Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μάλτα: Επίσκεψη Σημίτη
  • [02] Σημίτης: Λανθασμένη η εκτίμηση για άνοδο της ανεργίας μετά το 2004
  • [03] ΑΔΕΔΥ: Απεργία στις 19 Μαϊου
  • [04] Σημίτης: ΕΕ και Ελλάδα δεν αποδέχονται την τρομοκρατία
  • [05] Αρνητικές για SARS οι εξετάσεις της 23χρονης αεροσυνοδού
  • [06] Βουλή:Αποκαλυπτήρια αγάλματος «Η Μάνα
  • [07] EFG Eurobank Ergasias - Πρόγραμμα χορηγιών για την Παιδεία.
  • [08] Πειραιάς:Ατυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας
  • [09] Πρωτόπαπας για τουρκικές παραβιάσεις
  • [10] Ομιλία Καραμανλή στο ΣΕΒ

  • [01] Μάλτα: Επίσκεψη Σημίτη

    14/05/2003 21:27:54

    Τα θέματα που θα αποτελέσουν την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Θεσσαλονίκης, αλλά και διμερή ζητήματα, καθώς και τις σημαντικές εξελίξεις στην διεθνή πολιτική σκηνή συζήτησαν κατά τη δίωρη συνάντηση τους στη Βαλέτα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης με τον ομόλογο του της Μάλτας, Εντουαρντ Φένες Αντάμι. Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Μάλτα στο πλαίσιο της περιοδείας των πρωτευουσών, που κάνει με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενόψει της Συνόδου του Ιουνίου.Σε δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας συνεχάρη τον κ. Σημίτη για την άσκηση της Προεδρίας στην ΕΕ, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά επιτυχή και μάλιστα «υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Αναφερόμενος στα διμερή θέματα που συζητήθηκαν, ο πρωθυπουργός της Μάλτας είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικές και οι δύο πλευρές προσβλέπουν στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας, ενώ ειδικότερη αναφορά έκανε στο ζήτημα των υποχρεώσεων έρευνας και διάσωσης και πώς θα συνεχιστεί στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία, ενώ για τη μεταναστευτική πολιτική, παρέπεμψε στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης.Από την πλευρά του, ο κ. Σημίτης υπογράμμισε την απόφαση του μαλτέζικου λαού να καταστεί η χώρα μέλος της ΕΕ και τον συνεχάρη για την μεγάλη προσπάθεια, που κατέβαλλε προκειμένου να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις ένταξης. Σχετικά με τη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης επανέλαβε ότι στόχος είναι μια αποτελεσματική Ενωση, η οποία όμως θα αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις σε κάθε κράτος-μέλος.

    Θα πρέπει, πρόσθεσε να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν συμβιβασμό μεταξύ αποτελεσματικότητας, ταχύτητας στη λήψη των αποφάσεων, κοινών πολιτικών και της αναγκαιότητας κάθε κράτος-μέλος να έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του και να συναποφασίζει μαζί με τους άλλους.

    [02] Σημίτης: Λανθασμένη η εκτίμηση για άνοδο της ανεργίας μετά το 2004

    14/05/2003 20:05:34

    "Εντελώς λανθασμένες" χαρακτήρισε τις εκτιμήσεις για αύξηση της ανεργίας (που διατυπώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από τον πρόεδρο του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλο) ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ. "Πολλοί ισχυρίζονται ότι θα υπάρξει επενδυτική άπνοια μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και προβλέπουν μείωση του ΑΕΠ και αύξηση της ανεργίας. Αυτή είναι μια εντελώς λανθασμένη εκτίμηση", επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η ανεργία θα συνεχίσει την καθοδική της πορεία και η μετά το 2004 εποχή θα είναι μια εποχή καλύτερη από τη σημερινή. Σε έμμεση αναφορά του στο θέμα που έχει προκύψει με την ανακοίνωση του κλεισίματος της βιομηχανίας Palco στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη διασφάλισης αυξημένης ροής ξένων επενδύσεων υψηλού τεχνολογικού περιεχόμενου, "οι οποίες δεν θα έρθουν αναζητώντας φθηνά εργατικά χέρια όπως τις περασμένες δεκαετίες". Οι ξένες επενδύσεις θα έρθουν αναζητώντας ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και μεταφορές, σταθερό φορολογικό πλαίσιο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, είπε ο κ. Σημίτης.

    [Φώτο-525857]

    [03] ΑΔΕΔΥ: Απεργία στις 19 Μαϊου

    14/05/2003 18:11:10

    Εικοσιτετράωρη γενική πανελλαδική απεργία στο δημόσιο εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Μαϊου. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων, Σπύρος Παπασπύρος, σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ικανοποιητική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης με κακοπληρωμένους δημόσιους υπάλληλους και κάλεσε την κυβέρνηση να τολμήσει να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση ενός νέου μισθολογίου που θα ικανοποιεί τα αιτήματα των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων.

    Στην Αθήνα κατά την διάρκεια της απεργίας της 19ης Μαϊου, η ΑΔΕΔΥ θα οργανώσει συλλαλητήριο προς το υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Σημειώνεται ότι στις 22 Μαϊου έχει συμφωνηθεί μια τελευταία συνάντηση ανάμεσα στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και τον κ. Χριστοδουλάκη, συνάντηση που ο κ. Παπασπύρος χαρακτήρισε ως ''τελευταία ευκαιρία'' για την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι αν δεν προκύψει συμφωνία η ΑΔΕΔΥ δεν θα δεχθεί άλλη παράταση των διαπραγματεύσεων και θα εξαγγείλει απεργιακό πλαίσιο κλιμάκωσης.

    [04] Σημίτης: ΕΕ και Ελλάδα δεν αποδέχονται την τρομοκρατία

    14/05/2003 18:06:07

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ελλάδα, δεν αποδέχονται την τρομοκρατία ως μέσο πολιτικής, τόνισε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, στη Βαλέτα, με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Εντουαρντ Φένες Αντάμι.

    Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Μπους μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ότι «ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία συνεχίζεται, είπε τα εξής:

    «Θέλω κατ αρχάς να εκφράσω τη λύπη μου για τα θύματα. Θέλω, επίσης, να καταδικάσω αυτή την πράξη και θέλω ακόμη να επαναλάβω ότι η χώρα μου, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποδέχονται την τρομοκρατία ως μέσο πολιτικής. Θα πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να θέσουμε ένα τέρμα σ αυτά τα μέσα δράσης. Η Ένωση πάντοτε είχε την πολιτική ότι πρέπει να καταπολεμούμε την τρομοκρατία και ποτέ δεν είπαμε πως πιστεύουμε ότι αυτό το θέμα έχει επιλυθεί. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε την προσπάθεια με σκοπό να εξασφαλίσουμε ειρήνη, γιατί η τρομοκρατική δράση προκαλεί αντίποινα. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια με σκοπό να εξαλείψουμε τις αιτίες αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών οποιεσδήποτε και αν είναι: Φτώχεια, εθνικισμοί, αισθήματα καταπίεσης. Η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, μόνο εάν εστιάσουμε στις αιτίες και τις καταπολεμήσουμε. Και αυτό είναι που εμείς προσπαθούμε να κάνουμε.

    [05] Αρνητικές για SARS οι εξετάσεις της 23χρονης αεροσυνοδού

    14/05/2003 17:00:41

    Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η 23χρονη αεροσυνοδός από τη Ν. Αφρική, που νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο, καθώς εμφάνισε συμπτώματα του ιού SARS. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής, η κλινική κατάσταση της 23χρονης είναι καλή.

    Ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι η κλινική κατάσταση της 23χρονης, αλλά και οι εργαστηριακές εξετάσεις είναι τόσο ικανοποιητικές που θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί γιατί βρίσκεται ακόμη στο θάλαμο νοσηλείας.

    Σε ερώτηση αν αποκλείει το ενδεχόμενο το περιστατικό της νεαρής κοπέλας να είναι μια πιθανή περίπτωση του SARS, ο κ. Στεφανής είπε ότι δεν το αποκλείει, καθώς σ' αυτή την περίπτωση ουσιαστικά γίνεται διάγνωση εξ αποκλεισμού, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 20 ημέρες έως ότου δούμε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν αντισώματα από τον ιό.

    [06] Βουλή:Αποκαλυπτήρια αγάλματος «Η Μάνα

    14/05/2003 16:33:27

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης αποκάλυψαν το άγαλμα «Η Μάνα του Χρήστου Καπράλου, στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου.

    «Η Βουλή των Ελλήνων εκπληρώνει σήμερα το συμβολικό της χρέος απέναντι στην πιο ιερή μορφή της ανθρώπινης ύπαρξης: τη Μάνα είπε ο πρόεδρος της Βουλής, αιτιολογώντας την απόφαση να στηθεί το σπουδαίο αυτό άγαλμα του Χρήστου Καπράλου, ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής, στον χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. «Η Μάνα, το απόλυτο σύμβολο της Αγάπης, που δεν υπαγορεύει καμιά σκοπιμότητα, είναι το αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας φύσης. Είναι ενστικτώδης και αρχέγονη. Της Αγάπης, που πάσχει, διώκεται, υποφέρει, σταυρώνεται από τα τείχη της Τροίας ως το λόφο του Γολγοθά και από τα ερείπια της Βαγδάτης ως τις γειτονιές της Λευκωσίας, σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής. Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ακόμα ότι η ουσιαστική τιμή στη Μάνα που δίνει τη ζωή, είναι να ξανακάνουμε τη ζωή πολύτιμη. «Θα το πετύχουμε, αν σταματήσουμε να κοιτάμε με φρίκη αληθινή, αλλά με παραιτημένη συνείδηση, χωρίς δύναμη αντίστασης τα παιδικά κορμάκια να γίνονται ανθρώπινες λαμπάδες, σύμβολα σταύρωσης χωρίς ανάσταση. Προχθές στο Κόσοβο και τη Βοσνία, χθες στο Αφγανιστάν, σήμερα στο Ιράκ και την Παλαιστίνη και αύριο ποιος ξέρει που αλλού?.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί βουλευτές, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Ράλλης, εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, γυναίκες εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και η πρώτη Ελληνίδα ακαδημαϊκός Γαλάτεια Σαράντη και η ποιήτρια Κική Δημουλά.-

    [Φώτο-587247]

    [07] EFG Eurobank Ergasias - Πρόγραμμα χορηγιών για την Παιδεία.

    14/05/2003 15:56:39

    Τον/την αριστούχο τελειόφοιτο μαθητή/μαθήτρια με τον υψηλότερο βαθμό στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια, περίπου, σε όλη την Ελλάδα, δημόσια και ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά θα επιβραβεύει κάθε χρόνο η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias στο πλαίσιο του νέου της προγράμματος χορηγιών ''Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία'' που ανακοινώθηκε σήμερα. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου θα συνοδεύεται και από το συμβολικό ποσό των 1.000 ευρώ, σε σε ειδικές τελετές βράβευσης για την πρόοδο και την προσωπική τους επιτυχία. Το πρόγραμμα αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στη Γ Λυκείου. Οι τελετές απονομής των βραβείων για το έτος 2003 θα πραγματοποιηθούν σε κάθε περιφέρεια ή νομό, ενώ οι πρώτοι των πρώτων θα βραβευθούν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθήνα, το Νοέμβριο.

    Μιλώντας στην εκδήλωση ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου αναφέρθηκε στην μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει η Παιδεία στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Το 58% των παιδιών στην Ελλάδα άπό 18 μέχρι 21 ετών βρίσκεται σε μια Ανώτατη Σχολή, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 1993 προσφερόντουσαν στην χώρα μας 52 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ενώ σήμερα φθάνουν τα 280, ταυτόχρονα με την έναρξη κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων με άλλες χώρες (με γαλλικά πανεπιστήμια ενώ συζητήσεις γίνονται και με γερμανικά). Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο κ.Ευθυμίου, ξεπεράστηκε το ψηφιακό χάσμα που χώριζε την χώρα μας με τις χώρες της ΕΕ και οι στόχοι που είχαν τεθεί για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και την ύπαρξη Η/Υ έχουν επιτευχθεί.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank Ergasias Νικόλαος Νανόπουλος μιλώντας στην εκδήλωση έκανε ένα σύντομο απολογισμό της πολιτικής χορηγιών της Τράπεζας και ανάδειξε τη συνεχή και συνεπή υποστήριξη που προσφέρει στην Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

    [08] Πειραιάς:Ατυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας

    14/05/2003 15:39:18

    ''Προς μια κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Προώθηση των αστικών μαζικών μεταφορών'' και ''Βελτίωση της εικόνας της Κοινοτικής Ναυτιλίας και προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα'' είναι τα δύο κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Ατυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας που αρχίζει αύριο το βράδυ.

    Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο, θα υπάρξει ειδική ημερίδα για το Θαλάσσιο Περιβάλλον στην οποία θα μιλήσουν η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Loyola de Palacio και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης με θέματα αντιστοίχως:

    - ''Ναυτιλία και Περιβάλλον: Μια ποιοτική σχέση''.

    - ''Αποκάλυψη και Περιβάλλον. Από τη Γένεση στη νέα Αμαρτία''.

    Το Ατυπο Συμβούλιο αυτό αποτελεί: Το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών με τη νέα του σύνθεση, των 25 δηλαδή κρατών-μελών Υπουργών και το πρώτο Συμβούλιο στην ιστορία της Ενωμένης Ευρώπης, το οποίο διεξάγεται επί πλοίου, εν πλω και μάλιστα όχι σε κρουαζιερόπλοιο, αλλά σε επιβατηγό ακτοπλοϊκό πλοίο (ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), το πλοίο φέρει το όνομα του ιδρυτή του Λιμενικού Σώματος.

    Το Ατυπο Συμβούλιο συνδυάζει και τους τρεις στόχους, τους οποίους έχει θέσει η χώρα μας, δηλαδή την προώθηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών θεμάτων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

    Οι επίσημες αντιπροσωπείες των 25 χωρών, συν τη Νορβηγία, θα αντιπροσωπεύονται με 112 υπουργούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς, ενώ στο Ατυπο θα συμμετέχουν επίσης 12 Πρέσβεις, μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και Κοινοβουλίου των αρμόδιων Επιτροπών Μεταφορών και Ναυτιλίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η γραμματεία της, οι μόνιμοι εκπρόσωποι των χωρών στις Βρυξέλλες, δημοσιογράφοι, στελέχη του ΥΕΝ και ΥΜΕΤ, δύο ιατρικές μονάδες με γιατρούς και μονάδες ασφαλείας. Το πλοίο θα αναχωρήσει από την Κόρινθο θα διέλθει από το Μεσολόγγι, το Κατάκολο (Αρχαία Ολυμπία), τη Θήρα, Νάξο και Πάτμο και θα επιστρέψει τη Δευτέρα το πρωί στον Πειραιά. Οι συνεντεύξεις Προεδρίας και Επιτροπής θα γίνουν στη Θήρα και την Πάτμο.

    Προβλέπονται επίσης δύο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις: Συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και συναυλία της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος στη Νάξο με έργα Θεοδωράκη-Χατζηδάκη. Στην Πάτμο, οι δυνάμεις Έρευνας και Διάσωσης (SAR) του Λιμενικού Σώματος θα προβούν σε επίδειξη διάσωσης ατόμων, τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα με τη συμμετοχή, πλοίων , αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

    Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής στον Πειραιά, οι υπουργοί κ.κ. Χρ. Βερελής και Γ. Ανωμερίτης, θα παραθέσουν επίσημο δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων στη διάρκεια του οποίου θα μιλήσουν η αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και Επίτροπος Μεταφορών κ. Loyola de Palacio, o Ιταλός υπουργός Μεταφορών κ. Pietro LUNARDI, του οποίου η χώρα αναλαμβάνει την 01.07.2003 την Προεδρία και οι δύο Έλληνες υπουργοί Μεταφορών και Ναυτιλίας.

    Τέλος, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο κ. Ανωμερίτης, ''με τα όσα θέματα θα συζητηθούν στο Ατυπο Συμβούλιο και τα αναμενόμενα στο Συμβούλιο Υπουργών του Ιουνίου, η Ελληνική Προεδρία στο χώρο της ναυτιλίας θα έχει προωθήσει επιτυχώς όλους τους στόχους τους οποίους είχε θέσει, διαχειριζόμενη μάλιστα εκτάκτως και επιτυχώς ένα θέμα κρίσης, όπως η αναθεώρηση του Κανονισμού για την απόσυρση των Δ/Ξ μετά τη βύθιση του πλοίου ''Prestige''. Εκτιμώ ότι τα ίδια καλά λόγια τα οποία εκφράζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας για τη συνολική Ελληνική Προεδρία, θα εκφράσουν στο τέλος, τον Ιούνιο και για την Προεδρία στο χώρο της ναυτιλίας''. Σχολιάζοντας δημοσίευμα για το κόστος του Ατυπου δήλωσε ότι ''το Άτυπο επί πλοίου και μάλιστα για δύο υπουργεία, όχι μόνο κινείται εντός του προϋπολογισμού, αλλά καθίσταται λόγω οικονομιών κλίμακος πιο οικονομικό''.

    [09] Πρωτόπαπας για τουρκικές παραβιάσεις

    14/05/2003 14:40:32

    ''Η Τουρκία βρίσκεται σε αδιέξοδο και είναι απομονωμένη απο τη διεθνή κοινότητα'' τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το επεισόδιο των τουρκικών παραβιάσεων στη διάρκεια της αεροναυτικής άσκησης ''Τρίαινα''.

    Παραπέμποντας σε ανάλογες περιπτώσεις, ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε πως τα ελληνικά αεροπλάνα αναχαίτισαν τα τουρκικά, το υπουργείο Εξωτερικών προέβη στα δέοντα διαβήματα και επισήμανε πως ''η κυβέρνηση είναι σταθερή, δεν χάνει το στόχο της που είναι: Η λύση του Κυπριακού, η διαμόρφωση της περιοχής σε ζώνη ειρήνης και συνεργασίας και η προώθηση των εθνικών συμφερόντων μέσω της οικοδόμησης των κατάλληλων διεθνών συσχετισμών''.

    [10] Ομιλία Καραμανλή στο ΣΕΒ

    14/05/2003 14:38:26

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στο Μέγαρο Μουσικής για την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε οτι η Ελλάδα, οπως αποκαλύπτει ο κοινοτικός επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, ζήτησε απο τα 520 δισ. που δικαιούτο για την αποπληρωμή απο το Β' ΚΠΣ , 360 δισ..

    Αυτό εχει ως αποτέλεσμα, ειπε ο κ. Καραμανλής, να χάνει η χώρα 160 δισ. μαζί με 20 επιπλέον δισ. λόγω του Κτηματολογίου. Είναι τεράστια ποσά επισήμανε ο κ. Καραμανλής που χάνονται λόγω της ανικανότητας και ανεπάρκειας της κυβέρνησης.

    Πρόκειται, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, για μείζον πολιτικό θέμα που αφορά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του και σημείωσε ''κανείς δεν είναι αμοιρος ευθυνών''.

    Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε οτι πριν απο τρεις μήνες σε ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Σημίτης είχε αναφέρει οτι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε δραχμή και σημείωσε πως αποδείχθηκε οτι αυτό δεν είναι αλήθεια.

    Στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ απάντησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως "αυτές αναφέρονταν στην αποπληρωμή του Β' ΚΠΣ, καθώς διανύουμε την φάση κλεισίματος του πακέτου, με άλλα λόγια του απολογισμού".

    ''Στην Ελλάδα κάναμε μόνοι μας αυστηρότατους ελέγχους των έργων που εκτελέστηκαν. Σε κάποια προγράμματα διαπιστώσαμε οτι η εκτέλεση δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Και ζητήσαμε να μήν καταβληθούν τα σχετικά κονδύλια. Το ποσοστό απομείωσης ήταν ελάχιστο, συγκεκριμένα το μικρότερο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση'', υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επισήμανε πως ''η κυβέρνηση τολμά, έκανε ελέγχους, δεν περίμενε απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί στους δικούς της ελέγχους, έκανε μόνη της τον απολογισμό και άνέλαβε την ευθύνη της περαιτέρω διαδικασίας''.

    [Φώτο-451238]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 May 2003 - 20:31:06 UTC