Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] TVX Hellas:Οι Μεταλλωρύχοι συνεχίζουν την κινητοποίηση
  • [02] Πυροβόλησε μοτοσυκλετιστή
  • [03] Συνελήφθη για πλαστογραφία και απάτη
  • [04] Υπο έλεγχο φωτιά στην Τερψιθέα Γλυφάδας
  • [05] Εκτακτα μέτρα για την έξοδο του τριημέρου-Υψηλές θερμοκρασίες
  • [06] Στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός
  • [07] Εθνική Τράπεζα - Διοίκηση - Επικεφαλής μονάδων εξωτερικού.

  • [01] TVX Hellas:Οι Μεταλλωρύχοι συνεχίζουν την κινητοποίηση

    13/06/2003 13:56:03

    Αποφασισμένοι να παραμείνουν στις στοές των μεταλλείων στο Στρατώνι της Χαλκιδικής, δηλώνουν οι μεταλλωρύχοι της TVX Hellas, παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστο Πάχτα ότι θα υπάρξει διάδοχο σχήμα, τα μεταλλεία θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους και θα δεν θα θιγούν τα δικαιώματα τους.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα αποφάσισαν να παραμείνουν στις στοές ωσότου υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Πάχτα, ωστόσο αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία πείνας που έκαναν εδώ και 12 ημέρες.

    [02] Πυροβόλησε μοτοσυκλετιστή

    13/06/2003 13:45:10

    Αγνωστος ακινητοποίησε με την απειλή όπλου, 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Επταχάλκου τον Χρήστο Χιώλο, 32 ετών, και του ζήτησε τη μοτοσυκλέτα του. Ο Χιώλος αντέδρασε και τότε ο άγνωστος τον πυροβόλησε δύο φορές, μία στο χέρι και μία στα πόδια και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

    Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε απο περιοίκους που άκουσαν τους πυροβολισμούς στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται, ενώ όπως είπαν οι γιατροί δεν διατρέχει κίνδυνο.

    Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, που όμως μέχρι στιγμής παραμένει ασύλληπτος.

    [03] Συνελήφθη για πλαστογραφία και απάτη

    13/06/2003 13:45:03

    Συνελήφθη προχθες απο αστυνομικούς του τμήματος Αμαρουσίου η Ελένη Δέδε, 48 ετών, γιατί όπως προέκυψε απο έρευνα το τελευταίο έτος στο Κέντρο Αισθητικής που διατηρεί στο Ηράκλειο Αττικής, αφαιρούσε πορτοφόλια απο τσάντες πελατισσών της και πλαστογραφώντας διάφορα έγγραφά τους προέβαινε στη λήψη δανείων απο τράπεζες στην αγορά αυτοκινήτων και άλλων εμπορευμάτων.

    Η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σήμερα στο 17ο τακτικό ανακριτή.

    [04] Υπο έλεγχο φωτιά στην Τερψιθέα Γλυφάδας

    13/06/2003 12:34:30

    Υπο έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί απο άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία στην περιοχή Τερψιθέα Γλυφάδας στην Αττική.Στην κατάσβεση πήραν μέρος 8 οχήματα με 26 πυροσβέστες και 2 πυροσβεστικά αερ/φη

    [Φώτο-483266]

    [05] Εκτακτα μέτρα για την έξοδο του τριημέρου-Υψηλές θερμοκρασίες

    13/06/2003 12:22:32

    Αυξημένη αλλά χωρίς μέχρι στιγμής ιδιαίτερα προβλήματα είναι η κίνηση των αυτοκινήτων και στις δυο εθνικές οδούς ενόψει της εξόδου του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

    Η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα ενώ από τις 3 αναμένεται να παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου από το Δαφνί ως τα διόδια της Ελευσίνας και την Κακιά Σκάλα.

    Από τις 4 έως τις 9 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις εθνικές οδούς με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόννου. Ανάλογα μέτρα αναμένεται να ληφθούν και αύριο. Αυξημένη είναι από το πρωί και η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

    Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες ενώ στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

    [Φώτο-579005]

    [06] Στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός

    13/06/2003 12:14:44

    Το Βερολίνο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο του ''γύρου των πρωτευουσών'' ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Σημίτης συναντάται με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Κατά τη συνάντηση εξετάζονται τα αποτελέσματα της συντακτικής συνέλευσης για το Μέλλον της Ευρώπης, οι απόφασεις για τη νέα Διακυβερνητική Διασκεψη, η μεταναστευτική πολιτική, οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τα δυτικά Βαλκάνια, καθώς και οι εξελίξεις στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή.

    Αύριο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Βιένη, όπου θα συναντηθεί με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βολφγκάνγκ Σιούσελ.

    Στο μεταξύ στη σύνοδο κορυφής αναφέρεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ο κ. Γιαννίτσης τονίζει ότι οι αποφάσεις για το ζήτημα του Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα σηματοδοτήσουν μια πολύ σημαντική πτυχή και επιτυχία της προεδρίας μας. Τονίζει ότι στην ατζέντα της συνόδου είναι το θέμα της μετανάστευσης και της λαθρομετανάστευσης και οι διατλαντικές σχέσεις και οι σχέσεις με τα δυτικά Βαλκάνια.

    Ο κ. Γιαννίτσης απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξουν αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το θέμα της Τουρκίας τόνισε ότι για την υπόθεση αυτή υπάρχουν ήδη οι αποφάσεις της Κοπεγχάγης και η Τουρκία τις γνωρίζει και μπορεί να σταθμίσει αν οι κινήσεις που κάνει εντάσσονται στη λογική της ευρωπαϊκής προσέγγισής της ή όχι.

    [Φώτο-595979]

    [07] Εθνική Τράπεζα - Διοίκηση - Επικεφαλής μονάδων εξωτερικού.

    13/06/2003 10:48:45

    Η έμφαση που δίνει η Εθνική Τράπεζα στην εξωστρέφεια της εντείνεται με την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό και την αναδιάρθρωση του δικτύου της που ήδη ολοκληρώθηκε επισήμανε ο διοικητής της τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ετήσιας συνάντησης στην Αθήνα όλων των επικεφαλής των μονάδων εξωτερικού του ομίλου.

    Ήδη το 25% των οργανικών κερδών του ομίλου προέρχεται από το διεθνές δίκτυο και η τάση αυτή θα ενισχύεται σταθερά στο μέτρο που η δραστηριότητα στο εξωτερικό θα διευρύνεται, επισήμανε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας. Ο Θ.Καρατζάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μάνατζμεντ του δικτύου του εξωτερικού και στην ανάγκη δημιουργίας ισχυρών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ τους ώστε κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα ζήτημα να επιλύεται άμεσα. Ο κ.Καρατζάς επανέλαβε την δέσμευση της Εθνικής για μόνιμη παρουσία στις χώρες της Βαλκανικής όπου ήδη δραστηριοποιείται, παρουσία που δεν αποσκοπεί στο εύκολο κέρδος, αλλά στην συμβολή στην ενίσχυση των τοπικών οικονομικών με αμοιβαίο όφελος.

    Ο υποδιοικητής της Εθνικής Απόστολος Ταμβακάκης τόνισε ότι την τελευταία τριετία πραγματοποιήθηκε εκλογίκευση του δικτύου καταστημάτων του εξωτερικού με οικονομικά κριτήρια. Έκλεισαν 70 περίπου μονάδες και σήμερα το δίκτυο αριθμεί 260 μονάδες με 5.200 υπαλλήλους. Το 20% του συνολικού ενεργητικού του Ομίλου είναι εκτός Ελλάδος. Επίσης το 95% του μάνατζμεντ του δικτύου εκτός Ελλάδος άλλαξε την τελευταία τριετία δίνοντας προτεραιότητα σε τοπικά στελέχη με μεγάλη εμπειρία και σε Έλληνες με επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό. Για την ανάπτυξη στα Βαλκάνια επισήμανε ότι το 80% με 85% των επιπλέον κερδών απο το δίκτυο του εξωτερικού τα επόμενα έτη θα έρχεται από την δραστηριότητα στις χώρες της περιοχής.

    Ο διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων της Εθνικής Αγις Λεώπουλος έδωσε έμφαση στα συστήματα παρακολούθησης της απόδοσης των μονάδων του εξωτερικού και στην βελτίωση της επικοινωνίας με την κεντρική διοίκηση και μεταξύ τους.

    Η Όμιλος της Εθνικής Τραπεζας διαθέτει σήμερα παρουσία σε 18 χώρες του κόσμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 June 2003 - 11:30:14 UTC