Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους 32C αύριο ο υδράργυρος
  • [02] Στους 84 οι νεκροί στην Τουρκία απο τον ισχυρό σεισμό
  • [03] Aνθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία που επλήγη απο σεισμό
  • [04] Tουλάχιστον 46 νεκροί απο τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία
  • [05] Εργατική Πρωτομαγιά
  • [06] Δεκάδες νεκροί απο ισχυρό σεισμό στη ν/α Τουρκία

  • [01] Στους 32C αύριο ο υδράργυρος

    01/05/2003 13:18:54

    Απότομα φαίνεται πως μπήκε το καλοκαίρι, καθώς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο και νέα άνοδο και θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

    Σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά θα δείξει τους 32 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 26.

    Η Αθήνα, η οποία είναι άδεια, καθώς πολύς κόσμος βρίσκεται εκτός των τειχών, θα έχει αύριο 31 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου.

    [Φώτο-338576]

    [02] Στους 84 οι νεκροί στην Τουρκία απο τον ισχυρό σεισμό

    01/05/2003 12:21:08

    Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που έρχονται απο την Τουρκία, σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα την επαρχία Μπίνγκιολ, στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

    Ενώ αρχικά ο επίσημος απολογισμός ανέβαζε τον αριθμό των νεκρών στους 150, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία οι νεκροί είναι 84 και οι τραυματίες πλησιάζουν τους 400. Εκατόν δέκα οκτώ παιδιά παραμένουν παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια του οικοτροφείου δημοτικού σχολείου που κατέρρευσε στα περίχωρα του Μπινγκόλ. Η επαρχία Μπινκγόλ είχε πληγεί ξανά το 1971 από ισχυρό σεισμό 6,8 Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο 900 ανθρώπων. Την πληγείσα περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    [03] Aνθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία που επλήγη απο σεισμό

    01/05/2003 11:38:37

    Την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την επαρχία Μπινγκόλ της ν/α Τουρκίας αποφάσισε η Ελλάδα, μετά τον καταστροφικό σεισμό 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή και έχει στοιχίσει τη ζωή έως τώρα σε 46 άτομα.

    Ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε αμέσως με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιούλ στον οποίο εξέφρασε τη συμπάθεια του ελληνικού λαού και της Κυβέρνησης για το θάνατο μεγάλου αριθμού πολιτών και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

    Ήδη αποφασίστηκε η αποστολή ποσού 300.000 ευρώ για ανακούφιση των πληγέντων, βρίσκονται σε ετοιμότητα 25 άνδρες των ΕΜΑΚ καθώς και μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για να τους μεταφέρει στην Τουρκία, αν χρειαστεί, μαζί με είδη πρώτης ανάγκης, όπως σκηνές, κουβέρτες και φάρμακα.

    [04] Tουλάχιστον 46 νεκροί απο τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία

    01/05/2003 11:19:22

    Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη νύκτα την επαρχία Μπινγκόλ της ανατολικής Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Αλί Κοσκούν.

    Ο υπουργός Στέγης Ζεκί Εργκεζέν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 150 και σε 300 οι τραυματίες.

    Απο το σεισμό, που είχε διάρκεια περίπου 17 δευτερολέπτων, κατέρρευσαν αρκετά

    κτίρια, ενω διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση σε πολλές περιοχές.

    Στο χωριό Τσετλικλί, απο την κατάρρευση ενός οικοτροφείου έχουν παγιδευθεί 135 μαθητές και καταβάλλονται προσπάθειες απο σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό τους.

    Στο μεταξύ ο Υπουργός Εξωτερικών και Προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε. κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Γκιούλ και του εξέφρασε τη συμπάθεια του ελληνικού λαού και της Κυβέρνησης για το θάνατο μεγάλου αριθμού πολιτών και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των νεκρών.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα και τη διαθεσιμότητα της ελληνικής Κυβέρνησης για την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πληγείσα από το σεισμό περιοχή.

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα ανθρωπιστικής συνεργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, βρίσκεται σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τις τουρκικές Αρχές, προκειμένου να αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια και ιατροφαρμακευτικό υλικό

    [05] Εργατική Πρωτομαγιά

    01/05/2003 08:01:46

    Αντιπολεμικό τόνο θα δώσουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καθώς το θέμα του πολέμου παραμένει επίκαιρο.

    Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν δύο χωριστές συγκεντρώσεις, οι οποίες όμως θα έχουν κοινή κατάληξη,την Αμερικανική πρεσβεία. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος με οργανωτές ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας. H δεύτερη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Άρεως και θα διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

    Αντίστοιχες συγκεντρώσεις, αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

    Στο μεταξύ, στο χώρο των συγκοινωνιών έγινε η επιλογή για συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις με στάσεις εργασίας ώστε να εξυπηρετηθούν οι απεργοί που θα θέλουν να προσέλθουν στα συλλαλητήρια.

    Το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας έχει ως εξής: τα λεωφορεία δεν θα κινηθούν από τις 5.30 το πρωί ως τις 7.30 και από τις 10.30 το βράδυ ως το τέλος της βάρδιας. Αντίστροφα τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός θα κινηθούν από τις 7 το πρωί ως τις 10 το βράδυ και θα σταματήσουν από τις 10 ως το τέλος της βάρδιας

    Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει σήμερα και η Θεσσαλονίκη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ με την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς.

    Επίσης στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο Μετρό.Οι συρμοί του δεν θα κινηθούν από τις πέντε έως τις εννέα το πρωί.

    Κανονικά πάντως θα διεξαχθούν σήμερα οι πτήσεις της Ολυμπιακής, καθώς το πρωτοδικείο της Αθήνας, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση του εθνικού μας αερομεταφορέα, έκρινε παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Ενωση Ιπταμένων Συνοδών-Φροντιστών.

    [Φώτο-312979]

    [06] Δεκάδες νεκροί απο ισχυρό σεισμό στη ν/α Τουρκία

    01/05/2003 07:15:35

    Τουλάχιστον 150 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 300 τραυματίστηκαν απο την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην επαρχία Μπίνγκιολ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

    Απο το σεισμό, που είχε διάρκεια περίπου 17 δευτερολέπτων, κατέρρευσαν αρκετά κτίρια, ενω διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση σε πολλές περιοχές.

    Στο χωριό Τσετλικλί, απο την κατάρρευση ενός οικοτροφείου έχουν παγιδευθεί 135 μαθητές και καταβάλλονται προσπάθειες απο σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό τους.

    [Φώτο-407350]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 May 2003 - 11:30:15 UTC