Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση στη Χάγη για Κυπριακό
  • [02] Δημοσκόπηση:Ανακατατάξεις σε βουλευτές
  • [03] Τροχαίο με 17 νεκρούς στην Τσεχία.
  • [04] Ληστεία σε ξενοδοχείο
  • [05] Στο νοσοκομείο ο Σ.Ξηρός
  • [06] Εκτός πορείας για να αποφύγει πεζό
  • [07] Κρίσιμη συνάντηση στη Χάγη για Κυπριακό
  • [08] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση στη Χάγη για Κυπριακό

    09/03/2003 11:57:59

    Στη Χάγη θα πραγματοποιηθουν αύριο το πρωί οι κρίσιμες χωριστές συναντήσεις για το Κυπριακό μεταξύ του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν κληθεί προκειμένου να απαντήσουν αν θα υπογράψουν την παραπομπή του σχεδίου του κ. Αναν σε ξεχωριστά δημοψηφίσματα στις 30 Μαρτίου. Ηδη, για τη Χάγη αναχώρησε το πρωί από τη Λευκωσία ο κ. Παπαδόπουλος επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου και χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες και σοβαρές τις στιγμές που περνάει η Κύπρος. Ο κ. Παπαδόπουλος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τη στάση που θα τηρήσει στην αυριανή συνάντηση, ενώ νωρίτερα θα συνεδριάσουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη σχετική απόφαση. Στη Χάγη βρίσκεται και ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος επιμένει στις αδιάλλακτες θέσεις του.

    [02] Δημοσκόπηση:Ανακατατάξεις σε βουλευτές

    09/03/2003 11:57:46

    Ανακατατάξεις στους υποψηφίους βουλευτές φέρνει το ''νέο αίμα'' στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ΚΑΠΑ RESEARCH για λογαριασμό του ''Βήματος της Κυριακής'', στην Α' Αθήνας προηγούνται οι κκ Παπανδρέου και Σκανδαλίδης και από τη Νέα Δημοκρατία οι κκ Βουλγαράκης και Παυλόπουλος. Στη Β΄Αθήνας από το ΠΑΣΟΚ προηγούνται η κυρία Παπανδρέου και ο κ. Κακλαμάνης και από τη ΝΔ οι κκ Πολύδωρας και Παναγιωτόπουλος. Στην Α΄Πειραιώς από το ΠΑΣΟΚ οι κκ Φασούλας και Μπετενιώτης και από τη ΝΔ οι κκ Καλός και Μιχαλολιάκος. Στη Β΄Πειραιά από το ΠΑΣΟΚ οι κκ Λαλιώτης και Νιώτης και από τη ΝΔ οι κκ Νεράτζης και Μπαρμπαγιάννης. Τέλος, στην Α΄Θεσσαλονίκης από το κυβερνών κόμμα προηγούνται οι κκ Βενιζέλος και Τσοχατζόπουλος και από τη ΝΔ η κυρία Ράπτη και ο κ. Κούβελας.

    [03] Τροχαίο με 17 νεκρούς στην Τσεχία.

    09/03/2003 08:14:28

    Δεκαεπτά άτομα σκοτώθηκαν και πολλά άκομα τραυματίσθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Κάπλιτς, στη νότιο Βοεμία, μετέδωσε ο κρατικός ραδιοσταθμός της Τσεχίας CRo.

    Το λεωφορείο μετέφερε Τσέχους εκδρομείς που πήγαιναν για σκι στην Αυστρία, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός.

    Το όχημα ξέφυγε απο την πορεία του για άγνωστους λόγους και έπεσε απο ύψος επτά μέτρων, πρόσθεσε ο ραδιοσταθμός.

    [04] Ληστεία σε ξενοδοχείο

    09/03/2003 08:14:21

    Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε τη νύχτα στο ξενοδοχείο "Γκόλντεν Αϊγκεν" στην οδό Μιχαλακοπούλου, στα Ιλίσσια, στην Αθήνα.

    Οπως κατήγγειλε ο υπάλληλος του ξενοδοχείου, δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων του απέσπασαν περίπου 4.500 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

    [05] Στο νοσοκομείο ο Σ.Ξηρός

    09/03/2003 08:14:15

    Στο νοσοκομείο ''Γεώργιος Γεννηματάς'' μεταφέρθηκε χθες ο Σάββας Ξηρός προκειμένου να παρακολουθήσουν οι γιατροί την μετεγχειρητική πορεία μετά την πρόσφατη επέμβαση που έκανε στο μάτι.

    Η πολύκροτη δίκη της 17 Νοέμβρη θα συνεχιστεί την Τρίτη, με τη συζήτηση επί της ενστάσεως για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου, που έχουν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης, οι οποίοι προσπαθούν να χαρακτηρίσουν πολιτικές τις εγκληματικές πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Την Τρίτη αναμένεται να αγορεύσουν επί της ένστασης οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν και οι πρώτοι μάρτυρες.

    [Φώτο-557667]

    [06] Εκτός πορείας για να αποφύγει πεζό

    09/03/2003 08:14:08

    Άγιο είχαν οι επιβάτες του λεωφορείου των ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα και ανατράπηκε έξω από τα Τρίκαλα, όταν ο οδηγός του έκανε ελιγμό για να αποφύγει έναν πεζό, τον 37χρονο Δημήτρη Ζιάκα, τον οποίο τελικά παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα.

    Απο τους 42 επιβάτες οι 21 τραυματίστηκαν και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο των Τρικάλων, πήραν εξιτήριο, εκτός από δύο που παρέμειναν για νοσηλεία, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός. Την ώρα του ατυχήματος έβρεχε και ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός.

    [Φώτο-558268]

    [07] Κρίσιμη συνάντηση στη Χάγη για Κυπριακό

    09/03/2003 08:14:00

    Στη Χάγη μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος προκειμένου να συναντηθει με τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, ο οποίος έχει προσκαλέσει τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό να υπογράψουν την παραπομπή του σχεδίου του σε δημοψήφισμα στις 30 Μαρτίου.

    Η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς καθορίστηκε στη Λευκωσία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

    Στη Χάγη βρίσκεται και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος παραμένει αδιάλλακτος στις θέσεις του, ενώ, όπως είπε, δεν θα πάει στη συνάντηση για να πεί ''όχι'', αλλά να ζητήσει αλλαγές στο σχέδιο.

    Στην αυριανή συνάντηση θα παραστούν εκπρόσωποι των τριών εγγυητριών δυνάμεων: της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βρετανίας. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Σκοπελίτης.

    [Φώτο-553790]

    [08] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς

    09/03/2003 08:13:53

    Ολοκληρώνονται σήμερα σε όλη τη χώρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Αποκριά.

    Επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών είναι η Πάτρα, όπου έχουν συρρεύσει πάνω από 150.000 άτομα για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου.

    Από την τροχαία, αν χρειαστεί θα ληφθούν τα καθιερωμένα έκτακτα μέτρα στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου για την έξοδο των εκδρομέων. Υπολογίζεται ότι μέχρι το πρωί την Αθήνα είχαν εγκαταλείψει περίπου 200.000 αυτοκίνητα για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Σήμερα επικρατεί ήπιος καιρός με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις.

    Αύριο το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει με σχετικά καλό καιρό, ενώ νεφώσεις με ασθενείς βροχές προβλέπονται στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    [Φώτο-555670]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 March 2003 - 12:30:14 UTC