Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΣ για εκλογικό δικαίωμα ετεροδημοτών
  • [02] ΚΕΕΛ: Κανένα κρούσμα ατυπης πνευμονίας
  • [03] Αποχή δικηγόρων Αθήνας στις 3/4
  • [04] Νεκροί από τους βομβαρδισμούς 33 άμαχοι
  • [05] Συνέδριο Εκόνομιστ - Ενδυνάμωση Ευρωατλαντικών Σχέσεων.
  • [06] EFG Eurobank Ergasias - Εξαγορά τράπεζας στην Σερβία.
  • [07] Δίκη ''17Ν'':Κουφοντίνας για δολοφονία Π.Μπακογιάννη

  • [01] ΝΣ για εκλογικό δικαίωμα ετεροδημοτών

    01/04/2003 21:13:44

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για την ''οργάνωση και άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ετεροδημοτών''. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανά δίμηνο ανασύνταξη των δημοτολογίων, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται οι μεταβολές που αφορούν στους ετεροδημότες και η ένταξη των εκλογέων σε εκλογικό διαμέρισμα, στην περίπτωση μεταβολής της διεύθυνσής κατοικίας τους.

    [02] ΚΕΕΛ: Κανένα κρούσμα ατυπης πνευμονίας

    01/04/2003 21:08:25

    Κανένα κρούσμα της επικίνδυνης άτυπης πνευμονίας δεν έχει εμφανισθεί στη χώρα μας, ενώ συνεχίζεται σε όλον τον κόσμο η αυξημένη εγρήγορση για την επιδημία άτυπης πνευμονίας που άρχισε από χώρες της Άπω Ανατολής και συγκεκριμένα το Χονγκ-Κονγκ, την Κίνα τη Σιγκαπούρη το Ανόϊ του Βιετνάμ και το Τορόντο του Καναδά. Αυτά αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΚΕΕΛ το οποίο επικαλείται στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    [03] Αποχή δικηγόρων Αθήνας στις 3/4

    01/04/2003 18:59:49

    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, διατυπώνοντας και πάλι την βαθύτατη ανησυχία του για τον συνεχιζόμενο παράνομο και επιθετικό πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του ιρακινού λαού, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από την άσκηση των καθηκόντων τους, στις 3 Απριλίου 2003, από τις 12 μ. μέχρι την λήξη του ωραρίου (3 μ.μ).

    [04] Νεκροί από τους βομβαρδισμούς 33 άμαχοι

    01/04/2003 18:13:04

    Τριάντα τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά, σκοτώθηκαν και 310 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί οι αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις εναντίον της πόλης Αλ Χίλα στην επαρχία της Βαβυλώνας, έγινε γνωστό από νοσηλευτικές πηγές.

    Οι συμμαχικές βόμβες έπληξαν τη συνοικία Νάντερ στα νότια περίχωρα της πόλης, η οποία απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, διευκρινίζουν οι πολεμικοί ανταποκριτές.

    [Φώτο-569501]

    [05] Συνέδριο Εκόνομιστ - Ενδυνάμωση Ευρωατλαντικών Σχέσεων.

    01/04/2003 16:07:12

    Με επίσημο προσκεκλημένο και ομιλητή τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ αρχίζουν αύριο οι εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου του Εκονομιστ με θέμα ''Στρατηγική ηγεσίας για την ενδυνάμωση των ευρωατλαντικών σχέσεων:Ο ρόλος της Ευρώπης και των ΗΠΑ''.

    Στο Συνέδριο θα μιλήσουν επίσης ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Σερβίας Ζόραν Ζίβκοβιτς, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκοφσκι κα. Βιντεοσκοπημένη εισήγηση θα απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Κοινής Εξωτερικής πολιτικής και Πολιτικής ?μυνας και Ασφάλειας της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα, ενω θα μιλήσει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τόμας Μίλερ κα.

    Από ελληνικής πλευράς θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Ανάπτυξης ?κης Τσοχατζόπουλος και η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στο συνέδριο θα παραστούν και θα μιλήσουν ανώτατα διοικητικά στελέχη μεγάλων διεθνών και ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

    [06] EFG Eurobank Ergasias - Εξαγορά τράπεζας στην Σερβία.

    01/04/2003 16:04:58

    Στην οριστική εξαγορά ποσοστού 68,06% του μετοχικού κεφαλαίου της σερβικής τράπεζας Postbanka AD προχώρησε η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias, με σύμβαση που υπογράφηκε στο Βελιγράδι. Ολοκληρώνεται έτσι η διαδικασία εξαγοράς των μετοχών της Postbanka AD, που είχε ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου 2002, μετά και την παροχή των σχετικών εγκρίσεων από τις ελληνικές και σερβικές αρχές.

    Η Postbanka AD είναι ένας αναπτυσσόμενος τραπεζικός οργανισμός και διαθέτει άδεια διεξαγωγής όλων των τραπεζικών εργασιών στη Σερβία και το εξωτερικό. Τα ίδια κεφάλαιά της ανέρχονται σε 3,7 εκατ. ευρώ και το σύνολο ενεργητικού της σε 14,7 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η EFG Eurobank Ergasias θα προχωρήσει άμεσα σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Postbanka AD σε 10 εκατ. ευρώ αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό το ποσοστό συμμετοχής της.

    Η EFG Eurobank Ergasias προτίθεται να αναδιοργανώσει τον τρόπο λειτουργίας της σερβικής τράπεζας, με τη βελτίωση των συστημάτων της και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στους τομείς της λιανικής τραπεζικής και των μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την απόκτηση του μετοχικού ελέγχου της Postbanka AD η EFG Eurobank Ergasias συμπληρώνει την τραπεζική και επενδυτική της παρουσία σε μια ακόμη, την τρίτη, χώρα της ΝΑ Ευρώπης. Η EFG Eurobank Ergasias είναι παρούσα στη Βουλγαρία, μέσω της Bulgarian Postbank και στη Ρουμανία, μέσω της Banc Post.

    [07] Δίκη ''17Ν'':Κουφοντίνας για δολοφονία Π.Μπακογιάννη

    01/04/2003 15:38:02

    Στην προκήρυξη της "17Ν" μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, παρέπεμψε ο Δημήτρης Κουφοντίνας την κα Ντόρα Μπακογιάννη όταν τον ρώτησε για τους λόγους που σκότωσαν τον τότε συζυγό της. ''Η προκήρυξη εξηγεί πολύ καλά τους λόγους'', είπε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος στη συνέχεια ερωτηθείς από τον εισαγγελέα αν συμμετείχε στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη απάντησε: ''Ήμουν μέλος της 17Ν, συμφωνώ με τις επιλογές της. Δεν μπαίνω όμως στη διαδικασία να σας διευκολύνω και να πω αν ήμουν εκεί και ποιοί άλλοι ήταν. Δεν έχω καμία αγωνία να αποδείξω που ήμουν. Ξέρω ότι θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου στη φυλακή. Θα καταδικαστώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Θα το δείτε, κάνω μία πρόβλεψη''.

    Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κας Ντόρας Μπακογιάννη, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος πήρε το λόγο και αναφέρθηκε σε όσα υποστήριξε η μάρτυρας, ότι με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, αυτός είναι ο καθοδηγητής και ο συντάκτης των προκηρύξεων. ''Βρέθηκαν κάποια γραπτά που ένα μέρος τους ήταν γραμμένο στην εποχή της δικτατορίας, ενώ ένα άλλο μέρος τους ήταν κατασκευασμένο βάση του γραφικού μου χαρακτήρα'', είπε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

    Στην κατάθεσή του ο γιός του δολοφονηθέντα βουλευτή, Κώστας Μπακογιάννης, υποστήριξε ότι ο πατέρας του δολοφονήθηκε από μία εταιρεία δολοφόνων. ''Ο πατέρας μου δεν πέθανε από φυσική αρρώστια. Τον δολοφόνησε μία εταιρεία δολοφόνων, ληστών και κλεφτών''. Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι τα μέλη της "17Ν" επιθυμούσαν να κόψουν και να ράψουν την κοινωνια στα μέτρα της ''διαστροφής'' τους. Απευθύνθηκε, επίσης, στον Δημήτρη Κουφοντίνα λέγοντας: ''Δεν έχω καταλάβει τί τον ενοχλεί. Τι σας ενοχλεί κύριε Κουφοντίνα; Το γεγονός ότι δεν έχεις το 45άρι στο χέρι;''

    Η κόρη του Παύλου Μπακογιάννη, Αλεξία Μπακογιάννη, υποστήριξε καταθέτοντας ότι ακόμη και αν κάποιος δεχθεί πολιτικο κίνητρο στη δολοφονία του πατέρα της, αυτό θα εξυπηρετούσε αποκλειστικά τους τρομοκράτες. ''Αν παιρνούσε η λογική της συμφιλίωσης που στήριζε ο πατέρας μου, δεν θα είχαν άλλοθι να υπάρχουν, να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους''.

    Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του Νίκου Μπερετάνου, αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 April 2003 - 21:30:12 UTC