Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα
  • [02] Μήνυση του Χ.Πρωτόπαπα κατά του Γ. Κουρή.

  • [01] Μέτρα για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα

    24/04/2003 13:08:35

    Κορυφώνεται σήμερα το δεύτερο κύμα εξόδου των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την ύπαιθρο, για τον εορτασμό του Πάσχα.

    Η τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή όπως κάθε χρονιά για να διευκολύνει το ταξίδι των εκδρομέων. Οπου χρειάζεται παραχωρείται μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου και γίνονται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Εξάλλου, ύστερα από απόφαση των συναρμόδιων υπουργών αυξάνονται κατά δύο οι ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για όλες τις ημέρες που έχουν χαρακτηριστεί ως ημέρες επιστροφής προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

    Στο μεταξύ, με αποκλεισμό για μία ώρα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των διοδίων Αφιδνών, προγραμματίζουν στις 4 το απόγευμα οι κάτοικοι της βορειανατολικής Αττικής αντιδρώντας στα σχέδια για δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμάτων στην περιοχή τους.

    [Φώτο-442167]

    [02] Μήνυση του Χ.Πρωτόπαπα κατά του Γ. Κουρή.

    24/04/2003 12:39:20

    Μήνυση σε βάρος του Γιώργου Κουρή, του Γιώργου Τσιρογιάννη, εκδότη διευθυντή της εφημερίδας Αυριανή και της Λίλης Ξυναριανού πρώην εργαζόμενης στην εταιρία ALTEC του επιχειρηματία Αθανάσιου Αθανασούλη κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Ο υπουργός προσήλθε στην εισαγγελία συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Χαρακτινιώτη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τύπου Δημήτρη Γέρου.

    Στη μήνυση ο υπουργός αναφέρει ότι "οι ισχυρισμοί του κ.Κουρή περί χρηματοδότησης του προεκλογικού του αγώνα με το ποσό των 200 εκατομμυρίων δραχμών απο τον επιχειρηματία Α.Αθανασούλη είναι ψευδείς και συκοφαντικοί". Σύμφωνα με τον κ.Πρωτόπαπα "όλες οι δαπάνες του προεκλογικού του αγώνα, τόσο του έτους 1996 όσο και του έτους 2000 πληρώθηκαν από τον ίδιο, υπήρξαν νόμιμες και διαφανείς και αναφέρονται λεπτομερώς στις σχετικές δηλώσεις που έχει καταθέσει μαζί με τα νόμιμα παραστατικά στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής".

    Ο κ.Πρωτόπαπας ζητά με τη μήνυσή του την ποινική δίωξη των κυρίων Κουρή και Τσιρογιάννη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ενώ στην κ.Ξυναριανού αποδίδει την κατηγορία της απλής συνέργειας στη συκοφαντική δυσφήμιση.

    Η μήνυση αφορά δημοσιεύματα της εφημερίδας Αυριανή αλλά και συνέντευξη του εκδότη κ.Κουρή, τον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA στο διάστημα 20, 21 και 22 Απριλίου.

    Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της μήνυσης την οποία παρέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Προβατάρης, ο κ.Πρωτόπαπας υποστήριξε ότι κατέθεσε την πρώτη μήνυση κατά του κ.Κουρή, και τόνισε ότι θα υπάρξει και νέα μήνυση αλλά και αγωγή. ''Είναι η αρχή του τέλους για τον κ.Κουρή και κάθε μέρα που θα περνάει τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα γι`αυτόν''.

    Την ερχόμενη εβδομάδα ο κ.Πρωτόπαπας προτίθεται να υποβάλει αγωγή αποζημίωσης κατά του κ.Κουρή αλλά και νέα μήνυση για το χθεσινό δημοσίευμα της Αυριανής που είχε τίτλο ''Βίλα ενός δισ. έχτισε ο Πρωτόπαπας''.

    [Φώτο-578866]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 April 2003 - 11:30:11 UTC