Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία στα Τέμπη
  • [02] Γουέστον: Επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό
  • [03] Διαμαρτυρία για χωματερή-Αντίδραση Β.Παπανδρέου.
  • [04] Τρείς νεκροί σε τροχαίο-Σώοι οι μαθητές λεωφορείου.
  • [05] Εξετάσεις γλωσσομάθειας.

  • [01] Τραγωδία στα Τέμπη

    13/04/2003 22:22:54

    Στη μεγαλύτερη τραγωδία στους ελληνικούς δρόμους εξελίσσεται το αποψινό πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές, στο 386ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που δεν έχουν ωστόσο απόλυτα διευκρινιστεί από τις αρχές, υπολογίζεται ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 18 έως 20 και άλλοι τόσοι οι τραυματίες.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χωρίς ακόμα να έχει γίνει προανάκριση, το δυστύχημα σημειώθηκε όταν φορτηγό-ρυμουλκό μετά ρυμουλκουμένου που μετέφερε πλάκες νοβοπάν με κατεύθυνση προς Αθήνα, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 49 μαθητές και τρεις καθηγητές του Α' Λυκείου Μακρυχωρίου Ημαθίας, οι οποίοι επέστρεφαν από τριήμερη σχολική εκδρομή στην Αθήνα.

    Πιθανολογείται ότι ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο, προφανώς από μετατόπιση φορτίου και μετά τη σύγκρουση τα νοβοπάν έπεσαν πάνω στο λεωφορείο. Πάνω στα δύο οχήματα προσέκρουσαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα από τα οποία τα δύο άρπαξαν φωτιά.

    [Φώτο-574384]

    [02] Γουέστον: Επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό

    13/04/2003 19:01:30

    Ως προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό στη βάση του σχεδίου Ανάν, μετά το ψήφισμα από το ΣΑ, δήλωσε ότι πρέπει να θεωρείται η επίσκεψή του στην Κύπρο, ο αμερικανός ειδικός συντονιστής, Τόμας Γουέστον, που έφθασε το απόγευμα στη Λευκωσία, και αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Τ.Παπαδόπουλο.

    [03] Διαμαρτυρία για χωματερή-Αντίδραση Β.Παπανδρέου.

    13/04/2003 16:20:47

    «Είναι καιρός να βάλουμε τέρμα σε αυτό το αίσχος, δήλωσε σήμερα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις δημάρχων της Βόρειας και της Ανατολικής Αττικής, εναντίον της ίδρυσης νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων, στην περιοχή.

    «Θα έπρεπε οι κάτοικοι να είχαν κινητοποιηθεί για τις χιλιάδες παράνομες χωματερές, που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα, πρόσθεσε η κ.Παπανδρέου, η οποία έχει ανακοινώσει ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα φέρει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, που θα ρυθμίζει το θέμα των νέων ΧΥΤΑ.

    Νωρίτερα, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με κατάληψη της εθνικής οδού στο ύψος Καπανδριτίου πραγματοποίησαν οι κάτοικοι οκτώ δήμων και κοινοτήτων της περιοχής. Η αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, εστιάζεται στην πρόθεση του ΥΠΕΧΩΔΕ να χωροθετήσει χωματερή στη θέση Τρύπες.

    «Πρόκειται για γεωλογικώς ακατάλληλη περιοχή, υποστηρίζει η επιτροπή, «λόγω του σαθρού υπεδάφους και της απορροής του στη λίμνη του Μαραθώνα, γεγονός που επιβεβαιώνει και σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, η επιτροπή τονίζει ότι η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα επιφέρει τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

    [04] Τρείς νεκροί σε τροχαίο-Σώοι οι μαθητές λεωφορείου.

    13/04/2003 15:45:26

    ρία άτομα σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε με υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε μαθητές και μαθήτριες του Ενιαίου Λυκείου Δοξάτου Δράμας, που είχαν αναχωρήσει από την πόλη τους, για 7ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κρήτη.

    Κοντά στο 101-ο χλμ του εθνικού δρόμου Θεσσαλονίκης- Καβάλας, το ΙΧ, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ξέφυγε από την πορεία του και «καρφώθηκε κυριολεκτικά στο λεωφορείο και στη συνέχεια διαλύθηκε. Από τη σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκαν ο οδηγός του ΙΧ Ελευθέριος Μαραντίδης, 76 χρόνων, η σύζυγός του Αικατερίνη 70 χρόνων και η φίλη τους Ησαία Καραγιαννίδου 68 χρόνων, όλοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης.

    Ζημιές υπέστη και το λεωφορείο, ενώ οι μαθητές που επέβαιναν σε αυτό δεν τραυματίσθηκαν, παρά μόνο ορισμένοι υπέστησαν εκδορές. Πάντως, η ταραχή τους ήταν έκδηλη, όπως είπαν αρκετοί από αυτούς. Από τη Δράμα στάλθηκε άλλο λεωφορείο, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι μαθητές και συνέχισαν το ταξίδι τους για την επταήμερη εκδρομή τους στην Κρήτη.

    Το σημείο της σύγκρουσης θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα του εθνικού οδικού δικτύου Θεσσαλονίκης- Καβάλας, όπου στο παρελθόν έγιναν αρκετά τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα.

    [05] Εξετάσεις γλωσσομάθειας.

    13/04/2003 15:18:54

    Περίπου 6.000 άτομα κάθε ηλικίας, συμμετείχαν σήμερα στις εξετάσεις για να πάρουν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

    Το πιστοποιητικό αυτό δίδεται για πρώτη φορά απο το κράτος, στα Ιταλικά και στα Γαλλικά, ενω τον προσεχή Νοέμβριο θα διενεργηθεί η δεύτερη φάση εξετάσεων για τα Αγγλικά και τα Γερμανικά.

    Ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, επισκέφθηκε το πρωί το 1-ο Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο Αθηνών, στον Κολωνό, μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Θανάση Τσουροπλή.

    Ο υπουργός μίλησε με τα παιδιά, στα οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία. Μάλιστα μπήκε μέσα στις τάξεις και σύστησε στους μαθητές να κρατήσουν το δελτίο συμμετοχής στις εξετάσεις, ως ιστορικό ντοκουμέντο, καθώς είναι η πρώτη φορά που διενεργούνται αυτές οι εξετάσεις στην Ελλάδα.

    Μέχρι τώρα, όπως επισήμανε ο υπουργός, το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας και αυτού του είδους τις εξετάσεις διενεργούσαν ξένα ιδρύματα. Τώρα- τόνισε ο υπουργός έρχεται η Πολιτεία να καθιερώσει ενα θεσμό που στοιχίζει ελάχιστα.

    Εξάλλου, είχε και την ευκαιρία, να συνομιλήσει και με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την πρώτη εφαρμογή του θεσμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 April 2003 - 20:30:14 UTC