Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Προώθηση του «Οδικού Χάρτη
  • [02] Ρόδος: Ομιλία Σκανδαλίδη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ
  • [03] Διακοπή κυκλοφορίας στην Ποσειδώνος αύριο
  • [04] Θεσσαλονίκη: 29 άτομα στον εισαγγελέα για τα επεισόδια

  • [01] Παπανδρέου: Προώθηση του «Οδικού Χάρτη

    22/06/2003 18:13:14

    «Η σημερινή συνάντηση του «Κουαρτέτου στην Ιορδανία σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα και τη θέληση της διεθνούς κοινότητας να περάσει το μήνυμα ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής ευκαιρίας και ότι είμαστε προσηλωμένοι στην προώθηση του «Οδικού Χάρτη, δήλωσε το απόγευμα ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων του Συμβουλίου, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση του «κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση), στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που πραγματοποιείται έξω από το Αμάν, στην Ιορδανία. Πρόσθεσε δε ότι το «κουαρτέτο θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε καμιά εξτρεμιστική ενέργεια να μην υπονομεύσει την προσπάθειά του.Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ακόμη ότι στη συνάντηση που θα έχει σε λίγες μέρες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, στην Ουάσιγκτον, «θα επιβεβαιωθεί η κοινή βούληση της διεθνούς κοινότητας και θα ενισχυθεί η πρόθεση και η διάθεση να λυθεί το πρόβλημα. Πολλές προσπάθειες στο παρελθόν απέτυχαν. Για αυτόν ακριβώς το λόγο έχουμε τον «Οδικό Χάρτη.

    [02] Ρόδος: Ομιλία Σκανδαλίδη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

    22/06/2003 16:29:17

    «Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της δόξας της και αυτό το οφείλει στην αξιοπιστία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, η απουσία του οποίου θα έβλαπτε σοβαρά τον τόπο. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο ναδίρ της αξιοπιστίας του. Για το λόγο αυτό και για να συνεχίσει η Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή θα πρέπει το κόμμα να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κερδίσει την αξιοπιστία του.Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, κατά τη διάρκεια του νομαρχιακού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο συγκρότημα Δωδεκανήσου, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, παρουσία των βουλευτών Δημ. Κρεμαστινού, Κ. Σφυρίου και Βασ. Παπανικόλα, του μέλους της ΚΕ Παντελή Οικονόμου και δεκάδων στελεχών του κόμματος.Στην ομιλία του, ο κ. Σκανδαλίδης εξήρε τις προσπάθειες που έγιναν στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κυρίως απο τον πρωθυπουργό για τον οποίο είπε οτι «κάποιοι προσπαθούν να αποστρατεύσουν και να οδηγήσουν το κόμμα σε μιας στρατηγικής σημασίας ήττα. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε οτι «η ήττα θα επέλθει για το ΠΑΣΟΚ εάν οριστικοποιηθεί το κλίμα της εσωστρέφειας και της διαδοχολογίας. Οσοι όμως απεργάζονται αυτά τα σενάρια, είπε ο κ. Σκανδαλίδης, «κάνουν ασκήσεις επι χάρτου και προέρχονται απο δυνάμεις που πιστεύουν οτι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποδιαρθρωθεί. Ομως τόσο το ΠΑΣΟΚ οσο και ο Κώστας Σημίτης δεν ολοκλήρωσαν τον ιστορικό τους κύκλο.

    [Φώτο-180038]

    [03] Διακοπή κυκλοφορίας στην Ποσειδώνος αύριο

    22/06/2003 16:03:22

    Κλειστή για οχτώ ώρες, από 6πμ μέχρι 2μμ, θα είναι αύριο η μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα της λεωφόρου Ποσειδώνος στο τμήμα μεταξύ της οδού Βήτα και της εισόδου των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό, λόγω εργασιών της ΔΕΗ.

    [04] Θεσσαλονίκη: 29 άτομα στον εισαγγελέα για τα επεισόδια

    22/06/2003 15:34:00

    Εικοσιεννέα άτομα, από τα 100 που προσήχθησαν στην αστυνομία, για τα χθεσινά επεισόδια, στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν, σήμερα στο απόγευμα, στον εισαγγελέα προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Από τους 29 συλληφθέντες οι 20 είναι Έλληνες και οι εννέα αλλοδαποί ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται μια γυναίκα και τρείς ανήλικοι.Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες από το πρωί σήμερα συγκεντρώθηκαν εξω από τα δικαστήρια όπου επρόκειτο να οδηγηθούν περι τους 100 νεαρούς.Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένα από τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος.Στο μεταξύ, στο κτίριο της Θεολογικής σχολής εξακολουθεί να παραμένει μικρή ομάδα νεαρών, ενώ τα ξημερώματα αποχώρησαν από το νέο κτίριο της Φιλοσοφικής και οι τελευταίοι καταληψίες και το κτίριο παραδόθηκε στις πρυτανικές αρχές και κλειδώθηκε.Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, οι ζημιές που προκάλεσαν οι νεαροί στο κτίριο της Φιλοσοφικής σχολής δεν ήταν εκτεταμένες και περιορίστηκαν στην καταστροφή κλειδαριών και μέρους των εργαστηρίων. Ακριβής εκτίμηση των ζημιών θα γίνει αύριο από ειδική επιτροπή του πανεπιστημίου.Οσον αφορά τις γενικότερες ζημιές από τις επιθέσεις των αναρχικών στην πόλη, τα συνεργεία καταγραφής (απαρτίζονται από εκπροσώπους του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης , της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Νομαρχίας) έχουν ήδη ξεκινήσει το έργο τους.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές από τις επιθέσεις των αναρχικών είναι συνολικά 30 ανάμεσα στα οποία και υποκαταστήματα τραπεζών. Δυο αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν ενώ τρία ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Η πλειονότητα των καταστημάτων που υπέστησαν την καταστροφική μανία της ομάδας των αναρχικών βρίσκονται σε τμήμα της οδού Εγνατία κοντά στη διασταύρωση της με την οδό Αγίας Σοφίας.

    [Φώτο-603562]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 June 2003 - 20:30:10 UTC