Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακαρπες οι έρευνες στα Χανιά για τα 2 παιδιά
  • [02] Ζημιές σε περιοχές του νομού Ηρακλείου απο την κακοκαιρία
  • [03] Βουλή:Επαγγελματικό ασυμβίβαστο βουλευτών
  • [04] Ιράκ-Αναμένεται παράταση για τους επιθεωρητές
  • [05] Συνέχεια διαβουλεύσεων για Κυπριακό
  • [06] Μερική άρση της απογόρευσης απόπλου
  • [07] Φορτηγό έπεσε σε απορριματοφόρο-Ενας νεκρός

  • [01] Ακαρπες οι έρευνες στα Χανιά για τα 2 παιδιά

    28/01/2003 14:04:43

    Στο λιμάνι της Κισάμου συνεχίζονται οι έρευνες δυτών του Λιμενικού Σώματος από την Αθήνα και τα Χανιά, καθώς και εθελοντών αυτοδυτών, για την ανεύρεση του ΙΧ αυτοκινήτου που χθές παρασύρθηκε από τα κύματα στη θάλασσα.

    Στο ΙΧ επέβαιναν επτά επιβάτες από τους οποίους μια 20χρονη γυναίκα η Διάνα Γιαννίνα ανασύρθηκε νεκρή, ενώ τέσσερις επιβαίνοντες βρέθηκαν ζωντανοί: Ο οδηγός του ΙΧ Γιασμίν Γιανίν 27 ετών, η κόρη του Λίνα 3 ετών, η Λάχερ Μπουζάνι 34 ετών και η κόρη της Ιρένα 14 ετών.

    Σύμφωνα με την Λάχερ Μπουζάνι, στο ΙΧ βρισκόταν και τα δυο παιδιά της, ένα αγόρι 12 ετών και ένα κορίτσι 8 ετών, η τύχη των οποίων αγνοείται.

    Ως πιθανότερο σενάριο προβάλει τα δυο παιδιά να παρασύρθηκαν μαζί με το ΙΧ στο βυθό.

    Μέχρι στιγμής, οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει, ενώ αυτή την ώρα στο Λιμεναρχείο Κισάμου βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη για επανασχεδιασμό της όλης επιχείρησης, αφού οι δύτες εντόπισαν πιθανά σημεία που ίσως βρίσκεται το ΙΧ.

    [02] Ζημιές σε περιοχές του νομού Ηρακλείου απο την κακοκαιρία

    28/01/2003 14:04:35

    Αν και η κακοκαιρία υποχωρεί σταδιακά σήμερα στην Ανατολική Κρήτη εκτός του Οροπεδίου Λασιθίου -εν τούτοις τα προβλήματα που προκάλεσε παραμένουν και τα συνεργεία Δήμων και Νομαρχιών καταγράφουν

    το μέγεθος της καταστροφής .

    Στην Ιεράπετρα έκτός από τις ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, σοβαρότατα προβλήματα υπάρχουν στο αγροτικό δίκτυο καθώς και στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες,όπου αναμένονται συνεργεία του ΕΛΓΑ για την αποτίμηση των ζημιών .

    Στο μεταξύ στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου συνεχίζονται οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες με συνεχή βροχόπτωση και πυκνή ομίχλη, που δημιουργούν προβλήματα στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

    Εντονότερα προβλήματα παρουσιάζονται στην περιοχή Κεράς -Ηρακλείου μέχρι και την είσοδο του Οροπεδίου, ενώ έχουν προκληθεί και μικρές κατολισθήσεις λίγο μετά το χωριό Κερά προς Οροπέδιο, που αποκλείουν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Επίσης κατολισθήσεις μικρής έκτασης έχουν γίνει και λίγο έξω από το χωριό Ποτάμοι προς Οροπέδιο .

    Ακόμη εξαιτίας των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου-Δήμου Τεμένους έχει υποστεί πολλές ζημιές στο οδόστρωμα που το καθιστούν άκρως επικίνδυνο.

    Μετά από αυτοψία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου διακόπηκε η κυκλοφορία στον συγκεκριμένο δρόμο μεταξύ του τμήματος από τη διακλάδωση προς τον οικισμό Τσαγκαράκι έως τον οικισμό Προφήτη Ηλία.και η κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων πραγματοποιείται μέσω του οικισμού Τσαγκαράκι .

    [03] Βουλή:Επαγγελματικό ασυμβίβαστο βουλευτών

    28/01/2003 14:04:27

    Καταψηφίστηκε επί της αρχής- από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το «επαγγελματικό ασυμβίβαστο'' των Βουλευτών.

    Από τα 50 μέλη της επιτροπής, υπέρ ψήφισαν 24 βουλευτές (ΠΑΣΟΚ), κατά ψήφισαν 25 βουλευτές (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ και ο βουλευτής Β Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Ευ. Γιαννόπουλος) ενώ παρών δήλωσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Στ. Παπαθεμελής. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά, από το καλοκαίρι του 1993, που νομοσχέδιο της κυβέρνησης καταψηφίζεται σε επιτροπή της Βουλής.

    Βεβαίως, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, το νομοσχέδιο εισάγεται ούτως ή άλλως στην Ολομέλεια του Σώματος.

    [04] Ιράκ-Αναμένεται παράταση για τους επιθεωρητές

    28/01/2003 13:16:03

    Χρονική παράταση προκειμένου να συνεχίσουν τους ελέγχους τους στο Ιράκ αναμένεται να λάβουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που αρχίζει αύριο.

    Υπέρ της άποψης να δοθεί παράταση χρόνου στους επιθεωρητές τάσσεται η Ευρώπη, η Κίνα, η Ρωσία και Αυστραλία. Η Μόσχα, πάντως, τόνισε οτι θα προσπαθήσει να αποφύγει τη χρήση βέτο. Περιθώριο ''πολλών μηνών'' για να επιτραπεί στους επιθεωρητές να ''παραδώσουν τα επαρκή πειστήρια ότι το Ιράκ δεν διαθέτει πρόγραμμα πυρηνικού εξοπλισμού'', ζήτησε και ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.

    Στην έκθεσή τους οι επιθεωρητές σημειώνουν επίσης οτι το Ιράκ συνεργάζεται επαρκώς και δεν υπάρχουν στοιχεία οτι διαθέτει απαγορευμένα όπλα.

    Στο μεταξύ ο Αμερικανικός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ προειδοποίησε τη Βαγδάτη ότι ''δεν της απομένει πια πολύς χρόνος'' για να συμμορφωθεί με τις αξιώσεις του ΟΗΕ και την κατηγόρησε ότι συνεχίζει να αψηφά τη διεθνή γνώμη, μην παρέχοντας καμία συγκεκριμένη πληροφορία στους επιθεωρητές του ΟΗΕ σχετικά με το περιεχόμενο του οπλοτασίου της.

    Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο, έκανε λόγο για έμπρακτη παραβίαση από το Ιράκ της απόφασης του για τον αποκλεισμό του.

    Το απόγευμα, ο Τζορτζ Μπους με διάγγελμα προς τον αμερικανό λαό θα αναφερθεί στις εξελίξεις στο Ιράκ. Απο την πλευρά της η Βαγδάτη αφήνει να εννοηθεί οτι σε περίπτωση που δεχθεί αμερικανική επίθεση, πιθανον να πλήξει το Κουβέιτ.

    Σρο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα την κοινή θέση των 15 για το Ιράκ, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ενωση κατορθώνει να συντονίσει τη στάση της σε ένα διεθνή οργανισμό όπως είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Ο κ.Παπανδρέου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής αντιπροσωπείας της ΕΕ με επικεφαλής τον ίδιο στο Ιράκ, σε μια ύστατη προσπάθεια διπλωματικής διευθέτησης της κρίσης.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, χαρακτήρισε κρίσιμο τον επόμενο μήνα για τις εξελίξεις στο Ιράκ, και απέδωσε το ψήφισμα του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην εντατική προεργασία της ελληνικής προεδρίας.

    [Φώτο-540069]

    [05] Συνέχεια διαβουλεύσεων για Κυπριακό

    28/01/2003 12:40:54

    Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η διπλωματική δραστηριότητα για επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

    Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Αλβαρο ντε Σότο, μεταβαίνει σήμερα στην Αγκυρα για επαφές με την τουρκική ηγεσία, ενώ το πρωί είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη.

    Είχαν προηγηθεί δύο συναντήσεις του με το Ραούφ Ντενκτάς το Σαββατοκύριακο, αλλά και η χθεσινή συνάντηση Κληρίδη- Ντενκτάς στο πλαίσιο του νέου γύρου συνομιλιών. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου αύριο.

    Χθες, εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιασάρ Γιακίς, συναντήθηκε με το Ραούφ Ντενκτάς στα κατεχόμενα και δήλωσε οτι η Αγκυρα συμπαρίσταται στον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Εξέφρασε μάλιστα την άποψη οτι αν δεν επιτευχθεί λύση του Κυπριακού, η ευθύνη θα πρέπει να καταλογιστεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

    Η Κυπριακή πλευρά επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά της για λύση του κυπριακού, ενώ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υποβάλλει ο ΟΗΕ νέο σχέδιο λύσης.

    Τέλος την προσεχή Παρασκευή θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας όπου, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο οι στρατηγοί θα ζητήσουν απο την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τη στάση της στο κυπριακό αλλά και να αποφεύγει επικρίσεις κατά του Ντενκτάς.

    [Φώτο-534568]

    [06] Μερική άρση της απογόρευσης απόπλου

    28/01/2003 12:33:50

    Μερική άρση της απαγόρευσης απόπλου των πλοίων έγινε το μεσημέρι.

    Ειδικότερα από τον Πειραιά πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια για Σύρο, Κρήτη, Χίο και Μυτιλήνη.

    Εξάλλου κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα. Στον Αργοσαρωνικό εκτελούνται τα δρομολόγια μόνο με σκάφη κλειστού τύπου, ενώ ανοιχτές είναι όλες οι πορθμειακές γραμμές

    [07] Φορτηγό έπεσε σε απορριματοφόρο-Ενας νεκρός

    28/01/2003 12:30:04

    Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί ο 50χρονος υπάλληλος του δήμου Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής, Αλέξανδρος Γεροβασίλης, όταν ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο, προσέκρουσε στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου, όπου εκείνη την ώρα ο άτυχος εργάτης, εργαζόταν στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

    Κατά τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφριά ο οδηγός του φορτηγού ιδιωτικής χρήσης Χαράλαμπος Τσαρούχας και ο 17χρονος επιβάτης του φορτηγού Χ.Κ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 January 2003 - 12:30:19 UTC