Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με επιτυχία εμφύτευση μηχανικής καρδιάς
  • [02] Συνάντηση κ.Στεφανόπουλου με τον Ιταλό πρόεδρο
  • [03] Συνάντηση Σημίτη με πρόεδρο ΚΕΔΚΕ
  • [04] ΦΑΕΘΩΝ:Τα πρώτα εναλλακτικά οικολογικά αυτοκίνητα
  • [05] Κ.Κουλούρης:Ελεγχοι για την ακρίβεια
  • [06] Εργαζόμενοι ΕΛΠΕ για συγχώνευση με ΠΕΤΡΟΛΑ.
  • [07] Δίκη ''17Ν'':Δεν κατέθεσε ο Ιερέας Τρ.Ξηρός
  • [08] Συνάντηση Δρυ με αντιπροσωπείες αγροτών.
  • [09] Συνάντηση Κ.Σημίτη με Κ.Δαφέρμο

  • [01] Με επιτυχία εμφύτευση μηχανικής καρδιάς

    15/07/2003 22:02:54

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η πεντάωρη και πλέον διάρκειας επέμβαση εμφύτευσης μηχανικής καρδιάς στον 54χρονο που βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που με τη βοήθεια του Θεού και των συνεργατών μου η επέμβαση πήγε πολύ καλά. Ο ασθενής βρίσκεται στην εντατική και ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει στο σπίτι του σύντομα δήλωσε μετα το πέρας της πολύωρης επέμβασης ο καθηγητής καρδιοχειρουργός κ.Παναγιώτης Σπύρου.

    Οι τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν στη διάρκεια της επέμβασης κατά την εφαρμογή της μεθόδου εμφύτευσης που προβλέπει η εταιρία κατασκευής της μηχανικής καρδιάς αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα. «Υπήρξε κίνδυνος ο ασθενής να καταλήξει από αιμορραγία στο χειρουργείο. Άλλαξα την προβλεπόμενη από την εταιρία μέθοδο και ο άρρωστος διασώθηκε συμπλήρωσε ο κ.Σπύρου.

    Ο ασθενής θα πρέπει προτού επιστρέψει στο σπίτι του να εκπαιδευθεί ειδικά (ο ίδιος και οι οικείοι του) στη χρήση και λειτουργία του εμφυτευθέντος συστήματος (επαναφόρτιση των μπαταριών λειτουργίας του ανα 8-10 ώρες).

    Η νέας τεχνολογίας τεχνητή καρδιά που εμφυτεύθηκε στον 54χρονο Χαράλαμπο Νένογλου, ταξιτζή από το Στίβο Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη που εφαρμόζεται στην Ελάδα και τα έξοδα για την εμφύτεσή της ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο ασφαλιστικός φορέας του ασθενούς (ΙΚΑ). Η νέα τεχνητή καρδιά φέρει το όνομα του Αμερικανού καρδιοχειρουργού Μαίκλ Ντιμπέικι. Η «Ντιμπέικι-ΝΑΣΑ (κατασκευάστηκε από τιτάνιο στα εργαστήρια της ΝΑΣΑ) χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό με ικανοποιητικά αποτελέσματα καθώς λόγω του ιδιαίτερα μικρού μεγέθους της έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να εμφυτευεθεί και σε πολύ μικρά παιδιά.

    [02] Συνάντηση κ.Στεφανόπουλου με τον Ιταλό πρόεδρο

    15/07/2003 22:01:31

    Μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης εγκαρδιότητας όπου ήταν ευδιάκριτα τα αισθήματα αλληλοεκτίμησης και φιλίας, διεξήχθη η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι ο οποίος έφτασε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Μια επίσκεψη πολύ σημαντική γιατί Ελλάδα και Ιταλία συμβαδίζουν στην ΕΕ προς κοινούς στόχους, όπως τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος στην ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά από τη συζήτηση μιας ώρας που είχαν οι δύο πρόεδροι.

    Η συζήτηση σήμερα υπήρξε πολύ ενδιαφέρουσα γύρω από το μέλλον της Ευρώπης καθώς, όπως πρόσθεσε ο κ.Στεφανόπουλος, οι δύο άνδρες βρέθηκαν σύμφωνοι στις κοινές επιδιώξεις: στο ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει μια πιο στενή και ενιαία πολιτική σε πολλούς τομείς, πρέπει να αναπτύξει περισσότερο την οικονομία της, την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της, την ανάπτυξη της έρευνας και της εκπαίδευσης των πολιτών της και να καταστεί ένας παγκόσμιος πόλος διαδόσεως των μεγάλων ιδεών της.

    Ο Ιταλός προέδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι υπογράμμισε ότι η συμμετοχή των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση ενίσχυσε τις ιστορικές σχέσεις τους. Οι σχέσεις σήμερα των δύο χωρών, τόνισε με έμφαση, είναι σχέσεις έντονες, στενές και σε διμερές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γι΄ αυτό και πρέπει οι δύο χώρες να βρεθούν μαζί στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση δραματικών καταστάσεων κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου.

    [03] Συνάντηση Σημίτη με πρόεδρο ΚΕΔΚΕ

    15/07/2003 16:49:44

    Με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

    Κατά την έξοδό του απο το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Κουκουλόπουλος δεν έκανε δηλώσεις επί του περιεχομένου της συζήτησης με τον πρωθυπουργό, ωστόσο είπε πως ορίστηκε συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ με τον κ. Σημίτη στις 30 Ιουλίου.

    Οπως εικάζεται, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν κυρίως τα οικονομικά των Δήμων που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση σε ορισμένους απο αυτούς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αρκετών δημάρχων.

    [Φώτο-612766]

    [04] ΦΑΕΘΩΝ:Τα πρώτα εναλλακτικά οικολογικά αυτοκίνητα

    15/07/2003 16:49:31

    Ένα αυτοκίνητο που θα αλλάξει τα δεδομένα στην προστασία όχι μόνο του ευρύτερου περιβάλλοντος, αλλά και ειδικότερα των αρχαίων χώρων και των μνημείων παρουσιάστηκε σήμερα , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Πρόκειται για μια πρωτοβουλία συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος και των μνημείων που ανέλαβε να διοργανώσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων , με τη συνεργασία της ΕΛΠΑ και της εταιρείας Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε

    Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο "Φαέθων 2004" και θα συγκεντρώσει στη χώρα μας ειδικά οχήματα τα οποία κατασκευάσθηκαν από επιστήμονες και ερευνητές σε διάφορες χώρες του κόσμου και τα οποία κινούνται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.

    Τα οχήματα θα επισκεφθούν την Αθήνα, διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, την Ολυμπία και τους Δελφούς, σε έναν ιστορικό γύρο, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Οι αγώνες που θα γίνουν θα προσμετρηθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εναλλακτικής Ενέργειας , της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

    Όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, «η εκδήλωση αφιερώνεται στην προσπάθεια της ανθρωπότητας να προστατεύσει το περιβάλλον και να αντικαταστήσει τα γνωστά μοντέλα ανάπτυξης με καινούργια που να διαπνέονται από μέριμνα για τις γενιές που έρχονται.

    Στο πρόγραμμα "Φαέθων" (πληροφορίες στο www.phaethon.2004.org) περιλαμβάνεται διαγωνισμός σχεδίασης ελληνικού ηλιακού οχήματος προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε Ελληνες μηχανικούς να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους, σ΄έναν χώρο που η διεθνής άμιλλα καταρρίπτει τις επιδόσεις.

    [Φώτο-612781]

    [05] Κ.Κουλούρης:Ελεγχοι για την ακρίβεια

    15/07/2003 16:23:56

    ''Ηχηρές καμπάνες'' ετοιμάζει για την πάταξη της αισχροκέρδειας στην αγορά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμωνας Κουλούρης.

    Οπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης για θέματα ακρίβειας η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, οι συνεχείς επαφές με τους εκπροσώπους της αγοράς για προϊόντα και υπηρεσίες και οι εντατικοί έλεγχοι είναι οι τρεις άξονες στους οποίους θα δώσει έμφαση το υπουργείο για την συγκράτηση του πληθωρισμού και την προστασία του καταναλωτή.

    Στο τέλος Ιουλίου ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα έχει ετοιμάσει το χρονοδιάγραμμα δράσης κατά των ανατιμήσεων μέχρι τις εκλογές, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές του με τους εκπροσώπους της αγοράς.

    Γνωστοποίησε ότι έχει εξασφαλίσει ήδη τη δέσμευση εστιατόρων και ζαχαροπλαστών ότι δεν θα προχωρήσουν σε ανατιμήσεις μέχρι τέλους του χρόνου, χθες συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων τα μέλη του οποίου του εξέθεσαν την αντίθεσή τους με το μέτρο της επιβολής ενδεικτικών τιμών αλλά ο κ.Κουλούρης δήλωσε την αμετάκλητη πρόθεση να ξεκινήσουν σήμερα οι έλεγχοι και γιαυτό το θέμα ενώ γενικότερα, όπως είπε, διαπίστωσε την καλή πρόθεση των επιχειρήσεων να φανούν ''αρωγοί'' στην προσπάθεια του υπουργείου για συγκράτηση των τιμών.

    Αύριο έχει συνάντηση με τους καταναλωτές. Ιδιαίτερη είναι η ευαισθησία του υφυπουργού για τις τιμές φρούτων και λαχανικών. Οπως ανέφερε οι τιμές κινούνται πτωτικά αλλά επιδίωξη είναι η περαιτέρω μείωση και όχι η σταθεροποίηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα.

    Επανέλαβε ότι μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών και του πλανόδιου εμπορίου.

    Αύριο στις 11 θα συναντηθεί με τους διευθυντές των νομαρχιών όλης της χώρας, παρουσία και του υπουργού, προκειμένου να δώσει εντολές για τους ελέγχους ενώ την Πέμπτη το πρωί στις 7 θα επισκεφθεί την Κεντρική Αγορά του Ρέντη.

    Επίσης πρόσθεσε ότι καθημερινά με δική του εντολή, κλιμάκια ελέγχου επισκέπτονται διαφορετικές αγορές ενώ και ο ίδιος καθημερινά θα επισκέπτεται αγορές.

    Στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης του καταναλωτή θα τοποθετηθούν γιγαντοοθόνες σε κεντρικά σημεία των πόλεων ενώ γίνονται συνεννοήσεις με τα τηλεοπτικά κανάλια για να τοποθετηθεί ''κορδέλα'' στο κάτω μέρος της τηλεόρασης με τις τιμές των οπωροκηπευτικών καθημερινά.

    Το αμέσως προσεχές διάστημα ο υπουργός ανέφερε ότι στο στόχαστρο της συγκράτησης θα τεθούν και οι υπηρεσίες όπως πάρκινγκ, ιατρικές υπηρεσίες, ξενοδοχειακές υπηρεσίες και ασφαλιστικές αλλά και τα δημοτικά τέλη και τέλη κυκλοφορίας, ενώ σε ότι αφορά τη ΔΕΗ τόνισε ότι η αύξηση που δέχεται το υπουργείο είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που προτείνει η διοίκηση της επιχείρησης.

    Ανέφερε ότι θα προτείνει εκ νέου να γίνει πρόταση από τη χώρα μας στην Κοινότητα για έκδοση χαρτονομίσματος μικρότερης αξίας των 5 ευρώ.

    Ο υπουργός τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο που διαθέτει για να πέσουν οι τιμές αλλά κυρίως με αυστηρότατους καθημερινούς ελέγχους μικτών συνεργείων τα οποία θα ασκούν έμμεση και άμεση πίεση για να επιβληθούν κανόνες υγιούς ανταγωνισμού. ''Οπου δεν πέφτει λόγος πίπτει ράβδος'' τόνισε ο υφυπουργός, για να επισημάνει ότι ετοιμάζονται αυστηρά πρόστιμα.

    [06] Εργαζόμενοι ΕΛΠΕ για συγχώνευση με ΠΕΤΡΟΛΑ.

    15/07/2003 16:23:49

    Για χαριστικές συμφωνίες προς τον όμιλο Λάτση και για αποφάσεις "στο γόνατο" κατηγόρησαν την κυβέρνηση τα σωματεία των εργαζομένων στον όμιλο των ΕΛΠΕ με σημερινή τους συνέντευξη Τύπου.

    Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια Νίκος Ορφανός έκανε λόγο για προσχεδιασμένη συγχώνευση και εξέφρασε έντονη ανησυχία για το εργασιακό καθεστώς στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη ότι θα επεκταθεί σε αυτά ο έλεγχος του ομίλου Λάτση.

    Ο πρόεδρος του σωματείου προέβλεψε επίσης ότι σε αυτό το ενδεχόμενο, σε λιγότερο από ένα χρόνο η τιμή της βενζίνης θα ανεβεί σημαντικά, αφού μετά τη συγχώνευση ένας όμιλος θα ελέγχει το 70% της παραγωγής καυσίμων.

    Ο κ.Ορφανός προειδοποίησε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβιο οι αντιδράσεις των εργαζομένων θα είναι σκληρές και θα περιλαμβάνουν οδυνηρούς αιφνιδιασμούς για την κυβέρνηση.

    Ο κ.Νικήτας, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ, δήλωσε ότι κατά την αναμόρφωση των ισολογισμών της ΠΕΤΡΟΛΑ ενόψει της συγχώνευσης, παρουσιάστηκαν διαφορές που αλλοιώνουν την εικόνα που έδειχνε την επιχείρηση κερδοφόρα, ενώ στην πραγματικότητα παρουσιάζει ζημιές.

    Ο κ.Νικήτας κατήγγειλε ότι όπως προκύπτει από τους φορολογικούς ελέγχους για την περίοδο 1993-1998, ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών ύψους 9 εκατ.ευρώ που έχει παρακρατηθεί από τους εργαζομένους στην ΠΕΤΡΟΛΑ δεν έχει αποδοθεί στο Δημόσιο. Κατήγγειλε επίσης ότι στις δεξαμενές και στον εξοπλισμό της ΠΕΤΡΟΛΑ δεν έχει γίνει κανένας τεχνικός έλεγχος, κάτι που σημαίνει ότι για να χρησιμοποιηθεί αυτή η υποδομή μετά τη συγχώνευση με τα ΕΛΠΕ πιθανότατα θα χρειαστεί μια μεγάλη επένδυση.

    Ο κ.Νικήτας υπογράμμισε επίσης ότι οι μισθοί στην ΠΕΤΡΟΛΑ είναι μικρότεροι κατά 40% από τους μισθούς στα ΕΛΠΕ και κατά συνέπεια αν περάσει η συγχώνευση, ή θα πρέπει να ανεβούν οι μισθοί της ΠΕΤΡΟΛΑ, κάτι που θεώρησε ασύμφορο οικονομικά, ή θα υπάρξει πίεση για "πάγωμα" των μισθών στα ΕΛΠΕ.

    Ο Γ.Δούρος, εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εταιρία διανομής των ΕΛΠΕ (ΕΚΟ-ΕΛΔΑ-Μαμιδάκης) που ελέγχει το 21% της αγοράς, σημείωσε ότι διακαής πόθος του ομίλου Λάτση είναι "να βάλει πόδι" στην εμπορία καυσίμων γι'αυτό κυρίως εποφθαλμιά τα πρατήρια των ΕΛΠΕ.

    Σημειώνεται ότι αυτά είναι 1.400 στην Ελλάδα, 75 στην Κύπρο, 80 στο Μαυροβούνιο, 16 στη Γεωργία, 20 στη Σερβία, 15 στη Βουλγαρία και 30 στην Αλβανία.

    Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι συνδικαλιστές του σωματείου των εργαζομένων στην πρώην Τράπεζα Εργασίας που απορροφήθηκε από τη Eurobank του ομίλου Λάτση. Ο Γ.Κοντογιάννης, πρόεδρος του σωματείου, δήλωσε ότι μετά τη συγχώνευση καταστρατηγήθηκαν όλες οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων με αποτέλεσμα να υπάρξει κύμα φυγής τραπεζοϋπαλλήλων αφού αποχώρησαν 850 από την πρώην τράπεζα Εργασίας και 500 από τον υπόλοιπο όμιλο, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη τράπεζα.

    Ο κ.Κοντογιάννης έκανε έκκληση προς τον όμιλο Λάτση για διάλογο προς αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και ευχήθηκε να μη ζήσουν τα ίδια οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, μετά το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την ΠΕΤΡΟΛΑ.

    [07] Δίκη ''17Ν'':Δεν κατέθεσε ο Ιερέας Τρ.Ξηρός

    15/07/2003 15:31:11

    Δεν κατέθεσε τελικά στο δικαστήριο ο ιερέας Τριαντάφυλλος Ξηρός ο οποίος είχε δηλώσει οτι είχε σκοπό να καταθέσει μόνο για το γιό του Σάββα. Μετά την άρνηση του Τριαντάφυλλου Ξηρού να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο αλλά και να προβεί σε διαβεβαιωση στην ιεροσύνη του ο πρόεδρος επισήμανε στο μάρτυρα οτι απο τη μελέτη της δικονομίας προέκυψε οτι δεν μπορεί να προχωρήσει η κατάθεσή του αν δεν προβεί σε διαβεβαίωση στην ιεροσύνη του.Τότε ο παπα-Τριαντάφυλλος του απάντησε: Δεν χρειάζεται να παραβείτε το νόμο . Δεν θα καταθέσω και είναι όλα όμορφα και ωραία.

    Στο δικαστήριο καταθέτει ο αρχιτέκτονας Μιχαήλ Καλογερόπουλος ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

    Οπως είπε ο μάρτυρας γνώρισε τον κατηγορούμενο με το όνομα Μιχαλης Οικονόμου το 1985 και απο τότε αναπτύχθηκε μεταξύ τους αμοιβαία συμπάθεια και φιλία.

    Ο κ. Καλογερόπουλος χαρακτήρισε τον Γιωτόπουλο πράο, μειλίχιο και γελαστό.

    Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο πολιτικό κλίμα που υπήρχε σε διάφορες οργανώσεις μετά τη μεταπολίτευση. Οπως τόνισε ακόμα και στις πιο ακραίες οργανώσεις δεν υπήρχε η έννοια του αρχηγου.

    Συμφωνα με τον κ. Καλογερόπουλο υπήρχε τότε ένας πολύ έντονος προβληματισμός στο κατά πόσο η μεταπολίτευση ήταν ένα μεταβατικό στάδιο. Πολλές οργανώσεις, όπως είπε ο μάρτυρας, ήταν σε ένα καθεστώς πολιτικής επιφυλακής καθώς υπήρχε η άποψη μήπως η πολιτική κατάσταση είναι παροδική και ξεπροβάλλει και πάλι ένα πραξικόπημα.

    Συμφωνα με τον κ. Καλογερόπουλο ο Γιωτόπουλος βρίσκεται στη θέση του κατηγορουμένου γιατί ανταποκρίνεται στο σκεπτικό που υπήρχε ανέκαθεν στις αρχές σύμφωνα με το οποίο ο καθοδηγητής της ''17Ν'' θα πρέπει να είναι απο το χώρο του Παρισιού.

    Ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε μάλιστα οτι με βάση αυτό το σκεπτικό επι σειρά ετών ακούγονταν πολλά ονόματα που πληρούσαν αυτές τις προϋποθέσεις οπως του Πάμπλο, της Λασιθιωτάκη, του Βότση, του Σκαρπαλέζου ή του Βασίλη Βασιλικού.

    [Φώτο-485192]

    [08] Συνάντηση Δρυ με αντιπροσωπείες αγροτών.

    15/07/2003 15:15:24

    Με δύο αντιπροσωπείες αγροτών συναντήθηκε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς.

    Στην πρώτη μετείχαν εκπρόσωποι αγροτών (αγροτικών συλλόγων-συνεταιρισμών) από το νομό Λάρισας, (επαρχία Αγιάς) με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ.Παττάκη.

    Η αντιπροσωπεία της Λάρισας έθεσε στον υπουργό Γεωργίας μια σειρά αιτημάτων από τα οποία κυρίαρχο ήταν το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και τον ΠΣΕΑ.

    Ο υπουργός Γεωργίας Γ.Δρυς έδωσε εντολή στον ΕΛΓΑ να επισπεύσει τις διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις χαλαζοπτώσεις της 22-5-2003 και της 28-6-2003.

    Παράλληλα, ανέθεσε σε συνεργάτη του να παρακολουθήσει, με στόχο την επίσπευση, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αναφέρονται σε μέτρα ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών.

    Στη δεύτερη μετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από την Κρήτη. ''Εθεσαν μια σειρά αιτήματα που απασχολούν όλη σχεδόν την Κρήτη, έχουν όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νομό Ηρακλείου.

    Ο υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε τους Κρήτες εκπροσώπους αγροτών ότι θα τους δώσει αναλυτική και τεκμηριωμένη απάντηση στα περισσότερα από τα προβλήματά τους, στην αυριανή ημερίδα που θα γίνει στα γραφεία της ΕΑΣ Ηρακλείου.

    Υπογράμμισε δε ότι:

    - Η ολοκλήρωση του σταφιδικού μητρώου -η παρουσίασή του θα γίνει αύριο- αποτελεί κατάκτηση των σταφιδοπαραγωγών. Είναι το εργαλείο που θα εξασφαλίζει το εισόδημα των παραγωγών, θα προστατεύει το μόχθο των πραγματικών αγροτών. Είναι ο μηχανισμός που θέτει τέρμα στις κάθε μορφής απάτες που λάμβαναν χώρα, γύρω από τη δαιχείριση του προϊόντος (σταφίδα) και κυρίως ότι προσφέρει στη χώρα τα τεκμήρια αξιοπιστίας που τόσο αμφισβητούσε η ΕΕ.

    Ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, επεσήμανε προς τους εκπροσώπους των αγροτών της Κρήτης, ότι η Πολιτεία έκανε ότι έπρεπε για να τους προσφέρει σιγουριά και διαφάνεια. Εξαρτάται πλέον από τους ίδιους η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση των μηχανισμών που ήδη λειτουργούν.

    [09] Συνάντηση Κ.Σημίτη με Κ.Δαφέρμο

    15/07/2003 14:47:16

    Την αναγκαιότητα αυστηρότατης εφαρμογής των υπαρχόντων νόμων στους επίορκους, τόνισε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Κωνσταντίνος Δαφέρμος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Ο κ. Δαφέρμος υπογράμμισε ότι στοίχημα του πρωθυπουργού είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς και σε ό,τι αφορά τα μέσα για το σκοπό αυτό είπε ότι υπάρχουν αυτά που ορίζει ο νόμος, ο έλεγχος των μηχανισμών των οργανισμών που διαχειρίζονται τις υποθέσεις του κοινού και η διευκόλυνση του κόσμου σε ό,τι αφορά στην επαφή του με τη διοίκηση.

    Ο κ. Δαφέρμος υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι τα εγκλήματα διαφθοράς της διοίκησης είναι μεγάλα εγκλήματα, γιατί ο καθένας θεωρεί την υπόθεσή του τη σοβαρότερη του κόσμου και αν δεν μπορεί να την επιλύσει τότε υπάρχει πρόβλημα.

    Τέλος, σε παρατήρηση ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, ο κ. Δαφέρμος είπε ότι δεν είναι τόσο εύκολο πράγμα να καταπολεμηθεί η διαφθορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 July 2003 - 20:30:15 UTC