Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτική αντιπαράθεση για ανεργία και πτωχεύσεις
  • [02] Ο ανακριτής καλεί τον εκδότη Γ.Μιχαλόπουλο
  • [03] Προσαγωγή υπόπτου για συμμετοχή στη 17Ν
  • [04] Βγήκε το πόρισμα για το τροχαίο στα Τέμπη
  • [05] Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Αλγερία
  • [06] Ατυπη πνευμονία:Νέα κρούσματα σε Ταϊβάν και Κίνα

  • [01] Πολιτική αντιπαράθεση για ανεργία και πτωχεύσεις

    22/05/2003 14:23:09

    Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική αλλά και για τη στάση της στο θέμα των πτωχεύσεων επιχειρήσεων, διατύπωσε η ΝΔ ύστερα από σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος τόνισε ότι οι εξελίξεις αυτές οφείλονται στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη η οποία εμφανίζεται ως ανεύθυνος παρατηρητής κατηγορώντας όλους τους άλλους.

    Κάλεσε τον υπουργό Τύπου να δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία και την απασχόληση και επικαλέστηκε πίνακα από την έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος σύμφωνα με τον οποίο η απασχόληση στη χώρα μας την τελευταία τετραετία μειώθηκε κατά 0,4%.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας επέκρινε τον κ. Ρουσσόπουλο για το γεγονός οτι αμφισβήτησε τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ χωρίς να αντιπαραθέσει άλλα δεδομένα και τόνισε πως επι τη βάσει των στοιχείων που έχει παρουσιάσει ''όσες επιχειρήσεις έκλεισαν είναι σαφώς λιγότερες απο όσες άνοιξαν, ενώ είναι σταθερά θετικό το ισοζύγιο της απασχόλησης. Δεν μπορεί λοιπόν η ΝΔ να αμφιβητεί αυτή τη διαπίστωση χωρίς να προσκομίζει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της''.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη πως η ΝΔ θα πρέπει να αναφέρει ''ποιές διαρθρωτικές αλλαγές επικαλείται'', δεδομένου οτι ήδη υλοποιούνται πολλές διαφθρωτικές αλλαγές. ''Δεν μπορεί να παίζει κάποιος με τον πόνο των ανέργων, εμείς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την επανένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία'', σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας και κάλεσε προσωπικά τον κ. Ρουσσόπουλο να απαντήσει ευθέως αν η τόνωση της ανταγωνιστικότητας που επιζητά σημαίνει περικοπή των μισθών των εργαζομένων, όπως πρότεινε τις προάλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

    Απαντώντας επίσης σε ερώτηση σχετική με τις λύσεις της πρόωρης συνταξιοδότησης που έχουν επανειλημμένα δοθεί απο επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα, ο κ. Πρωτόπαπας επισήμανε πως επρόκειτο για μεμονωμένες περιπτώσεις που αναφέρονταν σε μεγάλες επιχειρήσεις και που τέθηκαν σε εφαρμογή λόγω των ιδιωτικοποιήσεων και χάρη της βιωσιμότητας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

    Τέλος, αναφορικά με τις επιχειρήσεις που κλείνουν ο κ. Πρωτόπαπας παρατήρησε πως δεν πρέπει να προσθέτουμε ανόμοιες περιπτώσεις διότι οδηγούμαστε σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

    [02] Ο ανακριτής καλεί τον εκδότη Γ.Μιχαλόπουλο

    22/05/2003 14:14:02

    Σε απολογία ενώπιον του 22ου τακτικού ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση των εκβιασμών, καλείται ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Ο ανακριτής έστειλε κλήση για την Δευτέρα το πρωί στον εκδότη, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εκβίασης κατά συρροή τετελεσμένη και απόπειρα απάτης κατά συρροή, αδικήματα που είναι σε βαθμό κακουργήματος.

    Σε βάρος του εκδότη είχε ασκηθεί δίωξη τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά απο προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή καταγγελίες για εκβιάσεις επιχειρηματιών.

    [Φώτο-549988]

    [03] Προσαγωγή υπόπτου για συμμετοχή στη 17Ν

    22/05/2003 12:40:17

    Προσήχθη σήμερα τα ξημερώματα άνδρας ηλικίας 50 ετών στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ως ύποπτος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας συνελήφθη εντος των ορίων του νομού Αττικής και φέρεται να είναι μέλος της πρώτης γενιάς της Οργάνωσης.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έφθασε στον ύποπτο μετά απο ταυτοποίηση αποτυπωμάτων που βρέθηκαν σε ένα αντικείμενο σε γιάφκα που χρησιμοποίησε η Οργάνωση.

    Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία του φερόμενου ως μέλους της πρώτης γενιάς της «17 Νοέμβρη και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκο και του έχουν δώσει τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να τα αξιολογήσει και να αποφασίσει για τα περαιτέρω.

    [04] Βγήκε το πόρισμα για το τροχαίο στα Τέμπη

    22/05/2003 12:08:20

    Παραποιημένα ήταν το σασί και η μηχανή του λεωφορείου που μετέφερε τους 21 άτυχους μαθητές του Μακροχωρίου που έχασαντη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα της κοιλάδας των Τεμπών.

    Εξάλλου,το μοιραίο φορτηγό είχε φθαρμένα ελαστικά και υπήρχαν

    «κόφτες στους ταχογράφους και των δύο αυτοκινήτων.

    Ακόμη η φονική νταλίκα έτρεχε υπερβολικά και στη στροφή (δεξιά),πριν τη σύγκρουση,οι πίσω ρόδες του ρυμουλκού σηκώθηκαν στον αέρα και χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος,με αποτέλεσμα να γίνει το μακελειό.

    Τα παραπάνω στοιχεία - διαπιστώσεις εμπεριέχονται στο πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που ερεύνησαν το πολύνεκρο τροχαίο των Τεμπών,το οποίο συνέβη στις 13 Απριλίου και ρίχνουν νέο φως στα αίτια του δυστυχήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

    Το πόρισμα παραδόθηκε και ενσωματώθηκε στο φάκελο της ανάκρισης που επιδόθηκαν χθες και στην Τροχαία Λάρισας.

    Στο μεταξύ,το ενδιαφέρον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας προκάλεσε η διανομαρχιακή σύσκεψη της 18ης Μαΐου στα Αμπελάκια με σκοπό την προώθηση της κατασκευής της σήραγγας των Τεμπών.Δέκα ημέρες μετά τη σύσκεψη των νομαρχών Θεσσαλίας και Βόρειας Ελλάδας στην ιστορική κοινότητα,τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κων. Στεφανόπουλος όσο και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης αναλαμβάνουν με επιστολές τους την δέσμευση να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του έργου.

    Ο μεν κ. Στεφανόπουλος δηλώνει ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων του θα παρακολουθήσει το θέμα του οδικού άξονα της κοιλάδας των Τεμπών, ο δε κ. Κακλαμάνης με επιστολή του στην αρμόδια υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου ζητά να ενημερώσει τους νομάρχες της Θεσσαλίας και Βόρειας Ελλάδας σχετικά με τις απόψεις της γύρω απο το αίτημα των νομαρχών αλλά και τις ενέργειες του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    [05] Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Αλγερία

    22/05/2003 11:51:59

    Τουλάχιστον 540 νεκροί, 5000 τραυματίες και εκατοντάδες αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε χθες την ανατολική Αλγερία. Περισσότερο επλήγη η πόλη Ρουίμπα, 30 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι, όπου όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Ρόιτερ, τα πάντα κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα. Στη γειτονική πόλη Θένια κατέρρευσε ένα σχολείο και υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένες οικογένειες.

    Τα συνεργεία διάσωσης δίνουν μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα ερείπια, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Ουγιαχία εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά.

    Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις εξακολουθούν να σπέρνουν τον πανικό στους σεισμόπληκτους ενώ ο κύριος σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και τις ακτές της Ισπανίας.

    Τόσο η γαλλική όσο και η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσαν ότι προσφέρονται να αποστείλουν βοήθεια για τα θύματα του φονικού σεισμού

    [06] Ατυπη πνευμονία:Νέα κρούσματα σε Ταϊβάν και Κίνα

    22/05/2003 11:48:50

    Εξήντα πέντε νέα ύποπτα κρούσματα άτυπης πνευμονίας κατέγραψαν μέσα σε μία ημέρα οι αρχές της Ταϊβάν, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών στους 483.

    Οι 65 νέες περιπτώσεις του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) αποτελούν αριθμό ρεκόρ για το νησί, που βρίσκεται στην τρίτη θέση στον αριθμό των κρουσμάτων, μετά την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

    Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι οι νεκροί έφτασαν τους 60 ενώ 74 άνθρωποι έχουν ήδη αναρρώσει από την ασθένεια.

    Την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέκτεινε την ταξιδιωτική οδηγία που είχε εκδόσει για την Ταϊπέι σε όλη την Ταϊβάν.

    Στο μεταξύ το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν και 26 προσβλήθηκαν από τον ιό SARS το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα.

    Στην Καμπότζη ένα 16χρονο αγόρι που επέστρεψε πρόσφατα από την Κίνα όπου σπουδάζει, παρουσίασε τα συμπτώματα της νόσου και τέθηκε σε απομόνωση.

    [Φώτο-589895]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 May 2003 - 11:30:13 UTC