυσάει δυνατός άνεμος πράγμα το οποίο συντελεί στην γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς.

    Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11.20 το πρωί στο άλσος Συγγρού και τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις σοβαρές πυρκαγιές και άλλες μικρότερες μετά το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Κορωπίου και της Αναβύσσου, που σε πολλές περιπτώσεις απείλησαν κατοικημένες περιοχές.

    Μια ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στις Κεχριές Κορινθίας σε μικρή απόσταση από ξενοδοχειακές μονάδες και εξοχικά σπίτια. Κάποια από τα ξενοδοχεία της περιοχής εκκενώθηκαν προληπτικά αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά πριν φτάσει στην κατοικημένη περιοχή.

    [05] Συνάντηση Σημίτη με Χριστοδουλάκη για οικονομία.

    21/07/2003 17:39:41

    Ο ολοκληρωμένος ''χάρτης'' της σύγκλισης, με έντονα κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, τον οποίο θα παρουσιάσει η κυβέρνηση το Σεπτέμβριο, αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης στο μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προκειμένου να προωθηθεί ο συντονισμός των ενεργειών μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος.

    Ο ''χάρτης'' της σύγκλισης θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα μέσα σε ένα προβλέψιμο χρονικό διάστημα να προσεγγίσει περισσότερο την ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει ώστε όλες οι περιφέρειες της χώρας να συγκλίνουν και μεταξύ τους, ανέφερε σε δηλώσεις μετά την σύσκεψη ο κ.Χριστοδουλάκης. Ο ''χάρτης'', όπως ανέφερε ο υπουργός, θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την απασχόληση, την συμμετοχή και την κοινωνική πολιτική.

    Ο κ.Χριστοδουλάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα ακρίβειας στην ελληνική οικονομία σε ορισμένους τομείς. Οπως είπε, ακριβώς για αυτό καταβάλλεται μια συστηματική προσπάθεια για να υπάρξει περισσότερος ανταγωνισμός σε προϊόντα, τα οποία θα πωλούνται με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εύλογο κέρδος χωρίς φαινόμενα κερδοσκοπίας, καθώς επίσης για πολιτικές, οι οποίες θα αυξήσουν τους ελέγχους, θα αυξήσουν την πληροφόρηση του καταναλωτή, έτσι ώστε, όπως τόνισε, ''τα φαινόμενα αυτά, εκεί που παρουσιάζονται, να μπορέσουμε να τα ξεριζώσουμε''.

    [Φώτο-615005]

    [06] Εθνική Τράπεζα - Ερευνα - Τιμές ακινήτων.

    21/07/2003 15:49:10

    Οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα αυξήθηκαν σε πραγματικούς όρους κατά 63 % μεταξύ 1995 και 2002. Οι ανοδικές αυτές τάσεις ενισχύθηκαν μάλιστα κατά την τελευταία διετία με τον πραγματικό ρυθμό αύξησης να υπερβαίνει το 10% σε ετήσια βάση. Η άνοδος αυτή των τιμών είχε ως αποτέλεσμα η αξία του αποθέματος των ακινήτων να υπερβαίνει το 2002 τα 650 δις ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 605% του διαθεσίμου εισοδήματος σε σύγκριση με 390%, που είναι ο μέσος όρος της ευρωζώνης (ένα μέρος αυτής της διαφοράς μπορεί να αποδοθεί σε υποεκτίμηση του διαθεσίμου εισοδήματος στην Ελλάδα λόγω της σχετικά μεγαλύτερης παραοικονομίας). Η ανατίμηση αυτή υπολογίζεται ότι συνεισέφερε 0,6 ποσοστιαίες μονάδες στο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κατά την περίοδο 2001-2002.

    Τα παραπάνω αναφέρονται στο τελευταίο Δελτίο Aνάλυσης της ελληνικής οικονομίας και των αγορών της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο εκδίδεται στην αγγλική γλώσσα και προορίζεται για την ενημέρωση των επενδυτών. Το Δελτίο παρουσιάζει τις πρόσφατες εξελίξεις, καθώς και τις τάσεις της ελληνικής οικονομίας και των χρηματοοικονομικών αγορών της.

    [07] Μέτρα για τα δίκυκλα

    21/07/2003 14:44:55

    Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, αναγνωρίζοντας τη σημαντική θέση που κατέχει το δίκυκλο στις μετακινήσεις στη χώρα μας, προωθεί μία σειρά απο μέτρα μέτρα, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων, τη βελτίωση της κυκλοφορίας και τη μείωση της ρύπανσης από τα καυσαέρια, καθώς και της ηχορύπανσης.

    Σε συνάντηση που είχε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής, καθώς και οι υπεύθυνοι των αρμοδίων υπηρεσιών και των επιτροπών που έχει θεσπίσει το ΥΜΕ, με εκπροσώπους όλων των φορέων που ασχολούνται με τα δίκυκλα, συζητήθηκαν τα μέτρα που προωθούνται, βασικότερα από τα οποία είναι τα εξής:

    Η διανομή, τους καλοκαιρινούς μήνες, από τα Γραφεία Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Δικύκλων ενός χρηστικού εντύπου με οδηγίες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα για την ασφάλεια των οδηγών αυτοκινήτων και δικύκλων.

    Η καθιέρωση περιοδικού ελέγχου των δικύκλων.

    Η καθιέρωση της υποχρέωσης του τεχνικού ελέγχου των μεταχειρισμένων δικύκλων που τίθενται για πρώτη φορά σε κυκλοφορία.

    Η διαβάθμιση των παραβάσεων του ΚΟΚ, ανάλογα με το είδος του οχήματος.

    Η επέκταση του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας των δικύκλων σε όλους τους λεωφορειοδρόμους.

    Η αναβάθμιση των εξετάσεων των υποψηφίων για άδεια μοτοποδηλάτου, που διενεργούνται από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

    Η συμπλήρωση και βελτίωση των ερωτηματολογίων των υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και δικύκλων.

    Καμπάνια για την οδική ασφάλεια με έμφαση στην ανάγκη συνεργασίας και συνύπαρξης οδηγών αυτοκινήτων, οδηγών δικύκλων και πεζών.

    Η χρησιμοποίηση των Κινητών Μονάδων Ελέγχου Πεδίου του ΥΜΕ και για τον έλεγχο του θορύβου που προκαλείται από την εξάτμιση των δικύκλων.

    Επιπλέον, ο κ. Χ. Βερελής επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ για την αγορά κράνους εγκεκριμένου τύπου.

    Η επόμενη συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστου Βερελή με τους εκπροσώπους των φορέων που ασχολούνται με τα δίκυκλα ορίσθηκε για τον Σεπτέμβριο.

    [Φώτο-212281]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 July 2003 - 20:30:13 UTC