Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή Ανάν προς Σημίτη και Γκιούλ για Κυπριακό
  • [02] Προφυλακιστέος ο Αγγελέτος Κανάς για τον ΕΛΑ
  • [03] Νέα επιδείνωση του καιρού-Επετράπη ο απόπλους
  • [04] Στον εισαγγελέα για μεταφορά λαθρομεταναστών
  • [05] Ολυμπιακοί Αγώνες - Συνεργασία ''Αθήνα 2004''-ΑΠΕ.

  • [01] Επιστολή Ανάν προς Σημίτη και Γκιούλ για Κυπριακό

    06/02/2003 13:07:01

    Επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν έλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η επιστολή αναφέρεται στην ανάγκη να επισπευσθούν οι συνεννοήσεις για την υπογραφή συμφωνίας απο την Ελλάδα και την Τουρκία που θα αφορά την ασφάλεια της Κύπρου στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

    Ανάλογη επιστολή απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και στον

    Τούρκο πρωθυπουργό Αμπντουλάχ Γκιούλ.

    [02] Προφυλακιστέος ο Αγγελέτος Κανάς για τον ΕΛΑ

    06/02/2003 12:47:24

    Προφυλακιστέος, με την κατηγορία της συμμετοχής και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Αγγελέτος Κανάς, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο για την υπόθεση του ΕΛΑ.

    Ο Κανάς φέρεται οτι επέμεινε πως δεν έχει καμμία σχέση με τον ΕΛΑ και υποστήριξε οτι τον ενέπλεξε η πρώην σύζυγός του για να τον εκδικηθεί.

    Ο Κανάς οδηγήθηκε εκ νέου στην Ασφάλεια καθώς σήμερα αναμένεται να απολογηθούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση και στην περίπτωση που κριθούν και αυτοί προφυλακιστέοι πρόκειται να γίνει μία μεταγωγή προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

    [Φώτο-543437]

    [03] Νέα επιδείνωση του καιρού-Επετράπη ο απόπλους

    06/02/2003 12:47:16

    Νέα επιδείνωση του καιρού, με βροχές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, αναμένεται από το βράδυ.

    Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή χιονόνερο και στις ανατολικές και νότιες θαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

    Στο μεταξύ κανονικά εκτελούνται από το μεσημέρι όλα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς έληξε το απαγορευτικό απόπλου που είχε επιβληθεί λόγω των θυελλωδών ανέμων στα πελάγη.

    Ομως λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στα πορθμεία Ρίου-Αντιρρίου, Καβάλας-Θάσου και Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας

    [Φώτο-422781]

    [04] Στον εισαγγελέα για μεταφορά λαθρομεταναστών

    06/02/2003 12:47:04

    Στον Εισαγγελέα Χαλκίδας θα οδηγηθεί σήμερα ο 45χρονος Χαράλαμπος Γκλαβάς και οι 4 Πολωνοί υπήκοοι, που σύμφωνα με την δικογραφία του Λιμενικού, ενέχονται στην χθεσινή μεταφορά των 55 Ασιατών λαθρομεταναστών με το ιστιοφόρο ''Σκρούτζ'', το οποίο εγκατέλειψαν ανοιχτά της Καρύστου.

    Ομως λίγο αργότερα το φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν έμεινε ακυβέρνητο, με αποτέλεσμα να ζητήσουν βοήθεια και να συλληφθούν.

    Στο μεταξύ οι 55 Ασιάτες λαθρομετανάστες- κυρίως Πακιστανοί- φιλοξενούνται σε παλαιά σχολικά κτίρια της Κύμης, μέχρις ότου οι Αρχές αποφασίσουν για την τύχη τους.

    [05] Ολυμπιακοί Αγώνες - Συνεργασία ''Αθήνα 2004''-ΑΠΕ.

    06/02/2003 10:00:32

    Συστηματική συνεργασία με στόχο την καλύτερη προβολή και την ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και το εξωτερικό εγκαινιάζουν η ''Αθήνα 2004'' και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), υλοποιώντας το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης το οποίο έχουν συνυπογράψει η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΑΠΕ Ανδρέας Χριστοδουλίδης.

    Στο πλαίσιο αυτό, από την ερχόμενη Παρασκευή (7/2/03) το ΑΠΕ θα προσφέρει διεθνώς, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Τύπου και ΜΜΕ της ''Αθήνα 2004'' μέσω της ιστοσελίδας του, ένα ειδικό εβδομαδιαίο αγγλόγλωσσο ''ενημερωτικό δελτίο'' (bulletin), αφιερωμένο αποκλειστικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με πληροφορίες για την ολυμπιακή προετοιμασία, καθώς και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

    Το ''ενημερωτικό δελτίο'', υπό τον τίτλο «Towards 2004, θα διατίθεται ελεύθερα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

    Επίσης, συμφωνήθηκε η προετοιμασία ύλης και για ειδικές εκδόσεις που σχετίζονται γενικότερα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την ιστορία της Ελλάδας, σε συνεργασία και με σύμφωνη γνώμη της ''Αθήνα 2004''.

    Παράλληλα, με το Μνημόνιο εμπεδώνεται η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Τύπου & ΜΜΕ της Οργανωτικής Επιτροπής και του ΑΠΕ σε ό,τι αφορά την καθημερινή ενημέρωση μέσω του γενικού δικτύου και κάθε άλλης υπηρεσίας πληροφόρησης που παρέχει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στους πελάτες-χρήστες του.

    Το ΑΠΕ αναλαμβάνει και την πλήρη φωτογραφική κάλυψη των δραστηριοτήτων της Οργανωτικής Επιτροπής, εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και τη διανομή φωτογραφικού υλικού σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, εφημερίδες, περιοδικά.

    Το ΑΠΕ θέτει στη διάθεσή της ''Αθήνα 2004'' τόσο την Αθλητική Τράπεζά του, όσο και το φωτογραφικό αρχείο του, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της ΟΕΟΑ.

    Οπως τονίζεται στο Μνημόνιο, και τα δυο μέρη αναγνωρίζουν ''τις προσδοκίες και το όραμα των Ελλήνων εντός της χώρας και απανταχού στον κόσμο για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004'', όπως επίσης ''τη ζωτική σημασία της ειδησεογραφικής κάλυψης''.

    Τέλος, επισημαίνεται ''ο αποφασιστικός ρόλος του ΑΠΕ να αναλάβει δράση ώστε οι Ελληνες δημοσιογράφοι να βιώσουν την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και μέσα από την επαγγελματική τους ιδιότητα''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 February 2003 - 12:30:13 UTC