Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση Ecofin και Eurogroup
  • [02] Σε απόσταση βολής από τη Βαγδάτη
  • [03] Παπανδρέου: Συναίνεση ΕΕ και ΗΠΑ για εμπλοκή του ΟΗΕ
  • [04] Κόρινθος: Εκρηξη σε εργοστάσιο σωληνουργίας

  • [01] Συνεδρίαση Ecofin και Eurogroup

    03/04/2003 21:56:20

    Οι επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία λόγω του πολέμου στο Ιράκ θα συζητηθούν στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN) που θα γίνει στην Αθήνα στις 5 Απριλίου.

    Αύριο το απόγευμα θα γίνει η συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup), δηλαδή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωζώνης, με βασικά θέματα:

    -Οικονομικές εξελίξεις και προοπτικές.

    -Δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έναρξη της διαδικασίας για υπερβολικό έλλειμμα στη Γαλλία.

    -Η διαμόρφωση κοινής θέσης των χωρών της Ευρωζώνης για την επικείμενη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών του G-7, που θα γίνει στην Ουάσινγκτον πριν από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

    [02] Σε απόσταση βολής από τη Βαγδάτη

    03/04/2003 21:07:07

    Πυρά πυροβολικού ακούστηκαν απόψε γύρω στις 20:00 ώρα Ελλάδος από τη νότια περιφέρεια της Βαγδάτης, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της ιρακινής πρωτεύουσας επικρατεί σκοτάδι για πρώτη φορά από τότε που άρχισε ο πόλεμος στο Ιράκ, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί.

    ''Το ρεύμα διακόπηκε πρώτα στη δυτική οχθη του ποταμού και στη συνέχεια στην ανατολική όχθη για όσο μακριά μπορούμε να δούμε'', είπε ο ανταποκριτής του Ρόιτερ, από ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο της Βαγδάτης.

    Τα πυρά πυροβολικού, τα πρώτα που ακούγονται στην ιρακινή πρωτεύουσα από την έναρξη του πολέμου, δείχνουν να προέρχονται από τις γραμμές της ιρακινής άμυνας, αλλά δεν ακούγονται οι ανατριχιαστικοί ήχοι από συγκρούσεις, σύμφωνα με ανταποκριτές του γαλλικού πρακτορείου.

    Ανταποκριτές του Ρόιτερ άκουσαν επίσης αντιαεροπορικά πυρά από τα νοτιοδυτικά προάστια προς το αεροδρόμιο.

    Οι αμερικανικές δυνάμεις έφτασαν σήμερα σε απόσταση βολής από το κέντρο της Βαγδάτης.

    [Φώτο-569935]

    [03] Παπανδρέου: Συναίνεση ΕΕ και ΗΠΑ για εμπλοκή του ΟΗΕ

    03/04/2003 20:24:48

    Υπάρχει συναίνεση σε ΕΕ και ΗΠΑ για την εμπλοκή του ΟΗΕ την επόμενη ημέρα στο Ιράκ, αλλά η ευρύτητα του ρόλου που θα διαδραματίσει δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ούτε η ακριβής φάση της παρέμβασής του.

    Οπως ανέφερε ο προεδρεύων της ΕΕ υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου - μετά το γεύμα εργασίας που είχε στις Βρυξέλλες με τους ομολόγους του της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ - είναι νωρίς ακόμη και καμία χώρα δεν έχει καταλήξει συγκεκριμένα ποιος θα είναι ο ρόλος του ΟΗΕ στη μεταπολεμική περίοδο στο Ιράκ.

    [Φώτο-515560]

    [04] Κόρινθος: Εκρηξη σε εργοστάσιο σωληνουργίας

    03/04/2003 19:43:11

    Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία για την έκρηξη που στοίχισε τον τραγικό θάνατο έξι εργατών και των τραυματισμό άλλων τριών στο εργοστάσιο Σωληνουργεία ΑΕ, στην Κόρινθο.

    Πρόκειται για το διευθυντή και υπεύθυνο της εταιρίας Αντώνιο Περιγιαλιώτη, 52 ετών, τον προϊστάμενο παραγωγής Κωνσταντίνο Μανιάτη, 64 ετών, τον εργοδηγό βάρδιας Κωνσταντίνο Σαρμά, 34 ετών, τον υπεύθυνο ηλεκτρολογικής συντήρησης Παναγιώτη Λιούσκο 41 ετών και τον υπεύθυνο ασφαλείας Κωνσταντίνο Παπαχριστόπουλο.

    Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της Κορίνθου, αλλά θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η κράτησή τους μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

    Οσον αφορά τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από διαφυγή σε φιάλη οξυγόνου ή σε φιάλη ασετελίνης που βρέθηκαν στο χώρο της έκρηξης, δηλαδή στο τμήμα κόλλησης σωλήνων του εργοστασίου.

    Οπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, λίγο πριν από την έκρηξη συνεργείο με γερανό αντικατέστησε στο συγκεκριμένο τμήμα μεγάλη φιάλη οξυγόνου που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες για τη συγκόλληση. Την ώρα που ο γερανός αποχωρούσε με την άδεια φιάλη σημειώθηκε η ισχυρότατη έκρηξη που ισοπέδωσε το τμήμα και διαμέλισε τους έξι εργάτες και τραυμάτισε τους άλλους τρεις. Η επιτροπή των πραγματογνωμόνων που διενεργούν την έρευνα εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει σχέση η αντικατάσταση της φιάλης με τη φονική έκρηξη.

    Την προανάκριση κάνει το Αστυνομικό Τμήμα της Κορίνθου.

    [Φώτο-570330]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 April 2003 - 21:30:08 UTC