Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Καραμανλή
  • [02] Οξεία κριτική Καραμανλή στον πρωθυπουργό στην ΚΕ της ΝΔ
  • [03] Oρκωμοσία αξιωματικών νοσηλευτών

  • [01] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Καραμανλή

    11/07/2003 14:10:54

    "Ακρως απαράδεκτη και επικίνδυνη" χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χ.Πρωτόπαπας τη δήλωση του Κ.Καραμανλή για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    "Δεν μπορεί ως δικαστής ο κ. Καραμανλής να βγάζει δικαστικές αποφάσεις, να σπιλώνει πρόσωπα και θεσμούς και να παρεμβαίνει με ωμό τρόπο στη δικαιοσύνη" τόνισε σχετικά ο κ. Πρωτόπαπας.

    Σχετικά με τις δηλώσεις του κ.Καραμανλή για τον εκλογικό νόμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε οτι ''Για μια φορά ακόμη η ΝΔ εμφανίζεται δέσμια μιας βαθειάς συντηρητικής αντίληψης που ζητά να μην αλλάξουν και αυτά που πρέπει να αλλάξουν''."Η ΝΔ ακολουθεί αυτή την πρακτική μολονότι οι πάντες παραδεχόμαστε πως το εκλογικό σύστημα χρήζει αλλαγών", δήλωσε ο κ.Πρωτόπαπας.

    [02] Οξεία κριτική Καραμανλή στον πρωθυπουργό στην ΚΕ της ΝΔ

    11/07/2003 13:30:58

    Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για προπαγάνδα και για τη δημιουργία θεμάτων που ως στόχο έχουν να εκτρέψουν την προσοχή των πολιτών απο τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του.

    Τόνισε οτι ο κ. Σημίτης έχει θέσει τη χώρα σε προεκλογική περίοδο άγνωστης διάρκειας και επανέφερε το αίτημά του για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε οτι το κόμμα του βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση, ανακοινώντας μάλιστα οτι θα ξεκινήσει άμεσα οικονομική εξόρμηση.Πρόσθεσε οτι η διαδικασία παρουσίασης του προγράμματος της ΝΔ θα κορυφωθεί με την εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος χωρίς όμως να προσδιορίσει το χρόνο.

    Ανέφερε οτι η χορήγηση διπλής υπηκοότητας στους Βορειοηπειρώτες αποτελεί σοβαρό ζήτημα και δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρήσει αλλοίωση του εκλογικού σώματος την ώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.Επανέφερε την πρότασή του για άνοιγμα όλων των κωδικών βουλευτών και διοικητών οργανισμών με νομοθετική ρύθμιση επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για την πρότασή του να ελέγξει τους κωδικούς η επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

    Ο κ. Καραμανλής επικαλέσθηκε έκθεση του εισαγγελέα Πρωτοδικών που αναφέρει για τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον κ. Θωμαδάκη οτι παρέβησαν με πρόθεση και δόλο τα καθήκοντά τους προκειμένου να προσπορήσουν παράνομο περιουσιακό όφελος σε τρίτους.

    Τέλος επανέφερε την πρόταση του για έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών απο το 1974 και απο το Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ επανέλαβε οτι δεν θα δεχθεί αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    [Φώτο-611165]

    [03] Oρκωμοσία αξιωματικών νοσηλευτών

    11/07/2003 11:34:00

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, επέδωσε σήμερα τα ξίφη στους νέους και νέες αξιωματικούς νοσηλευτές των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής στο Στρατόπεδο ''Σακέτα'' στην Αθήνα.

    Το καθιερωμένο όρκο έδωσαν 36 νέοι ανθυπολοχαγοί, ανθυποσμηναγοί και σημαιοφόροι, εκ των οποίων 9 ήταν άνδρες. Απο τη Σχολή αποφοίτησαν φέτος 4 νοσηλευτές απο την Αλβανία.

    Σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε την αναβάθμιση των σπουδών της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

    Απο το νέο ακαδημαϊκό έτος όσοι φοιτούν στη ΣΑΝ θα παρακολουθούν τα επιστημονικά μαθήματα, τα μαθήματα ιατρικής και νοσηλευτικής στη Σχολή Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Με αυτό τον τρόπο το πτυχίο της ΣΑΝ γίνεται ισότιμο των ΑΕΙ, όπως επισήμανε ο κ. Παπαντωνίου, ο οποίος παράλληλα εξήρε το έργο των νοσηλευτών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    Στην τελετή παρέστησαν επίσης η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των τριών κλάδων, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεορκισθέντων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 July 2003 - 11:30:10 UTC