Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνική προεδρία: Πρωτοβουλίες για Ιράκ
  • [02] Καθίζηση οδοστρώματος στην Κορίνθου-Τριπόλεως
  • [03] Ζημιές στην περιοχή του Εβρου εξαιτίας των πλημμυρών
  • [04] Θεσσαλονίκη: Σύνοδος υπουργών Ανάπτυξης ΕΕ
  • [05] Κληρίδης: Κατάθεση νέου σχεδίου

  • [01] Ελληνική προεδρία: Πρωτοβουλίες για Ιράκ

    09/02/2003 21:44:07

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα έχει, αύριο το πρωί, συνεργασία, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο Ιράκ, καθώς και τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει η ελληνική προεδρία για το θέμα αυτό. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τον κ. Σημίτη τόσο για την πρόσφατη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, όσο και για τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράκ.

    [Φώτο-532222]

    [02] Καθίζηση οδοστρώματος στην Κορίνθου-Τριπόλεως

    09/02/2003 21:41:24

    Σε πραγματικό Γολγοθά εξελίσσεται το ταξίδι κατά μήκος της εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως, καθώς η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο 123ο χιλιόμετρο, λόγω μεγάλης καθίζησης που έχει υποστεί ο δρόμος και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού, αλλά και εκεί δεν λείπουν τα προβλήματα, καθώς το βράδυ επικρατεί παγετός.

    [Φώτο-545290]

    [03] Ζημιές στην περιοχή του Εβρου εξαιτίας των πλημμυρών

    09/02/2003 21:30:28

    Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων πλημμύρισαν στον Εβρο, εξαιτίας της υποχώρησης δύο αναχωμάτων στις περιοχές Τυχερού και Πετάλου Φερών.

    Η στάθμη του ποταμού παρουσίαζε αυξομειώσεις τα τελευταία 24ωρα και όπως αποδείχθηκε, τα αναχώματα δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την ορμή των νερών του ποταμού.

    ''Δυστυχώς έγινε αυτό που τόσο καιρό φοβόμασταν'', είπε ο Νομάρχης Εβρου Νίκος Ζαμπουνίδης, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων της νομαρχίας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές. ''Οι ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και υποδομές στην παρέβριο ζώνη είναι μεγάλες και δεν μπορούν να εκτιμηθούν αν δεν υποχωρήσουν τα νερά. Δυστυχώς το κράτος ήταν απών'', τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε: ''Πρότασή μας είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας στον Εβρο, με τη διάθεση σημαντικών κονδυλίων, για να αισθάνονται οι κάτοικοι ασφαλείας''.

    Σε ότι αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες ο κ. Ζαμπουνίδης είπε ότι θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων, ενώ εξέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο μεγαλύτερης έκτασης καταστροφών, από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται.

    Πλημμύρες σημειώθηκαν και στην περιοχή του βορειου Εβρου (Λάβαρα, Αμόριο, Διδυμότειχο) κυρίως από υπερχείλιση τοπικών χειμάρρων, ενώ χθες από τα νερά απειλήθηκαν και οι οικισμοί Λαγυνών, Κορνοφωλιάς και Λυκόφης.

    Μεγάλης όμως έκτασης πλημμύρες σημειώθηκαν και στη δυτική Θράκη, από την υποχώρηση τριών αναχωμάτων στην τουρκική όχθη. Η εκτόνωση του ποταμού Εβρου προς την πλευρά της Τουρκίας, απέτρεψε μεγαλύτερης έκτασης πλημμύρες στη χώρα μας.

    Η στάθμη του ποταμού Εβρου, νωρίς το απόγευμα στο σταθμό μέτρησης Πυθίου, είχε σταθεροποιηθεί στα 5,65 μέτρα, με όριο συναγερμού τα 5,80 μέτρα. Συνεργεία της διεύθυνσης υδραυλικών υπηρεσιών της νομαρχίας συνεχίζουν να επιθεωρούν τα αναχώματα σε όλο το μήκος του ποταμού Εβρου όπου χρειαστεί να επέμβουν.

    [04] Θεσσαλονίκη: Σύνοδος υπουργών Ανάπτυξης ΕΕ

    09/02/2003 20:12:45

    Η σύνοδος των υπουργών Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Οι εργασίες της συνόδου θα έχουν ως αντικείμενο την κατάρτιση σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ.

    [Φώτο-121121]

    [05] Κληρίδης: Κατάθεση νέου σχεδίου

    09/02/2003 20:04:37

    Ο πρόεδρος Κληρίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξει λύση του Κυπριακού μέσα στο χρόνο, δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει η κατάθεση ενός νέου, τρίτου σχεδίου Ανάν, το οποίο μάλιστα θα είναι κοντά στο τελικό κείμενο της λύσης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέος Τύπος, ο κ. Κληρίδης εξήγησε ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ ξέρει ότι για να βρεθεί λύση πρέπει αυτή να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Αρα, πρόσθεσε, "οι τροποποιήσεις που θα κάμει, εάν δίδουν κάτι περισσότερο σ εμάς, κάπου θα δίδουν κάτι άλλο σε σημεία που ενδιαφέρουν την τουρκική πλευρά". Είπε επίσης ότι ο Κόφι Ανάν δεν μπορεί να αλλάξει την ισορροπία του σχεδίου του και επομένως παραχωρήσεις στη μια πλευρά, σημαίνουν αντάλλαγμα στην άλλη.

    [Φώτο-375244]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 February 2003 - 21:30:14 UTC