Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποστολίδης για ραδιενεργά όπλα
  • [02] Συνελήφθη 43χρονος και η σύζυγός του για απάτη
  • [03] Συνάντηση Παπαντωνίου με Μίλερ
  • [04] Συνάντηση με την ηγεσία του υπ.Γεωργίας ζητούν οι αγρότες

  • [01] Αποστολίδης για ραδιενεργά όπλα

    07/02/2003 14:22:01

    Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ασθενούς, που να νοσηλεύτηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με καρκίνο, ο οποίος να έχει σχέση με έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο. Αυτό διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Λουκάς Αποστολίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Α Αθηνών του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη σχετικώς με την αγορά ραδιενεργών όπλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα μέτρα προφύλαξης κλπ. Ο κ. Αποστολίδης παρατήρησε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα στα στρατιωτικά νοσοκομεία, «όχι μόνο δεν έχουμε αύξηση περιστατικών καρκίνου, αλλά έχουμε κάμψη από τα προηγούμενα φυσιολογικά όρια. Εξάλλου, επικαλέστηκε τα αποτελέσματα των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιεί η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και ο «Δημόκριτος σε πεδία βολής και αλλού, βάσει των οποίων «δεν υπάρχει το παραμικρό ψήγμα ή επιβάρυνση περιβάλλοντος από ραδιενεργά στοιχεία. Επανέλαβε, δε, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν ραδιενεργά όπλα ή βλήματα, πλην κάποιων βλημάτων "Φάλαγξ" που αγοράστηκαν το 1990 και φυλάσσονται σε ασφαλή χώρο του Πολεμικού Ναυτικού.

    Από την πλευρά της, η κ. Κανέλλη είπε ότι δεν αμφισβητεί τα στοιχεία του υπουργείου, ωστόσο, σημείωσε ότι χρήση τέτοιων όπλων έχει κάνει το ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων και συγκεκριμένα στη Βοσνία. Η ανησυχία μας είναι απολύτως δικαιολογημένη είπε η κ. Κανέλλη και κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει τους περιοδικούς ελέγχους.-

    [02] Συνελήφθη 43χρονος και η σύζυγός του για απάτη

    07/02/2003 14:21:54

    Σε μια σειρά από απάτες σε βάρος τραπεζών εμπλέκεται 43χρονος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Σε αρκετές μάλιστα από τις υποθέσεις ο 43χρονος χρησιμοποιούσε για συνεργό του την 42χρονη γυναίκα του, η οποία επίσης συνελήφθη, καθώς σε βάρος της εκκρεμούν 3 δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 2 χρόνων για πλαστογραφία, απάτη και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ο 43χρονος Σ.Π (τα πλήρη στοιχεία του δεν ανακοινώθηκαν) συνελήφθη έξω από υποκατάστημα τραπέζης, αφού προηγουμένως είχε επιχειρήσει να λάβει προσωπικό δάνειο ύψους 3.000 ? με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών (προσωρινό δελτίο ταυτότητος, εκκαθαριστικό εφορίας και βεβαίωση αποδοχών ανύπαρκτης επιχείρησης).

    Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά πιστοποιητικά, πιστωτικές κάρτες που του είχαν χορηγηθεί κατά το παρελθόν με τον ίδιο τρόπο, μπλοκ επιταγών και χρηματικό ποσό 2.600 ? προερχόμενο από λήψη προσωπικού δανείου από άλλη τράπεζα, που έλαβε στις 4 Φεβρουάριου 2003.

    Από τις έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι και το κατάστημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες σαράντα οκτώ πιστωτικές κάρτες και κάρτες ανάληψης μετρητών εκδοθείσες την τελευταία τετραετία σε ονόματα ανύπαρκτων ατόμων με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών. Επίσης βρέθηκαν πλαστές σφραγίδες επιχειρήσεων και υπαλλήλων, δεκάδες πλαστά πιστοποιητικά διαφόρων δήμων, φωτοαντίγραφα πλαστών προσωρινών δελτίων ταυτότητος και πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών -μισθοδοσίας ανύπαρκτων επιχειρήσεων.

    Από τις πιστωτικές κάρτες 4 αφορούσαν τη σύζυγό του Κ.Π, όπως επίσης 7 προσωπικά δάνεια και 1 πλαστό προσωρινό δελτίο ταυτότητος.

    Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα - προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 43χρνος και η σύζυγός του κατά την τελευταία 4ετία προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά σε διάφορες Τράπεζες της Θεσσαλονίκης, κατόρθωσαν να λάβουν περισσότερα από 13 προσωπικά δάνεια ύψους 39.000 ?, να τους χορηγηθούν τουλάχιστον 50 πιστωτικές κάρτες και απροσδιόριστος αριθμός μπλοκ επιταγών.

    Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με τις τράπεζες που έπεσαν θύματα του ζευγαριού για να διαπιστωθεί το ύψος της απάτης.

    [03] Συνάντηση Παπαντωνίου με Μίλερ

    07/02/2003 14:21:47

    Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

    Στη συνάντηση εξετάσθηκαν η κατάσταση στο Ιράκ, το Κυπριακό και το θέμα της αντικατάστασης της ΝΑΤΟϊκής Δύναμης στην ΠΓΔΜ απο την ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας αντίδρασης.

    Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ο κ. Παπαντωνίου επανέλαβε στο συνομιλητή του ότι η χώρα μας θα αρκεσθεί στην παροχή διευκολύνσεων κυρίως λιμενικής φύσης και δεν θα έχει ενεργό συμμετοχή σε περίπτωση επιχειρήσεων στο Ιράκ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Μίλερ παρέδωσε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας το κείμενο με τις απόψεις που διατύπωσε προχθές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    [Φώτο-483073]

    [04] Συνάντηση με την ηγεσία του υπ.Γεωργίας ζητούν οι αγρότες

    07/02/2003 12:45:28

    Το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων εξετάστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τους υπουργούς Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκη και Γεωργίας Γιώργο Δρύ με τους οποίους συζητήθηκε το πρόγραμμα ''Δήμητρα'' για τους νέους αγρότες. Κατά τη συνάντηση αυτή, συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην προετοιμασία της διυπουργικής σύσκεψης για την ανάπτυξη της υπαίθρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

    Ο κ.Δρυς αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία διερωτήθηκε γιατί οι αγρότες δεν παρέδωσαν το βαμβάκι όταν ήταν ανοιχτά για εκατό ημέρες τα εκκοκιστήρια.

    Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει χρήση του υπάρχοντος κανονισμού και όταν διαπιστωθεί ότι η εισκόμιση δεν έγινε για λόγους ανωτέρας βίας θα ανοίξουν τα εκκοκιστήρια. Επισήμανε ότι δεν πρέπει να παρεμποδίζεται με τις αγροτικές κινητοποιήσεις το κοινωνικό σύνολο. Στο μεταξύ συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας ζητούν αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι πρόσκεινται στη ΝΔ.

    Από χθες οι αγρότες με τα τρακτέρ τους κρατούν κλειστό το κόμβο Μελισοχωρίου στην εθνική οδό. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους χωρίς να σημειώνεονται ιδιαίτερα προβλήματα.

    Επίσης τρακτέρ έχουν αποκλείσει και άλλα σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας. Οι αγρότες ζητούν να απορροφηθούν όλες οι ποσότητες βάμβακος που βρίσκονται στις αποθήκες.

    Αύριο, οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ αγροτικοί σύλλογοι διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Τυρνάβου

    [Φώτο-543944]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 February 2003 - 12:30:16 UTC