Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [02] Λαλιώτης: Το ΠΑΣΟΚ αντίθετο στον πόλεμο στο Ιράκ
  • [03] Γ. Παπανδρέου: Υπάρχουν ήδη τα στοιχεία μιας κοινής θέσης της ΕΕ
  • [04] Β. Παπανδρέου: Επιθεώρηση της Εγνατίας οδού στην Ηπειρο
  • [05] Θεσσαλονίκη-Εξιχνίαση εγκλήματος
  • [06] Χανιά:Εξερράγη μηχανισμός κάτω απο ΙΧ
  • [07] Σφοδρή θαλασσοταραχή στο β/α Αιγαίο
  • [08] Σβήστηκε η φωτιά στην Ελευσίνα
  • [09] Στάση εργασίας 5 με 7μμ στο Ρίο
  • [10] Επίθεση Ερντογαν κατά Ντενκτάς
  • [11] Φωτιά σε δεξαμενές λαδιού
  • [12] Ολοκληρώθηκε η σύνοδος των υπουργών Εργασίας στο Ναύπλιο

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας

    25/01/2003 20:13:02

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι ο νομός Καρδίτσας τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, των πλημμύρων και του κινδύνου υπερχείλισης των ποταμών. Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός, σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα απο το νέο κύμα κακοκαιρίας που έχει προαναγγείλει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σε αρκετές περιοχές της χώρας εκδηλώνονται καταιγίδες, ενώ στα ορεινά χιονίζει και στα πελάγη πνέουν ισχυροί άνεμοι. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Λευκίμη-Ηγουμενίτσα και Καβάλα-Κεραμωτή. Επίσης με κλειστού τύπου πλοία διεξάγονται τα δρομολόγια στη γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα. Στην Αττική αναμένονται ισχυρές καταιγίδες απο το βράδυ, ενώ χιόνια θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης. Υφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται απο τη Δευτέρα.

    [02] Λαλιώτης: Το ΠΑΣΟΚ αντίθετο στον πόλεμο στο Ιράκ

    25/01/2003 20:12:05

    Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο στον πόλεμο στο Ιράκ και θα πάρει μέρος στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 15 Φεβρουαρίου σε όλο τον κόσμο.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο γραμματέας της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος, Κώστας Λαλιώτης, σε συνέντευξη Τύπου.

    Οπως τόνισε ο κ. Λαλιώτης το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες που προωθεί η ''συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο'' και καλεί τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του να δώσουν αγωνιστικό παρόν.

    [03] Γ. Παπανδρέου: Υπάρχουν ήδη τα στοιχεία μιας κοινής θέσης της ΕΕ

    25/01/2003 20:04:25

    Υπάρχουν ήδη τα στοιχεία μιας κοινής θέσης της ΕΕ για το Ιράκ ή τουλάχιστον το πλαίσιο της, υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας.

    Η ΕΕ υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για αντιμετώπιση του ζητήματος των όπλων μαζικής καταστροφής, την απόφαση 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας και το έργο των επιθεωρητών Μπλίξ και Μπαραντέϊ.

    Η Ευρώπη βλέπει και ελπίζει ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα των όπλων μαζικής καταστροφής με διπλωματικά μέσα, κάτι που πιστεύει εκτός από τις κυβερνήσεις η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, τόνισε ο κ. Παπανδρέου που πρόσθεσε ότι η ΕΕ συνεργάζεται και με τις ΗΠΑ πιστεύοντας ότι μια ενιαία διεθνής κοινότητα στο ζήτημα αυτό, είναι πιο αποτελεσματική.

    [Φώτο-134490]

    [04] Β. Παπανδρέου: Επιθεώρηση της Εγνατίας οδού στην Ηπειρο

    25/01/2003 19:56:08

    Μετά τη Μακεδονία η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, το μεσημέρι, ξεκίνησε τη διήμερη επίσκεψή της στην Ηπειρο επιθεωρώντας τα έργα της Εγνατίας Οδού στο δυτικό τομέα διασχίζοντας όλα τα εργοτάξια των σηράγγων και γεφυρών από το Μέτσοβο μέχρι τα Γιάννενα.

    Η κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις της χαρακτήρισε τα έργα της Εγνατίας οδού στην Ηπειρο σαν "τα πλέον δύσκολα στην Ευρώπη", λόγω κυρίως της μορφολογίας του εδάφους και απαιτούνται, όπως είπε χαρακτηριστικά τεχνικές λύσεις που πολλές φορές είναι στα όρια της επιστήμης.

    Σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα σχετικά με το πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία η Εγνατία από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους η κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα δίνονται σταδιακά τα τμήματα που ολοκληρώθηκαν και στις αρχές του 2004 θα είναι στη διάθεση των οδηγών η Εγνατία. Πρόσθεσε όμως ότι θα χρησιμοποιούνται και τμήματα της παλιάς εθνικής οδού, όπου τα έργα θα συνεχίζονται, κυρίως σε δύσκολα σημεία.

    [05] Θεσσαλονίκη-Εξιχνίαση εγκλήματος

    25/01/2003 13:17:00

    Δυο Ελληνες από τον Αίγειρο της Ροδόπης με αποκλειστικό κίνητρο τη ληστεία ήταν η δολοφόνοι της νεαρής ιδιοκτήτριας ενεχυροδανειστηρίου Λευκοθέας Τσενεκίδου πριν από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

    Το στυγερό έγκλημα απασχολούσε επι διετία τις αστυνομικές αρχές της πόλης και εξιχνιάστηκε μόλις σήμερα με τη σύλληψη και ομολογία των δύο δραστών.

    Πρόκειται για τους: Αλέξανδρο Αλεξούδη 41 ετών και Αργύρη Σκουτέλα , 31 ετών, κατοίκους Αιγείρου . Οι δύο δράστες στα σπίτια των οποίων στη Ροδόπη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες χρυσαφικών (τα οποία εξετάζεται αν είναι μέρος όσων αφαίρεσαν από το ενεχυροδανειστήριο της άτυχης κοπέλας ή προιόντα και άλλων ληστειών στις οποίες πιθανόν ενέχονται) ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν την Τσενεκίδου προκειμένου να τη ληστέψουν.

    Σύμφωνα μάλιστα με την ομολογία τους είχαν προσχεδιάσει τη δολοφονία , την είχαν επισκεφθεί και το πρωί της ίδιας μέρας ενώ επέστρεψαν το απόγευμα προκειμένου δήθεν να αγοράσουν κοσμήματα τα οποία τους υποδείκνυε το ανυποψίαστο θύμα.

    Το έγκλημα έγινε το απόγευμα της 22ας Φεβρουαρίου του 2001 στο

    ενεχυροδανειστήριο της 26χρονης Λευκοθέας Τσενεκίδου στην οδό Εγνατία 12 της Θεσσαλονίκης.

    Οι δράστες χτύπησαν με μαχαίρι την κοπέλα, αφαίρεσαν μέρος των κοσμημάτων που είχε στο ανοιχτό χρηματοκιβώτιο της και έφυγαν ανενόχλητοι παραμένοντας επι δύο χρόνια ασύλληπτοι.

    Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [06] Χανιά:Εξερράγη μηχανισμός κάτω απο ΙΧ

    25/01/2003 13:16:53

    Εκρηκτική...ήταν η χθεσινή νύχτα στα Χανιά. Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι κάτοικοι της οδούς Χάους, ξύπνησαν απο έναν εκκωφαντικό θόρυβο και βγήκαν απο τα σπίτια τους.

    Οπως διαπίστωσαν, ένα ΙΧ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας Βασίλη Στεφανάκη, είχε καταστραφεί ολοσχερώς όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει κάτω απο αυτό.

    Ο μηχανισμός, αποτελείτο απο ένα κιλό αμμωνιοδυναμίτιδας και απο την έκρηξη, εκτός απο το ΙΧ ζημιές υπέστηκαν και άλλα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

    Η αστυνομία, αποδίδει την τοποθέτηση του μηχανισμού σε προσωπικές διαφορές που είχε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και αναζητεί τους δράστες.

    [07] Σφοδρή θαλασσοταραχή στο β/α Αιγαίο

    25/01/2003 13:16:46

    Σφοδρή θαλασσοταραχή επικρατεί απο το πρωί στο βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο, άνεμοι ΒΑ έντασης 8 μποφόρ. Το κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας αλλά και όλα τα υπολιμεναρχεία της περιοχής απαγόρευσαν τον απόπλου των σκαφών και απομονώθηκε η Θάσος, αφού δεν εκτελούνταν τα θαλάσσια δρομολόγια απο Καβάλα για Πρίνο και απο Κεραμωτή για Λιμένα και αντίστροφα.

    Η κακοκαιρία που είχε προβλέψει η ΕΜΥ δεν επηρέασε τουλάχιστον τις πρωϊνές ώρες την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου μπορεί να σημειώθηκε μια πολύ μικρή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά δεν υπήρξε κανένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο. Παρ'όλα αυτά οι υπηρεσίες ΠΣΕΑ των νομαρχιών βρίσκονταν σε υπηρεσιακή επαγρύπνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού.

    [Φώτο-110149]

    [08] Σβήστηκε η φωτιά στην Ελευσίνα

    25/01/2003 12:05:41

    Σβήστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δεξαμενές λαδιού, σε υπαίθριο χώρο, κοντά στα εργοστάσια της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα.

    Στις προσπάθειες κατάσβεσης έλαβαν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [09] Στάση εργασίας 5 με 7μμ στο Ρίο

    25/01/2003 12:05:34

    Κανονικά λειτουργούν τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Ρίου-Αντιρρίου, μετά τη λήξη της στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στα φέρυ-μπόουτ.

    Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει νέα στάση εργασίας απο τις 5 έως τις 7 το απόγευμα.

    [10] Επίθεση Ερντογαν κατά Ντενκτάς

    25/01/2003 11:48:27

    Ο αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ταγίπ Ερντογαν επανέλαβε ότι η Αγκυρα επιθυμεί λύση του Κυπριακού έως τις 28 Φεβρουαρίου και επέκρινε το Ραούφ Ντενκτάς για τις δηλώσεις του, ότι δεν θα υπογράψει το σχέδιο Ανάν, εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που θέτει.

    Μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι, ο Ερντογαν υπέδειξε ότι για να παύσουν τα προβλήματα, πρέπει να υπάρξουν προϋποθέσεις για λύση.

    Υπέδειξε ακόμη ότι η ένταξη των Τουρκοκυπρίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα έχει θετικές επιπτώσεις στα οικονομικά τους, ενώ από την άλλη θα ανακουφίσει την Τουρκία.

    Ο Ερντογαν υποστήριξε επίσης ότι στην Κοπεγχάγη τα Ηνωμένα Εθνη πήγαν με εννέα χάρτες και στη συνέχεια ο Αλβαρο ντε Σότο παρουσίασε 16.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιασάρ Γιακίς έρχεται αύριο στην κατεχόμενη Κϋπρο για συνομιλίες με το Ραούφ Ντενκτάς.

    Θα ακολουθήσει τη Δευτέρα παράνομη επίσκεψη του αρχηγού στρατού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Αϋτάτς Γιαλμάν.

    Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα ''Κύπρις'' υπό τον τίτλο ''Μπηχτή του Ντενκτάς στον Ερντογαν'' προβάλλει τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, σύμφωνα με τις οποίες, με τους δύο Τούρκους επισήμους θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, γιατί συνεχίζουν να ακούγονται από την Τουρκία κάποιες ασαφείς φωνές.

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των επιτροπών Τουρκίας-ψευδοκράτους.

    [Φώτο-523421]

    [11] Φωτιά σε δεξαμενές λαδιού

    25/01/2003 07:42:17

    Πυρκαγιά απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δεξαμενές λαδιού, σε υπαίθριο χώρο, κοντά στα εργοστάσια της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα.

    Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [12] Ολοκληρώθηκε η σύνοδος των υπουργών Εργασίας στο Ναύπλιο

    25/01/2003 07:42:04

    Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Ναύπλιο, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της άτυπης Συνόδου των υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Αγνωστοι προξένησαν ζημιές σε γραφεία τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, ενώ έσπασαν τζαμαρίες απο άλλα καταστήματα και ασφαλιστικές εταιρίες. Η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ τα επεισόδια δεν έλαβαν έκταση.

    Ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα παραγωγική την άτυπη Σύνοδο, έκανε λόγο για προωθημένη συμφωνία στα ζητήματα των στόχων και των προτεραιοτήτων. Αναφέρθηκε στο στίγμα που επιχειρεί να δώσει η ελληνική προεδρία με τους άξονες πλήρη απασχόληση, κοινωνική συνοχή και ο πολίτης στην πρώτη γραμμή. Παράλληλα, μίλησε με φιλική διάθεση για τους διαδηλωτές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν ευχάριστη η μεγάλη συμμετοχή στη διαδήλωση.

    Η επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου, ανέφερε ότι υπήρξε συναίνεση στη συζήτηση για την απασχόληση, ενώ έκανε λόγο για αξιοθαύμαστη σύγκλιση, με δεδομένο το βαθμό δυσκολίας των προβλημάτων.

    [Φώτο-538652]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 January 2003 - 21:31:27 UTC