Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιάδης:Κατάργηση εισιτηρίων σε κέντρα διασκέδασης.
  • [02] Δίκη 17Ν:Κονδύλης:Θεωρεί τον Κουφοντίνα συντάκτη των προκηρύξεων
  • [03] Τουρκία:Καταδικάζει την απόφαση στην υπόθεση Οτσαλάν
  • [04] Συνεδρίαση ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Πρόταση για τη διεξαγωγή συνεδρίου
  • [05] Ατυπη πνευμονία-«Υποπτο περιστατικό στην Πάτρα

  • [01] Φωτιάδης:Κατάργηση εισιτηρίων σε κέντρα διασκέδασης.

    02/07/2003 14:05:37

    Την κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης εισιτηρίων εισόδου σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

    Την κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης εισιτηρίων εισόδου σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή υποχρέωση έκδοσης εισιτηρίων έχουν μόνο τα ψυχαγωγικά κέντρα με ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων. Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού:

  • Καταργείται το εισιτήριο εισόδου στα καταστήματα που χρησιμοποιούν στερεοφωνική ή ηλεκτρονική μουσική (μπαρ, δισκοθήκες, Piano bar, restaurant κ.λπ.).

  • Παραμένει η υποχρέωση μόνο στα καταστήματα που παρέχουν ψυχαγωγία με ζωντανή μουσική με ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων. Στα λοιπά καταστήματα που παρέχουν ψυχαγωγία με ορχήστρα κάτω των τριών οργάνων η υποχρέωση καταργείται.

  • Σε περίπτωση προσφοράς «τάμπλ - ντότ ή "αλα-κάρτ" ορίζεται ελάχιστη τιμή κατανάλωσης, ως προκαταβολή, τουλάχιστον 25 ευρώ, η οποία θα συμψηφίζεται με την αξία των προσφερομένων ειδών.

  • Δεν θα εκδίδεται εισιτήριο εισόδου από τα καταστήματα (εστιατόρια, μπαρ, καφενεία κ.λπ.) όταν περιστασιακά και μέχρι δύο φορές το χρόνο διοργανώνουν εκδηλώσεις επ ευκαιρία θρησκευτικών εορτών και πανηγύρεων και χρησιμοποιούν ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων.

  • Επίσης δεν θα εκδίδουν εισιτήριο τα καταστήματα, για χορούς, δεξιώσεις ή άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα, Οργανισμούς, Οργανώσεις κ.λπ. εφόσον έχουν καταθέσει συμφωνητικό στη Δ.Ο.Υ.

    Στις περιπτώσεις που καταργείται το εισιτήριο εισόδου οι έλεγχοι πλέον θα εστιάζονται κυρίως στην έκδοση των αποδείξεων των σερβιρισθέντων ειδών.

    [Φώτο-471287]

    [02] Δίκη 17Ν:Κονδύλης:Θεωρεί τον Κουφοντίνα συντάκτη των προκηρύξεων

    02/07/2003 13:11:52

    Ως συντάκτη των προκηρύξεων της ''17 Νοέμβρη'' θεωρούσε τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο Σωτήρης Κονδύλης, όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, κατά τη διάρκεια εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισής του.

    Ο Σωτήρης Κονδύλης επανέλαβε στο δικαστήριο όσα είχε ισχυριστεί ενώπιον του εφέτη ανακριτή, αναφέροντας ο Δημήτρης Κουφοντίνας του είχε δείξει χειρόγραφα προσχέδια προκηρύξεων της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια συζητήσεων που είχαν.

    Ο Κονδύλης είπε ακόμη ότι τα αποσπάσματα αυτά τα έβλεπε δημοσιευμένα με διαφορετική όμως διατύπωση. Οπως επισήμανε ο κατηγορούμενος, δεν είχε αναγνωρίσει απο το γραφικό χαρακτήρα τον συντάκτη, αλλά πίστευε ότι αυτός ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ενώ πιθανολόγησε ότι υπήρχε και άλλο άτομο που τον βοηθούσε στη σύνταξη των προσχεδίων των προκηρύξεων.

    Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη κ. Γιάννης Σταμούλης προσκόμισε στο δικαστήριο αντίγραφο τραπεζικής συναλλαγής, απο το οποίο, όπως ανέφερε, προκύπτει ότι στις 20/11/1990- ημέρα που έγινε η επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη στη Νέα Ερυθραία - στην οποία φέρεται να συμμετείχε ο Ηρακλής Κωστάρης- ο κατηγορούμενος διεκπεραίωνε οικονομική υπόθεση της εταιρίας ''Αφοι Βεργέτη'', όπου εργαζόταν απο το 1989 έως το 1991 και απο το 1992 έως το 1997.

    [Φώτο-562360]

    [03] Τουρκία:Καταδικάζει την απόφαση στην υπόθεση Οτσαλάν

    02/07/2003 13:04:20

    Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του εξέφρασε την έκπληξή του και καταδίκασε την απόφαση δικαστηρίου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν το 1999. Αναφέρει ότι η απόφαση αυτή δεν αλλάζει σε τίποτα την πραγματικότητα ότι δηλαδή τα άτομα αυτά συνεργάστηκαν με την τρομοκρατική οργάνωση όπως σημειώνει δηλαδή το ΡΚΚ.

    Η απόφαση αυτή, καταλήγει η ανακοίνωση δεν ανταποκρίνεται καθόλου στις προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας όσον αφορά τον αντιτρομοκρατικό αγώνα και δεν ικανοποιεί την τουρκική κοινή γνώμη.

    [04] Συνεδρίαση ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Πρόταση για τη διεξαγωγή συνεδρίου

    02/07/2003 11:45:04

    Με τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη δρομολόγηση των πολιτικών πρωτοβουλιών που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο κυβερνητικός ανασχηματισμός.

    Το πρωί 4 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, κατέθεσαν πρόταση για τη διεξαγωγή προγραμματικού και καταστατικού συνεδρίου, σε χρόνο που θα επιλέξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

    Τα τέσσερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αντώνης Κοτσακάς, ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Ραφτόπουλος και οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Θεσσαλονίκης Νίκος Γιαννόπουλος και Πάτρας Χρήστος Λιακόπουλος.

    Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της πρότασης ο Αντώνης Κοτσακάς, στόχος της πρότασης είναι να βοηθήσει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στην ανάταξη του ΠΑΣΟΚ και την επανασύνδεσή του με τους πολίτες. Μεταξύ των καταστατικών αλλαγών που προτείνονται είναι και η πρόβλεψη διαδικασίας για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, αν και όποτε υπάρξει τέτοια ανάγκη.

    Ειδικά για το ζήτημα αυτό ο κ. Κοτσακάς ανέφερε ότι είχε τεθεί ως θέμα στο προηγούμενο συνέδριο, αλλά δεν είχε αντιμετωπιστεί, καθώς παραπέμφθηκε στην Διάσκεψη που έγινε αργότερα, αλλά και εκεί το θέμα δεν τέθηκε.

    [Φώτο-417838]

    [05] Ατυπη πνευμονία-«Υποπτο περιστατικό στην Πάτρα

    01/07/2003 23:43:41

    Ενα κοριτσάκι ηλικίας 7 ετών από το Τορόντο του Καναδά που βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά του στη Λευκάδα παρουσίασε συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της άτυπης πνευμονίας και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου. Κοντά του είναι η μητέρα του ενώ προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί για τον πατέρα του παιδιού. Αύριο αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα των αιματολογικών και λοιπών ειδικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για περιστατικό που σχετίζεται με την άτυπη πνευμονία ή για κάποιο κοινό εποχικό νόσημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 July 2003 - 11:30:13 UTC