Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία με 18μηνο αγγελούδι στο Ηράκλειο
  • [02] Στεφανόπουλος: Εορτασμός μάχης του Σκρα
  • [03] Αθήνα 2004: Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο Ρογκ
  • [04] ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα
  • [05] Τ. Παπαδόπουλος: Κίνηση εντυπωσιασμού η κίνηση Ερντογάν
  • [06] Στον Ευαγγελισμό ο Τσιγαρίδας
  • [07] Ρέθυμνο: Αιματηρή συμπλοκή

  • [01] Τραγωδία με 18μηνο αγγελούδι στο Ηράκλειο

    18/05/2003 21:01:35

    Τραγωδία σήμερα στις 7.15 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου όταν ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν μόνο του ένα αγοράκι 18 μηνών έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρισιμότατη κατάσταση στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

    Ηταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όταν στο λιμάνι είχε κατέβει με τον εγγονό του Αγγελο Σπυριδάκη 18 μηνών ο παππούς του Γιώργος Στιακάκης.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Στιακάκης βγήκε έξω από το αυτοκίνητο έχοντας αφήσει όμως μέσα σε αυτό τα κλειδιά στο διακόπτη και εικάζεται ότι ο μικρός παίζοντας «έβαλε μπρός και το ΙΧ έπεσε στη θάλασσα.

    Αμέσως έπεσαν στο λιμάνι πολίτες, δύτες αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ που έφθασαν σε χρόνο ρεκόρ και κατόρθωσαν να ανασύρουν τον 18μηνο Αγγελο ενώ άρχισαν να του κάνουν τεχνικές αναπνοές και όλες τις προσπάθειες για ανάνηψη.

    Στη συνέχεια τον μετέφεραν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

    [02] Στεφανόπουλος: Εορτασμός μάχης του Σκρα

    18/05/2003 19:51:54

    Στον εορτασμό της μάχης του Σκρά, στο δήμο Αξιούπολης Κιλκίς παραβρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Οπως ανέφερε σε ομιλία του, κατά τη διάρκεια επίσημου γεύματος, που του παρατέθηκε, στο δημαρχείο Αξιούπολης, «σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να θυμηθούμε ότι η Μακεδονία έσωσε την Ελλάδα, όχι μόνο με τους πολέμους του `12 και του `13 που ελευθερώθηκε αυτή η χώρα, αλλά έσωσε την Ελλάδα και το `17-`18. Ο κ. Στεφανόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Μακεδονία τονίζοντας ότι είναι το τμήμα εκείνο που οδηγεί όλη την υπόλοιπη χώρα προς την πρόοδο.

    [Φώτο-589233]

    [03] Αθήνα 2004: Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο Ρογκ

    18/05/2003 19:42:27

    «Απόλυτα ικανοποιημένος, από την πρόοδο των έργων στην Αθήνα, δήλωσε ο Ζακ Ρογκ, στην διήμερη σύνοδο της Διεθούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Μαδρίτη. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας, ενώ στο θέμα της ασφάλειας τόνισε ότι ο ιός της άτυπης πνευμονίας (SARS) και οι συνεχείς ανά τον κόσμο τρομοκρατικές επιθέσεις, εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για τους αγώνες του 2004. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για υπερβολικές αντιδράσεις και ότι οι αθλητές που προέρχονται από τις χώρες «υψηλού κινδύνου, θα υποβάλλονται σε ελέγχους ανάλογους με οποιονδήποτε άλλον ταξιδιώτη.Κατά τη διάρκεια της συνόδου πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις. Μεταξύ άλλων, απαλλάχθηκε ο Καρλ Λιούις από τις κατηγορίες περί χρήσης αναβολικών ουσιών, ένα θέμα για το οποίο υπεύθυνη θεωρείται η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ. Ετσι, η ΔΟΕ θα στείλει επιστολή στους Αμερικανούς, ζητώντας εξηγήσεις για το θέμα της συγκάλυψης των ντοπαρισμένων αθλητών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ.

    [Φώτο-534329]

    [04] ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα

    18/05/2003 18:16:28

    Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν αύριο στο δημόσιο τομέα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, με αιχμή το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα εφαρμοστεί απο 1/1/2004. Αναμένεται να υπολειτουργήσει ο δημόσιος τομέας, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν υπάλληλοι υπουργείων, τελωνείων, εφοριών, νομαρχιών, δήμων και εκπαιδευτικοί. Στην απεργία δεν θα λάβουν μέρος οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Ετσι κανονικά θα διεξαχθούν αύριο όλες οι πτήσεις των αεροπορικών εταιριών.

    [Φώτο-295299]

    [05] Τ. Παπαδόπουλος: Κίνηση εντυπωσιασμού η κίνηση Ερντογάν

    18/05/2003 17:14:29

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε "κίνηση εντυπωσιασμού", χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο, την κίνηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογαν, να επιτρέψει στους Ελληνες Κυπρίους να επισκέπτονται την Τουρκία και πρόσθεσε ότι δεν αποδίδει σ αυτήν καμιά σημασία.

    Παρατήρησε ότι πρόκειται για «δώρον-άδωρο, αφού τίθεται ο όρος η μετάβαση να γίνεται από τα παράνομα λιμάνια και αεροδρόμια στην κατεχόμενη Κύπρο.Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος παρατήρησε ότι η κύρια δυσκολία είναι ότι η Τουρκία δεν θέλει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και επομένως δεν αποδέχεται τα διαβατήρια. Πρόσθεσε ότι η προσφορά του Τούρκου Πρωθυπουργού αποτελεί εκπλήρωση μιας υποχρέωσης, την οποία αργά ή γρήγορα οφείλει να σεβαστεί. Ανέφερε επίσης, ότι η απαγόρευση εκ μέρους της Τουρκίας σε πλοία υπό κυπριακή σημαία να προσεγγίζουν τουρκικά λιμάνια αποτελεί παράβαση των συμφωνιών που έχει υπογράψει η Τουρκία τόσο με την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και τη Διεθνή Συμφωνία Εμπορίου.Εξ άλλου, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι δεν είναι δυνατό, ούτε νομικά ούτε πρακτικά, να γίνει ανταλλαγή περιουσιών, όπως απαιτεί ο Ντενκτάς και σύμφωνα με πρόνοιες του σχεδίου Ανάν. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι με βάση την επίσημη καταγραφή περιουσιών στην Κύπρο, η ιδιωτική κτημοσύνη των Τουρκοκυπρίων σε ολόκληρο το νησί ανέρχεται μόνο σε ποσοστό 12,9%. Ιδιαίτερα στα Κατεχόμενα, πρόσθεσε, το ποσοστό κτημοσύνης των Τουρκοκυπρίων είναι ακόμη πιο μικρό, ενώ οι τουρκοκυπριακές περιουσίες στην ελεύθερη περιοχή είναι περίπου το ένα δέκατο των περιουσιών που άφησαν οι Ελληνες Κύπριοι στα Κατεχόμενα.Ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας διευκρίνισε περαιτέρω ότι ένας ακόμη λόγος που δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή περιουσιών είναι ότι το δικαίωμα ιδιοκτησίας είναι ατομικό και παρά την οποιαδήποτε συμφωνία που τυχόν θα υπογραφεί, ο ιδιώτης δικαιούται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, να διεκδικήσει την περιουσία του και να την αποκτήσει.

    [Φώτο-552412]

    [06] Στον Ευαγγελισμό ο Τσιγαρίδας

    18/05/2003 16:58:44

    Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε το μεσημέρι ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού Χρήστος Τσιγαρίδας, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Ο Χρήστος Τσιγαρίδας, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα, έχει δηλώσει στις αρχές ότι αποδέχεται την πολιτική ευθύνη των ενεργειών του ΕΛΑ μέχρι το 1991, οπότε αποχώρησε από την οργάνωση. Σήμερα η κόρη του Ελένη έδωσε στους δημοσιογράφους ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι η κράτηση του πατέρα της δεν στηρίζεται νομικά και τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους κρατούμενους για συμμετοχή στον ΕΛΑ δεν προκύπτει από στοιχεία να έχουν σχέση με την οργάνωση.

    [07] Ρέθυμνο: Αιματηρή συμπλοκή

    18/05/2003 16:56:18

    Ενας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός συμπλοκής χθες το βράδυ μέσα σε καφετέρια στο Πέραμα Μυλοποτάμου Ρεθύμνου. Το περιστατικό συνέβη όταν δυο 19χρονοι νεαροί αλβανικής υπηκοότητας ο Ντεντάν Ζαρντάν και ο Μερκούρι Κλοζάν δέχθηκαν για άγνωστους λόγους επίθεση την ώρα που έπιναν καφε από πέντε νεαρούς. Ο ένας από τους νεαρούς που είναι Ελληνες χτύπησε με μαχαίρι στην καρδιά και την ωμοπλάτη τον Ζαρντάν με αποτέλεσμα ο 19χρονος να χάσει τη ζωή του, ενώ τραυμάτισε ελαφρά στην ωμοπλάτη τον Κλοζάν. Ο δράστης της επίθεσης αναζητείται, ωστόσο η ταυτότητά του είναι γνωστή στις διωκτικές αρχές που πάντως δεν ανακοίνωσαν το όνομά του, όπως και τα ονόματα των άλλων νεαρών εκ των οποίων ένας, έχει ήδη συλληφθεί και ανακρίνεται. Το περιστατικό, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου Γιώργο Αργυρακόπουλο, έγινε άνευ λόγου και αφορμής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 May 2003 - 20:30:11 UTC