Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα μήνυση Πρωτόπαπα σε Κουρή
  • [02] Παράδοση της παρακαμπτηρίου Κορίνθου Τρίπολης
  • [03] Επίσκεψη Καραμανλή στην Τροχαία Αθηνών

  • [01] Νέα μήνυση Πρωτόπαπα σε Κουρή

    23/04/2003 14:02:04

    «Κατέρρευσε και η δεύτερη συκοφαντική και αείθης επίθεση που μου εξαπέλυσε ο κ. Κουρής, ο οποίος σε μια απέλπιδα προσπάθειά του εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων γίνεται και όργανο εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων που θέλουν να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, τόνισε σήμερα ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας απαντώντας στο δεύτερο δημοσίευμα της «Αυριανής που αφορά το πρόσωπό του. Ο υπουργός Τύπου δήλωσε πως αύριο στις 11 θα καταθέσει στον εισαγγελέα μήνυση για το χθεσινό δημοσίευμα που τον αφορούσε, η οποία θα στρέφεται κατά Κουρή, «Αυριανής και κατά της αρχιτέκτονος Λίλης Ξυναριανού.

    Αναφερόμενος εν συνεχεία στο σημερινό δημοσίευμα που έχει ως θέμα ένα σπίτι που χτίζει στα Βριλήσια, ο κ. Πρωτόπαπας μίλησε για «ψεύδη και συκοφαντίες. Το ανάκτορο, όπως το λέει ο κ. Κουρής, είναι ένα σπίτι 185 τ.μ. σε ένα οικόπεδο 235 τ.μ. , με υπόγειο χωρίς κήπο και πισίνα. Το σπίτι, πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαπας, χτίζεται επι τέσσερα χρόνια, δεν έχει ολοκληρωθεί και το κόστος του προκύπτει απο το ετήσιο οικογενειακό μου εισόδημα (ύψους 30 εκατ.) και δυο δάνεια που έλαβε η σύζυγός μου απο την Εμπορική Τράπεζα συνολικού ύψους 47 εκ. δρχ. Υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά μου και όλα έχουν δηλωθεί στη δήλωση εισοδήματος και στο «πόθεν έσχες. Δίνω μία μάχη προσωπική αλλά και πολιτική για την αλήθεια που θα την πάω μέχρι τέλους και δεν θα δεχθώ τη συγγνώμη του κ. Κουρή.

    Ο κ. Πρωτόπαπας προσδιόρισε οτι και αυτή η επίθεση εις βάρος του είναι ένα μέρος στην προσπάθεια υλοποίησης ενός σχεδίου. Γι αυτό, όπως είπε, θα δώσει και αυτή τη μάχη, η οποία είναι προσωπική αλλά και πολιτική μάχη. Μια μάχη για την αλήθεια, ενώ τόνισε οτι τα σχέδια αθλιότητας, ψεύδους και συκοφαντίας του κ. Κουρή θα πέσουν στο κενό. Ο κ. Κουρής, επισήμανε ο υπουργός Τυπου, θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου και θα φθάσει μέχρι τέλους και δεν υπάρχει περιθώριο για καμία συγνώμη εκ μέρους του.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Πρωτόπαπας διευκρίνησε πως έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό, πως τον είχε ενημερώσει και τη Δευτερα και πως είναι σε συχνή επαφή τόσο με τον κ. Λαλιώτη όσο και με όλους τους υπουργούς που του εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.

    [02] Παράδοση της παρακαμπτηρίου Κορίνθου Τρίπολης

    23/04/2003 13:26:17

    Παραδόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα το πρωί, από την Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου, η προσωρινή παρακαμπτήριος, στον κόμβο της Στέρνας, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τριπόλης.

    Η Υπουργός ζήτησε την κατανόηση του κοινού για την καθυστέρηση και δήλωσε οτι, η ζημιά στον αυτοκινητόδρομο θα έχει αποκατασταθεί πριν το τέλος του 2003. Ταυτόχρονα προχωρά η μελέτη για την περιοχή της Τσακώνας και τον Ιούνιο θα γίνει γνωστό από τους ειδικούς, εαν θα μπορεί να γίνει παρακαμπτήριος και στο σημείο εκείνο. Τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμη η οριστική μελέτη για τον κανονικό δρόμο. Υπάρχει επιτάχυνση όλων των διαδικασιών και τα προβλήματα και εκεί θα λυθούν.

    Η αποκατάσταση και των δυο ζημιών του αυτοκινητόδρομου θα φθάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, τα χρήματα υπάρχουν από τους εθνικούς πόρους. Η παρακαμπτήριος στον κόμβο της Στέρνας είναι περίπου 1,5 χιλιόμετρα και από αύριο το πρωί στις 8 θα μπορούν να περνούν κανονικά τα οχήματα. Τα διόδια δεν θα λειτουργήσουν από αύριο αλλά από τις 5 Μαϊου και αντί των 2,7 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, το Υπουργείο προσανατολίζεται σε μείωση που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες.

    [Φώτο-578489]

    [03] Επίσκεψη Καραμανλή στην Τροχαία Αθηνών

    23/04/2003 13:26:05

    Τη Διεύθυνση Τροχαίας Αθηνών επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την έξοδο του Πάσχα αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους οι άνδρες της Τροχαίας.

    Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε απο τον ταξίαρχο Ηλία Αδαμίδη και στις δηλώσεις του συνέστησε προσοχή στους οδηγούς τονίζοντας οτι ολοι πρέπει να τηρούν τους κανόνες για ένα ασφαλές ταξίδι και σημειώνοντας οτι στόχος όλων πρέπει να είναι ''οχι άλλα τροχαία ατυχήματα''.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε οτι κάθε πολίτης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν σημειώνοντας οτι για τις υπαρκτές ελλείψεις την ευθύνη έχει η πολιτεία. Υπογράμμισε ακόμη οτι κάθε χρόνο στη χώρα μας θρηνούμε περισσότερους απο 2.500 νεκρούς και έχουμε περι τους 30 χιλιάδες τραυματιες πληθυσμός που αναλογεί σε μια μικρή πόλη. Ο φόρος αίματος είαι βαρύτατος ειπε ο κ. Καραμανλής και τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μια βαθειά πληγή για την ελληνική κοινωνία.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε τέλος οτι οι άνδρες της Τροχαίας μοχθούν με τα μέσα που διαθέτουν και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για μια ασφαλή μετακίνηση των ταξιδιωτών στο οδικό δίκτυο.

    [Φώτο-578478]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 April 2003 - 11:30:10 UTC