Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακοπή ρεύματος στην Αθήνα
  • [02] Υπουργός Αμυνας-Παρουσίαση βιβλίου-Παραιτήσεις στελεχών.
  • [03] ΠΑΣΟΚ - Παραίτηση Μανίκα - Νεονάκη - Δηλώσεις - Λαλιώτης
  • [04] Χαλκιδική:Αρχίζει αύριο η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ
  • [05] Παραιτήθηκαν οι κύριοι Νεονάκης και Μανίκας
  • [06] Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας.

  • [01] Διακοπή ρεύματος στην Αθήνα

    18/06/2003 14:25:15

    Διακοπή ρεύματος η οποία επεκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής των Αθηνών και των προαστίων παρατηρείται αυτή την ώρα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΔΕΗ αποδίδεται σε βλάβη που σημειώθηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Πλατείας Κουμουνδούρου.

    [02] Υπουργός Αμυνας-Παρουσίαση βιβλίου-Παραιτήσεις στελεχών.

    18/06/2003 13:53:29

    Τις παραιτήσεις των κυρίων Νεονάκη και Μανίκα σχολίασαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά την παρουσίαση του βιβλίου του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου "Σύγχρονο κράτος για μια ισχυρή κοινωνία" στην Αίγλη του Ζαππείου.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σχολίασε ότι στην πολιτική η παραίτηση αποδεικνύει ευθιξία. Αλλά είναι ένα θέμα πρόσθεσε το οποίο θα συζητηθεί σε άλλο επίπεδο.

    Η Τόνια Αντωνίου χαρακτήρισε προσωπική την απόφαση των δυο στελεχών του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση και δεν του αξίζει η εικόνα που έχει σήμερα.

    Ο Παναγιώτης Φασούλας σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι βρώμικο για να χρειάζεται αυτοκάθαρση.

    Στην παρουσία του βιβλίου παραβρίσκονταν μεταξύ άλλων οι Παναγιώτης Κρητικός, Κίμωνας Κουλούρης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Κώστας Γείτονας, ο κ. Κοσμίδης, Χρήστος Βερελής, ο κ. Σκουλάκης, Απόστολος Φωτιάδης, Ευάγγελος Μαλέσιος, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Θόδωρος Τσουκάτος και ο κ. Μαντέλης.

    [03] ΠΑΣΟΚ - Παραίτηση Μανίκα - Νεονάκη - Δηλώσεις - Λαλιώτης

    18/06/2003 13:42:18

    ''Για προσχηματική επίθεση στο πρόσωπό του με σκοπό την μείωση του έργου της κυβέρνησης'' κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Α Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Στ. Μανίκας στην επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό με την οποία παραιτείται από υπουργός Επικρατείας.Τονίζει ότι στόχος του ''είναι η ελεύθερη από υπουργικά αξιώματα ηθική του δικαίωση''.

    Εξάλλου ο Μιχάλης Νεονάκης, στη δήλωση παραίτησής του απο μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει οτι νοιώθει δικαιωμένος απο το χθεσινό πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,που αποδεικνύει χωρίς καμία αμφιβολία οτι όλες οι συναλλαγές του στο ΧΑΑ ήταν απολύτως νόμιμες και διαφανείς.

    Στο μεταξύ,στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του CD Rom των ''Νέων'' για τον ''Αντρέα της Αντίστασης'' , που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις παραιτήσεις των Στέφανου Μανίκα και Μιχάλη Νεονάκη. ''Επισημαίνεται και υπενθυμίζεται ότι η πίστη μας στη διαφάνεια,τη νομιμότητα και το δημοκρατικό ήθος είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχυει παντού και πάντα, για τους πάντες και τα πάντα'',τόνισε.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν οι παραιτήσεις αποτελούν πλήγμα κατά της κυβέρνησης,ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Δασκαλάκης είπε ότι «το πλήγμα μπορεί να αποτελέσει και αφετηρία αναγέννησης. Το δράμα, όμως, είναι ότι τα αντανακλαστικά της κοινωνίας εκδηλώνονται κατά πολύ νωρίτερα από τα αντανακλαστικά των αρμοδίων.

    [04] Χαλκιδική:Αρχίζει αύριο η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

    18/06/2003 12:58:14

    Κορυφώνονται σήμερα οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα αρχίσει αύριο στη Χαλκιδική.

    Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές της χώρας για την ασφαλή διεξαγωγή των εργασιών, ενώ δρακόντεια μέτρα έχουν ληφθεί από την αστυνομία καθώς στην περιοχή συρρέουν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης.

    Την Παρασκευή η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις. Η ασφάλεια των ξένων προσκεκλημένων είναι αδιαπραγμάτευτη, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Το πρωί υπο τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Ο κ.Σημίτης θα αναχωρήσει το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη όπου αναμένεται να έχει τις πρώτες συναντήσεις με ομολόγους του.Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ολοκληρώνοντας το γύρο των πρωτευουσών.

    Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι στη Σύνοδο της Χαλκιδικής η ΕΕ θα αποφασίσει από κοινού τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η διακυβερνητική και ευχήθηκε η Σύνοδος να καταλήξει σε θετικά συμπεράσματα που θα επιτρέψουν την πρόοδο του ευρωπαϊκού συντάγματος αλλά και την εφαρμογή της πολιτικής για τη λαθρομετανάστευση.

    [Φώτο-600873]

    [05] Παραιτήθηκαν οι κύριοι Νεονάκης και Μανίκας

    18/06/2003 12:13:00

    Tις παραιτήσεις τους υπέβαλαν το πρωί το μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Νεονάκης και ο υπουργός Επικρατείας Στέφανος Μανίκας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι παραιτήσεις τους υποβλήθηκαν για λόγους ευθιξίας και συνδέονται με τη χθεσινή αποκάλυψη στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το ΧΑΑ, πορίσματος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, ότι είχαν ''τζιράρει'' στο χρηματιστήριο πάνω από 22 δισεκατομμύρια δραχμές.

    Την επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι δεν προκύπτουν συστηματικές ενδείξεις παραβατικής συμπεριφοράς ή συμμετοχής σε εγχείρημα κατάχρησης αγοράς.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για έγκλημα στο Χρηματιστήριο, τόνισε ότι τώρα κρίνονται η συνέπεια, η αξιοπιστία και οι σχέσεις της κυβέρνησης με τα καταγγελόμενα, και επισήμανε ότι υπήρξε προεκλογική παρέμβαση από την κυβέρνηση προκειμένου να κερδηθούν οι εκλογές.

    [Φώτο-467299]

    [06] Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας.

    18/06/2003 10:16:04

    Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,σημειώθηκε στις 08.25 το πρωί, απο απόσταση 70 χιλιομέτρων βόρειας της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στην περιοχή των Ψαχνών της Ευβοίας. Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι ως προς την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας από την περιοχή των Ψαχνών της Εύβοιας όπου ήταν το επίκεντρο του σημερινού πρωινού σεισμού μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. ''Η περιοχή είναι σε διέγερση. Παρακολουθούμε το φαινόμενο'', δήλωσε στο ΑΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μακρόπουλος. ''Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι ο ίδιος εστιακός χώρος είχε δώσει άλλους δύο σεισμούς μεγέθους περίπου 4,7 ρίχτερ την Παρασκευή το πρωί, ενώ ο σημερινός ήταν λίγο μεγαλύτερος'', συμπλήρωσε ο κ. Μακρόπουλος και διευκρίνισε ότι

    ''στατιστικά και ιστορικά η περιοχή αυτή δεν έχει δώσει μεγαλύτερο σεισμό''. [Φώτο-598545]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 June 2003 - 11:30:15 UTC